Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 oktober 2020

Flyg lilla fluga, flyg!


Situation Sverige, hösten 2020: 

Sensationalistisk tidningsrubrik: “Resebranschen i fritt fall”. Snabbt och koordinerat agerar det kapitalistiska systemet  som de facto äger både stat och public service. Radion sänder – två dagar i rad - en "skadebegränsande" intervju med SAS-chefen. Med ed samma lugnande röst som den vita rocken i tandkrämsreklamen förklarar han för svenska folket att flygplan närapå konstruerats för att leda bort virusfylld luft ur flygplanskupén. 

Flyga är S Ä K E R T.

Staten och kapitalet, som sitter i samma båt enligt den gamla svenska protestsången, tar här i så de nästan spricker att ”informera” svensken att återvända till  sin gamla konsumtionsstil. Kostnaderna för Sveriges motvilliga lockdown har börjar torna upp sig. Denna  kriminella kapitalism låtsas alltså som ingenting samtidigt som Klimatet skriker allt högre att människan gått för långt.

****

Har jag sagt att Sverige kommer att bli sista land i världen som sluter an till en ny, postkapitalistisk världsordning när de begåvades belöning är deras egen begåvning och inte galnare förmögenheter på banken och vanligt folk får ett rejält lyft i livskvalitet just genom att konsumera minimalt men på ett sätt som skärper deras intelligens, också detta skänker behållning. Slarvsveriges dagar är över, ett slarv som skapades i de Rika kretsarna genom den onda Jupiter i nationalhoroskopet. Intill denna ljuva framtid förblir oförmågan att tänka stort men också rätt närmast utmärkande för Sverige. Krampaktigt håller alla i sina positioner, alternativt höftar till stora och förlustbringande idiotprojekt, helt oförmögna att bygga ens den minsta kopia av den Stora Pyramiden.

Anders Lindberg/AB skriver om den förfärande sanningen att till svenskar återfödda nazister i Stockholm smög in aktiv dödshjälp i kommunens coronapolicy. Ja, så mycket säger han visserligen inte, men inte långt ifrån. 

Jag har alltsedan Fredrik Reinfeldts regering haft en aning om att cynismen och arrogansen som utgår från huvudstaden beror på en hög procentsats återfödda nazister (som gärna tog svenska ariska kroppar efter en tid ur loopen). Någon gång föreslog jag utan några bevis att det är den sönderbombande staden Dresden som i hop reinkarnerat som svenskar. Kort sagt, små och ganska okunniga borgare återföds inte plötsligt som genier, de bara fortsätter på den nivå de senast hade.

Det är därför stan väljer ideologi som den har förstånd till och servicen bara blir värre. Borgarnas är obegripliga - de fyr sig till sina egna fusklösningar och tycks hellre lida av låg kvalitet och ren bluff än återvånda till någon form av reglerat samhället (gammal tråkig "socialdemokrati"). Deras vilja till "Lebensraum" (i Sverige: privatism) gäller visserligen inte partajfolket under corona (uppenbarligen reinkarnerade paddor i parningstid), men väl i övrigt. Myndigheterna är så stora glapp mellan sina anställda (till följd av statshatande borgarens bantning) att inget fungerar längre.

****

Att SAS-chefen framträder för trekvart ren propaganda för att flyga mer, ger oss Sveriges andra ANSIKTE på 16 år under den Rike Onde Mannens kusliga sätt att sköta ett land. Ebba Busch och hennes dubbelfel var förstås det första, och det kommer säkert fler bra exempel under landets inledning på Jupiters ödescykeln.

Tekniskt (för ev. nytillkomna läsare) beror det på att det rullar en komplett hinduisk storcykel i mikroformat under varje segment av den stora cykeln. Och Jupiters segment startar med en subcykel som också den är Jupiter. 

Dubbleringen bör således innebära att Den Onde Rike och bristande bubblor i anslutning till denna arktypiska figur står som spön i backen under denna tid:

Jupiter Maha Dasha:  2020-10-05  -  2036-10-05

  Antardashas in this MD:

  Jup:  2020-10-05  -  2022-11-22
  Sat:  2022-11-22  -  2025-06-02
  ....
 

Eftersom bloggaren kommer att vara död när Sverige når Liemannens (Saturnus) storcykel anländer 2036 kommer åtminstone han att vara oerhört nyfiken på den försmak eller förhandsgranskning som efter alla den Onde Rike Mannens chanstagningar och famlande efter sin (försvinnande) förmögenhet, bjuds på under Jupiters sub-period 2022-2025. 

Här kommer svenskarna att få en föraning om framtiden för deras land. Minns att en rätt neutral variant av Saturnus inflytande uttrycker sig som AUSTERITY - stålbadet som rika länder älskar att plåga fattiga länder med. Nu nås svenska folket av samma behandling från makthavarna. Ingen vet längre varför hinduisk astrologi lade planetcyklerna i den ordning de har, men det är passande att Slösaktiga och omdömeslösa svensk-Jupiter nu följd av åtstramningens och sparsamhetens Saturnus-

Kapitalismen och SAS-chefen har anledning till nervositet, tillräckligt många av folket kommer inte längre att ha råd med töntflygningar till exotiska turistorter för att hålla charaden igång. Och om inte detta opium för att få folket att tolerera slavsamhället längre finns, hur ska staten och kapitalet då kontrollera medborgarnas arbetsvilja? Slutligen legalisering av rekreationsdroger?
Enbart Piskan?

 

Kristendomens biskop övertog
en gång den demoniserade faraos
verktyg för folkkontroll.
Kräklan runt halsen återför
det felande kreaturet
till rätt ordning. Slagan blev
omodern, bara barbarer och
amerikanska förhörsledare
piskar folk. Eller? Ordet "piska"
används alltjämt om
politiska instrument...


Kanske kommer ändå detta sövda folk att revoltera mot sina folkvalda när skötseln av landet faller under all kritik och inga Ljusa Idéer produceras som folk intuitivt känner är rätt.

Det kan finnas anledning att återkomma till denna period eftersom det är svårt att sia om Saturnus storcykel nästan en generation fram i en allt skakigare värld...

 

Not. Bra sändningstid för intervjun med SAS-chefen på lördagen. Många lediga och nås av den hypnotiska stämman. För säkerhets skull en tidig repris redan på söndagsmorgonen för att fånga upp lyssnare som redan hade gå ut dagen innan.

Inga kommentarer: