Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 31 oktober 2020

Stockholmsmoderaternas senaste skandal

 

Winell och Läckberg
vek och stark organisatör

Vad för slags människor bor egentligen i huvudstan (eller flyttar dit), som låter staden förfalla och korrumperas bortom beskrivning? Tänkte strunta i Expressens senaste avslöjanden och eländet inom Region Stockholm (gamla härliga Stockholms landsting som förestods av den helt inkompetenta Filippa Reinfeldt). 

Jag menar, eländet tar aldrig slut. Men det är viktiga att inte själv drunkna i den sinnesnivå dessa låga varelser utstrålar. De är inte onda, skickade av Djävulen eller nåt sådant. Bara så hopplöst inkompetenta och människor blivit när de hjärntvättats av en individualistisk grundsyn. Sensmoral: Sätt aldrig en individualist på att styra ett område som kräver överblick och smidigt organisation!

Skyddsombud: Under mina 31 år i landstinget har jag aldrig sett en så dysfunktionell och kontrollerande arbetsplats eller någon medarbetarundersökning som visat på så lågt förtroende för ledningen.

Men så såg jag fotot på kommunikationsdirektören som hellre fyllde fickorna på en extern kommunikatör än gav de redan anställda 27 något att arbeta med! (Det här stinker korruption om något!) Ansiktstypen känns igen - det är ju Camilla Läckberg (gebit: banal kommunikation via simpel spänning, en folkets författare). Men mot kommunikationsdirektörens vattniga och frånvarande (kanske resignerade) blick uppvisar åtminstone Läckberg idrottskvinnans fanatiska koncentration och målinriktning. 

Eftersom jag mindes Läckberg som född i Chefens soltecken Lejonet, var det inte svårt att gissa rätt även på Katarina Winell. Det finns en "lejontyp" med väldigt smalt ansikte men det här är "klottypen". Ett annat av dessa Lejon är tidigare finansministern Kjell-Olof Feldt, högersossen.


"Metoden" är inte helsäker, klotögonen som gärna följer med den runda huvudtypen finns även på andra soltecken, men gemensamt för de runda Lejonen är de känns snälla och harmlösa. (Kanske är själva klotformen en falsk ledtråd  - grekerna lärde att bara kvinnor och slavar - i den meningen att de oftast var obildade - stirrar på och drar slutsatser av yttre formen. Den rationella människan studerar istället livets osynliga logiska strukturer.)

Det är just Lejonet som, uppsvullet av sin egen bestämmanderätt blir en riktigt dålig chef. Som individualist ett bra tecken men som ledare kan det verkligen urarta. (Bloggen synade just ett kvinnligt Sol-Lejon som urartat även som individualist, ett sorgligt fall av hur högerpolitiska värderingar lönar sig illa, eftersom de till sist skadar den som bär på dem).


Kommunikatörsdirektören lyckas givet hennes arbete verkligen pricka in alla fel man kan ha. Det är inte många som föds när samtliga fyra onda hus aktiveras och till dem hör förstås 3e kommunikationshuset.

Först och främst är det absorberande sinnets Måne, förmågan att ta in information inte topptrimmat. Dess härskare Jupiter står visserligen i ett kommunikationstecken som Tvillingarna men nivåerna inom människan stämmer inte. Månen lyssnar bara efter "offersignaler" från omvärlden (Fiskarna, förlorarna) medan Jupiter i Tvillingarna är god mänsklig kommunikation. 

Det är något med hela psykets attitydjustering till kommunikation är skev. Hon lyssnar till de anställda (och hela världen) på ett lite nedlåtande sätt, som om de var odugliga förlorare, personal på "sitt yttersta", och finner att hon måste anställa någon annan. Detta är i själva verket ett tecken på att direktörens eget psyke är oklart.

Här står giriga Rahu som inte alls är samarbetsvillig och i detta fall förstärker husets härskare Venus. Den senare står själv i korruptionens och onda karmans 8e dödshus och attackeras inifrån av omoralens Mars. Vågens tecken borde vara harmoniska och logisk och ett särdeles bra tecken på förmågan att skapa sammansvetsade och kooperativa arbetsgrupper. Men detta är bara kaos och oreda i det tecken som bara representera balans mellan människor.

Den allmänna intelligenssignifikatorn Solen som i sig också mycket starkt men paxar för ett annat av de onda husen: Solen som en olycka eller en fiende. Som jag antydde i ett annat nyligt inlägg kan Solen i arbetskraftens 6e hus tyda på en identitetsproblematik. I detta fall skulle den bottna i att kvinnan inte är född ledare utan själv har börjat som tjänare men gjort "karriär". Men hon har inte parallellt lyckats växa som människa och förvärva ledarnaturen. Det är inte utan att man tänker på sossarnas panikval i Stefan Löfven.

Men runt halvnio (i Stockholm) byter psyket tecken och Månen hittas nu i Väduren. Det blir fortfarande personalkaos och en halsstarrig oförmåga att tänka stort och rätt i samarbets- eller personalfrågor. För här ställer sig det självcentrerade psyket i Sol-Lejonets tjänst och antagoniserar via opposition hela arbetsgruppen (Vågen = de allierade) genom sin själviskhet. 

Det borde bli öppet krig på kontoret men tydligen blev det "tystnadskultur" istället eftersom ingen orkar bråka med en chef så omogen att hon inte längre kan gå utanför sig själv och se sin egenupptagenhet. Månen i Väduren ger ibland den begränsningen och tenderar likt barnet att bara prata på om sitt, ännu inte vuxen nog för Vågen, den verkliga Jag-och-Du-dialogen. Här blir Månen extra starkt eftersom bossiga Lejon-Solen lägger all sin kraft i det subjektiva Vädurspsyket.

Men det alternativa horoskopet gäller bara några timmar på kvällen och jag upplever att problemen som beskrivs i Expressen verkar höra till kartan med alla de svärtade husen.

Att Saturnus i denna står i "förlustens" 12e - ett av de onda - visar hur Solen, själv svagt placerad och benägen att ta i för mycket inte ens kan se Gränsen (Saturnus) utan blir just en krampaktig ledare som inte hittar sin egen gravitas. Det är heller inte bra, eftersom det just är Saturnus-i-härskarläge-i-Vattenbäraren som symboliserar perfekt social organisation. Om ett gott samhälle vet denna sjukliga moderata (säkerligen) individualist ingenting. 

Notera att perfekt chef - Solen-i-Lejonet - och perfekt grupporganisation - Saturnus-i-Vattenbäraren - bildar en balanserad helhet i zodiaken. Men här skadas den större berättelsen genom husplaceringarna.

Redan månkartan (sinnelaget), som är en subjektiv och ofullständig karta, ger här så pass många träffar att man just undrar när barnet föddes och vilken persona eller rollmask det verkliga horoskopet har...


Inga kommentarer: