Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 oktober 2020

IT-parasiterna från USA - en ögonöppnare i Aftonbladet

Bloggarens intresse av att lägga tid på vart och vartannat inträffande i Tiden har svalnat, men AB:s avslöjande att den skandalösa (s)-regeringen fjäskat till sig världens värsta energitjuvar går bara inte att förbigå.

Jag ser AB:s rubrik 10.04, och då säger tidningens oprecisa tidsstämpel "mindre än 30 minuter" sedan publicering. Det kan betyda en ascendent på mellan 12-15 grader. Som tur är, är bloggen inte kräsen och det räcker mer än väl att veta att det är en Vågascendent - samma som nationalhoroskopet. 

Redan i den synkningen visar "chocknyheten" tillhöra atombombsskalan. Detta är en stor sak för Sverige vars regeringen nu officiellt visar sig vara helt från vettet!

 Serverhallar åt de amerikanska it-jättarna drar ström - extremsubventionerad genom regeringen Löfvens vansinne - som motsvarar uttaget hos hela storstäder. Snacka om att politikerna - precis som bloggen tidigare instämt i - har blivit grundlurade av ett gäng superrika Vampyrer från USA, där de mest professionella Lögnarna och Krämarna finns. Energitjuv är det enda man kan kalla dem, Amazon, Google, Facebook och nu tydligen också Microsoft. 

Horoskopet då?


Det tillhöftade publiceringsögonblicket missar bara med 1 grad en konjunktion mellan handelsmannen (och siffernissen) Merkurius som här står som partiell ascendenthärskare (tillsammans med Venus). Och Merkurius representerar förstås SIFFRORNA journalisterna sökt slita ur de förtegna och mörkande myndigheterna. Ack, detta plötsligt så aktuella mantra om att "företagshemligheter" ska skyddas och tillåta att vilken brottslighet som helst försiggår i skuggan! Svenska myndigheter och regeringen själv har i allt högre grad börjat använda detta marknadens argument för att osynliggöra sina felsteg. Det är inget annat än diktatursfasoner som sänkt sig över landet i samma takt rovkapitalismen tuggat i sig det Sverige som inte längre är.

Att det råder mörker i horoskopet går inte att ta miste på. Så här många svaga punkter går inte att blunda för, även om man inte kan döma ut kartor med enstaka suspekta fläckar. Att spotlighten (Solen) ligger på förluster i samband med de handelsavtal (Merkurius-i-Vågen) som Sverige via sin regering slutit med it-bolagen. 

Solen i räknenissetecknet Jungfrun men i 12e huset för förluster i reda pengar, det är vad det handlar om, särskilt som Solen här står under attack från skandalernas Mars i Olyckans eller Fiendens hus. Det går att betrakta Solen som regeringen Löfven och medierna som regeringens Fiende som här från en "underdog-position" (6e huset är inte lyckligt lottat) visar att regeringens missgrepp är värre än någon hittills förstått.

Men ALLA de onda husen är aktiva, 12e, 3e handels, kommunikations och it-huset, 6e olyckshuset och inte minst det 8e korruptionshuset. Det senare för tankarna till frågan om Baylan som för regeringen drivit denna historia är helt bakom flötet och sonika köpt av amerikanerna. Han är inte den enda i så fall, bara tre dagar innan den här saftiga energitjuvsskandalen påminde jag om försvarsnissen Hultqvists köp av de föråldrade amerikanska luftvärnsrobotarna Patriot till överpris. Den frågan har tydligen regeringen lyckats begrava nere vid den förlista M/S Estonia.

Intressant med horoskopet är dock den sataniska axeln som jag trodde jag själv listat ut faran med genom ledtrådarna från den hellenistiska astrologin som kallade det moderna ekonomihus nr 2 för "Hades port" trots att horoskopet redan har ett dödshus (nr 8). Med hjälp av andra astrologiska regler och traditioner började jag misstänka att det är var en rank axel genom hela zodiaken, en indikation om röta till följd av materialistiska betraktelsesätt. Oxen står för munnen som girigt stoppar i sig och Skorpionen för anus som skiter ur sig det kroppen förkastar av intaget.

Men axeln var, som jag nämnt för några år sedan känd redan i antiken. I romaren Manilius astrologiska grundbok kallas hus 2 och 8 Pytons område (husen kallades "tempel" på den tiden och här finns alltså just det samband mellan sektorer som jag anat). Pyton var mor Gaias vanartige son, en demon så destruktiv att den var tvungen att fängslas under vulkan. 

Det är en typisk etiologisk myt som avser förklara Medelhavets vulkaners vredgade utbrott har här hittat in i astrologin för att ge lokal färg. Många av de gamla sumeriska myterna gick på export och omarbetades lätt av grekerna och sedan romarna. Man kan bara fråga sig hur den här "sataniska axeln" beskrevs ett halvt årtusende eller mer i Babylon. Gissningsvis genom någon nu bortglömd mytisk demon, Tyfons och Satans föregångare. Att det under den kristna medeltiden ansågs att homosexualitet berodde på att Djävulen tagit sig in i barnets ändalykt motsvarar väl axelns "baksida" Skorpionen som råder över både anus och könsorgan - den här tanken har alltså färdats lång tid med den astrologiska symboliken och påverkade djupt den grekiska filosofin som därmed kom att vända sig mot välbeställda grekiska mäns pedofila beteenden.

I horoskopet för publiceringen upprepas nu Sverigehoroskopets distinkta koppling till 8e huset för röta och död genom att Månen själv lägger sig där, och inte bara som i nationalhoroskopet  Månens disponent. Det här omvittnar att tidningsnyheten problematiserar ett dolt och materieanknutet problem som följer av att den flashiga och glittriga yta dessa it-jättar målar upp. Se hur denna dödliga Månes disponent Venus minglar med kungastjärnan Regulus. Historien AB berättar har alltså en väldig annorlunda baksidan mot det IT-jättarna och regeringen målar upp. (Man kan också läsa Lejonet som en förlängning på den intelligenta Merkurius på Vågascendenten: som att tidningen här hittat en spektakulär, en kunglig nyhet just därför att avslöjandet är så vedervärdigt för Sverige.)

Men kanske intressantast är att skandalen dyker upp just som Sverige lämnar IT-vansinnets många år under demonen Rahu (som påverkar 3e handelsmanna- och utbildningshuset) och lämnar över för Eliten att skörda sina synder, i Sveriges fall är det Jupiters tid då nationalhoroskopets korkade chanstagande och spekulationsvilja som dominerar Eliten. 

Detta har beskrivits så ofta på bloggen att det varit skam om ingen skribent fattat allvaret och letat upp tecken i verkligheten som visar hur kriminellt korkad "den Onde Rike Mannen" är i det svenska ödet. Uppenbarligen är det inte bara välfärdssystemet som spricker under kommande 15 år utan även bubblor som blåsts upp av enskilda rikemanspalats till vilka man måste räkna regeringskabinettet. 

(Intill staten helt abdikerar för "marknaden" är dock Solen mer än bara vd:ar på företag, det är statsministerns symbol (eller ministern med sina viktigaste ministrar. Att regeringen sammanvuxit med näringslivet på ett synnerligen odemokratiskt sätt är frapperande tydligt i Sverigehoroskopet där krämare och Rika Män fullständigt överskyler Solen med alla sina "särintressen". Solen står främst - högst gradtal - så man kan kalla detta regeringens ständiga entourage, fursteslickare av rang. För nationalhoroskopet - sök bloggen).

Intressant är att precis samtidigt som spruckna välfärdsbubblors tid har anlänt enligt nationens cykliska prognos (f.n. 87 inlägg om Sveriges dasha-cykler), går den evigt backande hybrisdemonen Rahu och dess baksidan, halshuggningens Ketu in i den sataniska axeln, i 80e och sista graden Oxe/Skorpion. Skandalnyheten att svensk energi närmast gratis kastas i händerna på IT-demonerna släpps alltså precis som landets nya onda Jupiter-cykel rullar igång. 

Hinduisk astrologi kräver inte täta konjunktioner och som synes av kartan räcker med att NÄRINGSINTAGETS MÅNE (här: serverfarmen) befinner sig i samma tecken som den sjukt hungriga demonen Rahu och i korruptionens 8e hus för att vi ska få en perfekt illustration av den fula baksidan av "framgångssagan om de fina företagens etablering" - det som dessa korttänka politiker trodde var ett smart drag för landets bästa.

Avsätt dem snarast, svensken kan behöva känna på högerns stålbad ännu en gång för att sluta sova bort sina liv, mutade med lite "utrymme för extra privatkonsumtion" eller vad nu de härskande lurar dem till passivitet genom.

*****

Tillägg 16:00: Som brukligt är täpper Aftonbladet till varje hål där mängden klick avslöjar att de borde ha låst in artikeln bakom betaldörr direkt. Det är låga kräldjur som styr Sveriges informationsflöden! Se slutet av text från 2017 med horoskop som på sitt språk avkodar ägarfördelningen Schibsted/LO. Tänk en annan värld där var och en gör vad han eller hon kan för helhetens bästa! Då skulle vi slippa alla denna överkonsumtion hos halva befolkningen och usla omständigheter för den andra halvan. Men det är någon form av socialism, en ny världsordning med bättre människor som inte de låga människorna bakom tidningsägaren Schibsted är intresserad av.

2 kommentarer:

Jöpen sa...

Kan man misstänka ekonomisk brottslighet? Säg att en minister erbjuds att köpa aktier i ett IT bolag i utbyte mot trolöshet mot huvudman i form av skattelättnader. Då har några aktörer berikat sig själva med hjälp av ministerimmunitet. Ministern personligen är dock fortfarande kriminell som privatperson om man kan följa ett spår till egen ficka.
Det är således ej längre ett JK-ärende.

Seaward sa...

"Följa pengarna", ja. Det låter som ett rimligare scenario än regeringens våldsamt urvattnade argument att trippel- eller kvadrupeletabliering av amerikanska företag skulle ge Sverige goodwill (kredd) inför världen (?), ett i sig så ihåligt försvar för jätterabatterna att ekonomer förmodligen omgående skulle kunna grusa sönder det.