Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 oktober 2020

Den svenska Räknenissen, ett typexempel

Knappt hinner man lägga bort bloggen förrän en uppföljare anmäler sig till föregående inlägg om Räknenissen. I Expressen en textreklam om hur en "spelexpert" lägger upp sina system. 

Det är en intressant födelsedag för denna f.d. idrottsman som inte nådde den svenska eliten och istället fortsatte med barndomskärleken travspel, som en äldre släkting i all välvilja smittat honom med. Här handlar det om alla ägg i samma korg, det verkar närmast ofrånkomligt att barn som samhället inte behöver men som för samhällskontrollen styr in i ungdomsidrott lätt blir så enkelspåriga att de efter eventuell karriär famlar efter statens andra styrinstrument, spel & dobbel, för sin fortsatta existens. 

Pengar och idrott: detta är en så viktig del av Sverige att bara min egen brist på intressen för människor som ränner runt och sparkar på en boll eller hästägare som avlar hästar som under två ska bli till underhållning för karaktärssvaga som hoppas göra storvinst på hela cirkusen - förutom att typen förstås älskar ruskänslan i själens lägsta och mest irrationella regioner. Den gamla grekiska filosofin tittar in här också. Att de gamla grekerna hittade på sina Olympiska spel är väl den rimliga förklaringen till att deras filosofer så snart kom att fundera över människans natur och de många människoliv som knappt ens höjer sig över djurens nivå. 

(Har man sett hur fiffiga djur är i ett par naturprogram kan man för all del betvivla de gamla filosofer som självklart såg sig själva som uttryck för den Rationella Själen, men frågan om förnuft, rationalitet eller vad man kallar det, är komplex. Filosoferna hade tidigt en verktygslåda för att separera t.ex. "praktiskt förnuft" från "teoretiskt" dito. Kort sagt: djur och idrottare använder snarlika själsliga fakulteter som kan innefatta både slughet och taktik - i vilken ordning man måste utföra några moment för att nå resultat - men "Eld och Vatten" ger inte samma fakulteter som rymdforskare, filosofer eller Räknenisse och andra helt uppe i blå Luft, på arkitektkontoret.)

Faktum är att den här textreklamens räknenisse perfekt illustrerar en övergång från den irrationella själens sensationslystnad - dess verklighet - till den rationella själen som arbetar mer abstrakt. För naturligtvis är spelupplägg samma sorts mentalitet som finns i många andra och än mindre hedervärda varianter. Tänk bara "skatteupplägg för att lura staten och därmed andra medborgare". Räknenissen verkar per definition tillhöra kategorin egoist, och som kartan visar här nedan är det exakt de två nyckelorden som utmärker kartan, med "hårt slit för pengarna" som ett tredje motiv.

Nymånen brukar antyder en "görare" snarare än "tänkare".
Men i vad mån motverkas detta av en stark Merkurius i ett
mycket intellektuellt tecken MEN omgiven av en verksamt
ond Sol och Jupiter (samma figur som i Sverigehoroskopet)?

 

Det är omöjligt att missa "Räknenissen" här. Det är inte ofta man ser ett så hårt tryck på ett enda tecken som denna nymåne i Tvillingarna. Det är ett rörligt och ungdomligt tecken och idrottsmannen insåg snart sina begränsningar och blev tränare för ett kvinnligt handbollslag. Notera den sataniska (materialistiska) axeln som indikerar Saturnus mot Venus, dvs. Auktoriteten (coachen) mot Kvinnan. 

Men utifrån en månascendent (som här är en kombinerad mån- och sol-ascendent) ger den svarta axeln inga vidare framgångar då 6e och 12e huset båda förknippas med motgångar och förluster.  Men kan t.o.m. tala om potentiellt spelmissbruk eftersom Venus i Oxen är en enkel symbol för pengar och Saturnus mittemot hindrar deras ankomst. Eller är horoskopet turligt: de förlustbringande husen tonar ned betydelsen av hur mycket slit och energi som går åt för att komma åt de där pengarna (eller kvinnan/Venus)?

Om det senare, "lättar" Tvillingarna ytterligare och blir ett flinkt intellekt som struntar i den tröga fysiska delen av världen (Oxe/Skorpion) för att istället verka helt på Luftens nivå. Och här är då sifferdribblaren, som alltjämt drömmer om den stora framgången. För häng med nu:

Själens signifikator (atma karaka) i horoskopet är obestridligen idrottens och äventyrlighetens Mars i 30 och sista graden av Tvillingarna. Man kunde säga att allt annat i kartan betjänar själen orientering. Vid en fysisk ascendent, baserad på exakt klockslag, är Mars i 1a huset i vilket fall extremt påstridig (se Donald Trump), men krigaren som AK och dessutom i första huset enligt både sol och måne ger en snarlik indikation.

Nu uppstår dock problemet att den neutrala informatören och budbäraren Tvillingarna (jag menar här egentligen om dess härskare Merkurius) skadas av den extremt råa och subjektiva krigaren Mars - svart passion! - så att AK här är en "verksam illgörare". Om de goda effekterna av Mars är seger i krig, blir detta tyvärr ett medfött omen om att söka undvika krig - inkl. konkurrensdriven sport - eftersom resultaten inte kommer att bli desamma som unga idrottande barn alla drömmer om: stor och framgångsrik idrottslig karriär. Att varken lyckas för egen del eller som coach i damhandboll och sluta i spel & dobbelträsket säger något om statens svek mot sin befolkning. 

Staten tillhandahåller utbildningar eller aktivitetslinjer och när konjunkturerna inte vill sig lämnas medborgarna antingen i sticket eller hanteras som ett nummer (kanske födelsenumret) i omänskliga system. Spelexpertens horoskop har en utmärkt Merkurius i Tvillingarna men har också hamnat vid repets yttersta ände! Sitter just själv, jobbsökande med just mottagna TVÅ prickar och hot om indragen dagpenning därför att Arbetsförmedlingen är i rent kaos och trots flera kontakter från min sida (en i god tid innan deadline) misslyckats registrera de inrapporteringar en jobbsökande förväntas utföra för inte svika "kontraktet" mellan individ och statens välfärdssystem. Det är sådan här klumpighet som från tid till annan blir till artiklar i kvällstidningar, även om den egna erfarenheten av Af:s brist på skicklighet under borgarnas nedmontering plus corona bara rör småpengar och ingen risk att tvingas från hus och hem.

Men åter till Spelexperten, vars öde nästan ser ut att vara skrivet i detalj vid födelsen: Den verksamt onda Mars inverkar negativt på den verkliga Spel & Dobbel-planeten som också den är verksamt ond och inte gagnar en individ det minsta. Han delar med nationens Sverige en ond Jupiter, som är definierande för Sveriges elit i lyckosamma 5e huset för lek och spekulation. Det är nästan som att Sverige är konstruerat utifrån lycksökarprincipen! En billig hästspelare på Solvalla utan tanke på att kamma hem vinst, det ÄR detta land i en ömklig ögonblicksbild.

Spelexpertens onda Jupiter (chanstagare, klippare, åtrår snabba och lätta pengar) befinner sig i egoistiska Väduren. Missförstå inte: ego är nödvändigt i ett horoskop och behövs för att göra val och styra ekipaget, men för Tvillingascendenten hamnar Väduren i 11e huset för ideal, vilket förklarar varför Tvillingarna är kända för att vara "frigångar" kanske rör sig mellan olika partners utan att vara någon värst trogen. "Jaget och de lätta förtjänsterna" lyser som en varningstext över vara krigisk ansats denna AK-Mars gör eftersom första huset går hand i hand med dess högre ideal. 

Ska man vara lite mer försonlig mot staten? Goda samhällsansvariga vet att mänskligheten är en brokig skara av strulputtar och högpresterare (inom de uttrycksområden staten väljer att erbjuda de växande barnen). Även ett korkat land som Sverige och dess makthavare, utan filosofi, utan astrologi, har så mycket insikt i den mänskliga naturen att man vet att den Lilla Skadegöraren Mars måste kanaliseras i praktisk och harmlös riktning redan i unga år. Därav satsningen på ungdomsidrott och ungdomsgårdar för de unga att samlas och lära sig socialt samspel. 

Jag vet inte hur mycket närig högerpolitik lyckats nedmontera alla de samhällsinrättningar som syftat till att skola in ungdom i vuxenvärlden, och livslångt slaveri på "arbetslinjen", men ett är säkert: invandringen och de nya gängen visar att samhällsarkitekterna sedan länga tappat all kontroll på vilket samhälle de bygger. För det kan man tacka nyliberalismen och jakten på kostnadskapande ("bättre redovisad vinst"), kort sagt den Räknenisse som borde ha vingklippts för länge sedan. 

Men även det sista är mitt eget känslouttryck: detta är ju faktiskt det svenska Ödet (redovisat genom många studier av nationalhoroskopet) och att landet i dagarna anträdde den onda Jupiters tid får sägas ha varit oundvikligt. Här är bloggens exempel från en reklamtext om hur förutbestämda liven är i förväg. Det är därför jag inte tror Sverige som land kommer att överleva mycket längre än 2036. Men det är förstås en skepsis som beror på sneglande blickar mot världens tillstånd jämfört med kalibern hos svenska politiker. Det ligger närmast till hands att Sverige säljs ut som en vara, ungefär som Volvo nu är i kinesiska händer.

Hela världen genomgår ett gemensamt Öde och det är den oupplysta och materialistiska delen av mänskligheten (den totalt dominerande andelen) som driver ländernas dåliga öden. Horoskopets spelexpert är bara ett sladdbarn till den gigantiska process som enligt vissa grekiska filosofer stundtals drevs av en Aktiv Ondska, en inbyggd Djävul och Trickster i universum. Astrologin visar vad de menade, vädret kan skifta snabbt i takt med att planeterna omgrupperar sig!

Västerlandet har helt kapitulerat inför Djävulens mest renodlade uttryck, vilket syns i våra dagars andäktiga dyrkan av framgångrika figurer inom IT. Att så få numera blir extrema självberikare (och en mängd halvlyckade imitatörer) har varit möjligt bara för den långa och obrutna kedja av OND KARMA som följer den vite mannen i hans spår.

Moder Natur är nu redo att - partner med Djävulen i det här målet - kasta in kaos och förvirring för att om möjligt påverka mänskligheten att skapa ett nytt ekonomiskt system. Ett system jag igår klagade på att inte en enda Räknenisse (åtminstone inte i Sverige vad jag vet) ännu börjat överväga. Det kan helt enkelt vara så att en ny helhetsblick inte föds hos flertalet förrän de står upp till halsen i alla problem deras civilisationssystem åsamkat Jorden och dem själva.

Inga kommentarer: