Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 oktober 2020

SAP:s formkurva - en tid att stiga upp och en tid att nackas

Nickedockan

I AB fortsätter Lena Mellin sitt trägna arbete som statsmaktens lojala verktyg och låter förstå att Skutan tryggt seglar på som vanligt, trots att Svenskt Näringsliv med högerpartierna gillrat den optimala fällan för att att till sist tysta arbetstagarnas röst genom att utestänga fackföreningarna. Högerns hjärteämne är  "individualitet" och dennas frihet, men bekrigar folket eftersom den vet att ensamma individer är det svagaste som finns. Att vända sanningen bakfram är hur satanism normalt brukar beskrivas.

Mer än Mellins försåtliga förnuftsresonemang fäster jag mig vid en tidningskommentar som kallar det en historisk tilldragelse när för första gången på nästan 80 år Överherren kopplar ett grepp om Arbetstagaren och inte släpper det. LAS-förhandlingarna låste sig, "arbetsmarknadens partner" kom inte till någon uppgörelse. Nu låtsas många, inklusive Mellin, som att ingenting hände midnatt till den 1 oktober just under en nästan total fullmåne! Men högern hade förstås preparerat scenen vilket understryks av de två kvinnliga partiledarnas bjäbbande: nu gäller det usla underlaget som skriver ut facken ur historien.

Att det kunde gå så här långt utför med Sverige beror på att SAP länge varit ett parti på deken, högervridet och enbart en språngbräda för inbilsk underklass att ta steget upp bland Sveriges herrar, de som bara föreföll ha tagit ett steg tillbaka inför anstormande järnarbetare. Dagens högersosssar har gjort allt de kan för att besanna Fredrik Reinfeldts moderata dumprat inför internationella makthavare: att Sverige inte längre var en industrination utan numera skulle ha skiftat över till miljonerräknenissar och skrivbordsfolk. Tänk, så här låter svenskarna utomlands, när de försöker visa sig på styva linan!

Tog Reinfeldts fria fantasier på orden, det gjorde nya högervridna Socialdemokraterna. Hur annars uppfatta det förräderi regeringen Löfven gjorde sig skyldigt till som bönade amerikanska dataintressen att ta upp verksamhet i detta land? Det är gamle Bildts IT-fascination och Reinfeldts ljug om landets avindustrialisering hela vägen! 

Så ointressant verktyg som Löfven må vara, är han dock en klassförrädare, och jag har djuppsykologiskt spekulerat i att han egentligen avundades sin (högerideologiska) broder som fick förbli i det biologiska modershägnet medan han själv flyttades till fosterföräldrar någonstans uppe i ingenstans i norra Sverige. Han har alltid velat tillbaka till Stockholm och bli en av Eliten, och med nickedocke-rollen som statsminister kan nu alla se att någon annan kör ekipaget och han bara mimar till någon annans melodi.

Det är därför legitimt att titta på den fiaskobetonade himmelen för LAS-strandningen som en kristid för det döende Svenska Arbetarpartiet, numera helt tömt på substans och bara ett skalbolag som landets Elit använder sig av. (Januariöverenskommelsen med C och L visar hur långt partiet gått för att "vara med" och behålla åtminstone en anstymmelse till makt.)

 

LAS-kollapsen som en transit (yttre krets)
som påverkar Socialdemokratiska Arbetarpartiet.
Notera att Fienden i hus 6 ursprungligen var Jupiter
eller Överheten. På modern ekonomistiska: Tillväxtekonomin
och vinstmaximeringen bland de redan välbeställda var hotet
mot den arbetande befolkningen 1889. Idag följer SAP närmast
Sverigehoroskopets "verksamt onda" Jupiter som sin ledstjärna.
Partiet är djup korrumperad av sin ursprungliga Fiende.

SAP-horoskopet är det sista mina tankar uppehållit sig vid sedan jag bloggade om det redan 2010 (och kallade partiet dött). Än mer när jag 2018 försökte spåra dess sammanbrott i de hinduiska ödescyklerna. Men med tunga och styrande maktens Saturnus nu inne i Stenbocken och därmed i rak opposition till dess position i SAP-kartan (med dess veka Saturnus och drömmar om att bli diktatorn, makthavaren), är det här ren astrologi för nybörjaren. Saturnus återkomst till sitt startläge och i synnerhet oppositionen (de två viktigaste hinduiska aspekterna) stavas "kris" för varelsen...människa eller parti. 

Eftersom Saturnus kopplas till Liemannen förstår man också varför landets höger i alla år så hätskt hatat sossarna för deras okänsliga ångvältspsykologi, Saturnus har en tungfotad karaktär när den är illa placerad till tecken eller position. Stigande i öster är den absolut sämsta positionen av alla för en makthavare in spe - man kan helt enkelt inte syssla med tvingande politik från ego-nivån, skygglapparna är för starka och partiet blir en egenmäktig djävel! 

Dessutom är Krabban - den Irrationella Själen och naturens biologiska försvarsinstinkt - ett rätt hopplöst tecken. Partiet skyddar sitt egenintresse till varje pris och även om det inte var korrupt från dag 1 så representerar det idag inte längre sina sorgligt efterblivna väljare, som skulle ha gått till Vänsterpartiet för länge sedan om de inte varit så svenskt skitskraja för "ryssen" och "kommunisthotet" - landets enklare folk lever typ ett århundrade efter verkligheten, på en låg habituerad och instinktiv nivå. De som är dummare än de dumma går till och med till extremhögern och gillar i smyg det nazianstrukna partiet som likt Trump lovar det fullständigt omöjliga: att göra Sverige storslaget igen genom folkutrensningar modell Hitler-Tyskland.

Hitler:krasch bom bang! Bara Eld och Vatten = sensationalism.
Att vilja se världen brinna för att det blir bra tidningsrubriker.
Barnet Väduren är Hitlers soltecken, ibland bara en bråkmakare.
 

Är det en slump att mindre än ett dygn skiljer Adolf Hitlers födelse från SAP:s bildande? I fallet Hitler ligger inte den svaga och affekterade Saturnus i "me too"-position vid egopunkten utan mer diktatorsmässigt placerad i 10e makthuset så att hela världen kunde se vilka spasmer i Hitlers egen miniversion av den Irrationella Själen producerade när han hetsade upp sig i talarstolen. Saturnus i Vattenelementet är aldrig speciellt lyckat och man kan räkna bort bra många år ur Saturnus nästan 30-åriga cykel som olämpliga år att välja politiker från. 

Krabban är alltför för personligt engagerad för att vara opartisk som den ideala politikern med Helhetens bästa för ögonen. För Hitler var det bara das Vaterland och dess expansion i världen som betydde något. Förvisso en världspolitiker, men just av det slag världen aldrig varit betjänt av. Likväl bjöd Löfven in samma typ av mentalitet till Sverige via generösa mutor (betalda av svenska folket) till Google, Facebook och Amazon. Delar av en imperialism som svenska politiker tycks helt oförmögna att omfatta med sina medvetanden. Är vi så dumma och inavlade? Sossarna visade än en gång prov på gammalt storsvenskt tänkande (men nu som "storhet via association med det amerikanska), stormaktstänkande som Hitlers karta kan studeras i detalj för att förstå mer av. 

SAP-horoskopets Saturnus i 1a egohuset är en betydligt sämre placering än Hitlers på alla sätt (som tur är för världen!) men att det stinker gruppegoism är helt klart. Som tidigare noterat är det svårt att föreställa sig hur en opposition av det gamla Sveriges utsugare kunnat vara mycket annat än ett primitivt gäng som nödtorftigt imiterade Överhetens manér och efter det diskuterat löntagarnas ve och väl helt på Överhetens villkor. Med LAS-strandningen blev det uppenbart att den "svenska modellen" där parterna fejkar demokrati för folket inte längre roar en mer ekonomiskt pressad Arbetsgivare.

Och självklart är det maktens Saturnus som representerar Svenskt Näringsliv nu i opposition till SAP-horoskopets natala position. Högern har tagit tillbaka kontrollen över Piskan (Saturnus) och Farao känner återigen medvinden (mitt under corona).

För att ett parti ska dö eller tappa medlemmar i tillräcklig omfattning borde hellre inlägget syssla med Liberalerna eller Miljöpartiet som båda krängt åt höger och förlorat sin historiska relevans. Hela samhällets högervridning är i sig ett tecken på att kapitalismen övergått i en diktatorisk styrning (i synnerhet sedan oändligt missriktade ingenjörer petade igång ett övervakande och kontrollerande internet efter dess första tjuvstart som fri och anarkistiskt uppsluppen företeelse på 1990-talet). Med högern och it-fascisternas allt hårdare styrning avslöjar de sig sjunga på sista versen. Rika och goda människor beter sig inte som de gör. 

Tekniken kommer i framtiden att tillfalla bättre människor än dagens YouTubers och Spotify-direktörer: såg på ett några år gammalt tv-program att Kina redan bygger morgondagens rymdteknologi för att styra framtidens handel TILL MÄNNISKANS TJÄNST som programmet uttryckte saken. Dokumentären om "Sidenvägen 2.0" var från 2017 och jag hade inte sett den tidigare. Men den uttryckte exakt min tanke att Mänsklighetens tidsålder (Vattenbärarens era) kommer att styras av Kina från det att den fula västkapitalismen gått under i den Egyptens sju vedermödor som väntar jordklotet. Naturligtvis arbetar även människor utan profitinstinkt i Väst på en bättre morgondag, men de befinner sig i opolitiska små bubblor inbäddade i pur Ondska. De kommer villigt att fortsätta sin goda grundforskning  för en ny Huvudman sedan USA/EU försvunnit som västvärldens matris.

Men L och C är numera asätare och det är mer sorgligt att se vad som verkade som hoppet om en generös och socialistisk värld dö ut med sossarnas växande oförmåga och eftersom partiet redan överlevt så många kritiska punkter där Saturnus-i-tiden frågat dem vad de håller på med, så måste uppenbarligen fler faktorer användas för att beräkna en varelses död. Astrologins näst-äldsta bevarade bok i ämnet, egyptiern Ptolemaios TETRABIBLOS (1a årh.) innehåller ett så deprimerade tjockt kapitel om hur man beräknar livslängden att jag aldrig läst det. (Det utgör säkert 20% av hela boken - tala om de mumifierande egyptiernas dödsfixering höll i sig ännu vid början av vår tideräkning). 

Men hinduerna uppfattar månnoderna som lika viktiga som någonsin "sjunde himmelens" härskare, Fader Tid eller Saturnus. Det är norra månnoden som bjuder vissa födslar på raskt avancemang uppåt så att ofta ren hybris resulterar av dessa klättrare - avslöjade genom horoskopet. Men sen ska den som strävar för högt vingklippas enligt alla myter som förr påminde mänskligheten vad man bara inte gör (en slags oskriven naturlag Sverige som sekulärt land glömt att hålla levande för sin befolkning eftersom statsreligionen Tillväxtekonomi - Jupiter och i Sveriges fall dessutom "en verksamt ond" Jupiter - inte tillåter några mer nyanserade modeller.

Jag kom i en ingivelse på att Saturnus och halshuggna / vingklippta södra månnoden kanske kan studeras tillsammans för att finna viktiga men potentiella "dödszoner" en varelse bör vara medveten om...

Här är SAP:s Saturnus-transiter, konjunktioner med startläget och oppositioner mot det, 1889 och t.o.m. den pågående oppositionen. (Planeters tendens att skenbart backa en tid i zodiaken förklarar varför det är så många "dubbelträffar" nära varandra och illusionen av att Shani, Den Långsamme, fullständigt rusar genom zodiaken) :

Range: 1.01.1889 - 1.01.2050
In steps of: 24h 0m
sa.can | sa.cap
 
Realization intervals (begin - end):
 1.01.1889 -  4.08.1889
12.02.1902 - 16.08.1902
 6.11.1902 -  5.02.1905
 2.08.1916 - 18.09.1918
15.03.1919 -  3.06.1919
12.04.1931 - 25.05.1931
25.12.1931 - 15.03.1934
14.09.1934 -  7.12.1934
23.09.1945 - 22.12.1945
 9.06.1946 - 26.07.1948
 2.02.1961 - 17.09.1961
 8.10.1961 - 27.01.1964
24.07.1975 -  7.09.1977
21.03.1990 - 20.06.1990
15.12.1990 -  5.03.1993
16.10.1993 - 10.11.1993
 7.09.2004 - 13.01.2005
27.05.2005 -  1.11.2006
11.01.2007 - 16.07.2007
25.01.2020 - 29.04.2022
13.07.2022 - 17.01.2023
14.07.2034 - 27.08.2036
 7.03.2049 -  9.07.2049
 5.12.2049 - 31.12.2049

Intressant nog når SAP:s transiterande Saturnus sitt eget startläge i Krabbans tecken sommaren 2034 och stannar där till bara någon månad innan den hinduiska cykelläran drämmer till med Saturnus storcykel för Sverigehoroskopet. Framtiden får utvisa vad denna tungrodda tid för SAP (om partiet ännu finns då) kan tänkas innebära och varför fenomenet Sverige ser ut att upphöra eller helt uppgå i utländska intressen hösten 2036...

Jag noterar att Håkan Juholt (en äkta socialdemokrat) som tillträdde tidigt 2011 för sin knappt årslånga tid som partiledare INTE är en partikris enligt ovanstående lista. Därmed kan man tydligt säga att partiet tappat sitt existensberättigande redan före denna period. Närmast föregående "kris" 2004-07 motsvarar en transit genom Krabban och visst finns den krisen kvar i färskt minne: när Sverige förtog sig pga. extremt klantig invandring utan att ha en vettig plan eller infrastruktur. År 2005 är centrum för den bristfälliga skygglappspolitik som då fördes.

Ser man på närmast föregående opposition (samma som partiet sedan början på 2020 börjat genomlida - corona och allt), så utspelade sig Saturnus-Stenbockens attack mot partiets veka Krabb-persona 1990-93. Den enklaste förklaringen där är förstås att det är SAP själva som är i opposition (regeringen Bildt, 1991-94).

Utifrån den allmänna iakttagelsen kan man påminna sig att regeringen Löfven saknar reell makt alltsedan januariöverenskommelsen och så att säga befinner sig i exil eller opposition till den position Saturnus föddes i och alltid vill ha i SAP-horoskop: JAG, Härskaren. Saturnus passage genom partiets 7e partnerhus skulle kunna tyda på obekväma allianser för maktens skull (vilket MP säkert kan intyga).

Med historien i backspegeln kan man förenkla på detta och bara granska fleråriga perioder i stora drag. Politiskt sakkunniga skulle säkert kunna utläsa mer ur en mer detaljerad studie av Saturnus rörelser.

Men så var det partiets död, vilket kräver ett så extremt väljartapp, att hela tanken förefaller smått orealistisk. Det "sovande folket" hjälper ju partiet att leva vidare och de stora skaror arbetare som har fått det så bra ställt att de gärna ser (s) bedriva fortsatt högerpolitik av den typ borgarna under Reinfeldt rullade ut. Mer åt dem som har, och mindre åt dem som har det svårt. (Margareta Anderssons extra 600 kr i månaden kommer inte att förändra min situation ett dyft! Alltjämt under existensminimum till följd av den svenska arbetsmarknadens obegåvade rekryteringsmetoder - it-stödet har gjort allt ännu mer obegåvat och omänskligt mallat.)

Om Saturnus är Döden så är motpolen Jupiter Liv (här kan man diskutera om livet, åtminstone det individuella, snarare bör symboliseras av Solen). Men säg så här: ett parti tynar inte bort så länge den expansiva Jupiter kompenserar för bortfaller av medlemmar till följd av Ålderdomens och Liemannens Saturnus. Nu faller det så passande att halshuggningens södra månnod (demonens svans, Ketu), sammanfaller med Jupiter i SAP-horoskop och dessutom i Olyckans 6e hus.

En gång måste indikationen ha pekat på arbetarklassens brist på vällevnad, hur de kördes till botten av sin tids slavägare. Men idag står SAP för just den politik som mer och mer påminner om 1800-talets sketna arbetsvillkor och LAS-fiaskot följer tätt inpå den gryende insikten av samtiden i princip återskapat det forna helvetet - nu driver Lööf och Svenskt Näringsliv på för ett lagfästande av ting som redan införts på jobbmarknaden. Fatta demonin hos de avsvariga. Nu söker man legalisera den kriminalitet men under många år bedkrivit! 

Det är inget annat än helvetiska drivkrafter som verkar i detta laglösa land. Eller rättare: ett land med en illegitim lag, en lag som förbryter sig svårt mot den Himmelska Lag som ännu var allmänt känd när astrologin tog dem form som den här presenteras. (Se många inlägg om den verksamt onda lagstiftaren Jupiter i Sverigehoroskopet.)

Vilka kriszoner tecknar då Ketu på sin färd genom zodiaken sedan partiets grundande? Eftersom nodaxeln roterar genom zodiaken på cirka 19 år medan Jupiter gör varvet på 12, provar jag här en sökning på alla de gånger planeterna mötts i en konjunktion (som vid SAP:s födelse) men i vilket som helst tecken. Men därtill bara vid de tillfällen Saturnus är på plats i något av de två lägena. Varje konjunktion mellan södra månnoden och Jupiter kommer att aktivera en symbolik som efter att partiet förrått sina ambitioner nu istället beskriver halshuggning av det jupiteriska väljartillflödet. Skulle en sådan propp sammanfalla med en av transiterande Saturnus kriser, då har vi en "dödszon", en tid när partiets existens är i fara!

Range: 1.01.1889 - 1.01.2050
In steps of: 24h 0m
(sa.can | sa.cap) & sn.0.ju
 
Realization intervals (begin - end):
 4.01.1889 - 11.08.1889
 1.02.1904 -  8.06.1904
22.05.1918 - 15.06.1918
13.07.1932 - 11.08.1933
25.01.1947 -  4.05.1947
23.09.1947 -  1.11.1947
 2.11.1961 - 28.02.1962
 1.03.1976 - 13.07.1976
 2.12.1976 -  1.03.1977
23.12.1990 - 27.03.1991
 4.06.2005 -  2.10.2005
 1.02.2020 -  6.04.2020
23.06.2020 -  6.09.2020
20.07.2034 - 19.08.2034
18.03.2049 -  9.04.2049

Fjorton tillfällen utöver tiden för partibildandet. Det kan knappast ha handlat om massivt bortfall av väljare alla dessa gånger. Vad - om något - som kännetecknade de här röda perioderna som på mest allmänna nivå betyder tider när 6e OLYCKS- eller FIENDEHUSET vaknar till liv - överlämnar jag till någon partihistoriker att lista ut, om någon sådan råkar läsa detta. 

Löntagarfonderna (beslutade 21 dec 1983) är den enda kris jag på rak hand minns och modellens död med 1991 års borgerliga valseger hade föregåtts av diverse demonstrationer. Det kan kanske stämma med listans 23.12.1990 - 27.03.1991. Förmodligen var modellen stendöd redan våren 1991. Men de egocentriska småländska företagarnas initiala demonstration 4 oktober 1983 (Wikipedia) saknas i listan, uppenbarligen är en dag av plakatviftande en småsak som inte fångas upp av det astrologiska systemet, alt. inte rörde Partiet i ryggen. 

Missa dock inte att en global ekonomiska kris "runt 1990-91" vilken ändade det expansiva 1980-talet tycks inskrivet i SAP:s krislista här ovan. Ett kvartals famlande i början av 1991 kanske bäddade för maktförlusten senare det året. Närmare partiets hjärta ligger dock reträtten för de absurda marginalskatter som tidigare kritiserats. 1990 var det år partiet skissade på Skattereformen, "hälften kvar i fickan (för de rika)". 

Wikipedia är inte mer exakt än att denna reform inträffade över årsskiftet "1990-91" och givet de astrologiska signaturerna är detta verkligen "Ketu-klippt jupiterisk förmögenhet" ur partiets synvinkel (identifierat som det är med statsmakten). Med tanke på hur förfallet och filosofiskt imbecillt Sverige är, förefaller just ekonomiska tilldragelser vara sådana som sätter avtryck i de många ödestrådar varav landet är sammansatt.

Av dessa minimala sonderingar verkar det mest rimligt att se perioderna mer generellt, som "otur i expansiva frågor". Och det är rimligt. Om Saturnus är SAP:s ascendenthärskare är denna statiska maktplanet mest benägen att frukta minskad makt, minskade rikedomar, etc.

Notera att det andra sökmönstret innebär att att båda signaturerna är aktiva samtidigt, mängden tillfällen av enbart södra månnoden konjunkt Jupiter är över 30.

Under Saturnus nästa passage genom sitt starttecken Krabban kommer som synes de två problemsignaturerna bara att vara samtidigt aktiva en kort tid runt september 2034 (ett år för Saturnus i Krabban och hårt tryck på partiets Persona) innan Ketu lämnar tecknet den delar med Jupiter och häver konjunktionen. Men tidpunkten är intressant: september 2034 är just i en valspurt. Förutsatt att partiet lever så länge, kan man misstänka en FET KRIS och kraftigt minskat väljarstöd vid den tiden.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Vad gäller den första tabellen, med Saturnustransiterna, är det intressant att notera att det var under sådana transiter som partiet: splittrades 1917 när vänsterfalangen bröt sig ur och bildade Vpk; vann valet 1932 och innehade regeringsmakten i 44 år; förlorade makten 1976; förlorade makten igen 1991, och igen 2006.

Seaward sa...

Tack! Just sådan information om händelser som gör att astrologin plötsligt blir intressant (jag skyndade vidare och skrev nästa inlägg om Ivanka Trump).

Saturnus är tydligen så viktig i sitt förstahusläge att den på egen hand markerar viktiga milstolpar. Jag kände en kvinna med hjärta av is motsvarande Saturnus i 4e huset (för känslodjup) som nu avverkat tre äktenskap. Mannen i det första sade för årtionden sedan i förtroende: "x är mörk, så mörk". Här är valet om det är blotta fjärde huset (inre lycka, belåtenhet med livet) som blev lidande av den patriarkala och kylslagna (och naturligtvis "mörka") Saturnus-i-Stenbocken (motsv. en uppväxt med en kolerisk fadersgestalt som domderade i Hemmet). Eller om den hinduiska trekvartaspekten från Saturnus "låste" ascendenten och bidrog till en svårkontaktbar personlighet...