Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 oktober 2020

Själen och den fria viljan. Föddes Löfven med någon?

debattartikel

En tidningsrubrik leder till en lång tankeassociation som snuddar vid landet Sverige (än en gång) och en del annat...

De senaste veckorna har obskyra gamla grekiska filosofer namndroppats på bloggen som följd av en torr men (för rätt person) intressant bok av de doktrinära debatterna inom platonismen mellan 1a årh. fvt och in i 2a århundradet (John Dillon - The Middle Platonists). 

Under samma period skrevs de första västerländska astrologitexterna. Det var också under denna tid de grekiska stoikerna med hull och hår köpte den fatalistiska tolkningen av den nya astrologiska vetenskapen från Öst, medan olika platoniker skilde sig åt. En vanlig position var att bara den irrationella lägre själen i människan var offer för Ödet (gr: heimarmené) medan den rationella delen (den verkliga mänskliga essensen) inte alls rördes av planeternas förflyttningar. 

Men till saken hörde förstås att få människor då som nu är helt rationella. (Med "rationell" menades definitivt inte vad vår tids it-galningar och deras veka kopia på  vilka bedömningar mänsklig intelligens är kapabel till, en IT-kopia som likväl av kapitalistiska skäl nedgraderat människan till en slav under datorprogram, mest för att maskinerna gör sitt halvdana jobb på basis av bara siffror, men gör det lilla de kan så mycket snabbare. "Effektivisering" och mera pengar i fickan för de med det ovuxna intresset.) 

Extremläget i antiken var schablonpåstående att "bara slavar och kvinnor" påverkas av planeterna medan i dagsläget folk som röstar på höger bara tror de är rationella. Ingen som har verklig kontakt med sin rationalitet skulle välja en värld där rika utnyttjar fattiga och till och med - hoppsan! - skapar än större klyftor i sin individuella jakt på mer materia och makt. 

Hela kosmos var för antiken en ett vackert och kooperativt ordnat helt, men detta visualiserade knippe Spelregler förbryter sig den Onde Rike Mannen dagligen mot genom att ha dödförklarat religionen, filosofin vilka som helst tankeriktningar som försöker hävda att universum skulle äga en för oss gåtfull intelligens. 

Men samma onda människor har först fastslagit att universum bara är död materia för att sedan söka liv efter enbart sina egna definitioner. Men antikens tänkare såg inte aminosyror eller bakterier som annat än delar än den föränderliga världen (irrationell) - det intressanta och det verkliga Livet går inte att finna i universums materialistiska presentationsskikt. För att nå den verkliga verkligheten skulle hela mänskligheten behöva höra upp med slaveriet i den materiella produktionen och likt hinduiska yogis vända sig inåt och träna sitt inre sinne (astrologins Måne) i syfte att stärka det tills det blir kapabelt att förnimma universums inre. 

Men variabelt som sinnet är (en del av den föränderliga och obeständiga naturen) finns alltid möjligheten att förlora den nyfunna sensitiviteten och åter bli en korkad individ som bara stirrar ut genom kroppens sinnesgluggar. Det krävs kanske åratal av medvetandeträning för att börja få intuitiva glimtar av hur saker egentligen hänger ihop. Den rationella själen behöver inte "tänka" när den återknyter till sin Rot, svaren kommer så att säga "färdigtuggade" och gratis (Heureka!-upplevelsen). Att sedan permanenta medvetandet på en ny nivå av klarsyn kräver fortsatt underhåll. 

Undertecknad hade ett genombrott årtionden sedan efter daglig meditation, såg "inifrån" kroppen en fontän av guld eller ljus cirkulera i sitt huvud (hinduiska 7e energisätet i människans subtilt fysiska kropp). Vid samma tid också flera memorabla upplevelser av "sfärernas musik" i gränslandet mellan vakenhet och dröm. Jag avslutade sammanlagt fem års meditation och blev gradvis åter så trög att allt jag kan göra nu är skriva den här astrologibloggen. 

Trots att bloggen trampat vatten och sökt bekräftelser på ett urval astrologiska teser har dock sistone en och annan djupare utredning gjorts, där intuitionen fått sammanbinda horoskopingredienser som knappast någonsin en lärobok kan göra. Naturligtvis är sådana texter omöjliga för en nykomling att hantera eller ta ställning till. Bloggen fyller egentligen ingen funktion i Sverige, varken som socialt medium eller som del i någon pågående svensk diskurs, någon sådan existerar inte i det här landet..

*****

Det här inläggets fråga är provokativ och utlöstes av debattartikeln i AB angående ländernas kärnvapenavtal. Frågan om Sveriges statsminister har egen fri vilja, följer naturligt på att detta land i så många andra frågor lagt sig i knät på kärnvapengalningen USA och rört ihop svenska intressen med vad som gagnar amerikansk vapen- och techindustri. Bilden har genom åren klarnat av Löfven som en Överhetens villiga utförare så länge svensk industri gagnas. Han har inte byggt sig något eftermäle för en stark vilja och visioner.

För att kommer till mer klarhet om statsministern än att han är en "snällare version av Fredrik Reinfeldt" - ungefär vad bloggen sade vid hans tillträde - ska jag nu prova den hinduiska atma karaka-läran på horoskopet. Medan klockslaget ger den fysiska kroppen och de ego-medvetande man normalt tar för att vara en själv, pekar AK ut själen som tagit denna kropp som boning och låter egot köra ekipaget bäst det vill. 

Åtminstone för majoriteten är själen i bara svag kontakt med egot (med uppväxten förloras det barn som faktiskt avslöjar mer av själen), men får en mindre del gäller att det egna egot förblir underordnat något högre i människan. Det var vara ett påtagligt starkt samvete (hus 9), det kan vara ideologi (hus 11) eller t.o.m. den goda ängeln (annan läsart av 11). För detta krävs en andligt välutvecklad människa som har insett att egot alltid kämpar sitt egenintresses betydelselösa kamp - jag hajade till när för första gången såg att hinduisk astrologi undantagslöst lät den tillfälliga härskaren till hus 11 agera som en "illgörare" ur egots perspektiv!

Men den goda daimonen eller ängeln är inte den egna själen, vars indikator i sig kan tendera mot såväl den onda eller den goda sidan. Skulle själen vara ont disponerad (typ en återfödd Hitler som trots tid i helvetet inte helt rehabiliterats, utan där den återfödda människan bär på mörka attityder som kan röja sig av och till). Men befläckade själar är i lika hög grad i minoritet som de svenskar som väljer t.ex. Moderaternas världsbild, i princip samma som marknadsliberalen Annie Lööfs. 

Åtskilliga ytterligare kan nämnas när man nu tänker på den svenska skaran av välledande "fyrtorn", så andelen felorienterade själar är förmodligen högre i Sverige än i de flesta andra länder. Vårt lands "extremism" tyder på det. Obalanserade själar är alltså som Sverigehoroskopets onda Jupiter (de  redan rika och de lycksökande) och onda Sol (ledare, företags- eller politiska-). Obalansen är alltid tecknet på nybörjare i konsten att vara människa. 

Svenska medier som i pinsamt hög grad tjänar makten och den rådande ordningen uttrycker därmed samma obalans och startar hellre drev än driver en intelligent diskussion. Folket i sin tur imiterar bara Solen och har inte mycket att stoltsera med. Se för övrigt orimligheten i själva Sverigehoroskopet: landets soltecken är Vattenbäraren och tecknet symboliserar totaliteten av andeväsen i filosofisk astrologi eller jordiska helheter eller klasser. Ett Lufttecken anknyter ju till det andarnas sätt att som människor bilda grupperingar, en nationen, en klass, ett företag med dess anställda. 

I nationen Sveriges innersta väsen befinner i ett hjärta (Solen) som klappar för en orimlighet: expansiva Jupiter. Detta är en orimlig och ologisk planetplacering eftersom Vattenbäraren redan representerar företeelsens maximala utsträckning, vilket gör blotta tanken på ytterligare expansion galen, såvida det inte var Hitlers män återfödda i nya kroppar som 1974 berövade kungahuset dess makt och gav oss det nya Sveriges horoskop. Ja, expansiva framgångsplaneten Jupiter bryter här mot Gränsdragaren (Saturnus), blir en rebell eller faktor ur hamoni med den universella världsordningen!

Sverige är en förbrytarstat, som jag många gånger de senaste åren noterat och, vad det verkar, ur vilket perspektiv man än närmar sig nationalhoroskopet. Men folket ges en bild av landet som bara delvis stämmer. Den rent kriminella kärnan i landets ledarskikt av oligarker (storföretagen) redovisas inte för svenskarna annat än när stora muthärvor avslöjas av rättskaffens journalister. Sådana journalister finns, vad än högerextremister försöker lura i dem som saknar kritiskt omdöme. Problemet är att scoopen inte syftar till att sätta hela vårt demonisk-ekonomiska system ifråga utan för att stärka mediets position på marknaden. Det, i kombination med att konsumenten är helt passiviserad, bidrar till att inget av vikt händer.

Man kan mycket väl tänka sig onda själar i ledarposition som efter att Sverige redan åtgärdat sina grova inre missförhållanden med obildad och fattiga tölpar, nu började fundera över temat "Världsherravälde" ännu en gång. Men naturligtvis blir ingen nazi två gånger i följd. Historiens flod har runnit vidare och nu gäller ett nytt landskap. Sverige blev med åren USA-kramare för att få en gratisbiljett till sin gamla och aldrig glömda stormaktstid (vilket inte motsäger den mer uppenbara historien om att den irrationella kärleken till Nya världen uppstod när de emigrerade fattigsvenskarna började skriva skönmålande brev hem till de sina).

Det är denna inbilska storsvenska dröm som bäst förklarar hur regeringen så lätt släppte in de amerikanska tech-giganterna att suga ut vår elenergi utan att landet fick något tillbaka. ("Greatness by association" - är det inte tragiskt för en regering att hemfalla åt så simpla argument som att det är bra - läs: prestige - för landet att ha "de Stora" representerade här?)

Skandalen med amerikanernas bjud-el och lätta väg in på Europas handelsmarknad tordes inte medierna hålla aktuell mer än ett par dagar. Löfven sålde ut hela Europa till amerikanska blodsugare! Kritiska summeringar kommer senare, om någonsin: "Och det skedde sig i regeringen Löfvens tid att..."

Bara i sistnämnda prick i avgångsbetyget avslöjar regeringen Löfven - helt utan astrologi - att landet är förorenat av de styrandes personliga motiv, folk som naturligtvis cirkulerar i Sverigehoroskopets 5e hus för chefer och överhet. Ja in i mot denna favoriserade sektorn strävar stora delar av folket som inte fått lära sig något av värde i skolan utan följer principen "monkey see, monkey do". Det är inte teoretisk medvetenhet som driver landsbygdens avfolkning utan simpel avund: "så vill jag också ha det". 

Det var samma avund, har jag tidigare spekulerat, som drev adoptivbarnet Löfven att vilja ta sig tillbaka från landets övre del till huvudstaden, ett inte särskilt socialdemokratiskt sentiment, utan mer någon slags jakt på självbekräftelse eller revansch för att ha varit den som "valdes bort". Han är i någon mån representativ för en senare tids småstadsbor än de starka svenskar som i en tidigare generation motstod socialdemokratins försök att "tömma Norrland" och förflytta medborgarna dit där arbetena fanns. Sossarna har i Lönsamhetens namn sökte förstöra Sverige under många årtionden. Den större bilden såg jag aldrig som ung.

(Stefan Löfvens bror som fick stanna med biologiska modern, läste jag någonstans, växte upp till och absorberade högervärderingar, så naturligtvis drar Löfvens avund också honom åt samma håll. Det börjar redan då han lämnar svetsargolvet för att bli bundis med med Arbetsgivaren. Svepskälet är att han är fackförhandlare för sina gamla kamrater på arbetsgolvet, men detta är starten på den klättring som nu urholkat Löfven och givit en episkt substanslös statsminister. Naturligtvis råder Karma över den tid och plats i historien där Löfvens själ nedsteg.)

Sveriges dödsdans förklaras enklast om man inser att 5e huset bara på en tolkningsnivå står för det yttre materiellt goda. Men det är också INDIVIDUATIONENS FÖRSTA HUS. Husen 5-8 beskriver "en fas" i zodiaken där inte längre personlighet (hus 1-4) fokuseras utan där individualiteten har högsätet. (Zodiakens tre akter är en evolution: personlighet, individualitet, universalitet.)

Den individuella fasen är dramatisk: den börjar naturligtvis ljust med Lejonkungen som urbilden av en individ i sitt fulla majestät. I kontrast är massan alltid ansiktslös och enbart personlig (föregående 4 hus, undersåten bor granne med herren men har ingen förbindelse med intilliggande hus 5). Skräpmedierna skriver alltid "personliga historier" för att attrahera den ansiktslösa massan i 4e huset och skänker konsumenterna inblickar i de privilegierades leverne i hus 5. Men det är bara ytan som beskrivs - ytterst sällan ges folket analyser av den underliggande individualiteten hos elitens medlemmar, i någon mån ett annat sätt att beskriva makthavarnas själar. Men med herravälde följer nästan alltid hybris och individuell jakt på privilegier med ett åtföljande fall. Nästa själsliga eller individualistiska upplevelse är slaveriet eller den forna kungen som krigsfånge i Olyckans 6e hus. (6e huset som Sjukdom är också ett sätt att skapa perspektiv på ledarskapet och dess självordinerade förmåner.)

Genom 7e husets Allianser kan individen så återhämta sig något (i materialistiska kulturer är detta en sorglig historia där de utan pengar blir helt utan partner - sociopater gifter sig inte av kärlek utan har först undersökt vilka fördelar alliansen med X eller Y kommer att ge). 

Till sist rasar den individuella fasen samman i 8e dödshuset och den korruption den jordbundna själen nu trasslat in sig i (om inte annat genom att till att börja med att valt ett människoliv och nu utsätts för den lägre naturens föränderlighet). I dödshuset lagras också gammal dålig karma från tidigare liv enligt fåordiga indikationer från hinduiska astrologer. Men också denna lärosats också har andra astrologiska ingångar. 

Saturnus ("det långa minnet") är inte bara historieälskare utan definitivt också kosmos regulator så att återvändande individuella själar efter sin förra död tilldelas "rätt tidevarv" och materiella omständigheter. Det nyfödda barnets miljöfaktorn är faktiskt KARMAS verktyg. 

Exempel: merparten av sexuella störningar uppstår sannolikt i dysfunktionella sociala miljöer eller relationer. Tanken att homosexualitet kommer av en trög oceanångares oförmåga (själens oförmåga) att smidigt svänga med Ödets plötsliga val av ny människokropp av motsatt kön från ett besök till nästa, är bara en delförklaring till individer som kommer på kant redan med sitt fysiska värdfordon. 

Bloggen har knappt alls uppehållit sig miljöfaktorn annat än utgått från tidningsrubriker för att jämföra ett skeende eller någon bestickande karaktärsegenskap med födelsekartan. (Miljöfaktorn kräver så mycket biografisk data att instuderingen kan bli från fem minuter till dagar, något helt annat än jag avsåg vid bloggens start.)

I det följande resonemanget om Stefan Löfvens atma karaka är det viktiga att minnas att astrologin ofta har flera ingångar till ett visst studieobjekt, t.ex. den själ som döljer sig bakom personen.

Alla vill vara nyrika småkungar och individualismen degenererar till egoism... Det var möjligen det olyckliga slutet för socialdemokratin som alltid avundades de som hade det bättre ställt. I Sverige tappades ideologin bort och allt havererade i en kamp om att skrapa till sig några ytterligare smulor från den rike mannens bord. Frågan om hela samhällets ekonomiska grundplan, den fegade arbetarklassen snart ur. 

Och övre medelklassens sossar (som Olof Palme, efter att han steg ned från "de 20 familjerna" och den högsta eliten) tycktes belåtna med sakernas tillstånd: massor som till acceptabel lön arbetade åt en liten elit av landets mest kapitalstarka - namn som aldrig syns i medierna. Sverige var i början på efterkälken under västvärldens industrialisering, men nu rullade Löneslaveriets system på.  Det räcker med att ha insett att Sverige inte är en demokrati utan en plutokrati. Ett gäng krösusar som låter folket leka val vart fjärde år...

*****

Att skriva några rader om Stefan Löfvens själsindikator visade sig nu vara problematiskt på samma sätt som när någon med okänd födelsetid t.o.m. snuvar astrologin på fattigmansreserven: månhoroskopet men där månen skiftar tecken under dygnet. 

Det är viktigt bland bloggens mängd av månascendenter att inte glömma att detta verkligen är fattigmannens enda möjlighet. Saknas rikedomen (ett känt och säkert födelseklockslag) blir en månkarta aldrig mer än en gissning och som bäst en titt in i vederbörandes egen föreställningsvärld. Lite pikant, eftersom man då även i helt maktlösa människor kan se det inre sinnets (Månen) fantasier om att vara en Sol på maktens högsta nivå (hus 10)! 

Själens signifikator (atma karaka) är egentligen en opersonlig indikation, den har inget med kroppen eller egos självskattning att göra utan menar sig beskriva den djupa andemänniskan (har haft många namn, själ, psyke, atma och t.o.m. nous och pneuma), den som enbart har fri vilja, så länge som den inte karmiskt trasslat in sig via både goda gärningar och felsteg. All karma kräver att "gå varvet runt" så ur detta perspektiv kan man säga att varken Stefan Löfven eller någon annan människa har fri vilja, inte ens deras själar har fri vilja eftersom det är Karma som manar dem och i vissa fall tvingar dem att stiga ner till återfödelse. 

Därefter är det, som de grekiska stoikerna sade, en ren angelägenhet för Ödet att presentera själen med en preparerad livsupplevelse där den fria viljan inskränkts till att människan kan bejaka eller tack nej livets scener, som Jesus i berättelsen där han frestas av Djävulen med att få makt över alla jordens kungariken. (En ren fiktion skriven med en romersk läsekrets i åtanke - vem ägde "jordens alla riken" vi den här tiden om inte ockupationsmakten Rom? "Aja-baja, så skulle inte Jesus ha tänkt och agerat - som en imperialist", säger alltså den här subtila propagandatexten.)



Hur hinduismens atma karaka ställer sig till den övergripande bilden är något att fundera efter. Jag inte ens lyckats hitta definitiva besked på om AK är "själens åtrå" i detta liv eftersom den saknar det den åtrår (vilket skulle antyda att karma höjt själen i ett mått av passion). Eller om AK betecknar en slags oföränderlig essens hos denna själ - det duggar tätt av filosofiska, metafysiska eller religiösa tankar i antiken där själarna redan är formaterade på ett visst sätt, något som rycker mattan under fötterna på både amerikanska oavhängighetsförklaringen och senare FN-deklarationen om människor lika värde.

Naturligtvis kan människor på Jorden besluta att hela "tillverkningsserien alstrade jordekroppar" har samma värde, men prislapparna kommer ändå att skilja sig åt, och kunderna kommer alltid att klämma på frukterna i butiken för att hitta den läckraste. (Själarna med mycket gott karma får välja frukt/fysisk kropp först. God karma är som en gräddfil som tenderar flyta på mellan århundradena med mindre allvarliga felsteg bryter den vinnande serien.

(Någon gång kanske det blir ett inlägg med en tidslinje där jag prickar in det lilla jag sett, av min egen själs öden och äventyr på en tidslinje. Flera av dessa misstänkta tidigare liv har portionerats ut på bloggen under 11 år, men jag har lyckats räkna till hela 21 mer eller mindre tydliga hågkomster av tidigare liv. Goda tider, om man med det menar jordisk ära eller rikedom verkar ha ersatts av i jordisk mening rätt mediokra liv. Botten nådde jag på 1700-talet som slav i Amerika.) 

*****

Åter till den hinduiska läran om atma karaka, som i sken av det sagda, är en ytterst diffus punkt att hänga upp en tolkning på. Är AK vart själen vill (till följd av inkompetens i kombination med hunger) eller är AK tecknet på var själen redan befinner sig, och således tvärtom uttrycker hög kompetens? Jag har tidigare frågat varför en själ skulle brinna för något den redan kan, men den frågan var förhastad eftersom hinduerna inte producerat något resonemang som underligger AK. Jag misstänker att de inte har något. Det är bara ännu en traditionellt förmedlad doktrin som lever vidare som en stel form men vars innehåll försvunnit på vägen...

I Löfvens fall hänger det på håret om det är Månen som vinner rollen sol själens indikator, trots att den aldrig hinner byta tecken ifråga. Så här förlöper dramat på Stockholmshimlen under några timmar:

19.55 startar planetärt krig mellan Månen och Mars, båda befinner sig i höga 26e graden av sitt tillfälliga tecken (Månen i Väduren, Mars i Krabban). Men Månen är i 7 distansminuter sydlig latitud och i sjunkande. Mars vinner kriget genom att röra sig högre upp än solekliptikan, vid 1°10' nordlig latitud.

21.15 Månen i gradtal men passerar med några distansminuter Mars. Med antika metoder var det omöjligt att uppfatta, så det planetära kriget avgörs bara av heltal.

21.47 når Månen slutligen 27 graden och vinner det planetära kriget mot Mars.

Men nu är dygnet nästan över, och sannolikheten är överväldigande att Löfven föddes tidigare än så. Som f.d. svetsare är det mycket passande att det hårda muskelarbetets Mars (och järnindustrins!) blir beteckningen för hans själ. Det är ingen arbetarklassjäl enligt hinduisk astrologi, det är Saturnus som beskriver den klassen. Naturligtvis kan en svetsare tillhöra arbetarklassen, med mindre han väljer att rövslicka samhällets rikaste för att själv skapa ett liv som imiterar hans förmögna kunder. 

Det är faktiskt inte självklart hur man ska använda symboliken här, men det kan kvitta: det är ändå bara grova kategorier som oftast försvinner helt vid den praktiska tolkningen. Bara ett exempel: en kvinna med arbetarföräldrar föddes med Saturnus-i-Stenbocken stigande. En perfekt indikation på en kropp signerad "arbetarklassens" herre. Kvinnan hade ett vackert tecknat ansikte men en makalöst hängig gång, ingen grace alls. Typiskt Saturnus som får individen att bära bördor i psyket, vilket sedan avslöjar sig i bristande självmedvetenhet och hållning (som traditionellt bara de översta klasserna medvetet tränat). 

Ett annat fall: nu överhetens Jupiter som dominant via Skyttascendenten. Men den stora framgångens Jupiter låg i 2a ekonomihuset i tät konjunktion av den hämmande Saturnus i Stenbocken. Detta var ett karriärsökande barn av enkla arbetarföräldrar inom livsmedelsindustrin och kommunalt arbete. Lämnade lilla orten för stora stan för att göra sig en karriär (som naturligtvis till stor del uteblev - Saturnus och Jupiter närmast släcker ut varandra såsom motsatser och resultatet blir inte så märkvärdigt).

För Stefan Löfvens del är det turligt att inte Månen - "folk i stort" - vann AK-rollen. Hans mor lämnade som bekant bort honom (av ekonomiska skäl kan tänkas) och han hamnade tidigt i fosterfamilj uppåt landet. Vid lunchtid står Månen exakt med halshuggna Ketu vilket verkar teckna just detta tidiga trauma. Ketu har en förmåga att "knäppa till", och det är kanske det man ser i statsministerns garderade och sluta utspel. Psyket är avknäppt och uppfattar inte allt som sägs! 

Som tidigare noterat är psyket dubbelt drabbat eftersom Månen som i Väduren borde vara vitalt, utåtriktat och stridslystet disponeras av vitala Krigaren som är "fallet" i Krabbans - mammas tecken! - och håller allt inom sig. Både detta av "avmätta" Ketu förklarar väl varför statsministern inte tillhör kategorin högpresterande politiker, förutom så klart att han inte är en politiker, som f.d. medlare och köpt av Arbetsgivaren för att hålla arbetarnas lönebud nere! Han har aldrig varit en arbetare i själ och hjärta, och utifrån detta avknäppta psykhoroskop blir Saturnus, paradoxalt nog både Ägaren av resurser, och resurserna/arbetarna, ONT KARMA, placerad i 8e korruptions- och dödshuset.

(I antiken inget annat än det hus som motsvarande Skorpionen och tecknar det biologiska livets nedbrytning eller borttynande - med aktiva planeter som Solen eller Mars snarare än kamp mot dödens inbrytande, typ sjukvårdsroller, men också mysterie- och kriminaldyrkare, att gräva i skiten och föra upp i ljuset blir en billig variant på att rätta något förlorat tillbaka till livet).

Eftersom Saturnus också står för en akut klassmedvetenhet ser man att denna är tredubbelt avknäppt hos Löfven: psyket dubbelt begränsat och därtill Saturnus i ett ineffektivt hus. Notera att allt detta är utifrån sinnelagsascendenten som inte alls motsvarar t.ex. position i verkliga livet. Men på den psykiska nivån indikerar en Saturnus i 8e en försvagad förmåga att agera auktoritativt och naturligtvis dödsrelaterade omständigheter kring auktoritetsfigurer, kanske fadern.

Löfven-inkarnationen är inte på nivå med flyktingbarn eller de som nu Sverige skickar ut ur landet igen efter "förövning" från det helvetiskt godtyckliga Migrationsverket, men det är inget lätt liv och för att förstå det behövs inget klockslag för den objektiva historien. Det räcker med månascendenten som knäpper av på så låg nivå - den sublunära - att solsystemets och den mänskliga psykologins högre fakulteter blir svårare att nå. Månen med Ketu och svag bas i Mars blir ungefär som att säga: ett stycke animerat kött med några hål på varifrån sinnesfakulteterna kan hämta yttre data. Även den generella kognitiva kraften minskar eftersom Solen i Kräftan placerat sig sublunärt, en nivå av sinnlighet vilken sänks ytterligare av att Mars inte går utanför trygga Krabban och erövrar världen (gör nya erfarenheter som berikar själen).

Således: att ha just den FALLNA Mars i Krabban som sin själssignifikator är inte  vittnesbörd om en stark själ och en tydlig livslinje. Utifrån månascendenten landar AK dessutom i det mest dolda 4e huset. Hemmet och det privata inre. Löfven skulle ha blivit född till hemmafru och älskat det! Att han hamnat i rollen som statsminister är ytterligare ett tecken på hur obalanserat Sverige är, extremistiskt och fixerat vid sin Onda Jupiter så till den grand att jakten på nationell rikedom och framgång resulterar i blinda chanstagningar och förfäligt illa underbyggd spekulation. Just som sossarna betedde sig i sin desperation över att högermedierna (plus AB) drevat bort Hålan Juholt som hade skarpa åsikter om att släppa in profitörer i de svenska välfärdssystemen. 

Eftersom högersossarna själva satt med fingrarna i skattebetalarnas syltburk var nästan hela det politiska spektrat i Sverige eniga om att Juholt måste skadeskjutas och ersättas en garanterat harmlös nickedocka. Löfven indikerade tidigt vilken hans roll var, genom de ökända orden om att "väl knappast någon som idag vet vad som är höger och vänster". Detta var en varning om hans oskärpa - och precis vad de dolda Intressenterna villa ha: en nickedocka som högläser tal som spinndoktorer skrivit. Det går ofta inte att se var regeringen slutar och näringslivets representanter tar vid.

Som framgått har jag inte nämnt att Mars ändå är "verksam välgörare" för Vädursascendenten, om man som den här bloggen spekulativt använder de hinduiska reglerna som om månascendenten vore den fysiska. Och förklaringen är enkel: den fallna Mars hjälper inte Löfven på minst sätt i mötet med världen. Dess förmåga ligger mer åt Krabbans, privatlivets, protektionismens håll. Den är duktig på att hålla sig långt borta från alla situationer där en måste bekänna färg riskera sitt. Den skulle kunna bli en duglig dörrvakt, för visst kan Mars i Krabban kämpa in i döden. Men det måste vara ett litet ämne som berör personligen, som nationalism (t.ex. via idrott och flaggviftande) eller det egna hemmet. Larminstallatör, det är kanske det Löfven borde ha blivit efter åren som löneavtalsförhandlare.

Rubrikens fråga hänger fortfarande i luften, "föddes Löven utan fri vilja". Ur många perspektiv blir svaret "ja". Redan horoskopet tycks ha slagit in nästan helt i just hans fall och som vanligt med kartor för hela dygnet blir alltid frågan vad de andra kanske 300+ födslarna gick för artikulationer av Ödet till mötes. Fanns tydliga trauman knutna till det halshuggna hemmets Ketu+Månen bara hos en liten del, kanske bara hos dem som föddes de få timmar då konjunktionen var exakt? Kullen nyfödda barn denna dag diversifieras dessutom via fysiskt ascendenttecken, där bara en del hade sitt första ego-hus direkt drabbat av en atma karaka i form av slutna Mars-Krabban. 

Den fria viljan är inte mer oavhängig än det "fria ordet" (se förra inlägget) från sin omgivning. Fri vilja utraderas snarast om själens intention (AK) är att agera för privatlivets helgd. Detta är inte fri vilja utan mer en kallelse på den instinktiva nivån (Vattenelementet) och individen intar så en roll som knappast uttrycker någon kontinuerligt verkande fri vilja utan ett statiskt försvar för status quo. 

Detta är inte fri vilja utan tvärtom viljans oförmåga att bryta igenom det sublunära livets vardagliga och gilla gång. I den meningen är också Löfvens horoskop ett arbetarhoroskop, varande instruktionsskissen för an av myrorna i denna underliga myrstack som kallas det mänskliga samhället. Bara drottningen har fri vilja, arbetsmyrorna är alla zombies, precis som den överväldigande majoriteten i varje mänsklig samhällsbildning. 

Typisk drottning i svenska myrstacken

Visst gruffar massorna och byter ibland partisympati. Men myrstacken blir sig lik eftersom den egentligen styrs av drottning-oligarkerna och inte av arbetsmyrorna. Löfven må nominellt vara statsminister men har säkert efter sex år i rollen insett att han har storföretagare över sig som inte alls delar folkets önskemål. 

Så fler avtal med USA för att understryka alliansen, fortsatt kärnvapenhot i världen. Och låt kanonerna rulla ut från Bofors döds-krigs-vapenanläggningar. Låt SAAB tillverka flygspionageplan för att betjäna den Onde Rike Mannen och hans intressen. Men snart kommer Naturen att rulla in nya utmaningar och de där vapnen blir helt poänglösa. Sverige skulle ställt om forskning och tillverkning för årtionden sedan. Men nu är det för sent. Men bygger inte upp spetskompetens på fem-tio år, om man inte industrispionerar förstås...


Inga kommentarer: