Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 oktober 2020

Terror i Nice 2016 och igen 2020

Nu kan fransmännen ha gått steget för långt genom senaste fladdrandet med karikatyrer under näsan på ett Islam på bristningsgränsen över den vite djävulens tilltag under århundraden. Så klart obalanserade troende kommer att reagera. Frågan hela helvetet springer loss nu.

Jag tror terroristen var fullt medveten om att Nice var måltavla även för några år sedan, upprepade attacker skapar Storskälvan!

Se även:

https://siderisk.blogspot.com/2016/07/dodsangeln-i-nice-och-sekularismens.html

och

https://siderisk.blogspot.com/2016/07/nice-mordaren-och-valfardsslaktaren.html

En snabb blick på dagens terrorattentat i Nice berättar åtminstone så mycket att det är våld mot rena  människor (mord i kristen kyrka) vilket visar att mördaren är så uselt påläst man kan bli. 

Förmodligen lever han likt svenska religionshatare kvar i en medeltida värld när kristendomen och islam var fiender vilket inte längre är sant bland mer bildade människor. Jag hörde en klok och bildad muslim i något medium. Orden var exakt som tagna från den här bloggen då jag påpekade att yttrandefriheten (astrologins tredje kommunikationshus) aldrig äger företräde framför filosofin och religionen (det 9e samvetshuset - horoskopets enda område som förbinder människan till den högre verkligheten, sätt 9e huset ur spel och du får en ras av råttor i kostym, många bara smågnagare men vissa exemplar rent horribla).


Skorpiontypen anger typen av händelse. Mars som våld i Fiskarna, tenderar mot "martyrgärning" eftersom Fiskarna är osjälviska. Lyckans 5e hus indikerar framgång i företaget och Måne - den ansiktslösa massan - måste vara de två kvinnor och den man som fromt (Fiskarna!) besökte kyrkan vid fel tidpunkt.

Märkligt nog ges också dessa halshuggningar sanktion från 9e huset för "det högsta goda": Månen är husets härskare och här demonstreras att Gud både belönar och straffar, här använder 9e husets hållpunkt Månen Mars som sitt vapen, och både Månen och Mars är verksamma välgörare. Det är nästan fullmåne och under sin växande period andes Månen god och kapabel korrekt reflektera Solen (generell symbol för såväl Världssjälen och den enskilda själen).

Vad vi här har är en mycket pressad muslimsk sol i 12e huset för samhällets förlorare, ett exilens och fattigdomens hus. Solen står för närvarande angripen från båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus så lämnar man knivdådet därhän och ställer sig i den pressade Solens skor får man exakt den psykologisk-empatiska förklaring jag för en tid sedan gav för mördaren utanför skolan:

Du kan förtrycka en minoritet bara så mycket och brösta dig om din demokrati och civilitet. Men utan att du märker det har din kultur blivit så fanatisk att du förlorar Himmelens Beskydd och står nu under den karmiska lagen. Hämndänglar lär dyka upp, alla med sina såriga levnadshistorier. Detta tycks vara vad som hänt Frankrike och som vanligt är det inte en personsak, "collateral damage" - som amerikanerna säger när de slaktar civila - blir oundviklig. Triggern var inte personen Samuel Pate utan det system han företrädde och gav uttryck för. Ansvariga i Frankrike har tydligen aldrig förstått vilken tunn is de vandrat på.

Man kan fråga sig vad Satanshuvudet Algol gör i horoskopet. Bob Dylan, "Nobelpristagare i litteratur" - har Skorpionascendenten exakt bestrålad på detta sätt. Om planeten är astrologiskt verksam (och dagens tidigare inlägg om Karl II är bara ett i raden som gör det troligt). 

Eftersom horoskopet är för Dådet blir det självklara svaret att detta är en demoniserad motpart (7e partnerhuset). Detta kan vara en detalj som ställer ifråga att det övriga horoskopet verkligen pekar på ett Rättfärdigt mord. Hinduerna använder nu inte fixstjärnorna, men jag känner starkt för kungastjärnan Regulus och Algol (som helt klart fortfarande var i bruk i Egypten för 2000 år sedan, med många andra ljuspunkter så klart), att jag gärna noterar om den är aktiv.

Man kan också se relationen mellan Dådet och Algol som att Satan här fungerar som den bibliska Åklagaren så att även stjärnan är del av Dådet (eller rättare: dess symbolik). Den tolkningen stöds att bloggen under tio år med långa mellanrum upprepat att den Negativa Polariteten, i synnerhet denna "sataniska axel") faller samman som materialism tenderar att göra när den inte innehåller någon som helst andlig bas. 

Vad kartan således visar, "från öst till väst", är alltså Satans anklagelse till det kristna Väst för att straffbar senfärdighet med att börja skapa samhällen för alla. (Att attacken utförs i en kristen kyrkan påminner om att detta är ett tänkande i större kategorier än den irrfärd in i det "individuella" som Västerlandet tillåtit sig till.)

Givet kartans rena samvete och solens trängda läge är det svårt att tolka Dådet som annat än en maning till världssamfundet om bättring, fast klätt i former Väst låtsas sig inte längre befatta sig med. Men alla som är allierade med USA är medskyldiga i den död bland civila detta land ständigt ägnar sig åt. Hur ofta ses en artikel i svenska tidningar om det? Svensken är helt bortkollrad av sin egen Överhet.

 

Tillägg

Det finns ett mindre antal inlägg med horoskop för terrorattentat på bloggen. Om jag inte missminner mig hade alla utom ett "sanktion från ovan". Minnet kan fela men det tror det var när en gärningsman drog vidare genom staden och mördade fler. Det första horoskopet var "lovligt" men det andra var inte acceptabelt. 

För den otrogne betyder ingendera något men andra kan här uppfatta en signal om "overkill". Det första dådet räckte som "statement" men ett andra avslöjar en fixering som bestod och inte längre hade någon "rätt tid" för sig. 

Universum behövde inte detta andra dråp och allt var att gärningsmannen nu drog ytterligare dålig karma på sig. Frågan om vad som alstrar karma är intrikat, hör med höga militärer i demokratier när det är legitimt att släppa en atombomb över en fientligt sinnad stad.


Tillägg 2 - 201030

The Guardian har mer exakta tidsangivelser. Gärningsmannen har gått in i kyrkan 8.29 vilket ger en sen Vågascendent. Detta skulle ogiltigförklara mycket av tolkningen. Men, kvarterspolis använder skyndsamt 8.57 (motsv. tidigare uppgiften "9.00") när skräckslagna besökare väller ut ur kyrkan). 

Det tyder på att gärningsmannen ägnat god tid åt att reka/positionera sig. De tre personangreppen bör ha utspelat sig bara ett par minuter innan polisen går in i kyrkan. 

Eftersom Skorpionen i öster börjar gälla 8.42 ger det en fullt tillräcklig tid inom vilken mördaren påbörjat/fullbordat sina tre illdåd.

Inga kommentarer: