Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 oktober 2020

Busch: Makt som valium mot dödsskräck, Bot som renar från syndafallets begär

 

David Suhonen säger vad som redan sagts om Ebba Busch, men påminner om en kall och målinritad historia i politikerns förflutna, som kan förklara varför den gamla fastighetsägaren kände sig överkörd av kvinnan och redan nästa dag ville häva hennes köp av huset. Han antyder också ett cyniskt drag av "ändamålet helgar medlen" som kom till uttryck här. 

Det kan därför passa att studera rörelserna nere i de gamla grekernas Irrationella Själ - en region av idel laglöshet och materialistiska begär. De är visserligen nog så tydliga och redan noterade via Buschs begärsnatur Månen i Krabban (passionerat Vatten men iskallt - en paradox) När Krabbans begär väcks är den intill döden beslutat att nå målet för sina begär, kanske en exklusiv handväska på rea i fina butiken eller ett nytt skal (bostad) som krabban kan krypa in i åter njuta lugn och ro!

Men i det här fallet är inte bara den lunära delen en perfekt representant för den relativt kortsiktiga impulsen i den Irrationella Själen, även den pådrivande Solen har en anknytning till behovsnaturens Vatten. Men här kommer den långsiktighet Busch uppvisar och som får henne att mest likna en brutal slaktargeneral från romarrikets många oroliga perioder när en kniv i ryggen var ett vanligt sätt att klättra på statusskalan.

Det är naturligtvis Solen i Stenbocken som representerar denna långsiktiga planering som gör tecknet till en så typisk realpolitiker. Men det onda begäret är uttalat när man släpper Solen-i-Stenbocken, en rätt neutral indikation, och går ner på disponentens nivå. Långsiktig och planterande är förvisso Sol-Stenbockens disponent Saturnus, Tidens herre och en organisatör utan motstycke. Men som bloggen noterat står Saturnus i individualismens sista och döende tecken Skorpionen. 

Krabbans begär är passionerat men övergående, Vatten av typen Rajas följer havens ebb och flod. Skorpionens begär är fixerad och mörklagt - en inre låsning (Tamas). Passionen är på liv och död, vilket kan förklara Suhonen kommentar att Ebba Busch verkligen tycks hata socialdemokratin värre än döden. Synergin mellan Stenbock och Skorpion kan alltså resultera i extrema eller fixerade yttringar.

I den naturliga zodiaken är alla tecken neutrala,
maktens tecken Stenbocken högst upp.
Men för kartans udda beskrivningar om
Vattentecknen, se not längst ned.

Stenbocken ser sig själv som världshärskare med ensamrätt att lägga ut paradigmet och organisationen i världen, så en Saturnus-Skorpion kan bara beskriva en härskarpretendent född att avpolletteras - ett ond öde och dålig karma för dåliga politiska insatser i ett tidigare liv. Ja! Det är därför Ebba Busch skiljer sig så från massan av mediokra folkvalda. Detta kan till och med vara en udda reinkarnation på svensk mark (!) av en gammal romersk politiker, kanske en av knivhuggarna! T.o.m. hennes ansiktsfysionomi andas av gammal romare med en del inavel: klent hakparti och höknäsa, en klassisk bild av adel som rört sig och gift sig inom en liten krets lite för många generationer.

Några tankar om ögonen och kanske ansiktet som själens spegel

Eftersom vi levt så många liv på Jorden är jag nu än mer skeptisk än då jag först läste den amerikanske företagsläkaren Walther Semkiw och hans rätt ytliga reinkarnationsforskning baserat på ansiktslikhet mellan nu levande personer och mer eller viktiga kända personer i det förflutna - t.o.m. fast han hade en tillskyndare i Kary Mullis , Nobelpristagare i medicin (första inlägget 2009).

Möjligheten finns alltid, om man tillåter sig lite spekulation, att dagens ansikte inte alls liknar det för ett alter egos i annat liv, därför att detta liv i själva verket hämtar basmaterialet från ett helt annat tidigare livsöde varom ingenting är känt!

Det kan som i fallet med den synske amerikanen Edgar Cayce, som kunde ge "tidigare liv-rapporter" under trans men som passerat 60 innan han gav sig själv pusselbiten att han varit en romersk-judisk läkare vid Jesus tid vid namn Lucius och i detta liv varit en av dem som började sammanfoga berättelserna om Jesus. Han hade alltså varit en okänd kändis eftersom denne Lucius arbete utgjorde basen för Bibelns evangelium enligt Lukas.

Cayce (sedan den här händelsen nästan lika känd för sin synskhet som Lukasevangeliet) bad hustrun hjälpa till med en ny hypnossession för att ställa frågan varför han inte hört om detta liv tidigare. Den sovande Cayce svarade sitt vakna egos fråga: "För att du hade blivit för uppblåst om du känt till detta i yngre år." 

Tanken är psykologiskt sund och påminner om den hinduiska dasha-läran där individens födelseögonblick resulterar i ett eget "spelschema" - alla rör sig inte genom de planetära cyklerna på samma sätt. Vissa har turen (eller oturen?) att kvittera ut en rejäl dos god karma redan som barn (tänk barngenier eller barnstjärnor), andra dör innan de ens nått sin första planetära period som enligt födelsekartan lovar gott.

Några år senare dör Cayce vid 67 av överansträngning för att han sökt möta alla nödrop från amerikanska föräldrar som oroade sig för deras söner ute i krig. Att försätta sig i trans halvdussinet gånger per dag var mer än hans kropp tålde. Men i viljan att verkligen hjälpa människor hade den gamle Cayce sannerligen rört sig en bit från sin yngre jag - den som jagade oljefyndigheter med sin förmåga och fick sådana inre konflikter av detta lycksökande att hans synska gåva svek honom under flera år därefter.

Men mest sannolikt är väl att karma från olika liv förfaller i vart enskilt liv och att de gudar och daimoner som i antiken tänktes skapa människokropparna (Gud kan bokstavligen inte direkt röra vid så låga och ofullkomliga kreationer som resulterar av verksamhet så här långt ned i Tillvarons stora kedja). Således vävs ärr och skavanker från olika liv in i den aktuella värdkroppen. Dessa skilda grupperingar av karma påverkar därför både kroppens utformning och funktion och även NÄR karmat aktiveras, en del natalt men annat först vid en senare tid i livet.

Dessa rent fysiologiska spår kan tydas av de invigda. Judiska esséer som väntade på sin Messias liksom buddister letar efter Dalai Lama i ny barnkropp, hade en tradition som såg omen i människokroppen. Läran begränsade sig inte till gammal svensk och nazitysk rasbiologi där kraniet "mättes" sorterade under rent banala tudelningen "undermänniska" eller "övermänniska". Den här mystiska rörelsen hade fler och mer psykologiska tankar kring huvudets och ansiktets form och dessutom någon slags lära om födelsemärkens betydelse. Av någon anledning ville man ha födelsemärken på den inväntade judiska konungens ena lårben!

Andra celebriteter med Ebba Busch-fundamenten

Här genomsöks cirka 10.000 kartor efter Solen i Stenbocken disponerad från Saturnus-Skorpionen och Solens opposition till en Måne som råder sig själv i hemmatecknet Krabban. Saturnus långa omloppsbana och 3 kriterier gör att antalet träffar blir mycket få, vilket är tacksamt eftersom den viktiga fotnoten återstår!"

  • Andreas Vesalius;31.12.1514;12:00, förste tidig-moderne västläkaren att dissekera DÖDA KROPPAR
  • Abdus Salam;29.1.1926;12:00, Nobelpristagare i fysik, förklarade att hans religion varit omistlig för hans vetenskapliga insikter
  • Tage Danielsson;5.2.1928;12:00, artist, underhållare, radikalt vänster i den tid innan dolda makter undanröjt alla plattformar för dylikt artisteri
  • Mimi Rogers;27.1.1956;12:00, aktris, apropå Salams centrala religion är denna föredetting till Tom Curise en troende scientolog
  • Simon Ådahl;17.01.1957;12:00, musikartist som i ett genidrag beslöt att låta alla royalties för Jimmie Åkessons coverversion av en av hans låtar gå till välgörande ändamål (stöd till flyktingar). Det tredje fallet i denna korta lista där religionen varit viktig (omvänd i vuxen ålder till kristendomen)
  • Cristiano Ronaldo;5.02.1985; 5:25, skattefifflande fotbollsspelare, fängelsestraffet omvandlat till 190 miljoner kronor i böter
  • Alexander Gustafsson 'The Mauler';15.1.1987;12:00, sorglig "allt-är-tillåtet-boxare, en karriärist som uppenbarligen aldrig nådde större höjder
  • Ebba Busch;11.2.1987;12:00 - kalkylerande karriärist som åtminstone framställt sig som religiös, möjligtvis bara utnyttjat religionen för sin karriärsträvan

Som vanligt verkar kändisarna bli mer och mer dynga ju närmare nutiden man kommer, men fyra av åtta som framhåller religionen är lite otippat! Fem om man menar att Tages radikala socialism är en av den förvirrade moderna människans substitutreligioner. Kan det vara så att "klippan" Saturnus famlar så i mörker i Skorpionen att Stenbockens behov av fast mark resulterar i religion som en slags tröstnalle? 

Man kan vara religiös av olika anledningar, men oavsett vilken verkar religionen ha bidragit till excellens inom valt fält. Vem vet Ronaldos religion kanske var penningdyrkan, han vann så mycket av den varan genom fotbollen att han var tvungen att börja "administrera" sina tillgångar (Stenbocken som administratör).

Not om Vattenelementets modaliteter

Med kartans skiftande gröna/grönblå nyanser indikeras de tre faser den Irrationella Själen genomgår, gamla filosofiska tankar som kristendomen stel en del från för att kunna erbjuda Roms sofistikerade befolkning något i stil med den grekiska filosofi romarna med sitt mindrevärdeskomplex mot grekerna kommit att uppskatta.

Men hinduismen har bevarat en mycket bättre version av vad antikens tänkare kommit fram till, bland annat genom att de inte som västerlänningarna reducerade de tre kvaliteterna till årstidsmarkörer. Syndafallet sker i moderskapets tecken Krabban, det är den Irrationella Själens passioner (kvinnor som börjar hetsa sig över att "den biologiska klockan tickar") som skapar förutsättningar för "fallande själar" att ta sig en kropp. 

Mellannyansen mörknar till något dovare med nästa Vattentecken som materialister känner som dödens tecken Skorpionen men som för antikens filosofer bara var döden för de allra mest ignoranta människorna. Skorpionen som hos Ebba Busch tjänar som hemvist för disponenten över hennes härskarambitioner (Solen i Stenbocken) är alltså besmittad av det som en del kallar döden men andra bara ser som själens fortsatta liv på Andra sidan. Det är likafullt en rätt ruskig bas för ambitioner om herravälde att vilja dominera på bekostnad av andra (se deras död). Det är typiskt Vatten i dess andra modalitet som Ignorans (Mörker). 

Härskare som försöker strypa vattentillflödet för grupper i samhället är onda härskare, rent objektivt och trots att den "naturliga zodiaken" inte dömer enskilda tecken. Skorpionen och Stenbocken är alltså förenliga symboler för den som gillar "tuffa tag" från politiker. Metafysiskt är politikerna som utlovar sådan politik svårt skadade själar med dålig karma från tidigare liv.

På den här allmänna nivå ljusnar läget till sist för dem fångade eller fallna i den begärsfulla och därmed irrationella sidan av sin natur. (Irrationell eftersom dessa människor i princip redan är döda men ändå strävar efter materiellt gott, prylar eller makt.) I Fiskarna visar sig den Ljusa, goda, eller sanningssökande kvaliteten och därav den gröna färg som nu har ett stänk blått i sig. Här inträder människosjälens Första Död enligt det antika synsätt som utgör från människans eviga komponent och bara fnyser åt dem som kallar en kall och livlös kropp för "död". Värre är det när själen dör, och i Fiskarnas finns syndernas förlåtelse genom den nåderika Jupiter. 

Men kan med nyplatonisten Plotinus som envisades med att kalla själen Afrodite också betrakta astrologins "upphöjelse" av Venus i Fiskarna som just själen som här renas och frigörs från den låga krets av djuriska återfödelser den varit låst i. Den "första döden" är således själen som lämnar därhän sin irrationella barlast och nu kan stiga uppåt eller sjunka in mot sitt eget centrum - vilken liknelse man väljer så dör nu själen. Andra döden är åtminstone inte som jag en gång trodde att den vilset förlorar sig ut i världsrymden - för långt från sin centrala Sol. 

En mer nyanserad bild är att själen i Andra döden t.o.m. offrar sin Sol, sin upplevelse av att vara ett individuellt centrum. Detta påminner mer om österländsk och västerländsk mystik där förlusten av ett individuellt centrum är något gott och att det är först på den nivån människan återfår sin förlorade gudomlighet (förlorad i början av Syndafallet).

Först efter Andra döden blir det aktuellt att tala om den verkliga människans uppvaknande i himmelen ("som en ängel" säger Jesus lite oprecist i Bibeln) och detta är då själens intellektuella essens som nere i Begärets och Materialismens domän var övertäckt och där de lägsta av jordiska samhällen hånskrattade eller log överseende med religion och de metoder människan utvecklat för att återuppväcka sin högre och rationella själ - yoga och meditation. Busch jobbar t.ex. i ett land och för en politik som söker hålla människorna i träldom. Hellre än jobba för Kristdemokraterna borde hon starta Satanistpartiet som inte hymlar om vad landet sysslar med.

Men som synes finns visst hopp om syndernas förlåtelse för Ebba Busch, David Suhonen ser en glimt av skam i hennes ögon och detta är förstås vad katolicismens psykologi kallar contritio eller botfärdighet (se t.ex. den katolska encyklopedin). Det är en perfekt benämning på de förkrossande vågor som rör sig genom Fiskarnas tecken. Detta tecken är märkligt benäget till skam och ångerkänslor över ibland fånigt små saker. Detta är tecken på att den Irrationella Själen håller på att renas, och inget att droga ner sig med avtrubbande psykofarmaka för. 

Ångern är ett tecken på återvändande hälsa, men så länge värdlandet är satanistiskt och bara vill hjälpa dess företagare att kränga mediciner, saknas rätt kontext för att ångern ska fungera. Fiskarnas kval blir då ett verkligt problem eftersom hela världen säger åt dem att medicinera eller gaska upp sig. Fiskarna blir då "världens offer" när deras katarsis-spasmer i själva verket avslöjar att de är långt högre utvecklade än den helveteshåla till samhälle de fötts till.

Nu är en "naturlig zodiak" inte rätt verktyg att kommentera enskilda individer med. Sinnelagsascendenten (Månen) röjer bättre vilka rörelserna i psyket är, men den fysiska ascendenten (utifrån födelsetid) ger det definitiva beskedet om Fiskarna som Rentvagningen fungerar som tänkt i det enskilda horoskopet.


Inga kommentarer: