Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 oktober 2020

Ivanka och pappas skattefiffel

Så det har just varit fullmåne. Varför Donald Trumps medfödda fullmåne attraherade corona den här gången och inte under någon av årets föregående fullmånar, måste sökas i djupare faktorer. Han har haft onda Saturnus i sitt 6e ohälsohus ända sedan årets början. Kanske kontaktplaneten Venus stod extra pyrt till för honom under den gångna vecken. Ibland är det småplaneterna som gör tricket om de stora planeterna redan ställt sig illa... Frågan får dock anstå, för The Guardian anar ännu en skandal (om de inte rent av söker skapa den)....

Det var New York Times som hittade sanningen om Trumps mörkade privata finanser. Häri ingår också en saftig skandal som rör dottern Ivanka. Farsan har använt sin dotter som en spelbricka i sin falska skatteplacering och det t.o.m. syns i hennes sinneslagshoroskop. 

Normalt är en mån- eller solascendent inte mycket att fixera sig vid, det är det exakta klockslag av avslöjar "verkliga världen", men sinnelagshoroskopet lätt och tillgänglig för alla och envar verkar avslöja att Ivanka ser på sin egen far som en ren pinsamhet, rik visserligen men ändå en Sol/Jupiter-i-12e-huset-för-"förlorare i denna världen". Är det möjligt att hon bara ler och spelar med i farsans show men i själva verket håller en inre distans från hans förehavanden?

Dottern har "ärvt" pappans hetsiga Mars-Lejon och rovdjursbegärliga Måne i Skorpionen men att hon inte agerar ut som Donald beror säkert på en helt avvikande fysisk ascendent (ärvd från modern?), Kalle Ankas Mars-Lejon är ju en clown som Joe Biden utbrast i den skamliga debatten som visade hur snabbt en demokrati kan förfalla.

Utifrån en materialistisk psyk-Skorpion i hus 1 är 12e husets Sol och Jupiter visserligen välgörare, Ivanka levde ljuva socialite-livet innan pappan blev president. Och det är sant, 12e måste inte ovillkorligt betyda världsliga förluster, utan kan i lyckliga fall också beskriva en välmående elit som döljer sig i rikemansexilen, i privata delar av staden eller landet där dödligt folk knappt får en skymt av dem. 12e huset kan neutralt fattas som just bara "avskilda platser" och som exempel skulle en rofylld naturälskare kunna ha gott om planeter i 12e.

Ivankas sinnelagshoroskop är märkligt eftersom Sol/Jupiter i 12e kan vara den dolda rikedom som eliten har men låtsas vara fattig. Åtminstone om, som här, 12e husets ägare (den onda daimonen) är Venus (pengar, välmående) och placerar sig i 2a huset för ekonomi. För Skorpionascendenten är Jupiter en verksam välgörare och Solen en neutral faktor. Det är alls inget dumt budskap i detta dolda hus. 

Om än inte den fysiska verkligheten så ser man hur Ivankas sinnelag ruvar just på kopplingen mellan den dolda överklassen och sin egen penningpung: Jupiter, fast själv dold, är verksamma välgörare för Ivankas eget 2a ekonomihus och i detta hus står dessutom pengarnas Venus. (I dessa sammanhang är det nyktert att minnas alla de tusentals barn födda samma dygn som inte i sina liv - ibland väldigt korta - kommer i närheten av de dolda privilegier vi redan vet att Ivanka föddes till...)

Märkligt att Donald, som sett till att hon "tagit ut" fabulösa summor ur Trump-stiftelsen för att få ner sin skatt, så tydligt syns i dotterns sinnelagskarta. Dottern är alltså helt med på trixandet eftersom hon och fadern är av samma skrot och korn.

Det gäller också 10e "influencerhuset", bara det att vi här talar om en megainfluencer, en verklig maktutövare. Antingen kan det vara clownen Donald som syns i dotterns 10e auktoritetshus eller också kan det vara en varning till henne att hålla en låg profil. (Mars attackerar hennes psyke/Måne och gör henne till en ultraskygg Skorpion. I jämförelse med pappans Mars-på-ascendenten ger detta ett mycket mer återhållsamt omen.)

Att placeringarna ändå är desamma (förutom till husen) understryks av att Ivanka är Donalds favorit och pappan har med sedvanlig takt sagt att hon är en heting som han nästan kunde tänka sig att lägra! Denna skandalomsusade makthavare i 10e huset hos Ivanka är pappan, trots att Mars tekniskt står på Skorpionens sida.

Ägaren till 10e är Solen i 12e, dolda rikedomar (Jupiter) och maximal offentlighet i 10e hänger således ihop. Man behöver inte ens koppla på intelligensen, redan känslan säger att det är något suspekt med det här horoskopet och därmed med fader-dotter-förhållandet och deras moraliska nivå.

En annan sak som också står i öppen dager, trots att Ivanka är en elitmänniska som minsann inte släpper sitt födelseklockslag i banala tidningsintervjuer. Hennes  och nästan alla andras ATMA KARAKA kan utläsas redan ur själva horoskopet för dygnet. En själ är något mycket större än den egokropp den träder in i och nyplatonikern var i princip öppen för att en själ kan bebo flera jordiska kroppar samtidigt. Här är det Merkurius i härskarläge i Jungfrun som nått högsta gradtalet av alla planeter och därmed bli själens signifikator.

Elfte huset ägs därmed av den goda daimon (grekerna) som i hinduisk tradition hos Ivanka är markör för det själen vill i detta liv. Nu har Ivanka beskrivits som rätt trögtänkt och inte alls kvick som sin far, och det får naturligtvis skyllas på Shani, Den Långsamma (Saturnus) som står precis bredvid. Men den kombinationen är inte alls stendum, det är bara det att den tänker långsam och inte gör sig så bra i dagens infernaliska stress. 

Saturnus är perfekt för gårdagens statliga verk, där tallösa kontorsarbetare sitter och vänder papper och lusläser dokument efter stav- eller räknefel eller fattar regelstyrda beslut. Saturnus på Merkurius ger en långsam och metodisk natur och därmed lite av en gåta hur man ska få ihop det här pusslet. Ibland kan kändishoroskop se ut som öppna böcker, även utan klockslag. Men den här kartan ger ingenting. Hon kanske är helt ointressant som människa? 

Ett är säkert: ATMA KARAKA - själens vilja - hämmas här av Saturnus som ligger över henne som en blöt filt som en tillplattande slav under stil och maner. Saturnus kan symbolisera just inte mer än en fashionista. En så märklig återfödelse! Den tycks vilja snuva henne på mycket till följd av sin vapendragare, fadern. Kvar blir bara den billiga lycksökerska hon ärvt från sin mor och snart har Ivanka haft sina unga och vackra år. Mitt i New Yorks elitdjungel ett obetydligt mellanliv på Jorden. The Guardian spekulerar i om hon också skulle försöka sig på att bli president, och så korkat som USA blivit eller kanske alltid varit, är ingenting omöjligt.

 

Inga kommentarer: