Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 oktober 2020

Svenska flocken och myten om dess immunitet

 

Ett internationellt dråpslag mot det svenska anseendet i senaste numret av ansedda The Lancet. Expressen skriver mer, även om jag skulle vilja ändra rubriksättarens ordval. "Inte gett annat än död och elände" brukade det heta. Mer intressant än ordval är kanske hur nyheten påverkar Sverigehoroskopet. Har de 80 forskarnas upprop en övergående effekt eller drabbas Sveriges anseende så hårt att PR-folket måste lansera något nytt globalt med ABBA eller Zlatan för att åter göra världen mer vänligt sinnad mot det nyliberala svenska experimentet?


Jag tycker mig minnas att The Lancet är brittisk men väljer under alla omständigheter omdöpta Greenwhch Mean Time (nu: Universal Time) och midnatt för en karta att placera med Sverigehoroskopet. Landets ev. påverkan av artikeln bör synas i hur planeterna den 10/10 agerar på nationens öde. 

Minns att det bara var 5 dagar före publiceringen som Sverige äntrade eran av "spruckna välfärdsbubblor" - Jupiters 16-åriga dasha/cykel. Jag tror att de bästa fyrverkeripjäserna bränns av i början av en sådan här cykel, men har för lite erfarenhet för att säga något bestämt. Det här är i vilket fall ett rätt typiskt exempel på vad en "verksamt ond" Jupiter som Sveriges kan räkna med för slags rubriker.

Sverigebilden har internationellt mörknat under landets nyss avslutade Rahu-cykel (2002-2020) där ju så mycket nyliberalt skit introducerades i landet och där ambitiösa demonen Rahu bara agerade som front för sin disponent, samma onda Jupiter som får sin egen tid. Det är en ohyggligt lång tid i landets historia när de Rika förstör livsglädjen för Folket! 

"Flockimmuniteten" kan faktiskt vara lite "berått mod" som Ebba Busch kallade det. Jag påpekade ju att Corona anlände och perfekt matchade Sveriges mest skämmig och mordiska del: den som också visar sig i den nya och välmående svenskens förakt för landets äldre befolkning. Det är som Sverige är fullständigt fobiskt mot sin gamla inkarnation, FattigSverige och att den nuvarande befolkningen på alla sätt söker distansera sig från påminnelsen om armod och död. 

Det går knappt ens att få jobb längre efter 40 i Sverige, så ynkliga och fattiga inombords är de svenskar som intagit chefspositioner. Och pöbeln beter sig och tänker exakt likadant: se tv-såpan Paradise Hotel som en temperaturmätare på de lägre befolkningsskikten och dem i mediebranschen som skapar den här typen av förrädisk propaganda om det unga, fläckfria, tanklösa och totalt prostituerade livet.


Vid första påseende bereder Lancets publicering bara en stingande men övergående smärta. När fåfängan såras gör det ont men ofta fortsätter man snart som vanligt igen. Sverige kommer inte att byta strategi bara för att de får hela världen mot sig. Så perverst är nämligen det här landet i sin frihetsbejakande individualism. Se 5e huset i inre kretsen: frihet/Jupiter i tanke och yttrande/Merkurius och framförallt frihet och fritt fram för Solen, landets ledande individer. 

Solen står för allt från nationens hjärta till mindre kändisar och upp till  de dominanta företagsledarna som i princip är de verkliga härskarna. Folkets regering (symboliserad av Månen) har långt ifrån samma kraft som Eliten, i Sverige fria att leva helt i sin egen fantasivärld. På sistone har artister under stort gnäll i tidningarna börjat trilla ur den här lyckligt lottade gruppen - Corona skulle kunna bli en "Equalizer" som lämnar bara några få superduperrika kvar i världen. Och de ska vara bra demoniskt rökfärgade i sitt inre om de till sist inte fattar att socialismens tid äntligen anlänt till Jorden. Det ger bara dålig nattsömn att vara så mäktig och se på när hela världen går åt helvete.

Men där är vi inte än. Publiceringen i The Lancet är alltså bara ett getingsting, synligtgjort genom olycks-, pest- och krigsplaneten Mars som från Sveriges (6e hus för just ohälsa) attackerar Sveriges uppvisade Våg-yta. Kan landets Vågen-persona säga någon om myten om "flockimmunitet"? Inte direkt. Vågen kan stå för måtta och balans i allt, men det är ascendenthärskaren Venus som i "starka" och "tåliga" Stenbocken bidrar till bilden av ett litet land som producerar ovanligt många framgångsrika idrottsmän inte mindre än vår inbilskhet om att vara lite bättre än alla andra. Stenbocken knyts till Världshärskaren på toppen av berget eller prispallen.

Men "flockens" immunitet verkar inte stämma med stengeten som ju är en rätt solitär varelse. Det är troligen den sociala gruppens tecken Vattenbäraren - också under samma härskare (den diktatoriska Saturnus som får alla att gå i viss riktning) som förklarar den svenska strategin. 

Det är alltså ur nationens soltecken och hjärta (ledarskap) som motivet springer. Men Solen är med Jupiter verksamma illgörare för den balanserade Vågascendenten: ALLT Sverige företar sig är i slutändan självdestruktivt. Initiativ som först ser så berikande och givande ut spricker som såpbubblor och projekt som drar över budget med miljard efter miljard. Folket och dess ledning ägnar sig tydligen åt rent önsketänkande. 

Man kan säga att Sveriges Elit "inte annat ger än död och elände" för folket som alltför lydigt spelar med, generation efter generation. Sköts landet oskickligt av medborgarna? Är det för få som fått chansen att träna stora projekt på ritbordet innan man sjösätter förvirrade planer? Är det för mycket korruption inom alla mellanled? Borde vi avskaffa Eliten, importera en fransk kung igen och bygga upp ett nytt folk under helt nya riktlinjer? (Ett dramatiskt annorlunda Sverigehoroskop skulle kanske resultera.)

Så här, i början av Jupiters cykel måste man naturligtvis hålla ett öga även på den transiterande Jupiter eftersom den bör vara viktigare nu än i andra faser av landets historia. Jupiters transit löper genom sitt eget expansionistiska hemmaläge i Skytten. Härskaren gör att Skytten anses ett av de lyckosamma tecknen och expansion och utbredning är lösningen på allt. Adolf Hitlers Mån-Skytt passar bra in på hans mantra, att tyska folket behövde mer "livsutrymme" att breda ut sig på. Naturligtvis bara en tom klyscha som maskerade en galen människans makthunger. 

En av Skyttens värre sidor är att den alltid tror sig ha svaren, detta är en predikant. Nu har jag inte följt Corona så noga och vet inte om Sverige aktivt sökt sälja på världen "flockimmunitet"-metoden på samma sätt som moderate statsministern Fredrik Reinfeldt försökte övertyga britterna om att vinstdrivna skolor var vägen. (Inte ens den konservative premiärministern var så korkad att han såg annat än galenskap i det svenska skolexperimentet.)

Även om Sverige hållit sin flock-metod för sig själv är det uppenbart att världens massor uppmärksammas på det onda i denna metod. Publiceringen sker ett av de två dygn Månen (massorna, konsumenterna) opponerar Jupiter. Sverige får här svart på vitt i de 80 forskarnas upprop på att nationens Jupiter är OND!

En annan planet som man alltid måste granska i dess transiter är Saturnus.  Planeten är disponent över hela den korrupta trojkan Jupiter-Merkurius-Solen i  Sverigehoroskopet men är trots sin stränga och egentligen till jordiskt liv fientliga Saturnus (svält, ålderdom, död, begränsningar - listan är lång) är den faktiskt en verksam välgörare för landet. Vågens balans gillar denna absoluta gränsdragare, Saturnus är normen som avgör om vågskålarna är kalibrerade. Intressant nog är Fattigdomen just det motgift som kan få stopp på den svenska Elitens förräderi mot folket. Men signaler om av svensk elit gör mot det svenska folket ser ut att komma från utlandet eftersom landets moraliska ankare har flyttat ut i 9e huset för långväga resor (inte Norge och Danmark) eller "utlandet" rätt och slätt. 

Som jag tidigare menat finns en sund grund för Sverige i denna Saturnus om man enbart ser till dess ömsesidiga reception med kommunikationens Merkurius i 5e (och blundar för att Saturnus står med halshuggna demonen Ketu). Men så fort intrycken utifrån världen kommer i händerna på 5e husets Elit - Jupiter och Solen som omringat Merkurius - sker något olustigt: de rika tar för sig och låter bara  smulor som tillfaller småfolk. Det är pga. ödet att utlandet är direktkopplat till svenska Eliten som jag kallat Sverige för en självgående korruptionsmaskin. 

Allt nytt utifrån förgiftas eller förstörs av ledarskapet och Merkurius ger, som åtminstone några alternativa medier hävdar - Elitens propaganda snarare än opartisk information. Det är alltså Eliten som "väljer ut" åt konsumenterna, som Svenska Dagbladet brukar uttrycka saken, vad de ska få läsa av artiklar från världen. Om då den välmående svensken redan får så lite av världens vetande i sin frukosttidning, föreställ er då vad folket, Månen som bara hämtar sitt ljus från Solen - de svenska ledarna - får ta del av.

Jag tyckte under första årets bloggande att Sverigehoroskopet såg "snyggt ut", tydlig markering på en luftig och tänkande nation, men med åren har jag börjat förstå hur även tekniskt okej horoskop kan börja spela i allt lägre divisioner just därför att det finns något litet systemfel inbyggt i kartan. Så sista ordet blir alltså att det är den verksamt onda Jupiter i sociala Vattenbäraren som illustrerar det misslyckande svenskarnas "flockimmunitet" är. Ännu en väg till välfärd som spricker som en bubbla under Jupiters ödescykel.

Tänk om det gick att hoppa över det halvsekel av totalt elände Sverige står inför och återinträda för sina avslutande levnadsår efter den stora Luttringen...


Inga kommentarer: