Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 oktober 2020

Frankrikes dåliga karma

Frankrike sviktar under "den sataniska axeln"
 

Macron: Frankrike under angrepp

Frankrikes president Emmanuel Macron fördömer attentatet i Nice som han kallar “islamistisk terroristattack”.
Antalet soldater som sätts ut på fransk mark kommer öka från “3000 till 7000”.
– När vi attackeras beror det på våra värderingar av frihet och vår önskan att inte ge efter för terror, säger Macron på presskonferensen.
Säkerheten på landets skolor kommer att stärkas.  /Aftonbladet


Så lät det dagen för terrorattentatet då några representanter för kristendomen (eller kanske bara turister i en kyrka) och ytterst Västvärlden. Hur är det nu med det här angreppet, astrologiskt?.

Jag har inte sett några skäl till ny kommentar till det franska nationalhoroskopet sedan 2015, men tycker mig minnas att nationens ytliga esteticism var tydlig i kartan för den Femte Republiken. Nu flyttar födelseuppgifterna in i det hinduiska astrologiprogrammet för att slippa slita i timmar för att ta reda på i vilken planetär ödescykel Frankrike befinner sig i.

Men först måste påpekas hur ynkligt och kraftlöst det moderna Frankrikes horoskop är: Solen i 7e huset gör att landets egen personlighet tappar tyngd och faller i händerna på dess partners eller bundsförvanter. Passande för ett land som bygger sin personlighet och del av välstånd på folkmingel. Och bristen på viljestyrka kan ev. också ses i soltecknet Jungfrun - den kultiverade finessens tecken, också det kännetecknande för Frankrike. 

Att estetiska Venus klassas som "fallen" i Jungfrun minskar inte dess öga för det nätta och fina, snarare blir de kritiska merkuriska tecknen, särskilt Jungfrun, ohyggligt kräsna och fordrande. Jungfrun som förknippas också med personlig hygien: dofter och parfymer kommer från Frankrikes förflutna då kungar och drottningar bohålor (ehm, slott) stank av avföring  och obefintlig hygien upp till höga himmelen. 

Att Venus är "fallen" har att göra med den franska nationalsynden: en inbilsk typ  med näsan i vädret. För hette det att fransoser inte ens bevärdigade en engelsman svar på tal om han inte tilltalade fransosen på dennes språk. Arrogans frodas i Jungfruns tecken, eller åtminstone kan det upplevas så eftersom hjärtat är litet men intellektet överutvecklad. I modern tid har fransmännen förstås lättat på oviljan att kommunicera på engelska men de talar med mer brytning än t.o.m. svenskarna. Det är förstås inte mycket till argument eftersom svenskarna är Amerikavänner...

När Marcon var nytillsatt började han fjanta sig med allusioner till guden Jupiter, exakt som den mest självefterlåtna skandalkungen i landets historia. Nämnde det i förbigående häromdagen, att Ludvig XIV lät porträttera sig som Jupiter som ung, men tycks ha övergått till solen som sin favorit. När Marcon följde upp solkungen med sitt Jupitertrams avslöjade han - som i en signal till kapitalmarknaden - att han var de rikas president, inte folkets.

Men det chockerande med detta land som givit Väst frihetsgriller som håller på att bli dess undergång, är att den franska nationalsjälen - åtminstone i dess nuvarande version - härbärgerar den sataniska axeln. Inte som ett problem utan något som landet stolt bygger på och förvärrar! Nu kommer genast förklaringen varför attentatshoroskopen får okej från den gudomliga världen: Frankrike har nämligen ett igenkläggat och samvetsdövt 9e hus!

Det är de vänsterprasslande och homosexuella franska politikerna med deras stjärtpojkar, och den allmänna sjaskigheten i förorterna runt Paris som korresponderar till blockeringen i 9e huset. Den Stora Illgöraren Saturnus finns här även i Sveriges horoskopet, ett annat land kallsinnigt till religion eller existensen av högre intelligenser än människans. Men enstaka paralleller säger mycket lite eftersom horoskopen som helhet skiljer sig så mycket. 

I Frankrikes fall är problemen med 9e huset uppenbara eftersom landets Fiskascendent har Jupiter som härskare, och den Stora Välgöraren har en ömsesidigt neutral inställning till den Stora Illgöraren (de tillfälliga varelsernas värld - till skillnad från själens eviga värld - bjuder på goda och onda upplevelser). 

Men det hindrar inte Saturnus som sådan för att vara en "verksamt ond" kraft för Frankrike. Tänk: självdisciplin och moral som något fransmännen upplever som en ond aspekt av jordelivet! Och då särskilt när det är religionen eller filosofin som uppmanar till att ta sin svagsinta njutningslystnad i kragen. (Inte oviktigt för de återkommande tumult Frankrike ställer till med i mötet men Islam.). Den "verksamma ondskan" bara spär på Saturnus kärva sidor, och att Saturnus kan uppenbara sig just som Döden är givet, särskilt då från 9e huset som utlandet. Ja, Frankrikes koloniala historia fortsätter förfölja dem. Dålig karma! 

Det är hur en given ascendent delar ut tillfälliga härskarskap över husen som avgör planetens effektiva natur. Frankrikes Saturnus är så ond eftersom planeten tillfälligt äger 11e och 12e husen, inget av dem en "högre" trigonalt hus, det 11e förvisso den goda ängelns hus (enligt grekerna) men likafullt i opposition till nationens yttre beteende av svagsint livsnjutare och allmän känslomissbrukare. Och rent destruktivt är 12e, den onda ängeln, som berövar ascendenten dess egenskaper (vilket paradoxalt ger en vinst, eftersom Fiskarna redan i sig står för en förlustens väg - kort sagt varje nytt terrordåd för Frankrike allt närmare ett absolut behov att tänka igenom sin policy i varjehanda fråga).

Den universellt giltiga regeln för människosläktet att aldrig överordna sin glappiga tunga gudarnas rådslut. Det var den tyngsta synpunkten i min kommentar "Vilket huvud" till en AB-kommentar apropå halshuggningen av läraren. Men det är just det Frankrike gör, glappar utan kontakt med den universella dharman (9e som universell morallag, ungefär). Nationalkartan visar nu det 3e kommunikationshuset ("yttrandefrihet") i en så degraderad opposition till 9e huset för samvete, filosofi och religion att hela den sataniska axeln varslar om en kollaps.

Macron är naturligtvis skyldigare än de flesta landsmän (bankman åt de onda han var) men kanske känner sitt lands synder så väl att han förstår att två attentat på en månad är knakandet som kan höras när en satanisk axel - Frankrikes axis mundi som håller hela deras värld uppe - är på väg att brista. Men det är helt en följd av Frankrikes obotfärdighet i sin sekelgamla (och mycket mer därtill) rasism. Juden var så kuvad i Europa att han lät sig ledas in i massdöd, men uppenbarligen har inte Europas muslimer tänkt sig tolerera mer av den europeiska arrogansen.

Föga hade jag anat detta, när bloggen startade 2009, att astrologin (åtminstone den hinduiska versionen) är så "tweakad" att den ger en äldre tids moraluppfattning rätt och samtidens bisarra frihetsidéer fel. Det verkligt skumma är hur zodiaken med perfekt inbördes logik är konstruerad för att närmast avslöja Frankrike som den verkliga syndaren, inte två hämndänglar, instrument för Himmelens vilja! Utförare av nationens egen karma.

Visserligen står det grinig förlorare skrivet över hela det franska horoskopet (ascendenthärskaren Jupiter är verkligt pyrt placerat i 8e korruptions- och dödshuset så att nationen inte kan se sin egen vrånga persona), men värst är avgjort att astrologins prioritering av 9e huset över 3e inte fungerar här. En låg och materialistisk Mars för ett jädra oväsen i "yttrandefrihetens 3e hus" och den verksamt onda blir här Karma-herren som på värsta möjliga sätt skär av luftstrupen på den bjäbbande och helt okunniga fransos. 

Horoskopet illustrerar, tyvärr alla västerlänningar, att Frankrike allmänt usla kontroll över sin kollektiva tunga inbjuder Liemannen som kommer kopplat till 9e huset som religion. Det som gång på gång hänt Frankrike på senare år är som synes inskrivet redan i 1958 års horoskop, och anknyter till äldre nationella synder (Saturnus = tidens herre = vidga vyerna bortom den aktuella händelsen).

Det förvånar inte att Sverige och Frankrike - båda med onda Mars i luftstrupens Oxe - är så hatiska och grova i sin religionsfientlighet. Men antiken visste vilka var fähundars barn. Om Jakobs brev härrör från Jesus yngre med samma namn har speciellt kristna. Texten har nämligen det esséiska sentiment, en rörelse som statuerade dödsstraff på den som smädade Laggivarens (Mose) namn:

En liten eld kan sätta en hel skog i brand. Och tungan är en eld, själva den onda världen bland våra lemmar. Den fläckar hela vår kropp, den sätter livshjulet i brand och har själv sin eld från helvetet.

Det finns ingen art bland fyrfotadjur, fåglar, kräldjur eller havsdjur som inte kan betvingas och har betvingats av människan. Men tungan kan ingen människa betvinga, oregerlig och ond som den är och full av dödligt gift.

(bibeln.se)

Man kanske inte ska jämföra olika kulturers emfas på den här punkten, men hinduisk astrologi skiljer sig från Jakob, senare ledare för den första "kristna" (läs: esseiska) församlingen i Jerusalem, och hans mer militanta moralism. Tredje kommunikationshuset är förvisso ett av de "onda husen" man klassificeras även som ett dussthana-hus, ett förbättringsbart hus. Hittills har inte Frankrike ens övervägt sin egen glappiga tunga som sätter hela skogar i brand.

Så är den eviga lagen i hinduisk astrologi: Insikt om livets djupare sidor först (hus 9) , sen kan munnen öppnas för att yttra saker. Goda saker. 

Jag har aldrig intresserat mig för Islam, men jag uppskattar vetenskap av flera slag och jag har aldrig hört annat än goda ord från islamska vetenskapsmäns munnar. Ur en västerlänning vet man aldrig vad som kommer. Oftast hatiska spyor. (Se det odrägliga och högdragna pack av "Nya ateister" som Humanisterna en gång introducerade i Sverige, även om det inte blev värst mycket fart på anti-Gud-debatten i det här mojnade landet. Jag återvände nyligen till en av de värsta nihilisterna, framlidne britten Hitchens.)

*****

När det gäller Frankrikes pågående planetära period, hajar man först till. Hur kan en serie år under VENUS ÖVERINSEENDE innehålla morden i Charlie Hebdos redaktion, masslakten med lastbil, lärarmordet och senast morden i kyrkan?

Vimshottari Dasha:

 Maha Dashas:

 Jup:  1949-06-23  -  1965-06-23
 Sat:  1965-06-23  -  1984-06-23
 Mer:  1984-06-23  -  2001-06-24
 Ket:  2001-06-24  -  2008-06-23
 Ven:  2008-06-23  -  2028-06-23
 Sun:  2028-06-23  -  2034-06-24
 Moo:  2034-06-24  -  2044-06-24
 Mar:  2044-06-24  -  2051-06-24
 Rah:  2051-06-24  -  2069-06-24


Förklaringen till det ligger i det som redan sagts om den "fallna" och självcentrerade Venus-i-Jungfrun. Lägg till det att Frankrikes Fiskascendent har det hårdast här i världen av alla 12 emblemen. Inte ens välgöraren Venus har på sin sida! Som verksam illgörare blir Vens en hora för allt materiellt (och det minns jag att jag skrivit senare) Det är monarkins och aristokratins excesser som fortlevt i den franska nationalsjälen och där den Franska revolutionen inte innebar mer för enkelt folk än demokratins införande gav svenska folket. Man slipper svälta ja, men vid sidan av pågår Elitens korruption med samma styrka som i äldre tider.

Vad Frankrike får uppleva mellan 2008 och 2028 är helt enkelt sig själv i Sanningsspegeln: Karma måste betalas och denna bräckliga och kräsna nation, totalt förvärldsligad och lite till, ställs nu mot de "getton" som uppstått av utbölingar och som bara tolererats av de inhemska (samma mönster som stockholmare och deras slavar i förorterna), men nu agerar som ett tecken i tiden på att sötebrödsdagarna är över. ("Sötebröd" - ett så typiskt fattigsvenskt uttryck som våra journalister ännu använder, det passar sämre med det luxuösa Frankrike!)

Återigen ligger Venus i "händerna på den andre", i 7e huset, och det är "läckaget" från Frankrikes gamla besittningar (Algeriet, Marocko och Tunisien) varifrån garanterat många felfördelade och sedan generationer allt bittrare muslimer kommer. "Dåliga partnerskap" står på kö för att utkräva sin del av det lättvindiga och otrogna Frankrike.

Granskar man subcyklerna intresserar förstås illdådet på Charlie Hebdos redaktion 7 jan 2015 och bilplöjningen i Nice den 14 juli 2016. Inträffade dessa under samma subcykel och i så fall vilken?


 Venus Maha Dasha:  2008-06-23  -  2028-06-23

  Antardasas in this MD:

  Ven:  2008-06-23  -  2011-10-26
  Sun:  2011-10-26  -  2012-10-25
  Moo:  2012-10-25  -  2014-06-24
  Mar:  2014-06-24  -  2015-08-26
  Rah:  2015-08-26  -  2018-08-26
  Jup:  2018-08-26  -  2021-04-22
  Sat:  2021-04-22  -  2024-06-23
  Mer:  2024-06-23  -  2027-04-23
  Ket:  2027-04-23  -  2028-06-23


Händelserna hamnar i olika subcykler. Charlie Hebdo-massakern intressant nog under den giftiga tunga vi redan kommenterat. Nationens Mars i 3e "yttrandefrihetshuset". Behöver mer sägas?

Mars är förvisso en av Fiskarnas få vänner: Mars den blinda och ointelligenta sexual- och reproduktionsdriften harmonierar med "fiskstimmet" och det gör moderskapets Måne också. Behöver det upprepas att VATTEN primärt handlar om biologi och saknar förståelse för högre frågor som yttrandefrihet. Det kan förklara varför Frankrike är långt borta från sitt kompetensområde. Det här folket ska bedriva sexlekar och föda ännu mer barn, ekipera dem snobbistiskt och snyggt. Så är åtminstone den persona landet gjort sig känd för under hundratals år.  Frankrike (sedan 1958) har inget att göra bortom kultursfären och kulinariska nöjen (också till stor del under Vatten).

Lastbilsmassakern i Nice skedde under demonen Rahus illustrativa närvaro. En ambitiös gränsande till hybrisdrabbad astrologisk symbol. Och Rahu i nationalhoroskopet drar än en gång uppmärksamheten mot Frankrikes svaghet gentemot sina forna "äktenskapspartners" - kolonierna. Västerlänningens girighet efter billiga råvaror och slavar skulle komma att kosta den världsdelen mer än det kanske smakade. 

Europas flera Etablissemang (även Sveriges) har ju fortlevt in i denna dag på den obalans mellan världens alla folk från och Kolonialismen, ett välstånd moderna sekularister alltjämt lever gott på. På senare år har t.ex. svenska kapitalister rusat till Kina för att få sina produkter billigt tillverkade (men den tiden tycks redan vara över - bara lite dålig karma där).

Sverige som kolonisatör är en pinsamhet - inte ens negerslaveriet i Karibien lyckades - men landet delar naturligtvis samma europiska karma som Frankrike och den skulden är inte föraktlig. Jag skulle se dataexperter sluta tramsa med att visualisera väder och vind och istället försöka simulera med grafik har karma på olika nivåer binder ihop olika delar av världen. Man skulle som fixpunkt kunna rita in ett svart hål som bara slukar och slukar - den kapitalistiska Västvärlden. Nå, övriga världen kommer att täppa till det här problemet i framtiden. Allianserna är på väg att skifta.

*****

Passande slutbild: råttorna flyr det sjunkande skeppet. Själviska parisbor slingrar sig ur ett corona-lockdown. För att slippa restriktionernas sänkning av deras - oh la la - individuella livskvalitet.


 

Inga kommentarer: