Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 oktober 2020

Från rasbiologi till coronahanteringen, är det SR:s dolda vinkel?

Jag tänker inte svara på rubrikens tanke, här finns andra trådar att följa upp...

Under den fånigt täta rotationen av en liten mängd nyheter under P1 Morgon hörde jag om den av förakt fyllde rasbiologiska skåningen så många gånger att det var omöjligt att inte titta till läkarens horoskop. SR har en text här, och jag förtar inte läsupplevelsen av att citera citatet från Hugo Fröderberg (f. 1897), det handlar om alla dem som med rätt eller orätt stämplats som något av rasbiologens sex nivåer av sinnesslöhet: 

"En säregen kontroversiell människogrupp, efterbliven, undermålig, dyrbar... Vanvettigt att förlänga deras liv så att de blir fler och fler. Passiv eutanasi berättigad. Ingen sörjer dem."

För den som var med när jag under Sverigedemokraternas uppsving bland väljarna jagade en speciell profil för rasister kommer läkarens karta inte som någon överraskning. Här finns flera av de signaturer som oftare än andra tycktes visa sig i samband med folk vars främsta mening i livet tycks vara att distansera sig från det avvikande:


Under bloggens fortsatta sökande efter en rasistens signatur (kanske lite i stil med Fröderbergs egen hierarki av grader av dumhet!) visade sig dock en tidigt misstänkt vara oskyldig. Logiken tycktes föreskriva inskränkt nationalism och månandet av den egna rasens rena blod som typiska uttryck av Krabbans princip. Och sant är att hem och allmänt protektionism ofta är det yttersta uttrycket för detta tecken. Det det egna blodet sätter ofta gränsen för Krabbans omsorg om främst det egna biologiska livet, den egna artens överlevnad (Vatten). (Notera hur ett "större" Vattentecken som Fiskarna osjälviskt vårdar alla - Fiskarnas 12e hus denoterar till exempel sjukhus.)

Men det Krabban förlorade snart dess initiala övervikt vartefter fler främlingsfientliga horoskop som synades. Hugu Fröderbergs kart innehåller förvisso skadegöraren Mars som trängt in bakom Krabbans skyddande skal men problematiskt kombinerad med halshuggna månnoden Ketu (för avskiljande av något som vuxit sig för dominant). Är den här förespråkaren för "dödshjälp" (mord) trots allt en senkommen indikation på zodiakens inre logik finns och verkar, även om den inte är så tydlig att den når statistiskt signifikanta resultat?

Utifrån den kärnfriska och sportiga Mån-Skytten ser det onekligen skumt ut med ett horoskop som så tydligt delar sig i två halvor, dels den fördelaktiga stora TRIANGELN i ELD, där just sinnelagets bas Jupiter representerar en välmående och kognitivt alert människa, men där mörka scener utspelar sig i de onda husen och sorgens och bortdöendets Vattenelement (Vatten är bara näring under säsongsblomstrets effektiva del av livscykeln, Vatten helomvänder sedan och betecknar en organism i upplösning).

Detta är ett fenomenalt horoskop, för trots att det bara bygger på Månens placering i hus 1, så stämmer helheten perfekt med tankarna hos horoskopinnehavaren (vilket för en modern tanke vidare till alla de människor som måste ha fötts under i princip samma dominanta budskap).

Den livsbejakande Eld-triangel inte bara är en organism vid liv - som Vatten substratet eller metaforen för den sortens liv - utan en kognitivt medveten organism. Man kan därför se att grunden till läkarens anstötliga indelning börjar redan i hans egen del in tidens transpersonella betong av kognition (Eld).

Och det är här jag tror den "fallna" Mars i Krabban i 8e dödshuset börjar spela med i ett större drama och fungera över hur "fallen" energiplaneten får lov att vara innan det är okej att ta livet av den trögtänkta medmänniskan.

För även om Månen i Skytten efter 2 dygn bryter sin backning med det stolta Lejonet och dess självgodhet som ibland följer ur att ha haft tur med välgöraren Jupiter, så ligger en annan figur kvar på himmelen mycket längre tid, men nu inte ett fröjdande över sin egen förträfflighet.

I denna figur blir istället Jupiter-i-Lejonet symbolen för det värdefulla livet medan attacken från Saturnus i dödens Skorpion och i 12e huset för avskilda hem - t.ex. psykanstalter - blir Överheten som tar sig rätten att avgöra om de intagna till tillräckligt hög grad glänser som ett Jupiter-Lejon. Annars kan de avrättas. 

Och det är i den här bödels-indikationen Mars-i-Krabban spelar med enbart i kraft av väsenslikhet. Många gånger behövs inga aspekter eftersom elementen (och ibland husen) bjuder på en synergi så att man - som här - kan se när en typ av budskap signaleras från flera håll ("multipel attestering" kallade det lite märkvärdig i bloggens början).

Att ledarskapshus nr 5 innehåller den egocentriska Venus-i-Väduren visar i princip chefen från helvetet. Även om Jupiter-Lejonet är en vital och fullgod levande varelse blir frågan om Venus i egocentriska Väduren ändå inte är en idiosynkrat och inte värst objektiv i sina omdömen, speciellt som en långvarig brottning mellan Jupiter och Saturnus verkar i botten av naturen: Låta leva eller skicka till döden? Dessa är alternativen för empatiska Venus i ett av de minst empatiska av zodiaktecknen!

Till sist. Mental slöhet var läkarens bekymmer. Solen i intellektuella Lufttecknet Tvillingarna är på väg att sjunka i väster (symboliskt, eftersom Skytten detta  är en sinnelagsascendent). Sjunde huset är partnern eller kollegornas hus och Solen ligger därmed i händerna på en eller flera andra. Men Solen tycks här alltför påverkad av de intagna som den ansvarar för: Solens disponent Merkurius (intellektet) ligger här i Olyckans och Fiendens sjätte hus. 

Merkurius i Oxen är inte påfallande intellektuellt slö även om den hedonistiska tendensen i Oxens princip skada den (se britternas kung Karl II), men den här månkartan är som sagt märkligt eftersom den så väl beskriver hur Solen-läkaren väljer att dagligen vistas bland en märklig skara förbundna (7e huset) som alla är Olyckans barn. 

Och här slår det alltså över i förakt hos biologen och huset visar sin andra sida: de tröga människorna är Fiender och vågskålarna väger över åt att avrätta dem (Saturnus i långvårdens 12e) och göra slut på deras misär.

Det är uppenbart att Adolf Hitler bara behövde gå till Sverige för att hitta inspiration till sin kommande massutrotning av "undermänniskor" som han valde att tolka på sitt sätt.

*****

Summering en andra andning:

Månen i Skytten stöttad av kraftfullt kognitivt liv i Lejonet hittar bakom ryggen ett 12e exilhus där klenhet och begränsning råder på livets organiska nivå (Vatten). Denna saturniska begränsning, en indikation om att Döden är för handen, riktar sig som ett hot mot det fullgoda Lejonet och antyder den rasbiologiska grundförståelsen hos läkaren.

Mars i Krabban är en tjänartyp inte en ledare och följer som Lilla Illgöraren därför Stora Illgöraren (Saturnus) diktat och faller in i tänkande på visst liv som ovärdigt.

Solens förankring i 6e olycks- och fiendehuset skapar också en obalanserad syn på livet. Ingen bör pumpas med intryck på detta sätt, som dataspelare sysslar med krig dagen igenom. Människan förvandlas gradvis och blir sjuk i huvudet eller får en förvriden och partisk verklighetsuppfattning. Läkaren satt 30 år och bossade och måste ha förvandlat sig till en demon under denna tid.

Den tyngsta indikationen, som andra instämmer i, är den nattsvarta Saturnus i Skorpionen som suger livet och godheten ur Jupiter-Lejonet. Aspekten låg på himmelen:

Range of search: 1.01.1890 - 1.01.1905
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.sco & ju.leo
 
Realization intervals (begin - end):
20.11.1896  0:00 (GMT+1) - 21.09.1897  0:00 (GMT+1)

De här 10 månaderna måste ha varit en perfekt tid att så Ondskan i världen. Här är de onda ryckningar i karmiskt belastade själar som lägger grunden till Andra världskriget. Frankrike fick t.ex. sin mångåriga och slitsamma Dreyfus-affär (fransk rasism, ännu vid liv och som nu alla PK-skribenter söker släta över efter att en fransk lärare halshuggits eftersom landets ondska fortlever på attitydnivån).

Den antisemitiska affären sträckte sig över denna intensivt mörka tid då Fröderberg föddes. Wikipedia berättar att den falska anklagelsen mot militärens förräderi blev nationell angelägenhet i januari 1898, ett halvår efter svenskens födelse och ungefär mitt i Saturnus/Jupiters onda och seglivade aspekt. Man kan argumentera om årtal och historiska tilldragelser, men t.o.m. en så historiskt okunnig svensk som bloggaren känner till Dreyfus-affären, så då måste den vara en "arketypisk" tilldragelse och därför perfekt att se som en tematisk parallell till den tid då Fröderberg föddes.

Eftersom planeterna bryter ner och återskapar symboler som liknar varandra kanske man kan kora Fröderberg till den här periodens främsta, ett blivande svart hål med paralleller till den franska skandalen. 

Sveriges urspårade kroppsdyrkan och ointresse för verklig skolning gör idag landet enormt intresserat att vara med på tåget när rasbiologi 2.0 ska genomföras. Det blir via gensaxen - det föremål svenska "förståsigpåare" egentligen hedrade med det nyliga Nobelpriset. Det är förmodligen ingen slump att Livets LAG - Jupiter - åter står i Eld ett år när människan bröstar sig över sitt första verktyg med vilket hon kan leka Gud och ta kontroll över livet (tror hon).

Om man ser till de dolda mönstren som avgjorde årets val av pristagare bör svenskarna bli mörkrädda. Inte konstigt att vi exporterar krigsvapen om det ser ut så här på hemmaplan - nationens "psyke" (också det med Mars i 8e dödshuset, men i fysikalitetens Jord istället för livssubstratets Vatten). Psykologi, med vilket de gamla kulturfolken menade studiet av människans själ, har aldrig varit något ämne Sverige excellerar i. Det tvärdog faktiskt i samma ögonblick några enkla hjärnor styrde landet mot materialistiska svar oavsett vilket ämnet var. Ett typiskt tecken på en sån där efterblivien natur som den skånske läkaren retade sig på under 30 år... (Det är för att inte bli likadan som dem som lett landet ner i en för tidig grav som bloggaren läser uppbygglig filosofi mellan de här skrivövningarna!)

Inga kommentarer: