Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 oktober 2020

Vilket huvud?

"Knappt någon fransman [kan] föreställa sig en vardag utan karikatyrer till höger och vänster. Därför är mordet på Samuel Paty inte bara en attack på det fria ordet." Skribenten Frändéns postulat är således: "fransmän tänker så dåligt att de istället leds av fantasin/föreställningen om ett orubbligt status quo som är till deras fördel".

[Tillägg: Ett dygn senare saknas i Aftonbladet de textstycken jag kommenterar. Istället en princip helt ny text. Den här bloggkommentaren har tydligen noterats. Frändén beslutar sig till sist stryka allt som är vagt eller kan "missförstås" och övergår till lite hederlig "vi dom de galna fundamentalisterna"-journalistik. Och vem kan motstå det populistiska "och nu är de inne på vara skolgårdar". Jag behåller dock inlägget med dess funderingar kring originaltexten.]

Men, av en degenererad befolkning och dess fantasilösa reaktion på ett mord följer inte att det fria ordet är under attack (eller något än större), som hon därefter säger. Det var samma fritt intellekt som verkade genom Charlie Hebdos reaktion utan att vara mer än frihet för frihetens skull (plus en bottensats av illvilja). Detta är den västerländska sjukdomen: den är gränslös och saknar därför självkontroll.

(Franska revolutionen och den där Frihetsgudinnan de skänkte jänkarna kan ha gjort mer ont än gott för det västerländska kynnets degenerering till fanatisk gränslöshet.)

Den muslimske ynglingen som reste till Paris måste verkligen ha sett läraren som en demon, och halshuggning är en beprövad metod mot dessa enligt hinduistisk astrologi (myten om Rahu och Ketu).

Mänsklighetens fullständiga spelplan kan inte de sekulära europeiska länderna längre uppfatta eftersom de gjort sig en egen spelplan och på den skapar sig halmgubbar utifrån vilka de sedan ritar karikerande avbilder i syfte att allmänt demonisera religion. Det är nämligen i religionen man finner de etiska gränser som skulle göra den sekulära bubblans ROVkapitalism omöjlig. 

Det är alltså "Marknaden" (en extremt pervers Merkurius) och tillika fortsättningen av Imperialismen som är den verkligt skyldige till att världen ser ut som den gör, illdåd o samhällets lägsta skikt kommer från den värld västerlänningarna vald för de högre klassernas bekvämlighet.

Om en helt urspårad Merkurius (som t.ex. den i Sverigehoroskopet) inte längre kanaliserar "gudarnas vilja" - vad eller vem kanaliserar den då?

Inifrån en fanatisk sekulär bubbla ser det absolut ut som ett "kulturkrig" som halvnazistiska sverigedemokrater kallar det, men ett krig där det är väldigt lätt att se att västvärlden med dess månghundraåriga historia av kolonisering och slaveri kommer att förlora. Kanske inte mot Islam som på det hela taget är mer beskedligt än en typisk kristdemokrat som Ebba Busch. 

Men demoraliseringen i Väst gör länderna till ett lätt framtida byte för nationer med bättre moral och framtidsvisioner. Väst snöade in på sin individualism och "individens rätt" och glömde bort att Storverk utförs av många människor i samstämmighet. Ett västland kan inte, likt Sverige, hugga in kilar i sin egen folkkropp så att Rika och Fattiga sticker allt fler i ögonen, samtidigt som landet inbillar sig att det alltjämt ska kunna utföra Storverk.

Det säger jag utan att vara varken muslim och själv med många försök till karikatyr eller satir via horoskopen på bloggen (man skulle dock kunna säga att svenska politiker i sig själva är tragikomik, även utan att lyfta fram ranka kosmiska planritningar via astrologin). Men den gamla astrologiska läran har faktiskt en rangordning i den här enligt Fränden svåra frågan: yttrandefriheten bland människor smäller aldrig högre än Sanningen. Vad människan fortfarande inte lärt sig är att låta det fria ordets forma sig utifrån människans bästa vetande, det 3e underordnas 9e filosofi- och religionshuset. Allt annat vare en helt sjuk värld där alla springer runt och har "sin sanning"! Sammanbrott vore förestående.

Frändén säger (lätt sammandraget): "Måste man riskera kränka och såra troende för att man kan? ... Det eviga svaret är förstås nej. Det aktuella svaret i Frankrike är nog ja."

Här upplever jag en som ger sken av att ha funderat över Evigheten, för plötsligt liknar rösten någon som bottnar i den eviga morallagens astrologiska gestaltning: nionde sanningshuset, den plats från vilken Tio Guds Bud och andra liknande allmänna regelverk utgår och som i horoskopet representerar det allra högsta, förutsatt att inte hela stjärnhimlen symbolisera ett pågående syndafall med störtdykningar lite varstans. Länder och själar faller medan de famlar efter den gäckande Intelligensen.

Pratmakaren Merkurius representerar ett intellekts frihet att tänka och yttra sig. Merkurius är till och med tjuven på marknadsplatsen och en ren lögnare - det är passande att det här mordet just beskriver 3e kommunikationshuset i opposition till det 9e. (Tyvärr verkar inte lärarens födelsedata dyka upp, "1973" är det enda på nätet sedan flera dagar.)

Hinduisk tradition kallar "det fria ordets" hus som uttryckligen ett ont hus, med små flaggor för det och några hus ytterligare att människan har kapacitet att förbättra sig på dessa områden (intressant är maktens 10e hus ett sådant område).

Astrologins och filosofens Merkurius är det sanningsfärdiga ordet enbart när det underordnas ett högre medvetande än den glappiga käften hos ett vurpat intellekt som gycklar sig genom livet. Men när Merkurius "förbättrats" och följer en högre princip, kan man tala om intellektet som gudarnas budbärare och t.o.m. själens egen eviga essens - det grekerna kallade nous - förnuftsprincipen som låg inbäddad i människosjälen under sitt fall ner i den materiella världen.

Frändén prickar alltså in en högre sanning om Frankrike som hon kanske inte ens själv inser eller egentligen avser förmedla: hon dömer mitt inför Aftonbladets läsare ut fransoserna som just ett degenererat släkte utan förmåga att ifrågasätta sin glappiga käft (märkligt nog ser sig fransmännen som intellektuella).

Hon avslutar med nyheten att Frankrike t.o.m. avser värna sin låga mentala nivå genom att ge ut skolböcker om satirens funktion. Det är en värdelös plan om den inte samtidigt lärs ut allt om 3e husets överordnade, 9e huset. Det viktigaste huset i astrologin har en naturlig härskare -  Jupiter - som  paradoxalt var den Högste Gud rikemanspresidenten Macron med samma glappiga franska mentalitet ville likna sig vid.

Den halshuggna lärare gav visserligen eleverna chansen att genera sig inför övriga klassen genom att lämna rummet innan han började fladdra de nedsättande karikatyrerna under sin lektion: fransosens rätt att ännu 2020 bete sig som ett kolonialt svin. Det är möjligt att man inuti den sekulära bubblan faktiskt blir så här korkad att man inte klarar ens den enklaste konsekvensbedömning. Samuel Pate förstod inte att han redan i ”fria valet” skapade split inom klassen. Så gör inte en begåvad lärare.

*****

Mord är så vanliga med den mänskliga apan att jag sällan tar mig tid att fundera över mordtillfällets horoskop. Här försvåras situationen av att tidpunkten enligt Wikipedia inte är exakt: "ungefär kl. 17.00". Det ger en så tidig Vattenbärare i öster att man måste fundera över om dådet inträffade ett fåtal minuter tidigare. Med Stenbocken stigande flyttas fokus från en grupp (Vattenbäraren) till en auktoritetsgestalt (Stenbocken), vilket kan innebära såväl religionsgrundaren Muhammed som skolläraren själv.

Men kanske viktigast för "händelsens ansikte": Liemannen Saturnus - även den högsta jordiska auktoriteten (inklusive bödlar som den gudomliga och/eller nationella lagens exekutiva representant) - befinner sig då i 1a huset och beskriver ett mycket tydligt "event". Ännu cirka 3 minuter före femslaget stiger Stenbocken i öster och även om Saturnus ligger i början av tecknet tillhör den enligt helhussystemet (det äldsta kända husdelningssystemet) ascendenten.

(Obs. Viss reservation för att jag av lättja valde Paris koordinater. Förortens koordinater kan dock bara marginellt ha skilt sig.)

Det är därför frestande att hoppa över rationaliseringar om en ascendent som fokuserar en ideologi eller religion (Vattenbäraren) och mer naturligt låta Saturnus i Jord representera ett konkret eller materialistiskt sätt att vedergälla. När allt kommer omkring likställde Jesus i sin Bergpredikan tankens synder med faktiska gärningar, och gärningsmannen såg säkert en ekvivalens i tanken bakom lärarens lektion och sin fysiska motaktion.


Detta ger också kniven Mars i 3e huset för luftstrupen och det 9e husets "Högsta Goda" ägda av pratsamma Merkurius, själv i Vågen under attack (210-vinkeln) från vapnet Mars. Och som toppen på allt NYMÅNE ("projektstart") i Den Högstes hus. Helt klart är händelsen som vi redan vet är ett fundamentalistiskt motiverad avrättning. 

Jordelementet tenderar ofta till krass bokstavstro - den här typen av människor som inte skrattar åt svart humor, bokstavligheten hindrar dem från att förstå anden bakom ordet. Bibeln och kanske Islam också, har mycket att säga om människor som inte kan förstå det bakomliggande motivet. 

Som synes hettar det till extremt på den här himmelen om man väljer Stenbocken som ascendent. Även nymånen blir mer signifikativ med några minuters korrektion, eftersom även den påverkas av attentatets Mars via just den axel mellan 3/9 jag ordat så mycket om!

Det visar att skulden eller det första brottet ligger hos pladdermakaren i 3e huset och att det är dit våld eller vedergällning drar sig, och att det gudomliga 9e huset ägs av en god instans av nous som ställer sig mitt i maktens 10e sektor och markerar att niondehusfrågan ännu är viktig för hela den mänsklighet som bor utanför den sekulära européns förvrängande bubbla. Det blir faktiskt läraren som liknas vid Mars i detta horoskop och 9e religionshuset det korrekta.

Stenbocksascendenten (gärningen) fördelar aktörerna så här:

yoga karaka - välgörare  -  neutrala - illgörare

Venus         Ven,Mer,Sat   Solen      Mars, Jup

Venus är en YOGA KARAKA i horoskopet, en välvillig planet och som har extra kraft att genomdriva sitt eftersom den både äger ett andligt trikona-hus (5, 9) och ett angulärt (världsligt) hörnhus. Många gånger lyckas människor inte realisera sin andliga strävan i detta jordeliv - "hörnen" blir som en inspärrande materiell isoleringscell. Men en yoga karaka har chansen att att bryta igenom och få sitt sagt. Mordet är uppenbarligen detta "statement" som verkligen nådde ut (även om fransmännen sedan länge slutat lyssna på protesterna inifrån gettona där de förvarar ättlingarna till de koloniala härjningarna).

Som synes är det bara DÖDEN (8e huset) som står till buds som arena för detta genombrott där ande visar vad den tycker om materia och det oskick som följer av materialism. Placeringen för yoga karaka rimmar väl med att Liemannen träder fram i 1a huset vid tiden ifråga. 

Venus  = "The Equalizer"? Vedergällning är inte något man normalt förknippar med Venus, och kanske är den gamla hellenistiska tanken om Venus två sidor i amörös i 7e men krigisk som morgonstjärnan något att ta på allvar.) Man kan också säga att färgad av dödshuset är pga. den tidigare bristen på samförstånd mellan Frankrike och Islam är tvåsamma Venus "dödad" - det stinker dålig karma (8e huset) över hela vedergällningsmordet. 

Så dold Venus än må vara inne i detta 8e hus disponerar den dock över Solen i 9e för det hösta goda - kväst muslim med avklippt harmoni med som omvärld och som vet att han har rätt. Och så kuggar Solen i nymånen, oppositionen till den aggressiva pladdermakaren (Mars i kommunikationshuset = läraren) och tystar hon via Liemannen i öster - som ett "statement" till den religionslösa förlorare allt fler i Väst kommit att bli.

Det är inte första gången jag upptäcker att ett så kallat "terrorattentat" får rätten på sin sida enligt horoskopet. Se gårdagens inlägg om siaren Edgar Cyaces mest kontroversiella prognos, en som visar att Gud är bortom det människor kallar gott och ont och fullt kapabel att uppenbara sig på båda sätten. 

Intressant är hur en ascendent stuvar om rollfördelningen. För Stenbocken tar Merkurius rollen som Det Högsta Goda meden den grundläggande planeten för filosofi och religion, Jupiter, blir en av de onda. Men till följd av horoskopets komplexa omständigheter synes det som parisarens sekulära religion (rätten att tala illa om religioner eller sprida karikatyrer) i detta ögonblick kväses. Den onda men väldigt expansiva och missionerande (Eld = megafon) Jupiter förpassas till 12e onda huset: ond måste med ont förgöras. 

Det 12e är generellt ett dödshus vilken man bara förstår om man besinnar att Vattenelementet står för den lägre och obeständiga världen. Buddha: "allt sammansatt går mot sin upplösning". Syftet med jordelivet är att frigöra sin andegnista som inte är naturligt invånare bland jordens alla djur (Platon grovindelade människan som en ohelig allians av två själar). 

I Platons närbild är den mixade själen tredelad. Den måste naturligtvis släppa kramptaget om Jord (materialism), men också den vegetativa och giriga Vattensjälen (närmast omöjlig att särskilja från Jord eftersom de verkar som ett "sublunärt system", den lilla "naturen"). Även livselden måste dumpas innan den verkliga människan finner sig själv i Luftelementets högre aspekt, den som inte vetter mot livet och Elden utan bort från allt det kroppsliga sinnen eller gatsmarthet är konstruerade att hantera. 

 

Småfilosofiskt eftersnack

Mänskligheten är så omogen, avslöjar astrologins representation, att det är begripligt att det krävs många varv av reinkarnation innan varelserna börjar förstå ens livets grundläggande principer. Att ateister och sekularister försöker skapa muromgärdade kulturer och lokalt stoppa medvetandets evolution, visar nivån för tillfället. Tur att Fader Tid är större och rycker mattan under förverkade tider. Tider är i antågande med bättre känsla för dessa stora frågor, de som antiken så fritt debatterade men i vår tid skrumpnat till ren dårskap. Kärnan i det västerländska kynnet kommer att spys ut från Jorden, det är bara så. Vi lever i en blindfläck.

När Fredrik Reinfeldt var statsminister upptäckte jag t.ex. att Jupiter - "guden" i hellenismens astrologi - stod stark i egna 9e huset, men som en sataniskt omvänd nidbild: den var en verksamt ond Jupiter. När hans regering slaktade landet och återinförde modellen med Fattiga och Rika - då kommenterade jag (precis som Edgar Cayce, men inte ur trans utan via astrologin) att Reinfeldt var en slags gudasänd figur just för de egoistiska och privatistiska svenskarna.

Merparten av folket sjönk bara djupare i självbelåten individualism tack vare regeringen Reinfeldt, och möjligtvis var det så Ödet hade tänkt sig. Om något redan är ruttet kan processen snabbas på - historien hastar mot en kursändring. Tiden krymper och smärtan tilltar, vore det så skulle inga omvända sig och rädda sina själar. 

Tanken på en påskyndad process ("naturens system går i spinn"?) under den Yttersta tiden skymtar i Bibeln. Det är nu gamla nyheter att kommande årtionden kommer att visa på allt större allvar hur Naturen nu tillämpar denna kontraktionens princip för att dels rädda jordklotet men också tvinga mänskligheten (eller delar av den) till självreflektion. Efter genetikens framsteg är nog det senare rätt hopplöst. Med ny förälskelse i sin senaste leksak, gen-sexan, kommer inte mänskligheten i första taget att intressera sig för metafysik. Naturen får nog nöja sig med att rädda klotet.

Jag har förstås inte den minsta inblick i Guds medvetande eller vilken Reinfeldts roll ytterst är. Kanske är det som den optimistiska nyplatonikern Plotinus sade, "allt finns i alla men inte samtidigt och inte i samma omfattning". Det gudomliga Alltets (medvetandets) tallösa positioner strömmar genom den lägre Tiden så att vi får det som kallas evolution. I själva verket finns allt redan. På den ytterst låga verklighetsnivån sub Luna råder viss valfrihet, men i högre världar där väsendena följer de tidlösa lagarna - kanske är identiska med dem - är allt som det alltid varit och alltid kommer att vara. 

Kanske är Lucifers, de fallande änglarna, ett tidlöst skeende. Nya dåraktiga väsen plumsar alltid ner i ett eller annat solsystem. Vårt är ett av de få när själarna kunde falla ända ner till den unikt låga existens som antiken knöt till Jordelementet. Här är glömskan total! Redan i daimonernas värld saknas rumslig utsträckning och där finns inte t.ex. kapitalismens "kämpa mot dina medmänniskor eller svält". Trängsel och kamp om resurserna är okända ting där ande dominerar. Även bland människor synes denna högre själsliga nivå där forskare och tänkare beskriver diskussion via text med andra tänkares texter, fast tusentals år gamla! T.o.m. något så vardagligt (om än för många udda) visar vägen fram till ett renat individuellt nous.

Plotinus hopp om den innehållsrika själen fick honom nästan att låta som den kristne aposteln Paulus (100 år tidigare) som menat att skapelsen var färdigt först när Nous var "allt i alla" (dvs. först vid jordens undergång). Paulus kallade förstås de grekiska filosofernas Nous för Chrestos i sitt försök att göra judarnas bokstavligt inväntade "smorde konung" till något begripligt utanför Palestina. Det var en hysterisk förvandling: judarnas hopp om samhällsomvandling byttes ut mot en filosofisk term för att hålla sig väl med ockupationsmakten Rom! Och tricket lyckades, kristendomen slog till och med ut filosofin efter några hundra år.


Inga kommentarer: