Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 oktober 2020

Trumps superspridarparty

"Allt de behövt göra var att sära på stolarna..."

Frågan i föregående inlägg, hur man kommer fram till coronas intensifiering på dag 8, kanske just har besvarats. The Guardian noterar den vansinnestillställning Trump arrangerade förra veckan i Vita Husets trädgård i samband med sin nominering av juristen Amy Coney Barrett (se horoskop) till Högsta domstolen. (Jämför hennes andningsplanet Merkurius i Stenbockens 2a grad med kartan här nedan.)

Foton på den församlade publiken - typiska arroganta och omedvetna högermänniskor som tror de är Supermannen allihopa - visar flera ton dödkött gnida sig tätt invid varandra. Ett horoskop ställt för fototillfället (cirka kvart i två) får duga för ett horoskop.


Kartan är ett rent skämt och exempel på dumheten i dess prydno! Stackars de barn som föddes vid denna tid - de måste vara skäligen intelligensbefriade. Är detta möte vad som får amerikaner att tala om "(instant) karma" efter presidentens insjuknande?

Krabban i öster är ett infektiöst tecken, likt alla av Vattenelementet. I goda vänners lag (Krabban = den lilla och trygga kretsen) minglas det friskt - kärvänliga Venus stiger i öster. 

Men från sitt världsligt starkaste läge i solnedgångens västra hörn står Liemannen och iakttar kallt det som pågår i Vita Husets rosenträdgård, samtidigt som det 10e officiellt huset sjuder av samma passionerade aktivitet som Krabbascendenten (orange, här Rajas Guna). 

Den oerhört korttänkta Mars i härskarläge i Väduren kastar pest och smitta ner mot eventet (Krabbascendenten) samtidigt som sjukdomshus nr 6 huserar ascendenthärskaren Månen, symbolen för en samlad människomassa. Dessutom ligger Spridaren eller expansionsplaneten Jupiter med Månen i olyckshuset. 

Presidenten, Solen, står själv i direkt kontakt med pestplaneten Mars eftersom den senare aggressivt attackerar luftvägarnas Merkurius, som råkar vara den här månades disponent över kunga- eller presidentplanteten, som dessutom befinner sig i det onda 3 huset för kommunikation (och kanske också andningsvägar). 

Det är för att 3e och 6e är onda hus (3e visserligen "förbättringsbart" genom mänsklig möda) som deras upplysta och sattviska natur har en smutsgul färg. (Jag medger att femåringen i mig får leva ut lite när jag lägger två minuter extra på att pimpa varje karta i linje med astrologiska principer!)

Redan har 6-7 personer från den här trädgårdsfesten testat positivt och intressant är att av två nämnda namn den ene hade skyddsmask, den andra inte. Så mycket för vita rockarnas nonsens för att folkmassan ska känna sig trygg och inte social oro uppstå i ett samhälle. 

Det står allt klarare: Moder Natur har åkallat Liemannen som nu går till rätta med mänskligheten. Saturnus har lång tid kvar i sin vandring genom sitt jordbundna negativa härskarläge som den anträdde i början av året. 

Range: 1.01.2019 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
sa.cap
 
Realization intervals (begin - end):
25.01.2020 - 29.04.2022
13.07.2022 - 17.01.2023

Jag tog tidigare i år denna enkla transit genom Ägarnas tecken som mått på coronapandemins maximala fas. Glöm vaccin, alla befinner sig under Liemannens symbol (bloggaren själv har Saturnustransiten genom sitt 8e dödshus och exponerar mig minimalt för människor givet tendensen till förkylningar som sätter sig i lungorna). 

Man kan tänka sig att Saturnus korta backande tillbaka in i Skytten 2020 innehåller vad som är staternas "lyckade" försök att bemästra. Men sedan visar sig Naturen starkare än den stackars människan som inte längre förstår vari hennes Synd består. Förspelet till Naturens Hämnd återkommer ännu en gång till Stenbocken för en "tredje coronavåg" eller vilken siffra man nu vill utbrodera den nakna sanningen med.

(Till taggen "intelligens" prefixa gärna med "avsaknad av..." - detta handlade dock om Trumps mingelparti under pågående pandemi...)


PS. Guardian skriver om kvinnan Trump nominerade vid trädgårdstillställningen och noterar att media lurar allmänheten genom fixeringen vid juristens personliga inställning mot aborter. Därmed smiter mediekapitalister som Bonnier och Schibsted från den verkliga frågan: 

Amy Coney Barrett’s US supreme court nomination must be understood as the culmination of cynical tactics that Republicans have perfected over the last two decades. The strategy is straightforward: they nominate plutocrat-compliant judges knowing that the corporate-owned media and political system will make sure confirmation battles focus on partisan wrangling and high-profile social issues – but not also on the economic issues that justices often decide.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/oct/02/amy-coney-barrett-supreme-court-business-cronyism

 


Inga kommentarer: