Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 oktober 2020

Englands mest omoraliska kung - påminner om Trump

Karl II (1600-talet) beskrivs som intellektuellt lat och en sinnesnjutare - den mest omoraliska kung England haft. Han förde in kontinentens extravagans till ett England som haft tråkigt under tio år av puritanskt styre. Han fick drösvis med barn med sina älskarinnor (för att inte tala om alla prostituerade hans "hormästare" ledade upp i Londons skumma kvarter), men fick ingen arvtagare. Vem kan motstå att rita om en sådan potentiellt spektakulär karta till siderisk zodiak? 

England segade 200 år med övergången till modern gregoriansk kalender, men Astro.com uppger alltid båda datumen och i de flesta astrologiprogram måste man därför ändra programmets automatiska justeringar. Därav kartans 8 juni fast brittiska historieböcker kan ge 29 maj.


Det första jag ser är parallellerna till Donald Trump och, för all del, de svenska stolpskott till politiker som bloggen för några år sedan brukade ge som exempel på den Mörka kvaliteten när den tar kontroll (som via ett storkors).

Kungamakaren Regulus i 6e graden bildar den svagast tänkbara koppling till kungens Mars i 1a huset - en parallell till Trump förutom att båda är "bufflar" - en låg variant av Sol-Oxen. Han var dock ingen mer krigslysten kung, Oxar gillar lugn och ro och de många åren på kontinenten stimulerade Oxens normala fixering vid eleganta och dyrbara kläder. Men  hos Karl II gick förstås kravet på exklusivitet genom taket - en enda italiensk väst (ett herrmode han lanserade), fastän enkel i utförandet,  kunde kosta mer än en vanlig engelsman tjänade under hela sitt (korta) liv! 

Klädsnobberi för att visa vem som är kungen i stan ligger förstås på solsidan, men när också Månen befinner sig i Oxen blir det också en fråga om en känslomässig dragning till ting man kan ta i och känna på (som alla kungens älskarinnor, på vilka han lade extraordinär tid istället för att styra riket).

Men vad har "kungavärdiga" Regulus att säga till om från personlig ego-nivå där Satan verkar inuti den här människans psyke och dessutom via 10e karriär- och ryktbarhetshuset. En passande signal på horoskopets makthöjd som en som går till historien som Hans Majestät Omoralen! 

Kungavärdighetens stjärna jämfört med onda Algol är ingen traditionell mätpunkt och de flesta har inte ens en stjärna i konjunktion med en planet. Men här, där båda är prominenta, vinner alltid det mäktigare tionde huset över det enbart personliga förstahuset. Korruption djupt in i kungens dödliga halva av själen: den enkla sensationssjälen som knyter an till kroppen, den irrationella själen som är allt vad djur har. Kungens goda Merkurius är faktiskt allt som skiljer honom från en tanklös, ständigt kopulerande apa...

Parallellen med Trump sträcker sig också till Sol-Oxen förstörd av äregiriga Rahu, två omoraliska despoter med precis samma grunddrag! Trumps fullmåne med Månen "fallen" i Skorpionen är påfallande lik Karl II:s nymåne med sataniska Algol som gradexakt biter sig fast i sinnet.

Redan dessa är så usla omen att Månens disponent Venus inte gör något vettigt i samvetets 9e hus. Troligen hade inte denna sensuella Venus kunnat bidra på något sätt, men här knyts alltså samvetet via den egocentrerade Väduren till kungens 1a egohus och Mars. Det är en klassisk egenkär despot helt utan samvete.

Nog för att Anders Borg, Fredrik Reinfeldt och de andra hade svarta storkors, men jag tror ingen hade så högljudda signaler om "ledig plats för alla syndiga själar" som den här kartan aviserar.

Eftersom den goda ängeln (hus 11) alltid är lite av en plåga för egot (den är en verksam illgörare så att följa ängeln leder nästan alltid till problem - "anden är villig men köttet är svagt". Här är det knappast förvånande att kungen struntade i att använde sitt potentiellt klipska intellekt. Merkurius i härskarläge i Tvillingarna kan vara rysligt skarp i iakttagelse och tanke.

Förklaring som vanligt i antik filosofi. Något så högt som Ljusets kvalitet kan inte nå fram till en djupt fallen själ, en medlande länk i kedjan krävs. Som bäst syns här lite orangefärgad passion i kartens närapå becksvarta djup. Men denna blott mänskliga Passion anknyter inte i sin tur till intellektet i Tvillingarna ("passion för Ljuset"). 

Här är därför en typiskt modern västerländsk "Passion för Mörker", en sinnlig, andligt likgiltig och ibland rent satanistisk tendens - en människa som i tanke och gärning spottar på mänsklighetens högsta insikter, och sakta säkrar sig en reinkarnation att jag inte vill skrämma den livsnjutande läsaren med att skissera! Religionen anklagas helvilt av satanisterna för att traumatisera barn. Och så kommer hela världen på glid, vilket är just vad kaosmakternas herre Satan vill. Karl II:s intresse för religion kan förmodas ha varit svalt och bara en läpparnas bekännelse. Nionde huset också underkuvat av hans ego-Mars. Just en sån typ som skriver om moralkoden så att den passar de egna preferenserna.


Inga kommentarer: