Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 oktober 2020

Indien har astrologi för allt - även skador och olyckor

Som en i grunden en positiv natur (Ascendent, Sol och Måne alla positiva) ska det mycket till för att skriva sådana undergångsprofetior som blivit allt vanligare på den här bloggen. Men så närmar sig också Vattenbärarens dispensation, och den röta mänskligheten uppvisar måste först upp till ytan och rensas bort förrän den Nya Människan tar över scenen.

Som positiv höll jag mig i årtionden borta från sådant håller för astrologins viktigaste grenar: hälsa och framtid. Vanliga topplistor kan vara: "när blir jag gift, hur mycket pengar kommer jag att tjäna och får jag ett liv". Innehållet på listorna varierar lite med kulturen. I Sverige är dödsförnekelsen så total att vi förmodligen inte vill höra något om vår livslängd, men i det gamla Kina var en av de stora frågorna. 

Alla lärde sig tidigt att hedra de gamla eftersom visdom kom med åren - här i Sverige stöter arbetsgivarna (inte "arbetsmarknaden" utan just arbetsgivarna som ger rekryteringsfirmorna diskreta vinklar om att ingen äldre än chefen är intressent, tuppen i hönshuset vill inte känna sig hotad). Denna svenska dödsmekanism sätter alltså in i samma ögonblick medborgarna börjar få ett verkligt värde - lös den gåtan den som kan! (Jag har kallat Sverige "landet som stötte bort Gud" och i det vakuum som uppstod stormade Djävulen själv in.)

Nyss hittade jag av en slump ASTROBIX.COM en ny sajt för hinduisk astrologi som redan verkar gigantisk men där det som vanligt lagts för lite krut på att skapa ett genomtänkt ramverk (den här bloggen ursäktar sig: Googles Blogger var och är för primitivt för en så här förvuxen blogg, att skapa taggar räcker inte.) Astrobix är svårnavigerad om inte rent av hopplös som referens, så det blir att göra massvis av bokmärken.

Sidan jag ramlade inpå när jag sökte något helt annat är en lång lista på planetära föreningar (yogas) som anses åtfölja eller förutspå skador och olyckor. Min tanke gick genast till de två horoskop jag har av så extremt självskadebeteende att kvinnorna försökt ta livet av sig, den ena t.o.m. två gånger.

Rubriken "Yogas For Injuries" låter knasig, men är acceptabel engelska. Det finns planetkombinationer som "är för" eller kan leda till skador. Självet i självskada är första huset: egot eller ascendenten. Och under rubriken ligger minsann en yoga som finns i ett av horoskopen: "When the lord of the sixth house is situated in the ascendant with Rahu or Ketu."

Kartan ifråga ger ingen tajt konjunktion i 1a ascendenthuset, men såväl olyckans Mars och Ketu befinner sig där. Det är en Vågascendent vilket ger Skorpionen (Mars) i 6e olyckshuset. Jag har nämnt exemplet tidigare eftersom rena tanken på ego + halshuggna demonen tyder på något underliggande självförakt. Detta var de dubbla självmordsförsöken.

Det andra exemplet stämde inte med den här sidans alla yogas, men i gengäld måste väl Ketu (igen) GRADEXAKT på ascendenten i Krabbans tecken vara en smula kritiskt. Här rörde det sig om en person av etnisk minoritet som också måste ha lidit av självhat och alienation i det fantastiska svenska samhället eftersom människan med korpsvart hår beundrade blont hår! Tittar man på ascendenthärskaren (egna kroppen) ser man parallellen med det första fallet: Månen i slutet av Lejonet attackeras via opposition av olyckans Mars! (Den senare dessutom i det onda 8e dödshuset.)

I listan ser jag en annan och egentligen rätt självklar yoga: skada kan den drabbas av som har Solen i hus 10 och Mars i hus 4. Kort sagt en opposition från skadegöraren som underifrån (i ett cirkulärt västhoroskop) destabiliserar livshälsans sol - en sol som redan står på topp och nu bara kan falla nedåt. Och det hjälper den illvilliga Mars så gärna till med, genom att gnaga på fundamentet (hus 4).

Den hinduiska astrologins spöklikt träffsäkra (om än oöverskådliga) regelsystem har nu inte gjort mig till fåfäng typ som söker smygtitta på framtiden. Dels är jag är för gammal för att bry mig, men framför allt för att astrologin utan parallellämnet filosofi skapar just den dumhet vi ser i västerlandets tomma ytlighet (och underliggande ångest): astrologin handlar bara på ytan om vad den ser ut att tala om (t.ex. kärlek och pengar).

Som jag sökt trycka på åtminstone under 3/4 av den tid den här bloggen varit aktiv, finns också en nivå där själen grad av välmående står i centrum och den typen sammanhänger förstås med graden av materialism. Ju sjukare själ, desto mer jakt på framgång i denna världen. 

Dessutom uttrycker astrologin den antika världsbilden och placerar (en smula olustigt) olika födslar på olika våningsplan. Jag har hittills inte hittat en enda antydan att hinduisk astrologi likt en del grekiska filosofer frånkände vissa människor just den mänskliga (rationella) själen och egentligen sade att de just bara var djur i människokropp (vilket kanske inte ses som nedsättande av hjärntvättad västerlänning som fått materialismen med modersmjölken och fullt och fast anser att homo sapiens inte är något annat än ytterligare en djurart). Ändå har hinduismen ett 4-kastsystem som ser ut som en degenererad form av samma tanke! Att vissa gott kan ta skitjobben och slita med sina kroppar eftersom de ändå inte har någon mänsklig själ (vite mannens gamla fina slaveri, med andra ord). 

(Jag irriteras allt mer av hur det svenska samhället i samråd med onda och giriga företag sätter mörkhyade att cykla med matlådor åt vita svenskar som inte längre törs luncha ute i stan pga. smittrisk. Man ser varje dag i huvudstaden hur landet faktiskt redan fallit under nivån för Existensberättigande. Kapitalismen har gått sönder i Sverige, och det är en helt annan sak än att finansministern talar om "starka siffror", det är något mycket mörkare och mer förskräckligt som redan har hänt. Bara ett fåtal kan dock se tecknen i tiden, tecknen på gatorna. Hemska tider väntar.
Tillägg: inom ett dygn publiceras i Expressen en skrämmande artikel om det skitliv onda svenska riktningar utsätter invandrarna för inom leveransslaveribranschen.)

Faktum var att jag googlande efter hinduiska tankar om Jupiter för att få nya vinklar på Sveriges onda 16 år under den okloke eller rent onda Rike Mannen som dominerar det här landets öde. Det var då jag hamnade på den här sidan, som övertygade mig att sajten åtminstone inte spred desinformation:

https://astrobix.com/learn/312-medical-astrology-the-planet-and-its-related-disease.html

Jag hittade inga tecken på flumastrologi i listorna, de där sajterna där skaparen avslöjar att han urskillningslöst blandar in västerländska åsikter (och Neptunus, Uranus och Pluto) men ändå kallar det hinduisk astrologi.


Inga kommentarer: