Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 oktober 2020

Det falska Nobelpriset sjunker lägre än någonsin

Nog för att Riksbankens ekonomipris "i Alfred Nobels åminnelse" tidigare tilldelats enstaka låga typer. men årets val är ändå botten av botten. 

Här avslöjas på vilken nivå det svenska omdömet ligger: IT-fascismen har genomsyrat det svenska samhället så totalt att kommittén nu prisar en trivialitet som utveckling av online-system för auktioner, det konsumtionsspel som alltid den med mest pengar vinner om intresset är större än tillgången. 

Priset delas ut av perverterade människor som bejakar tanken att det åtråvärda ska tillfalla enbart de rika.

Ett värre ekonomipris är inte tänkbart men är samtidigt den BÄSTA bekräftelse som kan ges att Sverige för ett par dagar anträdde sin ondaste period i mannaminne: tiden 2020-36 då landets ONDA JUPITER kommer att krossa den lilla människans hopp om ett liv alltmedan den väldigt rika minoriteten säkrar sitt grepp om ekonomi. (Kry-skandalen är ett annat passande startskott.)

Det är en tid som redan har varit verksamhet många år inom vissa områden (skolors privatisering, it-helvetet), men så har vi också Stockholms Stadshus fyllt av moderater och andra slags borgare som inte ens kan ta tag i eländet med elsparkcyklar ändligt löjliga vuxna och horder av ungdom tränar balanssinnet på till hela stans irritation. Aschberg skriver sin andra krönika i ämnet på kort tid. Men varför är han inte hårdare? Peka ut de ansvariga med namn så att menigheten kan dränka dem i klagomål!

Huvudstadsledningen drivs av kapitalism som inte hedrar någon moral alls. Deras credo är att allt som bidrar till omsättning och tillväxt måste bejakas. Deras religion är bara en ekonomisk teori och avslöjar att de tillhör kategorin "undermänniskor". Ja, gamla nazi- och Heideggertermer om folk som saknar "egentlig existens" stämmer in här. Ingen äkta medlem av homo sapiens kan köpa det skräp- och skitställe Stockholms politiker gjort av staden.

I brist på en ledning med en verklig världsbild blir hela staden snart full av avskum. (Överordnad fungerar som en mall för medborgarna.) Vuxna människor har här lagt sig till med oskicket att kryssa helt ogenerat mellan gator och fotgängarnas trottoarer och det finns ställen i stan där det är rent farligt att inte stanna som en förstaklassare och se sig om åt alla håll. Den tvåhjuliga attacken kan komma varifrån som helst.

Under lunchpromenad idag kompenserade sig stocholmarnas nya slavar - matbud till cykler med lådor på ryggarna - genom att cykla tre stycken i bredd och "äga" en hel fil vid Stureplanssampen i storstan.

Släpa ut politikerna ur stadshuset, tjära dem och kasta dem sedan i Stockholms kalla vatten. Då borde deras intellekt vakna upp, om de nu har något.


Inga kommentarer: