Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 oktober 2020

Wanted Dead or Alive: SVT-ansvariga

Raseri just när Sveriges ondaste tid någonsin rullar igång enligt astrologi (jakten på den onda rikedomens Jupiter). SVT lägger ner ett mäkta populärt "lärdomsprogram" för att (ännu en gång) "satsa på de yngre". Programchefen Micael Lekberg har intressant nog valt att anonymisera sig på nätet. Det går inte att hitta födelsedata för ett sannolikt rejält stört födelsehoroskop (ett bekymmersamt öde han uppenbarligen inte lyckats styra upp). 

Men vem blir förvånad? Lite googling visar att han redan 2012 var involverad i fördärvandet av snarlika "lärdomsprogrammet" Antikrundan som under hans ledning degraderades till rent trams! (Se Resumé.) Även då rörde det Lekbergs problem med äldre SVT-medarbetare. En chef som snarast borde nackas för att svenska folket ska få valuta för sina skattepengar?


PS. Sveriges inträde den 5 oktober 2020 i den 16 år långa cykeln av "spruckna välfärdsbubblors" Jupiter stämmer väl med den idioti som numera utmärker landet. Att sticka nålen i ett jättepopulärt public service-program är exakt vad en dålig Jupiter skulle ta för sig bara för att "förnya sig" eller söka expandera räckvidden till kiddsen som ändå är ohjälpligt förstörda av informationsöverflödet. 

SVT:s uppgift borde vara att erbjuda en fast klippa för de kidds som överlever marknadens förgiftning och lyckas simma i land och nå "nästa spelnivå". För inse, vuxenvärlden har skickat en hel generation i den mentala döden genom chefsbeslut som Lekbergs.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Lekberg är programchef på Svt Malmö och det finns en Mikael Peterson Lekberg i Höllviken, nära Falsterbo, så det måste vara han. 14/8 1963. I AB försvarar även Anton Glanzelius beslutet, och honom har du skrivit om i mindre smickrande ordalag förut.

Ja, det framgår ju tydligt av uttalandena att ett program måste klickas fram ofta på Svt play, annars räknnas det inte, oavsett hur många som tittar på det på vanlig tv. Och "vi måste satsa på att få yngre tittare" - hur många gånger har man hört det mantrat från Svt? Och varje gång misslyckas de. Att de aldrig lär sig.
Det paradoxala med Det sitter i väggarna är att de deltagande oftast är yngre par/barnfamiljer. Inte heller programledarna är särskilt gamla. Men, men... det är klicken som räknas.

Seaward sa...

Jag såg det datumet under sökandet men tyckte det året stämde illa med ett foto på nätet där mannen såg yngre ut (en fåfäng fjant som använder 20 år för gamla självporträtt för att gå hem med gamla kiddz?) Och i kombination med det juvnelia sättet att stava om förnamnet för att skilja sig från mängden, kände jag att 63an var fel. Men du har förmodligen rätt. Kanske återkommer med karta på 63an.

Sverige är numera Vilda Västern, men om rätt person, har du förbrytare fångatats in (identifierats) levande. Tyvärr glömde jag utlösa någon tusendollarsbelöning, men tack för tipset!

Det du säger om SVT:s klickfixering är horribelt. Så tv-chefer numera tar enbart beslut utifrån klick och har inte ens statistik för "linjär-tv"!? Organisationen har fler skruvar lösa än jag visste.