Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 oktober 2020

Svenska coronaprognosen - utfallet så här långt

Det är nu inbördeskrig i Sverige, precis som bloggen (förvisso inte ensam) varslade om för åtskilliga år sedan. Kriget tycks ha anlänt samtidigt till gatorna och bland folkets så kallade representanter i riksdagen. 

Borgarna har på sistone slagits desperat för lagändringar i anställningstryggheten för att de Rika ska kunna säkra sina vinster och sin vällevnad. Ingen nämner det, men det är förstås invandrarna som ska hållas kort, hållas nere i slavliknande förhållanden så att gamla fina Sverige ska kunna upprätthålla sin invanda levnadsstandard, åtminstone i de bättre kvarteren. 

Sverige bygger idag entydigt på en tudelning som smugit sig tillbaka under 00-talet: de Fattiga och de Rika. Det är synd om den patetiska massa i mitten som åbäkar och kryper - och tiger still - för att inte hamna på "fel" sida i vår nya verklighet. (Se tidigare inlägg de senaste dagarna om att bara Fattigdomens planet Saturnus är verkligt ärbar i Sverigehoroskopet.)

Ett tydligare exempel kan man inte önska sig på vad jag förutsagt om Sverigehoroskopet som helt går ned sig under de 16 år, med början i oktober med fokus på den onda rikemansplaneten Jupiter. LAS-konflikten är ett uttryck för just Överhetens och Elitens sista kamp för rätten att bevara sina privilegier och lasta allt fler bekymmer på det arbetande folkets axlar.

Man kan ställa sig frågan om inte Gatan behöver skruva upp våldet några snäpp till för att få de folkvalda att förstå att deras sätt att sköta landet bara är andra sidan av det mynt som senast fått namnet "Gängkriminaliteten".

Men svenskar är helt enkelt för dumma, för ovana att tänka och analysera djupare sammanhang. Detta är kapitalismens sista strid - under 16 år i det efterblivna Sverige under Överhetens "korrupta Jupiter" (en frisk Jupiter arbetar för ALLAS välstånd). 

Politiska skribenten Ingvar Persson tecknar den globala bakgrunden (en liten del av den och med en smula västchauvinism) till den degeneration som råder inom svensk politik:

"Världen genomgår en pandemi på väg in i sin andra våg. Frankrike inför nattligt utegångsförbud i bland annat Paris. Tyskland skärper restriktionerna mot att träffas och här hemma tycks viruset åter vara på väg in på äldreboenden."

Hur lät egentligen bloggens pandemiprognos för Sverige enbart? Repris av de sista punkterna i ett äldre inlägg:

  • 5.05.2020-18.06.2020 Mars in i Vattenbäraren, Sveriges 5e hus för ledare, de rika och privilegierade och för spekulation och lek - dags att fr.o.m. den 14 juni få igång ekonomin där idrott och vidhäftande och spel och dobbel för folket är centralt för att stimulera inhemsk ekonomi! Låt svensken spela och dricka för i morgon ska han ändå dö. Det ekonomiska systemet är viktigare än allt annat för den svenska överheten. Lärosäten öppnas åter den 15/6.


Verkligen blev lite mer komplex, med inte minst ett särskilt småkrig inom området "dinera ute" och ologiska regler i de fall underhållning på scen ingick. Samma partskrig är ännu inte i oktober löst. Regeringen kan bara experimentera, de har inte mer erfarenhet av vad att göra under Corona än de kraxande borgarna och Jonas Gardell som hatar utsikten att tvingas börja jobba med händerna.

  • 19.06.2020-16.08.2020, retrograd Mars och sedan framåt igen
  • 5.10.2020-24.12.2020 Mars i Fiskarna, Sveriges 6e hus för ohälsa, olyckor och fiender - detta är om något en usel hustransit för Sverige och en ny coronavåg förefaller sannolik givet världsläget. Och allt för att Etablissemanget ville smörja ekonomin under Mars transit genom Vattenbäraren.


https://siderisk.blogspot.com/2020/05/darfor-dor-de-gamla-som-flugor-i-sverige.html
 
Det kan naturligtvis vara AB-skribenten som använder min lilla lista som en potentiell refernens, men knappast själva Tidsandan som berör många länder. Den andra vågen nämndes knappt när jag skrev detta 29 maj och senare hördes viktiga förståsigpåaren att det inte blir någon andra våg utan bara ett kontinuerligt men fluktuerande coronaläge. Bara semantik förvisso, men nu, just som Sveriges Jupiter-cykel startar (samma dag, händelsevis, som Olyckan Mars går in i nationens ohälsoläge) är det åter "andra vågen" som dominerar diskussionen. Kyla i luften gör att de små onda sakerna vandrar lättare från person till person! Tänk då hur det blir när Naturen finjusterat sina vapen lite bättre! 

Som svenska politiker tydligt avslöjat förstår vi ännu inte att detta är Naturens försök att få bort människorna vilka Naturen uppfattar som ett virus eller en parasit. Tänk så lustigt. Antingen blir människan i detta läge galen som Hitler som fortsätter att kriga som en besatt trots att alla tecken är tydliga och Projekt Jorden går åt helvete (bokstavligen), eller också föder Naturen nya ljusa idéer hos tillräckligt många individer som spelar roll.

Sveriges makthavare spelar ingen roll för den mänskliga civilisationens nytänk och är i vilket fall uselt rustade att tänka om under de kommande 16 åren. Den inhemska trenden är ju den motsatta till vad världen behöver. En rik man som kämpar för att rädda sina privilegier klarar inte att samtidigt tänka större tankar som innebär förlusten av privilegierna. I Sverige kommer snarare folk att tillåtas dö (i corona och på gatan) för att den grundläggande kapitalistiska stommen ska räddas, men jag ska återkomma till Kinas ödescykler. Det ämnet har lustigt nog aldrig fallit bloggaren in att granska tidigare. Först kanske det krävdes en rejäl desillusion om fosterlandets förmågor.


Inga kommentarer: