Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 oktober 2020

Sveriges onda Jupiter i tiden: sammanfattning så långt

Med all fokus på M/S Estonia i tredje inlägget om katastrofen tänkte jag inte ens på vad det var för dag inlägget publicerades, långt som det var och dessutom med en löst påhängd extraspaning om Riksbanken. Redan ämnesglidningen från båten till rikets bank borde ha ringt en varningsklocka.

Att bloggen har en mycket begränsad läsekrets förstår man av att ingen kommenterat bloggarens blindhet inför sina egna käpphästar: detta inlägg publicerades ju den 5 oktober, samma dag Sverige begynte sin 16-år långa ödescykel under den Onda Rike Mannen Jupiter!

I andra inlägget om färjan den 29 september kom jag nära den heta potatisen men stannade kort och talade bara om DPlay-dokumentären i sken av Sveriges just utebbande cykel under olyckans Mars.

Det har varit så intensivt skrivande de senaste (lediga) veckorna, att viktiga trådar missat uppföljning eller den behandling de förtjänat. Eftersom nationalhoroskopets nyrika, slarviga och ibland rent ut onda Jupiter knackat på dörren, har tydligen bloggaren själv drabbats en smula av dess brist på nobless och vishet.

Naturligtvis måste man i denna den slarviga och bubbelspräckande Jupiters cykelstart räkna in den monumentala upptäckten att M/S Estonia "smällde" under en Jupiter i 21a graden av Vågen, och därmed återigen bekräftade bloggens val av det moderna Sveriges födelse i Vågens 21a grad.

Visst är det fascinerande med dagexakta inträffanden som pekar mot Jupiter-cykeln fr..o.m. den 5e oktober, men visst ingår sagda upptäckt från den 29 september också i cykelstarten. All astrologi jag känner till är medveten om att det bara är ett system och att verkligheten själv inte är lika exakt. Prognoser kan slå in lite för tidigt eller lite sent (men då handlar med i fallet om t.ex. en ny- eller fullmåne om bara några dagar). 

Utan att själv ens ha noterat det (än mindre avsåg det), har bloggaren, som sökt introducera cykeltänkandet i ett land som inte ens bryr sig om normal filosofi, själv blivit ett exempel på det hinduiska horoskopets förmåga att "tala". Det är tankeväckande. 

Att nu Sverige viker sig, någon ex-politiker sägs att Estoniabesluten fattades för snabbt och under för mycket press, och att det nu verkar bli nya dykningar, är  exempel på att en dålig Jupiter, om än inte avsiktligt ond, har förmågan att förhasta sig och fatta usla beslut som ofta knappt är mer än gissningar eller fromma önskningar. Den framgångsrika Jupiter kan se ut att ha lyckas klara av något men så småningom spricker en bubbla och framgångsplaneten blir istället en negativ Jupiter. 

Den sidan, "olycksbarnet", återfinns i 12e huset och Fiskarnas tecken som ofta ses som sanningsröster som martyriskt ropar ut i den sönderfallande värld Jupiter OCKSÅ representerar. Men även om "världsliga förluster" också sorterar under Jupiter, ligger tonvikten nu på "tur i oturen". Jag har nämnt att en vattnens Jupiter tillbads i antika hamnar för att handelsmännens dyrbara last inte skulle gå under under sjöresan. 

Den negativa Jupiters bästa gärning är andlig frigörelse, en innebörd för 12e huset som i ett satanistiskt "lönsamhetsland" som Sverige knappast erbjuds annat än som stockholmsregionens smygdödande av svaga och olönsamma under corona. Naturligtivs finns några få kloster (en annan 12e hussignifikation) i Sverige men Gustav Vass snodde ju merparten i en annan era. 

Man kanske kan säga att den systematiska religionsförföljelsen i Sverige började där, och med en ny vitalisering efter 9/11, en nutid där svenskarna blivit så okunnig i andliga frågor att hela Islam plötsligt demoniserades, trots att de europeiska kristna korstågsfararna är en perfekt jämförbar extremistyttring av något i grunden neutralt eller t.o.m. välgörande för intelligensen. (Klostren som bevarade gamla skrifter räddade västerlänningen från total fall in i dumhet under den "mörka" medeltiden.)

*****

Här är en summering sep/okt av alla de inträffanden i tiden som överensstämmer med det tvivelaktiga beteende den Onde Rike Mannen uppvisar, just när han flexar sina muskler i öppningen av sin sista tid i Sverige. Flera punkter har tidigare fått egna inlägg men de behöver läggas på rad för att visa styrkan i förändringen av den nationella tidsandan:

  • Nya avslöjanden kring M/S Estonia är en sprucken bubbla av ett udda slag: det som redan var sprucket men förmodades ha gått till vila, spricker igen. Att Sveriges Hovrättspresident Johan Hirschfeldt senare förstör allt utredningsmaterial är en nyhet som speciellt påpekats på sistone. Detta påminner om att Jupiter representerar inte bara förmögen Elit utan också Lagen och dess utövare. (Som intelligente popsångaren Al Stewart med en enda världshit under bältet 1976 senare sjöng, efter en problematisk skilsmässa från gamla bolaget: "lawyers - they have license to steal".)

  • Chocken att den svaga regeringen slumpar bort extrema mängder elström till superrika amerikanska bolag i sitt fjäskande för Den Rike Onde Mannen. Nyheten bara ett dygn in på Jupiter-cykeln.

  • Statsminister Lövens svaga alliansregering dör eftersom Löfven är kroniskt vilsen om sin egen och partiets ideologi och C och L är bisarra ivrare för en usel lag baserad på en sjuk utredning som i princip gör hela svenska befolkningen som maktlösa slit & släng-objekt för Den Onde Rike Mannen, om någon ett övergripande beskrivning för landets arbetsgivare. Att bara en sådan ändring av arbetsrätten övervägs visar att Den Rike Onde Mannen vässar tänderna. (LAS-förhandlingen som kraschade 1 oktober.)

  • Riksdagen röstar och öppnar för Den Rike Onde Mannen att utnyttja moder IT-fascism mot sin egen befolkning. Den religiösa idioten till svensk har så påverkats av amerikansk propaganda av terror att man tackar och tar emot lite mer "säkerhet". Här är det politikerna som är det Onda Överskiktet som inte har vett nog att analysera konsekvensen av de lagar och förordningar de skapar. Oisin Cantwell i AB hade rätt: konsekvenserna är oerhörda och därmed en händelse av rätt dignitet för att markera att ytterligare 16 år av den Rike Onde Mannens demolering av landet (tidigare arbetade den onda Jupiter indirekt under den långa föregående ödescykeln).

  • Politikern Ebba Busch flera klavertramp på kort tid fick illustrera småfolket inom Eliten och den girighet och korttänkthet som utmärker vanligt folk. Den Onde Rike Mannen börjar i det lilla och börjar växa därifrån, mest genom människor som tanklöst absorberar dåliga exempel från den högre eliten och själva vill reflektera samma dåliga kvaliteter.

  • Har landets huvudstads borgerliga ledning smygintroducerat aktivt dödande av gamla och sjuka stadsbor? Anders Lindberg tar upp ett så skrämmande scenario i AB att bara misstanken kvalificerar dunklet på tjänstemannanivå i Stockholm som en markör för att den Onde Rika Mannens jakt på att "kapa kostnader" för att bevara det ljuva livet för dem utan krämpor har börjat. KRY-skandalen och välfärdsbolag som stjäl från skattebetalarna och tidigare motsvarigheter har visserligen pågått länge redan, och stämmer lika väl med Sveriges förra cykel i IT-fascismens grepp som i den nya cykeln där den giriga Rike ondingen står naken och lätt att se för envar.

  • Medicinska tidskriften The Landets och kort efter den ikoniske ex-presidenten själv stämmer in i kritiken över Sveriges underliga jakt på "flockimmunitet". Ser bara bara lidande och död som metodens resultat. Den svenska välfärdsbubblan sprack här så det dög, men svenska medier gav nyheten en dag och inte mer.

  • SAS-chefen själv, ett verkligt högdjur, får i flera radioutsändningar - staten och kapitalet i obscen samverkan - försöka påverka svensken att glömma allt om miljöhot och "unna sig" lite mer flygande. Svensk ekonomi  och många näringsgrenar är ju på fallrepet. Hela kuppen kläds in i smeksamma ord som utlovar att flygplan (elitens transportmedel) är mer säkra än bussar (den enkla arbetande människans färdmedel). Ett hån mot alla dem som inte har råd med semestrar, men det är naturligtvis inte dessa SAS och stat söker omprogrammera.

  • SSU:s dagsfärska rapport ger bister statistik på hur Sverige bytt skepnad. Den Onde Rike svensken finns lite varstans eftersom den korrupta staten beskattar kapitalvinster så lågt att den värdepappersspekulerande svensken  - hur stora summor han än drar in på detta sätt - kan ha en platt skatt på 20%. Kapitalister "kommer undan" lindrigare än vanliga löneslavar! Rapporten är ett stickprov på vad tiden är liden, som sitter perfekt under Sveriges inledande tid under den onda rikemanscykeln!

De två sista punkterna är i linje med bloggens tidiga definitioner av den här Jupiter-cykeln som "sprickande välfärdsbubblor". Inte bara folkets välfärdsystem blir allt värre, även näringslivet sysslar förstås med "välfärd" - sina egna vinster, och staten vill nu ha in pengar för krisutgifterna under corona. Svensken måste konsumera som under de glada, naiva och extremt destruktiva dagarna. SSU-rapporten är en sprucken bubbla för de rika på så sätt den Onda Rikedomens folk nu avslöjas med nationella beräkningar om den "ena procenten" som under många år förekommit i den internationella debatten om de rika och tärande. 

Att helgens föregående nymåne i Vågen just ebbat ut gör inget. Inför en viktig händelse blickar man alltid tillbaka på närmast föregående nymåne för att förstå vad saken gäller: nymånen i helgen föll i Vågens tecken och implicerar således nationen Sverige med dess Vågascendent. Aftonbladet publicear artikeln 04:00 på måndagsmorgonen då EXAKT pengarnas Venus i det mäktige Lejonet stiger i öster (i Stockholm). Händelsen handlar om pengar - stora lejonpengar. 

(Individuell rikedom går rakt emot andan i Sverigehoroskopets Sol i hela folkets Vattenbärare, om inte olyckligt nog nationens Sol tagit parti för de rika och mäktiga, dvs. dess placering med den onda Jupiter i 5e lyckosamma huset: "allt till den grupp inom landet som redan har det väl förspänt". Det är nästan som om någon nattredaktör på AB lärt sig astrologi och manipulerat med publiceringen för att skapa ett tänkvärt omen.)

Stat och regeringen själv representerar uppenbarligen den Onda Rika Mannen (sitter i samma båt med Kapitalet). Sverige är låst i sin fula roll eftersom världens länder har så sammantvinnade ekonomier att inte ens om Sverige haft en regering värd att kallas "socialdemokratisk" hade den kunnat återskapa gårdagens Sverige. Då sägs ju alla utländska investerare / parasiter försvinna. Västerlandets förfall har gått för långt. 

SSU-rapportens skapare får ursäkta, trots att debattartikeln innehåller konstruktiva förslag. Men att själva regeringen är en del av 16 år av idel slocknade drömmar om välfärd (hos folket) är i princip bara just det som är utgångspunkten: nationalhoroskopets extremt suspekta ledarskaps- och elithus. SSU-rapporten må klä av det svenska systemet och de pengagiriga bland folket, men så skamlöst är det i dagens Sverige att de rika bara introducerar ett nytt mode och fortsätter som förut: "Genomskådad och naken - och stolt över det."

 

Inga kommentarer: