Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 oktober 2020

Kraschade LAS-förhandlingar (Den Onde Rike Mannens tid är här)

 

LAS: Krabban eller Trygghet i öster medan Saturnus
armod och förtryck (i en läsning) opponerar från väster

Premiss: Undertecknad har inte så noga följt ämnet med högerns försök att försämra arbetstagarnas trygghet. Men så mycket är klart att det är en milstolpe i den nya och än mer omänskliga kapitalismen göra svenskarnas liv till ett helvete, än hårdare uppknutna till arbetsgivarens och företagsledningarnas jakt på att samla mesta vinsten och att ducka för dåliga konjunkturer. Det mest vidriga dator- eller Hungerspel västmänniskan någonsin uppfunnit och ett klart tecken på att vår civilisationstyp har överlevt sig själv med flera årtionden.

När gonggongen dundrade vid midnatt den 1 oktober 2020 och arbetsgivare och LO gav upp markeras nederlaget som ett symboliskt X över hela himmelen (impressionistiskt betraktat). Det är dels fullmånen som skapar en anspänning av typen "bära eller brista" men där de negativa elementen Jord och Vatten antyder en dålig utgång, ett jordskred, en villervalla eller kaos.

Den andra axeln i krysset är den symboliskt lodräta mellan Överheten (10e makthuset, ett arbetsgivarhus) och undersåtarna (4e huset för hushållen och motpartens inre välmående). Förhandlingar eller kommunikation mellan parterna tecknas här av Merkurius men 10e huset har högre prioritet och där står Olyckan Mars som symbol för förhandlingarnas sammanbrott. (Att båda partnerna bedyrar att de ändå "var nära" är en lögn från båda sidorna som båda vill framstå som civiliserade. Uppenbarligen var de inblandade inte uppgiften mäktiga, kanske för att de hotande förändringarna var så vidriga för det svenska folket.)

Det är typiskt att arbetsgivaren (men kanske ännu mer den politiska högern) som här representeras av den egocentriska Mars i härskarläge i Väduren! Noll förmåga att balansera och enbart fokus på egenintresset. Men man kan nöja sig med att säga att kartan beskriver en förhandlare (Merkurius i Vågen) som möter stenhårt motstånd, särskilt som arbetsgivarnas motpart halvvägs sålt ut sig till Överhetens ståndpunkt i ekonomiska frågor: 4e huset disponeras av Venus i chefens tecken Lejonet och står i 2a ekonomihuset. Uppenbarligen, hör jag på morgonradion, presenterade inte LO enad front mot Arbetsgivaren.

(Se denna lista och upptäck hur många som är garanterade högersympatisörer under paraplyorganisationen PTK: https://fackforbunden.se/info/fackorganistation - det är många som anammat den vidriga synen på människan som blott en slit & släng-vara och där endast Logotypen - arbetsgivarens perspektiv är vad man gör honnör för och saluterar.)

Det finns en mycket allmän trend i horoskop som beskriver de strandade förhandlingarna och som bekräftar något jag flyktigt nämnt genom åren med denna blogg: det är inte alls nödvändigtvis en bra sak att en planet står hemma i sitt härskartecken och eliminerar behovet av en disponent.  Merkurius - en slags medlarfunktion i förhandlingarna har som sagt en disponent, Venus, men en som lutar åt Överhetens syn på ekonomin. (Lejonet i 2a ekonomihuset ägs av Solen - notera dock symbolröran - motsvarande verklighetens röra - Solen själv står i arbetstagarens tecken Jungfrun!)

Men denna skeva överlöpare och kommunikatör (som jag inte vet vem det var), måste ställas mot horoskopets ansenliga mängd "befästa" placeringar som lika alla planeter i härskarläge bara representerar sin egen sak (tautologi mellan tecken och planet). Dessa starka positioner hyllas enstämmigt i alla nybörjarböcker i astrologi men inget kunde vara mer fel! Dessa planeter blir dryga och självgoda och känner att de har rätten på sin sida!

Ta t.ex. boven i dramat: för Trygghetens Sak (Krabban som ascendent) blir tillväxtekonomins (med risken för brustna bubblor) Jupiter en fiende (6e huset för Olyckor och Fiender). Jupiter är i positivt hemmaläge i Skytten men så är också dess absoluta motpart lagregleringens Saturnus i sitt negativa hemmaläge i Saturnus. Kampen om att göra skitförslagen till lag hamnar därför i ett segt läge, där Arbetsgivaren/Jupiter inte lyckades få igenom de många försämringarna i arbetsrätten. 

Gamla LAS-lagen är likt Saturnus i Stenbocken negativ, seg, uthållig. Lagar ska inte lätteligen kunna ändras och den vilda chanstagaren Jupiter lyckas här inte (L, C). Horoskopet bjuder många ingångar, man kan definitivt också se Krabban som arbetstagare och Saturnus som arbetsgivare, och här opponeras Tryggheten (LAS) av en ny ofördelaktig lag. Samtidigt kan Saturnus stå för tröghet eller stillestånd - strandade förhandlingar.

Det är uppenbart att Stefan Löfven inte kommer att lyckas ta parti för samhällets arbetskraft nu heller. Att sitta i regering med L och C måste vara högersossarnas dröm och LAS-haveriet tvingar nu detta diffusa parti till omvändelse under galgen. Löfven och hans regering vill egentligen inget hellre än betjäna rovkapitalismen som de tydligen redan utsett till Segerherrar. De har ju inviterat IT-jättar från USA som lovar dyrt att skapa nya arbetsplatser men sedan FLYGER IN amerikanska experter till sina TOP SECRET serverhallar och i övrigt bara behövt anlita några dussin svenskar som vaktmästare i dessa landbryggor den invaderande IT-Djävulen redan etablerat i detta sorgliga land av lättlurade svenskar. Allt enligt medierapporteringen.

Dessa IT-jättar som knappt behöver personal har, med Spotify och några inhemska rovkapitalister redan visat vägen till operation Nedbantning Sverige där snart bara skitjobb finns kvar även för den medelklass som tidigare kunnat berömma sig för att "åtminstone inte" packat matkassar på ICA. 

Efter att regeringen Löfven misslyckats lösa LAS-kaoset och de nya villkoren blivit LAG, kommer mängden svensk underklass att mångfaldigas. Och det nya prekariatet är så illa utbildade att de likt gångna generationer svensk underklass bara kommer att knyta näven i fickan och längta tillbaka till den gamla svenska kapitalismen, ur stånd att förstå att det var de själva som via valrösten sänkte sig själva ner i helvetet. Sent ska syndaren vakna. Detta är vad representativ demokrati leder till när folkmassan är för slö för att förstå sitt eget bästa. Detta fattade de gamla grekiska filosoferna och det är också därför lobbyister som Svenskt Näringsliv söker bevara landet som ett ogästvänligt klimat för filosofer och tänkare. Sådana figurer kastar bara käppar i hjulet för den svenska versionen av "de 1 procenten" som skor sig på befolkningen. 

Men revolutionståget gick för över hundra år sedan och globala förändringar under de kommande 15 åren gör att Sverige sålt ut sig helt till utländska kapitalister runt 2036. Detta är som, sagt nämnt, den onda Rike Mannes cykel Sverige just i dessa dagar gör entre i (okt 2020-okt 2026). 

Oförmågan från LO:s sida att undanröja de fula nya LAS-reglerna (och arbetsgivarnas ointresse att komma till mötes) när väl Ondskan planterat dem i politikerhuvuden visar hur skrämmande väl den hinduiska astrologin tecknar en varelses (ett lands) ödesbundna rytmik. Eftersom Sverige är en slavdrivande nation ("arbetslinjen") till för den rika procenten är ett ämne som LAS viktigt för en befolkning som är helt hjärntvättade att tro de är arbetarzombies från födelse till död.

*****

LAS-kraschen kommer bara fyra dagar innan Sverige rent tekniskt anträder de "de sprickande välfärdsbubblornas" onda Jupiter-cykel. Det måste sägas vara en obetydlig avvikelse från dessa långa cykler och ännu ett gott argument för det Sverigehoroskop som bygger på den skriftliga kungörelsen av nya Regeringsordningen, daterad 28 feb 1974 (midnatt). 

För förra fyndet, se stöten i M/S Estonia och hur OND RIKEDOMS Jupiter gradexakt tangerade Sveriges persona:

https://siderisk.blogspot.com/2020/09/ms-estonia-svenska-elitens-daliga-karma.html

Till äldre bekräftelser tycker jag mig minnas något horoskop som berörde omröstningen om EU-deltagande. Det är stora och viktiga nationella tilldragelser som måste användas om man vill utröna giltigheten av ett horoskop.

Vimshottari Dasha:

 Maha Dashas:

 Ven:  1959-10-05  -  1979-10-05
 Sun:  1979-10-05  -  1985-10-05
 Moo:  1985-10-05  -  1995-10-05
 Mar:  1995-10-05  -  2002-10-05
 Rah:  2002-10-05  -  2020-10-05
 Jup:  2020-10-05  -  2036-10-05
 Sat:  2036-10-05  -  2055-10-06
 Mer:  2055-10-06  -  2072-10-05
 Ket:  2072-10-05  -  2079-10-06


Tillägg 12:35

Läser att hela förhandlingens upplägg var skevt och att skulden ligger på de fanatiska "Just-in-Time"-slavarna C och L:  "Centerpartiet och Liberalerna drev igenom att förhandlingarna skulle föras under hot om lagstiftning som ensidigt gynnade arbetsgivarna. Det är aldrig en bra utgångspunkt." 

Astrologiskt: Se den galet egoistiska Mars-Väduren i attack mot Trygghetstecknet Krabban som just dessa två borgerliga partier från regeringsmaktens 10e hus. Ännu en planet i eget härskarläge vilket gör den korkad och uppfylld av sin egen synvinkel. Detta snedförskjuter förhandlingarna och förklarar varför kommunikationens Merkurius är så störd i detta horoskop!

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/2d1rrl/skrota-las-utredningen-och-fortsatt-forhandla

Här ses två ytterligt korkade "Mars-i-Väduren" i 10e politikerhuset, fanatiska, galna och helt berusade av att sitta i maktposition:



Inga kommentarer: