Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 oktober 2020

Egna identiteten hos fienden

Katrine Marçal, numera hustru till en elitens landskapsarkitekt i England tycks ha lagt av sig en smula intellektuellt (medan förmågan till manikyr och en preppy look underhållits till fullo, av förlagsfotot att döma). En bokanmälan i AB av Carsten Palmaer som alltid är skarptänkt drar nästan ett löjets skimmer över den självefterlåtna och dimmiga könsrollskritik expatrioten levererar. Mycket rolig inledning.

Författarens horoskopet har kommenterats förr på bloggen. Men ett ny blick påminner om att kartan nästan når vissa mediokra svenska politikerns stora kors i Mörkrets kvalitet - så när som på en korsarm. Det som bjuds istället är inte mycket muntrare, en passionerad Våg, smittad av en Mars-angripen Venus och instängd i Olyckans eller Fiendens 6e hus (ur sinnelags-månens perspektiv). Kan denna restriktiva och rörelsehindrande miljö (6e är mycket restriktivt) förklara de felaktigheter och löskokta resonemang Palmaer noterar?


Sinnet i jordnära Oxen gör att ett äktenskap med en landskapsarkitekt förvånar föga.. Sinnelaget i materialistiska Oxen tycks också förutsätta att partnern (7e) tillhör de privilegierade. Men en ond Jupiter hotad av halshuggningens Ketu är inte ett lyckligt omen, hur Rahu-hungrande sinnelaget än är efter lena tyger och lyxiga tillbehör.

I botten kokar det av passion - närmast beredskapen att sälja sig - för att uppnå ett stilfullt hem (4e). Samma fixering vid flärd syns av organisatören Saturnus som närmast suger livet ur Solen för att uppnå den enkla och rena design Saturnus representerar och som alla med smak föredrar.

På många sätt påminner det här ett Mona Sahlin-horoskop eller den där moderaten som fick avgå efter sexskandalen och nu bor ståndsmässigt på ett gods (ärligt, min hjärna har tömts på alla ointressanta namn!). Alla dessa politiker med lite för mycket Mörker för att dem av Ljuset (om så bara en gnutta) enkelt ska kunna fördra den klichémässiga värld de arma Mörkrets barn tycks så belåtna att leva i.

Ljus och Mörker är mer än mytologi, det är sinnebilder för dem som stannar av och konsoliderar sig och dem som utgör ett avant garde som senare sipprar ner till mellankvaliteten, hinduernas "Passion".

Det är väl bara en tidsfråga innan någon it-fascist bygger en robot som extraherar alla den här bloggens exempel och låter "dataintelligens" sätta samman ett rekryteringsverktyg varmed Högdjuren kan sortera bort alla platssökande som är smartare än chefen men inte för korkade för att kunna utföra arbetsuppgiften. Redan nu är det hopplöst att söka jobb eftersom Arbetsgivaren nu håller sig med så låg (och billig) kompetens att urvalet sköts via mer eller mindre acceptabla personlighetstester över nätet. 

Jag gör dem inte utan underkänner arbetsgivaren. Hans val av lågprisrekryterare som i sin tur söker kapa sina kostnader avslöjar den skitiga byken hos dem alla. Här noterar Palmaer att Marçal tänker väl när hon ifrågasätter regeringen Löfvens m.fl. försök att under trötta ordet "innovation" tvinga in intelligenta människor som slavar under värdelösa datorer. 

Kanske alla i Vågen, oavsett mörkergrad, har förmågan att se detta nya svek mot människan (på nivå med löpande band-tillverkning). Det är ju samma tanke som undertecknad (också Våg) repriserat till trötthet på bloggen och som dessutom förekommer överallt. Palmaer försökte väl ara lite positiv där, men kritiken har många år på nacken.

Ett sista ord om varför Katrine Marçal brottas så förargat över könsrollerna och kvinnans evighetslånga felfördelning. Ur sinnelagets perspektiv ser hon ut att hata att ha blivit född kvinna, Solen representerar identiteten, och här har den hamnat i Olyckans eller t.o.m. Fiendens hus. Och det betyder att allt spackel och workout till trots så drömmer hon om att vara man. Kanske ännu ett fall av reinkarnation som gått snett. I en annan kultur hade man tigit och accepterat sin roll, men i det sönderfallande väst skapas numera pseudoidentiteter kring vilka olikheter som helst. 

Se detta som ett annat uttryck för samtidens fixering på varumärken och logotyper. Heder åt författaren som ändå minns att det var enklare förr, det fanns två kön och inga pseudovarianter, men synd på så rara ärtor om horoskopets diskreta antydan om inre konflikt stämmer. Den upprepas faktiskt också i konjunktionen av Mars och Venus som skulle kunna tyda på en kamp mellan man och kvinna eller för den som inte kan hantera sin vällust, en bisexuell natur som väljer att få ut dubbelt så mycket av ett liv som de "osmarta" heterosexuella som bara har en sort att välja inom.


PS. Eftersom 6e huset traditionellt står för slavar eller tjänare (i moderna västerlandet: servicearbetare) inser man vilket politiskt sprängstoff detta är. Solen i det egna horoskopet är ju primärt en generell markör för den egna identiteten (som inte sällan uttrycker via karriär - också "Solen"). Men när Solen befinner sig i slavens sektor får man aldrig möjlighet att utveckla sin egen individualitet och Solen kan istället uttrycka sig som Chefen! Härav den terror kapitalismen på senare år utöver mot de anställda i Sverige ju mer vi amerikaniserar oss. Förbud hit och dit om att annat vara Arbetsgivarens eviga ja-sägare och sparken om man inte överlåter hela sin person och sitt liv till att göra PR för varumärket man arbetar åt. 

Detta är problemet för tjänstefolket i hus 6 medan Elitens 5e hus tvärtom bygger på att bygga en individuell Sol, ett eget varumärke. Det här ger viss förståelse för att författarinnan känner sig som en rättslös slav i varumärkenas värld, samtidigt som hon jobbar fullt upp med att putsa på sitt eget, precis som en traditionell konkubin som söker vinna konungens gunst. Horoskopet slits av inre tematiska oklarheter på många sätt. Alls inte ovanligt, det här närmast ett undantag att hitta ett i stort sett friktionsfritt horoskop. Jorden är en plats att lära av, men inte slå sig till ro på. Själen förmår inte mycket i denna värld där apkroppens drifter trumfar intelligensen gång på gång.


Bonusspaning

Av något fler än tiotusen kartor hittar jag följande som delar Marçals Mån+Rahu i självefterlåten kollaps med rikedomens Jupiter, en både suspekt men ändå  intressant axel:

  • Nolan Ryan;31.01.1947;12:00 - basebollproffs, senare CEO Texas Rangers (pengar)
  • Frank Jennings Tipler;1.2.1947;12:00 - matematisk fysiker
  • Marianne Dalert;1.2.1947;12:00 - ekonomisk brottsling (förskingring)
  • Clark Olofsson;1.2.1947;12:00 - allsköns brott
  • Erik Åsbrink;1.2.1947;12:00 - fd s-märkt finansminister, älskade "marknadslösningar"
  • Christer Pettersson;23.4.1947; 0:45 - allsköns brott
  • Roger D. Kornberg;24.4.1947;12:00 - kemist, Nobelpristagare
  • Jan Thimell;4.10.1947;12:00 - multisjukt offer för omänskliga FK-regler
  • Stefan Persson;4.10.1947;12:00 - f.d. VD, superrik kapitalist
  • Brian Johnson;5.10.1947;12:00 - rocksångare
  • Jean-Pierre Garnier;31.10.1947;12:00 - VD för kemiföretag, ska ha medgivit att han är "ingen moder Teresa"
  • Greta Gerwig;4.08.1983;12:00 - aktris, fysisk komedienne
  • Katrine Marçal;24.10.1983;12:00 - referensobjektet

Jag har samlat skurkar i försöken att isolera profiler men en kontroll av alla kartor viskar cirka 10% kriminalitet vilket väl är ungefär så många som är dömda i Sverige (horoskopsamlingens tilltag är gissningsvis några resor värre). Likväl är det i denna grupp om 13 fler brottslingar än man kunde tro. penningglada Mån-Oxen eller en effekt av hela den sataniska axeln (Jupiter mittöver spär på eller tillfredsställer Oxens materiella behov).

Med tanke på att hon tidigt poserade som ekonomisk journalist är det intressant att fler än brottslingar i träfflistan är penningnissar. Totalt sett är detta ett förödande klartecken för att något sådant som Satans axel existerar och fångar upp fler än vad slumpen skulle göra. 

Adderar men den satanistiska sångaren Brian Johnsson och franske kemi-vd (vars dunkla förehavanden jag inte läst på) börjar det se ut som detta är en uppsamlingssignatur av lägre grad. Den matematiska fysikern är förstås också en räknenisse och "fysik" ligger i linje med den materiella världen som ju Oxe/Skorpionen tecknar (på bekostnad av intellektualitet som sträcker sig högre). Man kan vända på steken också: inte en enda av de här 13 antyder någon välgörande avvikelse från signaturens vegeterande på mänsklighetens botten. Den multisjuke hamnar ofrivilligt under denna axeln sin binder människan med det fysiska på gott och ont. Men notera att det handlar om pengar här också: Försäkringskassans missgrepp.

Dock: aktrisen Greta Gerwig har humor, precis som jag anar att Katrine Marçal har. Men kommer den från satansaxeln? Kan Djävulen dölja sig bakom humor? Han sägs allmänt vara bra på förfalskningar avsedd att lura folk, men samtidigt dum. Nu kräver humor hög intelligens, så det verkar som om Greta och Katrin hämtar sin humor någon annanstans ifrån. I Gretas fall är det enkelt: hon har Solen med Mars i Krabban och detta Vattentecken har en strålande humor, lite "off" eller knasig! Gerwig har också börjat producera (inte sett något), och den sidan understryks av Merkurius och Venus i teatrala Lejonet. Möjligen är hon undantaget från den här rätt materiefixerade gruppen.


Inga kommentarer: