Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 24 oktober 2020

Ateister kommer att få sin lön

Utöver Satans barn, som när de nått myndighet inte lärt sig ett dugg om mänsklighetens snabba glidning ned i nuvarande beckmörker, med bara ett svagt skärmljud att leda vägen, har nog de flesta registrerat åtminstone några kända bibelcitat. Ett av de mest berömda är inledningsraderna till kung Davids sångbok.

Den är bättre att återge i kung Jakobs engelska översättning från 1600-talet (försvenskad härnedan). Den gamla texten har underligt nog mer pregnanta ordval än den urvattnade svenska från 2000-talet...

"Välsignad vare den som inte vandrar i de ogudaktigas råd, går på syndarens väg eller sätter sig på den hånfulles plats."

Ordet ogudaktig byts i vissa engelskspråkiga översättningar med "onda", en intressant variant som ytterst beror på om man anser ateism vara en mer harmlös okunskap (kanske bottnande i attitydstörningar eller problem med intelligensen). eller är en direkt motkraft till det Goda, dvs. Ondskan i en underliggande dualism som ser Djävulen som aktiv motkraft till Gud eller Guds verksamma representant i världen.

(Enligt det judiska esséersamfundet som troligen skolade den lilla jesuspojken var det inte Gud mot Djävulen eftersom Gud är alltför upphöjd. Det var två inomvärldsliga krafter som stred, Ljusets mot Mörkrets andemakt. Samma tanke, att inte Gud besmittade sig med kosmisk ondska fanns också i den grekiska filosofin.)

Det var Psaltaren 1:1 jag hade i tankarna när jag skrev inlägget med den kryptiska titeln "Vilket huvud". Det kan läsas som samma fråga som bibelstället aktualiserar: Vilken ledare (huvudet en metafor för ledaren) väljer man att vandra med? Den otroende materialisten (kanske t.o.m. aktivt onda materialisten) eller den som känner gränserna för människans tankeförmåga och uppfinningsrikedom och vet Hybris ligger den här arten hotande nära. Ateisten har redan gått över gränsen genom att utesluta det gudomliga ur sin världsbild, och så har vi dagens människa som minut för minut för den egna rasen mot Ättestupan eller Naturens hämnd.

Till dödssynden hybris räknas också den rätt till arrogans mot andra folk och deras föreställningar som fransmännen menar sig ha rätt till. Det är intressant att AB:s Frändén skrev ett inlägg som kanske bara var grumligt formulerat eller rent av menade att den halshuggne läraren med sitt franska folk representerade den typiskt ateistiska bristen på föreställningsförmåga, att först se sig noga om innan man går till nedsättande attack mot kulturer som alltjämt håller något heligt. I vilket fall insåg skribenten sin vaghet och bytte snabbt ut texten om ett ordinärt flaggviftande av trikoloren. En ynklig propagandatext av föga intressen, den första och versionen var intressant, just för att den innehöll snarast litterära spänningar och fick mig att undra på vad som rörde sig i AB-skribentens undermedvetna.

Att sätta sig i rollen av "den Hånfulle", det är alltså vad halshuggningen av den franska lärare som fladdrade med Muhammed-karikatyren inför en skolklass med okänd andel muslimska elever. I Frändéns räddningsaktion lägger hon till att läraren erbjudit elever att lämna lektionen utan repressalier, men om den nya texten är en direkt följd av undertecknad blogginlägg besvarar ersättningstexten inte bloggens djupare poblematisering: att läraren uppenbarligen är så fanatiskt anti-religion att han inte förmår besinna hur han skapar spänning inom klassen och säkert många av dess elever.

Minns själv yngre år: hur känsligt var det inte att hamna på kant med majoriteten. Människan är ett socialt djur och vill "höra till". Många vuxna har fastnat för livet i denna uppväxtårens utmaning men också lärdom. Muslimska barn i Väst släpps aldrig ens in i "tillhörigheten" eftersom de uppenbarligen uppmanat förakta sina fäders värderingar. Skolan i väst är barnens fösta möte med samhället och här skapar dåliga lärare problembarnen.

Läraren låtsades informera om "satir", men alla med en gnutta begåvning vet att han likt en pervers ateist njöt av att ta fram Det Mest Provocerade och dingla framför en skolklass. Uppenbarligen satt flera muslimska elever kvar och tittade (och spred sedan på sociala fora). De stannade i klassrummet eftersom läraren ställde dem inför ett solidaritetsdilemma de kanske inte var mogna att hantera än. 

Läraren, kan på goda grunder sägas ha tillhört de Ogudaktigas grupp av själar, och det är sedan valfritt om han i sitt utagerande vandrat antingen Syndarens väg eller satt sig i "Bespottarens säte" (genom att visa Charlie Hebdo-typen av material har han tagit parti för den typen av illustrationer). Den som tror läraren sysslade med att lära ut lite västerländsk yttrandefrihet, bör nog be någon nacka även honom eller henne. För går man runt med så mycket villfarelser i huvudet, är man enbart till skada. Frändén lyckades med sin utbytta text åtminstone närma sig alla dessa Bibelns varningar.

*****

Jag har upptäckt att husets kanalutbud inkluderar den borgerliga AxessTV för välbeställd övre medelklass. Dokumentärerna håller god kvalitet mycket med avsikten att ge samhällseliten den historiska medvetenhet som totalt förvägras Konsumismens barn. Häromdagen hade Axess en gammal repris med 00-talets debatt om ateism eller tro på Gud (en brittisk produktion) var så rappt klippt med så många intelligenta forskare som sade pregnanta saker att jag fick sitta upprätt och lyssna koncentrerat för att inte tappa tråden, som ofta var fördes vidare genom intelligenta klick som lät en person säga ett och annan fortsätta (nästan) samma tankegång. 

Nivåskillnaden mellan dessa debatter i England gjorde den svenska kopian som involverade några brittiska namn med sekten Humanisterna som den otroende Åklagaren (Satan) var enormt. Den svenska versionen var på lekskolenivå. I de brittiska debatterna kunde man se och höra hur den gudstroende matematikern Lennox lät i ordväxling med den alkoholiserade och helt klart psykiskt ångestfyllda ateisten Hitchens. Hans osympatiska personlighet förstod jag först när slutkrideterna rullade förbi att den delvis ha berott på att han var döende i cancer vid tiden. 

Än fler pusselbitar till ett intellekt som i grunden störs av sociala händelser finns i Wikipedaartikeln som berättar att han vid 23 fick hantera liket av sin mor sedan hon ingått en självmordspakt med sin älskare (utanför Hitchens och kanske pappans vetskap), f.d. präst. Snacka om ett olösligt trauma där en annars begåvad ung intellektuell börjar bygga ett av hat motiverat berg argument mot religionen. Mest banala och långt under rymdfysikernas mer sofistikerade diskussion. 

Det var notabelt i filmklippen är att han föredrog en småpojkes perspektiv och sökte vinna populistiska poäng. Djupt oseriös genom att använda känsloargument istället för intellektuella! För honom var Gud bara en förtryckande mansgestalt, en hemsk auktoritet som förföljde (honom?) i mardrömmarna.

Nu ska man inte tala ont om de döda. Så säger konventionell moral som föga har med verkligheten att göra. Men det kan vara intressant att återvända till Christopher Hitchens som naturligtvis skulle ställt sig på franske lärarens sida, precis som AB-Frändén. 

Sedan Hitchens avhandlades (två gånger 2010-11) har jag inkluderat atma karaka-punkten. Den är bra för förenklade översikter eftersom den (oftast) inte kräver exakt födelsetidpunkt. 

Ser man av själens indikator AK att han skulle välja Satans roll i livet? Satan som Bibelgudens Vedersakare som ibland tillåter agera ut för att testa själar i deras tro på sin Källa.

Oturligt nog är AK inte helt klar. Venus i Fiskarnas 30e grad ser ut att knipa rollen, men Månen står i Jungfrun vid midnatt och hinner cirka 02:00 fram till sin 30e grad. Månen VINNER DÅ DEN PLANETÄRA STRIDEN i kraft att ligga på nordlig latitud medan Venus ligger någon grad under solekliptikan.

Men Månen, en helt mundan eller världslig AK , blir bara kortlivad. För redan cirka 04.40 inträder Månen i Vågens första grad och då återtar Venus 30 Fiskarna positionen som själens markör! Det ger ett väldigt litet fönster på morgonkvisten för att beskriva Hitchens själ som en kvaddad Våg. Månen med Ketu kan vara en olustig konjunktion som tyder på en svår "halshuggning" eller "nivåsänkning" i hemmet eller för modern eller moderns sida. (Om Rahu är världsligt ambitiös kan Ketu bli hemmets förlust av social position.)

Med tanke på 23-åringens upplevelse av döden ser detta ut som en perfekt AK-indikation, men då måste man minnas att den här hemsymboliken gäller även framöver och har utryckt sig som moderns självmord. Och det frånfället kan väl knappast varit den här själens egen ambition (för detta liv), om nu inte sonen vara helt sammanflätad med moderspsykologin så att den här inkarnationen är något av ett freak-uppdrag även för reinkarnationstroende.



Det är ett skadat horoskop som med åren blev en hatisk ateist! Med ett "halshugget" psyke merparten av dygnet blir ju balansprincipen Våg extremt beroende av att sin härskare står rätt, dvs. i detta fall själssignifiatorn Venus.

Men sinnet är här dubbelt skadat, dels av Ketu men också för att Venus befinner sig i Olyckans 6e hus (således ett generellt omen om att kvinnor - Venus - bör undvika den här mannens obalanserade sinnelag). Venus är både "upphöjd" i Fiskarna och från Vågascendentens synvinkel en välgörare. Det går inte att överskatta hur viktig MAMMA var för den här osäkre ynglingen. Också Solen (identiteten) är en ren nybörjare i Väduren och har vekt  stöd i sin härskare Mars, som här bildar en verklig röra av sorg (Vatten) och ilska (Eld - här bättre tala om ilska än om glädje).

Om nu den äldsta analysen från 2010 var kritisk (vilket jag gissar att den var), bidrar tyvärr inte atma karaka med någon lindring eller förbättring. Själen har valt Vattenelementet som är uselt på att uppsnappa signaler av en högre verklighet om Vattnet är fyllt av irrationell turbulens - som här. Hetsigt rökande, massor av sprit - det här är ett väldigt talande 6e hus för personlig ohälsa och ett giftigt intellekt, driven av orena känslor. Här är tydligen en själ som VALT ett skitliv, vilket förmodligen likväl innehöll erfarenheter som själen behövde, antingen som korrektiv karma eller för att fullborda en negativ rörelse bort från de gudomliga (själens eget väsen). Självföraktet var tydligt i de filmklipp jag såg. 

Hitchens var på en Topp 30-lista av den anglosaxiska världens mest kända intellektuella inom andra områden än gudsdebatten. Det är kanske typiskt att en så förgiftad själ får genomslag i dagens ateistiska västerland. Folken är i gemen så vanställda av reklam och statspropaganda att de väljer att fortsätta i det toxiska. Det finns ingen plats i Väst för en "uppvaknad" själ eftersom den som sett slaveriet har snart sett nog. Därav statens och Frändéns arbete på att få alla att ro åt samma håll - till och med när de bedyrar "yttrandefrihet" som högre än t.o.m. Sanningen!

Före det här inlägget tittade jag på Stefan Löfven ur AK-perspektivet. Märkligt nog en del upprepningar med Hitchens. Det lnlägget följer snart.


Inga kommentarer: