Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 oktober 2020

Hypotes: Justitieministern som Aktiv Mörkerman

En ledare i AB påminner om att Morgan Johansson verkar ha slutat reagera på sin samtid - sedan 18 år tillbaka! Han står tjurigt fast för en svensk narkotikapolitik som skördar häpnadsväckande mycket död. 

Den här tjurskalliga otakten med fakta är faktiskt ett argument för att flytta fram det vanliga tolvslaget för horoskop utan känt klockslag. Cirka 17:15 lämnar Solen Väduren och går in i Oxen och fullbordar en bild av ett stillastående kreatur utan förmåga att ta in mer fakta i målet än djurets egna instinkter kan bejaka. Detta är ingen orimlig hypotes - det återstår nästan sju timmar på dygnet - och bytet av tecknen för Solen förklarar mycket, särskilt som den nu verkar i kombinationen med sin disponent Venus, som i negativt härskarläge i Oxen verkligen inte gillar att röra sig från sin valda position! (Minns Disneys tjuren Ferdinand under korkeken.)

Oxen, den okonstlade naturen alternativt ett enkelt arbetsdjur, behöver draghjälp från annat i zodiakkretsen för att komma upp till genomsnittlig förmåga till mentalisering. Och att ha Månen (mentala sinnelaget) i Lejonet är inte den hjälpen. Nu uppstår istället en tjurig och stolt Oxe. Med både Sol och Måne i Mörkrets kvalitet uppstår en distinkt antiintellektuell typ som möjligen kan funka som biffig back i hockeyrinken.


I termer av de tre kvaliteterna fungerar inte ens Passionen (Rajas guna) på den här himmelen. Även utan justeringen till en Sol-Oxe skadar "horbocken" (Mars + Venus) den rörlighet som oppositionen mellan Vädurens egofixering och Vågens samarbetsförmåga och följsamhet borde innebära. Mer än Solen i Väduren eller Oxen, är det Mars och Venus i Oxen som förstelnar Passionens kvalitet eller ger en "Passion för det Mörka, statiska, ineffektiva, okunniga". 

Inte konstigt att den här mannen är uttalad ateist. Var människan väljer den världsuppfattning som matchar de egna förutsättningarna. Men att sätta den här typen som företrädare för Justitia, det visar vilket skämt Sverige är på den politiska fronten. Och det kanske är det Satans stjärna på topp indikerar. Här är det Satan som Gycklaren, politiken som ytligt pajaseri, en materiell kropp utan någon själ hemma.

Just den här spekulativa flytten av Solen berövar den dock från rollen som Atma Karaka. Det var i vilket fall ingen rolig själsindikation eftersom en martiansk Sol med Mars i Oxen blir en passiv-aggressiv Vädur, seg och omedgörlig ungefär som beskrivet. Men om Solen förlorar sin 30e grad blir istället Venus i 27e graden kartans AK. 

Det är nu inte bättre, samma historia upprepar sig i vilket fall, fast ur ett lite annorlunda perspektiv: Venus-Oxens soffliggande och ineffektiva natur (omvärldsorientering noll om inget intellektuellt märks i horoskopet). Denna lättjefulla typ får nu en surrig fluga på sig - irritationsmomentet Mars.

Venus är dessutom en verksam illgörare utifrån Lejon-sinnets perspektiv, och det innebär en demoraliserande inverkan. Är detta hur Morgan Johansson ser på kvinnor i stort, ser på medborgarna i stort - eller har han själv en extremt lågpresenterande natur? 

Venus som överdrivet kär i pengar, jag inser att "hora för pengarna" låter anstötligt i vissa öron men är en risk om horoskopet inte vill något bättre, och här är horan vad horoskopets själsindikator vill. (Se även Venus i horoskopet för Glitzy Ditzy som förtroendeblåste Ebba Busch.) 

Det är inte undra på att regeringen Löfven inte producerar väl (nu på gränsen till misstroendeförklaring från flera partier) om regeringsmedlemmarna ens tenderar bottenläget hos en av dess viktigaste ministrar. Orättfärdighetsminister vore ett bättre namn så länge MJ innehar rollen.

Politik är för viktigt för att hålla demokratiska val om. Folk röstar bara fram sådana som dem själva sådana som de ur sin irrationella själ "känner för", och då blir det så här. Platons modell med ett råd av visa män var och är en helt överlägsen lösning för styret av en stat.

 

Inga kommentarer: