Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 oktober 2020

Är Nooshi Dadgostar en "game-changer"?


 

Idag (201027) ExpressenTV 15.00 en intervju. Bloggaren tänker bänka sig och för första gången lyssna till Vänsterpartiets nya ledare, som han inte vet det minsta om. Men horoskopet kan förstås snabbgranskas redan innan.

Det går inte att förneka att Nooshi Dadgostar har exakt det Sabuni, Annie och den där andra saknar: ett allvar i blicken som visar att vi inte längre har med kapitalets köpta små knähundar att göra, utan en verklig människa med integritet.

Tyvärr snuvas bloggen på ens ett säkert månhoroskop (sinnelagsascendent) eftersom Månen lämnar Tvillingarna under eftermiddag och istället blir en Mån-Krabba, känd för närighet och begär (men också empati och beskyddarinstinkt). 

Men som jag ska peka på, finns här faktorer som passar bättre om hon är född under en nymåne i Tvillingarna, dvs verksam på den intellektuella Luft-nivå men handlingsorienterad som människor brukar bli då avståndet mellan reflektion (Månen) och handling (Sol) är närmast obefintligt. 

Tur därför att nymånen ligger i deta intellektuella Luftelementet - en bra plats att placera en nymåne och kanske i synnerhet Tvillingarna, kända för sin snabba uppfattning och ibland kusligt desarmerande repliker. (Nog för att nymånar i Vatten kan vara blixtsnabba, men de producerar många slag under bältet av skäl som den här bloggen sökt reda ut under många år.)

Av en nymåne svårt störd (av andra planeter) kan det dock bli utagerande vettvillingar, men slipper nymånen störas finns möjlighet till verkliga skarptänkare. Nu älskar Sverige det mediokra så Dadgostar gör nog bäst i att hålla det enkelt om hon vill vinna väljare. (Och det kan Tvillingarna, deras skärpa förefaller ofta illa realiserad och de ödslar bort sina liv på smarthet i allsköns triviala frågor.) 

Jag tycker mig se på bara några sekunder att kartan tecknar ett högpresterande politikerämne - förutsatt Månen i Tvillingarna förstås.


Det är uppenbart att Dadgostar inte drivs av materialiska begär, som så många andra svenska politiker (se senast Ebba Buschs närmast helt "vegetativa horoskop" - en som inte kan hjälpa sig utan söker näring nonstop, så länge organismen lever). Här tecknar horoskopet som helhet den sällsynta själ som i antiken kallades en "gudomlig själ" Bara rikedomens Jupiter i "lägga på hög"-tecknet Stenbocken har JORD-kontakt, men i gengäld är ju en materialistiska samlare en fiende för den fria tankens (t.o.m. frisjälen) Merkurius hemma i sitt eget tecken Tvillingarna.

Utifrån den (som sagt) osäkra månascendenten är dock Jupiter undanstuvad i "dåliga karmans" 8e hus och inverkar inte så mycket på horoskopet, annat än att en verkligt rättrådig politikerposition, Saturnus "upphöjd" i rättvisans Vågen står i 5e ledarskapstecknet vilket bjuder på en sund plattform för den onda Jupiter som satts på undantag. Det är självklart ett typiskt budskap för den som vill skapa en rättvis fördelning av dessa onda pengar.

Se vilken fiende Dadgostar blir till Sverigehoroskopet som där Eliten istället frossar och gläds åt sin onda Jupiter och sina rikedomar på folkets bekostnad! Frågan är hur väl småsvenskarna tar emot henne. Sverigekartan har en god Venus i Stenbocken, men den är smått infekterad av den Onda Rika Eliten så att småfolk själva gärna vill ha mer cash och påbörja vägen mot samma korruption som dem i "Solsidan"... De kanske inte ens förstår att vägen till bättre förhållanden måste gå via intellektet - ett sånt som Dadgostar helt klart besitter genom den intelligenshöjande mixen av Sol, Merkurius och Mars som brittiske mästerastrologen Charles Carter noterade tidigt på 1900-talet.

Nu är Mars en verksam illgörare för Tvillingarna i första huset, låt vara kraftfull. Tecknet är en kommunikatör, en medmänniska snarare än en Trump, den klumpfotade krigaren. En verksamt ond Mars kan innebära att det Dadgostar kommunikation faller för döva oron, hon provocerar eller antagoniserar bara i kraft att vara vänsterpartist. 

En än värre möjlighet, givet Mars närhet till identitetsfaktorn Solen, är att folk inte ens lyssnar på den som inte ser "pursvensk" ut. Landet har tyvärr så försummat folkbildning under årtionden att det finns en rejäl procentsats svenskar som förfallit till den ytliga estetens nivå som dömer det yttre innan de gör åtminstone ett lojt försök att öppna sina förstoppade öron.

Den seriositet och "vuxna i rummet" som den tragiske Ulf Kristersson efterlyste finns dock i rikt mått på Dadgostars karta. Jag har mött andra kvinnor med den oerhört allvarliga Saturnus i 5e politikerhuset och oavsett zodiaktecken har de kanaliserat lyckohusets all kreativitet via Saturnus genuinitet och soliditet och inte så lite petnoga och okritiska slaveri under regelverk. 

Femte ÄR  Solens hus och färgar individen och ger oavsett zodiaktecknen en anstrykning av ledare. Paradoxen är tydlig. Saturnus och Solen är fiender, den förra tror på lagar och organisation, den senare är en frifräsande chef som gör lite hur som helst men inspirerar genom sin karaktär. Saturnus i 5e kan ge individer ett drag av "högdragen ledare" vilket inte är någon publikfriare utan då inom politiken. Varken tillgång eller belastning, även om Ketu, tyder på att auktoritetstendenserna faktiskt är dämpade, lite som Sverigehoroskopets Saturnus. (Bloggaren brottas alltjämt med frågan om Ketu stötvis ger sig till känna eller om den alltid finns där i bakgrunden.)

Men istället för att perverteras (nationalkartan har ett komplex 5e hus) bottnar Dagdostars lätta hand med saturniska regelverk i Tvillingascendentens stora tillgång: en välgörande Venus i 11e idealhuset. I opposition med Saturnus bildar denna självmedvetna Venus något av en kvinnosakskvinna och i kombination med ambitiösa Rahu blir detta definitivt blir en "kvinnor kan"-signal. Oppositionen till "patriarkatet" (Saturnus) går också att läsa in här, även om Saturnus i bemärkelsen "makt" eller "kunnig auktoritet" är en i huvudsak god planet även för Tvillingkvinnor vilket Dadgostar också insett: som politiker sätter hon på sig patriarkatets skor. Denna Saturnus är en påminnelse om att samma planet kan ingå i flera olika kluster inom ett psyke.

Makt för dess egen skull är hon inte intresserad av (till skillnad från MÅNGA andra svenska politiker). Tionde huset i Fiskarna innebär att blicken går till Jupiter igen, en "död" planet i 8e huset. Det finns faktiskt inget extremt alls att peka på i det här horoskopet. Det tillhör en ovanligt mänsklig politiker som framför allt känner för att förbättra kvinnans (Venus) position visavi arbetsgivare (Saturnus).

Utan födelsetid är det helt poänglöst att sia om huruvida Dadgostar kommer att nå ut till det svenska folk som akut behöver förstå hur Arbetsgivaren håller på att förslava befolkningen (den kapitalistiska djäveln passar på nu Reinfeldt krossade de sista resterna av svensk sammanhållning och Löfven lät samhället falla ihop ytterligare). Idag finns så mycket okvalificerade nysvenskar och IT ersätter så många jobb. Det är krig om skitjobben på botten. Medelklassen röstar som de har vett till och har uppenbarligen inte förstått att de är rasande nära att degraderas till uteliggare, de också. 

Vänsterpartiet är synbarligen det enda parti som vet hur slaveri och fattigdom ser ut och behöver nå ut till medelklassen med sanningen, om det så måste bli skräckinjagande vakna upp-rop som Jan Guillous senaste krönika i Aftonbladet. (Nytt inlägg om Guillou på väg...)


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Angående Månens placering. Dadgostar har sysslat lite med fotboll, balett, konståkning och aikido, men framförallt simning, som hon började med vid fyra års ålder. Hon tragglade längder varje dag då det begav sig och tävlingsinstinkten sitter så djupt att hon idag helst simmar utomhus, då klorlukten i simhallen ger ett sådant adrenalinpåslag.

Inget i Vatten..?

Seaward sa...

Elementen bokstavligt uppfattade är lite av ett aber. Det finns förstås inga regler i astrologin. Jag har ibland användt naturlig eld och vatten med deras våldsamma reaktion vid kontakt. Och inlägget "Intersektion" återvänder jag till Luft och Vatten som oförenliga för att människan inte har gälar och för att elementen som meta-fysiska symboler indikerar den rationella och irrationella själen, som likaledes inte upplever världen på samma sätt.

Tittar jag på några kända idrottssvenskar syns inte en skymt av att astrologin följer en sådan listeralism Längdskidåkaren Charlotte Kalla ovanpå fruset vatten har Solen/Mars i Krabban och strävsamma (uthålliga) Månen i Oxen. Ska ländåkning räknas som en vattensport eller något som görs på landbacken? :-) Ingmar Stenmark valde mark med snö fast nedför: Solen i Fiskarna och även han tåliga Månen i Oxen. Björn Borg istället Solen i Oxen och Månen i "på hugget" Väduren. Idrottsutövande ser inte ut att ge något svar. Däremot har de här tre exempel samtliga den fysiska ansträngningens Mars i attack mot Solen (stadig livspuls). Kort sagt, människor som får en kick eller prestationshöjare av stressen/konkurrensen som Mars tecknar. Det skulle snaraste ge ett argument för månascendenten som jag valde att rita den. Månen med Mars ger så att säga "energiskt småfolk" medan Sol-Mars reserveras åt folk med större framgångar, ledarna. Att hitta tre idrottare på raken kan förstås vara en slump och måste verifieras. Och med känd tid kan andra faktorer vara avgörande, firade Jupiter (lagerkrantsen) i 10e karriärhuset t.ex.

Tillägg. Kom i sista sekund på 7-faldige OS-medaljören i simning, Mark Spitz. Solen, med framgångens Jupiter i det mest vattenbefriade av alla tecken: Stenbocken. Men Månen i Vatten-Skorpionen (fast disponerad av Mars i Jord/Jungfrun). Inte för att det slimmade ner "simmarens profil", som kanske inte ens finns... Spitz hade, apropå "uthållighet", solens disponent Saturnus i Lejonet, i 1a kropps(styrke)huset.