Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 oktober 2020

Trump checkar in på sjukhuset. Kommer han att checka ut?


Jag tänker inte försöka besvara rubrikens fråga här, men noterar ett astrologiskt omen, så uppenbart att det stått som elefanten i rummet. (Det har förts på tal för några år sedan i samband med det stundande valet.) 

Trump drabbas av corona just som den demon gudarna halshögg i två delar för att den i hybris sökte de övernaturliga varelsernas eviga liv. I ögonblickets sensationalism glömmer alla kommentatorer att det var helt nyss som de gjorde ett stort nummer av om Trump var en diktator in spe, som skulle vägra avgå efter valet med hänvisning till ditt eller datt. Nu ser det ut som huvudet separeras från demonens kropp.

Hybris är just vad som tecknas av fotona från Vita husets trädgård där högerhöjdarna tryckte sig tätt mot varandra! Hybrisaxeln, demonens duala sidor Rahu och Ketu ligger gradexakt där den låt när Trump föddes, och till hans olycka var det också en rejält ful fullmåne vid denna tid. Var och en får dra sina slutsatser: var han i värre skick än som sagts? Notera att rättskiparen, Döden men ibland bara åldermannen Saturnus just nu opponerar sin position då presidenten föddes. Hur många flera omen behövs för att inse att Universum inte gillar den här makthavaren?

Således:

Trump föds under en fullmåne, han minglar vårdslöst under en annalkande fullmåne (se yttre kretsen ovan, där fullmånen just börjat släppa) och han har samtidigt den månrelaterade girighets- och begärsaxeln högaktiv (händer cirka vart 19 år) och levnadsloppet eller tidmätaren Saturnus mot sig.


Se även en genuin hinduisk kommentar till demonen Rahu/Ketu.

8 kommentarer:

Havsörnen sa...

"You can check out, but you can never leave."

Joe Bidens karta från bloggens barndom saknar klockslag. Rating A ger 08:30 och AC i Skorpionen.

Här är ett fem minuter långt amerikanskt nyhetsinslag från valrörelsen 1988, där Biden avslöjas med både plagiarism och rena lögner om sina påstådda studiebedrifter.

https://youtu.be/_f2Z30j61aw

Googlade på "dissociation lögnens ande" och fick träff på ett två år gammalt blogginlägg om Anna-Karin Hatt, som liksom Biden har Solen, Merkurius, Venus och Mars i Vågen-Skorpionen. I Bidens fall är det ömsesidig reception mellan horoskophärskaren Mars och onda daimonen Venus.

Kom också att tänka på Alexandra Pascalidou, som flera gånger avslöjats som plagiatör i krönikor. Solen, Merkurius, Mars i Kräftan (reflekterande Vatten) med Jupiter i härmande Vågen. Kanske lite mer långsökt, men i alla fall Luft-Vatten. Biden har Jupiter i Kräftan och alla tre nämnda individer har Månen i Eld och nodaxel i Eld-Luft.

Videoklippet är från en tid då journalister gjorde sitt jobb. I dagarna har Twitter och Facebook censurerat informationen att Biden och sonen Hunter är under brottsutredning gällande Ukraina och att familjen Biden emottagit miljontals dollar från Kina. Inte ett ljud i SR, naturligtvis.

Biden kallas också Creepy Uncle Joe för sin dragning till att vid fototillfällen på kampanjscenen kladda på småflickor, smeka deras hår och viska i deras öron. Finns också att bevittna på film.

Mitt stalltips är att Trump vinner, men det kan bli efter stor turbulens. Opinionsundersökningarna är ju rena fantasier och fler överraskningar hinner dyka upp före 3 november.

Havsörnen sa...

Oj, den överraskningen lät inte vänta på sig. Hunter Biden är crackmissbrukare och i hans laptop hittades bilder där han påtänd har sex med prostituerade och minderåriga kinesiskor. Kina och Ryssland har säkert bilderna och då blir Biden en säkerhetsrisk som president. Detta ska förstås mörkas till varje pris, liksom svensk media nyligen mörkade att det var Erik Reinfeldt som åkte fast i en knarkrazzia i pappa Fredriks lägenhet. Rensvält och hans andra son Gustaf var i USA i våras för att stödja Biden i primärvalskampanjen. Lika barn leka bäst!

Seaward sa...

Ser att CBS kört nyheten (först lät det som motståndare som sprider dynga om varandra). Demokraterna har inga änglalika släkter. Bill Clinton var ju ett riktigt stolpskott (har just ett halvskrivet inlägg om "horsyndromet" där jag iästället använder manliga exempel, och Clintons Mars konj. Venus uppfyller det fula epitetet helt och hållet).

Beträffade ditt och mitt soltecken Vågen finns tyvärr en del sleazy fall, men troligen inte en högre procentsats än något av de andra 11. Men en del fall är intressanta, som underhållaren Jonas Gardells Sol-Våg där det förodligen den överhettade mixan av Venus och Mars i Skorpionen illustrerar alla hans problem och drifter som ledde honom till prostitution. Antikens greker och astrologer var mycket tuffare i frågan om karaktären. Vet inte ens som skuldläggande på "miljön" fanns då.

Havsörnen sa...

Joe Biden och undertecknad delar både AC, Mån-, Merkurius- och Saturnusplacering. :-) Men jag har har i alla fall inte fula Mars som både Sol o Måndisp. OCH horoskophärskare, placerad i Venus tecken i tolfte huset!

Fråga: När jag blev av med jobbet i Mars var transiterande Ketu precis på min Jupiter och transiterande Mars/Jupiter precis på min Rahu (andra huset). Nu är transiterande Rahu en grad från min Saturnus i Oxen i sjunde. (Och transiterande Jupiter återigen på min födelse-Rahu). Är detta något att se upp med? Saturnus har ju med jobb att göra via sin allmänna koppling till tionde huset och där har jag ju dess disponent Venus.

Seaward sa...

Frågan är för omfattande för denna blogg. Jag ska i alla fall ge något svar. Du beskriver ett komplext sammanhang både när jobbmattan drogs under fötterna och det du närmast frågar om!

Jag är inte den att svara, har flera gånger nämnt att jag bortsåg från noderna tills den sideriska zodiaken kom in i bilden. Under bloggens tid har jag inte grundforskat/studerat utan bara rafsat ihop inläggen. Ledsen att besvika.

Men enligt enkel logik förstärker norra noden bara födelsekartans disponent och vad man kan utläsa av den. Södra noden kan strypa (halshugga) via extern påverkan. Ingen av noderna kastar egna aspekter och det gör mig osäker på om deras passage över husen och tecken beter sig som t.ex. Saturnus, som bara behöver kliva in ett hus för att dra ner på farten eller livfullheten i det huset.

Mer exakta händelser kräver närmast exakta konjunktioner eller aspekter. Så OM Rahu agerar som ett resande ombud genom zodiaken sätter den nu zoom på din Venus som händelsevis råkar ligga i 10e yrkes/karriärhuset. Betyder det pengar in via karriär eller bara ökat fokus på behov av jobb för ekonomins skull? Jag har inget svar.

Men 2a huset är nog viktigare som privatekonomin som ska smörja 1a kroppshuset (även om vägen till denna privatekonomi inte måste vara just kneg). Där har du ett natalt lyckligt omen i Jupiter i hemmaläge och dessutom som välgörare för Skorpionascendenten som naturligtvis (astro-filosofiskt talat) har satt ribban lågt: det är just försörjning för att undanröja hotet om död som är Skorpionens omedelbara mål, och därmed blir den delvis vattniga Jupiter en tillgång i 2a huset för just denna ascendent.

Rahu i H2 har ingen konjunktion med Jupiter, bara en lös "kombination" - delat tecken,. Du slipper misstankar om dödssynder typ "mycket vill ha mer" :). Men det är ett allmänt gott omen för finanserna att Rahu delar tecken och förstärker en Jupiter som är en verksam välgörare. Rimligen var det kombinationen i våras av huvudkaparen Ketu och olyckans Mars i 2a ekonomihuset som motsvarade sinande intäkter.

(Glöm aldrig att hinduerna gör klart i vilken planetär cykel man befinner sig, det kan vara en snabbare väg än transiterna att få upp ledtrådar – en storcykel under Ketu skulle t.ex. kunna betyda en ökenvandring på många år om en materialistisk Rahu blir halshuggen. Öppningar kommer hela tiden i den övergripande cykeln när sub-cyklerna är mer gynnsamma.)

I andra ord: Rahu/Ketu är så långsamma (som dasha eller transit) att det vore fatalistiskt att tro eller vänta på att samma faktorer måste "gå sin gång" för att vid omvända läget återställa ordningen i 2a huset. Det här är ett formidabelt specialområde som jag inte heller är kompetent i, jag har flera gånger genom åren förklarat mitt mångåriga ointresse för framtidsprognoser och lär mig själv lite om varje händelse jag ser.

Har inte ens varit intresserad av att granska mina strul på arbetsmarknaden sedan jag fyllde fyrtio och föll under den svenska specialiteten "åldersdiskriminering". Tyvärr, och det gäller din karta med, är den ömsesidiga receptionen mellan en "fallen" Sol i Vågen och en Venus i Lejonet trots allt en Venus som står ensam eftersom detta är tecknet för Solen i sitt eget Majestät och utan egentligt behov av en andra (Venus=kittet i tvåsamhet). Planeterna är ömsesidiga fiender! Det gör att den ömsesidiga receptionen måste ses som motsvarande en negativ konjunktion.

fortsätter...

Seaward sa...

forts...

Din reception binder ihop H12 och H10 och antyder andra typer av jobb (kanske bakom-ridåerna-jobb). Solen är inte stark i 12e så du har i bästa fall inte lidit lika starkt som jag av uselt ledarskap (verksamt ond Sol i H5 - dock inga personliga skäl att kritisera Sverigehoroskopets onda Sol i H5, landet visar så väl självt hur illa det är ställt med svenskt ledar- och chefskap).

Men för Skorpionascendenten blir kontraktsbundna partners en källa till frustration eftersom Saturnus i H7 är en verksam illgörare, precis som husets fundament, Venus.

Horoskopet har tydliga signaler om separationer och uppbrott och det innefattar (av sagda skäl) relationen till sitt yrke. Det är så många faktorer involverade här att jag varken har "yrkesastrologens" kompetens eller tiden att gräva i ditt enskilda fall.

Men, Rahus "zoomlins" på väg mot din Saturnus kan faktiskt indikera något av det just sagt. H7 och H10 är också länkande som karriär- och kontraktsomen, och Rahu förstorar upp Saturnus roll som den sege och försiktige arbetsgivaren (särskilt i ett så statiskt tecken som Oxen) alltmedan Venus återknyter till Solens (dagverksamheten) obskyra position i 12e, "samhällets olycksbarn" - extremt många i coronatider. Kort sagt, den sega tiden utanför arbete gör sig påmind (inte minst genom samhällsmegafonen morgonradion P1 denna dag och dess magiska sifferrabblande).

Havsörnen sa...

Tack för ett ändå uttömmande svar! Jag har räknat med att få klara mig på de 1400 kr per vecka som inkommer från Alfakassan i flera månader till. Ledigheten passar bra nu, eftersom jag aldrig mått sämre hälsomässigt. Har alltid värden i tiptop, men har haft magont hela året, vilket sänker tillvaron totalt. Någon slags katarr i tarmsystemet. Det slutar väl med gastroskopi om man ska få ordning på detta.

Havsörnen sa...

Inom parentes:

Dasa Rahu
19 aug 2007 - 19 aug 2025

Bhukti Venus
8 mars 2019 - 8 mars 2022