Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 oktober 2020

Skandalöst kramig i coronans tid

Påpasslig fotograf i vimlet avslöjar att "Ebba Brush" saknar nog ansvarskänsla (Saturnus) för att verka som politiker. Det påminner mig om en arbetsplatsromans för länge sedan med en kvinna, extremt kramsjuk och med Ebbas Sol i Stenbocken i opposition med Månen i Krabban. Jord och Vatten ger lera och förmodligen en sån inre frusenhet att man tillgriper vad av prylar att gnugga sig mot som nu bjuds i yttervärlden. Man behöver få upp lite värme och känsla av förbindelse genom friktion! 

Ett annat exempel (tidigare använt) är sångerskan Kate Bush som på sitt album Aerial inkluderade en låt om hur hon, numera hemmafru, sitter och tittar på byxor som tumlar runt i tvättmaskinen och slingrar sig om varandra - och tänder på sin egen fantasi. Också denna "Brush" har Solen i Stenbocken och Månen i Krabban.

Se en kommentar till Ebbas horoskop från 2015 och förstå hur den materiella världens kyla dragit henne djupt ner i den Irrationella Själens mörker. Det är därför hon är så livrädd för sociala lösningar på samhällsproblemen. Socialismen är mer förknippad med Eld som skänker människorna värme i deras hem. Men hon är tillvand att vistas i mörka regioner - det var väl därför hon valde den amerikanska och parodiskt egoistiska "Framgångsteologin" i sin ungdom.

Dessa två kramincidenter på kort tid tyder på låg läsförståelse - vi har här en politiker som inte kan ta till sig regler. Tredje intellektshuset är inte i bästa form, ur perspektiv av det erkänt fladdriga månpsyket, och att tredje husets tillfälliga ägare Merkurius (logik/intellekt) är inburad i onde 8e huset för korruption och död är ett direkt varningstecken. Denna kvinna skulle aldrig ha släppts fram som politiker. Hon är den nya svenska mediokriteten personifierad.

En kul incident (fast inte för henne) är att pest-, olycks- och allmänna skandalplaneten just parkerat sig stillastående till svagt backande i slutet av Fiskarna. Jämför med närheten till hennes medfödda Mars i smittsamma Vattentecknet Fiskarnas sista grad. 

Denna Mars i medfött svag position i Vatten är givetvis en usel placering eftersom den är disponent över ansvarstagaren Saturnus, här tvivelaktigt placerad i slipprigt Vatten, den med.

Genom att ta stickprov på Mars retrograda rörelse under några dagar ser man hur exakt skandalerna stämmer med den Lilla Illgöraren. Mars backar sig ur den gradexakta konjunktionen cirka dygnet innan tidningen publicerar en pusslande och kramande Ebba (incident 2). Det är hyfsat god precision för en flertusenårig metod som de okunniga avskrivit som "barnsagor"!

Range of search: 1.10.2020 - 20.10.2020
In steps of: 1h 0m
Search for...:
ma.pis[30]
 
Realization intervals (begin - end):
 4.10.2020  7:00 (GMT+2) -  7.10.2020 13:00 (GMT+2)

(Astrologiprogrammet följer i beräkningen tidzon för det valda horoskopets transiter, således alltjämt svensk sommartid).

Margå Ditzy-middagen och puss & kramkalaset utförde Ebba enl. Expr. den 25 resp. 27 (AB säger helgen 25-26 om det senare). Detta är de två dygn då sinnelagets Måne passerade genom sitt okänsliga läge i Stenbocken (alltså opposit hennes medfödda överkramiga position). Runt 23.00 den blöta skandalnatten med Margå går Månen dessutom i konjunktion med Stenbockens härskare retrograd/skadlig i Saturnus i 2a graden.)

Månens avtrubbning i Stenbocken kan ses i att den är närmare att bryta ihop än många andra månpositioner. Sinnet försöker här spela herre på täppan/patriarkal Saturnus så långt det går, men sedan faller hela korthuset. Ebbas natala Måne i Krabban är som motsats yvigare, mer sentimental, och laddar ur sig överskottskänslorna oftare. Sammanbrotten blir därvid färre eller mindre. 

Mån-Krabbor kan faktiskt stanna som rena sensationalister och rusa från ena attraktionen till nästa, yviga men grunda. De är som stranden och tidvattenvågor som snart löser upp avtryck i sanden. Zodiaken är en ålderdomlig men tydlig doktrin som lär ut skillnaden på det tillfälliga och det eviga, Platons distinktion mellan "tröstlös tillblivelse" (som en del kallar "utveckling") men som aldrig når fram till verklig Existens. Det är zodiakens Eld- och Lufttriangel som representerar tilldragelser i det Eviga. 

Som tur är bjuds så många varianter att det är väldigt sällan en person så olämplig för politikeryrket dyker upp som Ebba Busch. Hon är lite väl renodlat materialist, trots att hon leder vad som sägs vara ett kristet parti. Men kyrkan själv trillade ditt på världslig makt i samma ögonblick den frigjordes från de asketiska grupper i Palestina som Jesus tillhörde...


Inga kommentarer: