Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 oktober 2020

Sveriges onda Jupiter i tiden (2). Egentligen en välsignelse.

Förra inläggets händelsekluster bekräftar att Sverigehoroskopet responderar på den hinduiska astrologins enklaste metod för att bedöma nationers ödescykler.

Men lite eftertanke visar att den nyss påbörjade tiden med effektivt onda Jupiter i verket är en bättre cykel än den förra. Under kommande 16 år kommer t.o.m. en barnunge att se Ondskan eller Orättfärdigheten och dess representanter. Den förra Rahu-cykeln var förrädisk. Det var under dessa år den Rike Onde Mannen (Jupiter/myten om evig och inte minst personlig tillväxt) dolde sig bakom ambitionens Rahu i horoskopets tredje hus. Där vinstutsattes apotiket, skolan (som aldrig förr) och naturligtvis kommunikationen ("digitaliseringen") och allt annat IT-djävlarna kommer på att de kan reducerat till ettor och nollor och bli superrika på. 

Digitaliseringen var i stor utsträckning bara en lättgenomskådad ny förpackning av gammal  skåpmat. Verkligt genialisk nyutveckling är sällsynt och i Sverige har "digitaliseringen" släppt in ett girigt mellanled som bara parasiterar på den befintliga innehållet. Se i synnerhet den sjukliga svenska "jämförelsejakten" via tallösa sajter på nätet.

Tittar man på detta sorgliga IT-race har vi alltså längre befunnit oss i våldet på Den Ont Rike Mannen. (Det finns naturligtvis en God Rik Man också, bara inte i Sverige som Rikedomens typiska representant.) Samhällets unga medborgare är födda i detta klimat och girigt vinstbegär och därmed genomförgiftade i sina själar. Inte konstigt att samhället nu blir mer vanstyrigt för var dag! Kommer ett extremläge att nås då en senare generation tvärvänder?

Att den onda kapitalismen nu får regera som sig själv under 16 år innebär bara att samhällsandan glider från Sverigehoroskopets 3e hus: friskola och betaldörrar framför snart varje digitalt kommatecken. Sveriges Jupiter ägde det huset men hade den äregiriga Rahu som verksam kraft inom huset. Med cykelskiftet fokusers nu det 5e "lyckohuset" där Sveriges alla rika och mäktiga ironiskt nog valt att bosätta sig. Den här skiktningen mellan Eliten och alla de andra har alltid funnits men fr.o.m. 2020 gömmer den sig inte längre bakom sina teknologiska framsteg eller importfirmor (3e huset som en krämare), utan stiger fram som de nyrika skrävlare detta Etablissemang är, välfyllda fickor bara intresserade av att leka och roa sig. (Ja, sannerligen ett stockholmshus i nationalhoroskopet). 

Än hårdare medial bevakning av de framgångsrika och deras Sköna Hem (bakom femdubbla larmsystem) är att förvänta. Men denna propaganda riktad mot samhällets minst eftertänksamma kommer inte att lyckas. Den dominanta verkligheten av fattigdom och nödlösningar i vardagen kommer att väga emot. Medieföretagens försvenskning av den falska amerikanska drömmen (med statens tysta gillande, omsättning och tillväxt är ju det högsta goda) kommer att blåsa förbi utan att rota sig i den framväxande generationen. Talar dem i Gretas generation som inte kommer i närheten av en njutbar värld.

Räkna med att dö i era pengar rikingar, många av era barn har bättre koll på världen än ni och väljer bort er livsstil. Wahlströms-tv var en relik redan igår. Eftersom det aldrig går att besegra den vampyriska kapitalismen som bara sväljer varje uppror och gör något chict mode av det, finns två vägar fram för Västerlandet. 

1. Antingen, som jag siat om, att Naturens Hämnd vässar sina instrument i detta nu och till sist hittar formeln för ett smart domedagscorona som bara träffar en viss sorts människor, utan även Naturens övriga fyrverkeri av fallerande system.


2. Eller/och att kommande generationer helt enkelt vänder kapitalismen ryggen och finner andra livsstilar mer attraktiva. 

Den senare trenden, bort från konsumism, kan anas redan nu men så ond är människans natur att det alltid en del onda själar kommer att föredra rikemansidealet (snarare brist på något som helst ädelt ideal). Naturens Hämnd måste till. En dissidentgrupp om än talrik kan ändra människans onda natur. Naturen däremot har styrkan att chocka hela befolkningar till fasa och underdånighet. 

Jag säger Naturen och inte Gud eftersom samtiden - särskilt i Sverige - är så bedagad att det ordet tidigt i en text får folk att stänga av. Står det däremot "natur" (med gement "n") ökar sannolikheten 1000 gånger att läsaren kommer till punkt. 

 

*****


(Relationen mellan Övernatur och natur är en fråga gammal som gatan. Från Österlandet kom tidigt dualismen som verkligen ger fog för talet att materialister är rena djävlar, inte fullt ut människor trots att de ser likadana ut. Men tankarna anammades också av många grekiska logiker och filosofer som inte såg någon annan förklaring för den mediokra mänskligheten än att vi sitter i klistret mitt emellan två motsatta Urkrafter. Med andra ord: kristendomens blåögda fantasi om en god God som skapat hela världen är en patenterat fantasi. I verkligen anas redan i Platons texter, menade dessa platonister, att Världsskaparen (Guds intellektuella gränssnitt mot världen) format en värld av en redan existerande Urmaterian. Hur pass ond detta Ur-substrat eller kaos var, där skilde sig även dualisterna en smula åt.)

Inga kommentarer: