Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 oktober 2020

Glitzy Ditzys bror, de nyrikas - och Ebba Buschs - mäklare

Glidarnas prinsessa Glitzy Ditzy har en bror som säkert skulle ha låtit bli att "close the deal" med den gamle halvsenile mannen till säljare som redan dagen därpå vill ogiltigförklara avtalet (Expr.). Vem vet, brodern kanske även var Ebba Busch behjälplig med en låg värdering av tomt och byggnation?

Det är en härva Ebba Busch just nu är indragen i (hon säger sig dock beredd att backa ur husköpet - krisstrategi kan tänkas). Olycksplaneten Mars skapar till synes på egen hand denna cirkus genom sin blotta transit över den "krist"-"demokratens" medfödda Mars. Det är här första gången någonsin bloggaren är beredd att köpa den gamla tesen att backande eller retrograda planeter på himmelen är extra besvärliga, och frågan är väl om Ebbas politiska karriär överlever det här. 

Man ska inte glömma att den stränga Saturnus 2020 går igenom Stenbocken, sitt hemmatecken och Ebbas soltecken. Sådana transiter genom personhoroskopet sätter alltid spår, ju sämre karma själen bär på, desto värre motgångarna. I lindriga fall resulterar Saturnus bara i fördröjningar - slår vad om att korrupta Sverige efter en liten tid i kylan kommer att släppa in Busch igen, motsvarande Saturnus tendens att skapa pauser.

I annat fall, om hennes advokat som skickat hotbrev till säljaren låta avtalet gälla får sitt igenom, kanske Ebba permanent borde dra sig tillbaka till en sjönära villa, förmedlad av Sjönära mäklares mellanhand åt den halvbesuttna men giriga halv-Eliten.

Theo Dietz horoskop ger viss insikt om sin barndomsfamiljs allmänna materialism av det mer självtjänande slaget, horoskopet visar påfallande likheter med lillasystern, Ditzy Margaux. Det är ofta girigt småfolk som typiskt illustreras av så här mycket Vatten och Jord:

Ett sinne som ruvar på det "välbärgade hemmet"

Från anonyma (icke-celebra) fall i det förgångna har jag t.o.m. exempel på den här sinnelagsascendenten i Stenbocken som fysisk ascendent med sinnet absolut absorberat av den Rike Mannens Jupiter. Det är också ett avslöjande om fejkad rikedom eftersom Månen dock bara är skuggan av imperiebyggaren Solen. Däremot passar kombinationen utmärkt för mannens framtida yrke, att som smidig och diplomatisk Sol-Våg verka i krämarfacket och förmedla boende (Månen) åt de välbeställda som söker status. Jupiter i Stenbocken tenderar mot världsligt statussökande snarare än Jupiters högre roll som filosof.

Sådana här påståenden är alltid vaga och det är lätt att släpa fram en hög fall som uttrycker något annat. Men när man börjar addera faktorer till en första observation kan en bild sakta framtona. Som att den nyrika Stenbocken disponeras från en sjukligt egoistisk vilja att bekämpa nederlaget och smäleken att likt Skorpionen vara förpassad till skuggorna och dödsriket. Saturnus sätter hälarna i backen och söker frysa Skorpionens ultimata roll: den som avslutar det individualistiska segment av zodiaken som började så bra med det starka och övertygande Lejonet. 

Dessutom har Glitzy Ditzys bror även han problem med Venus, som fallen i Jordtecknet Jungfrun och under angrepp från Mars (Skorpionens härskare) skildrar en "hora för pengarna" - samma ungefärliga budskap som syrrans "verksamt onda" Venus i salongs-Lejonets position. Konjunktionen mellan Mars och Venus är som bäst en hetlevrad och "på" person, en jobbig typ, en typiskt snacksalig försäljare, men i bloggens tidiga fas kallade jag faktiskt konjunktionen för "hor- och horbockssyndromet". Men om en sexuell erövrarsida ska visa sig, beror på flera faktorer, så till sist stannade jag vid det neutrala "libido"-indikationen, dvs, en individ som i huvudsak kan vara driven från en låg intellektuell nivå - om man ens kan tala om intellektualitet i samband med Platons lägsta bihang - den irrationella själen (Vatten) som här är tydligt draget till Jordelementet, dvs. ren och skär materialism.

Sanningen är Solen i Vågen står rätt ensam här, även om man inte ska missa en viss skicklighet i kommunikationen (ömsesidig reception mellan Merkurius och Venus, gör mannen observant på sitt språkliga uttryck). Men annat drar ner mot psyket/Månen och dess begivenhet på att bli en av de nyrika fåntrattarna. Den rollen är vanliga svenskars enda sätt att komma någonstans (eller chansande på lotteri) i ett land och en tid när nationens materialism inte lämnar några andra typer av självförverkligande. Sverige är helvetet och hit kommer bara själar med seriösa problem. Några för att slutligen "casha in" efter flera jordeliv på raken i hemsk fattigdom, och några för att betänka sina synder. 

Men kriminaliteten i det här landet genomsyrar hela den borgerliga Folkkroppen (se senast profitjägaren KRY) - alla dessa kriminella hjärnor är f.d. fattiglappar som nu får sina 15 minuter "av guldkant på livet". Efter "Upplevelse Sverige" förpassas dessa själar återigen till något land på svältgränsen. Så här kan en befolkning fladdra runt i flera årtusenden (nu går tiden tydligen så snabbt att karma lika gärna kan leda till massiva flyktingströmmar, karma styr inte bara från inkarnation till inkarnation utan kontinuerligt under varje givet liv - det visar Ebbas rendezvous med olyckshärden Mars helt nyligen). 

Enskilda själar fattar till sist vad den kollektiva karman är, och väljer att lösgöra sig från den blinda flocken. Kanske Ebba-skandalen blir något som puffar huvudpersonen och båda de materiellt hungriga Dietzarna i till ny reflektion, men kanske är deras astrologiska ingångsvärden så torftiga att de inte alls drar några slutsatser av vad de sysslar med. Allt är möjligt.

*****

Till skillnad från lillasystern medger horoskopet härovan ingen kommentar kring själens orientering eftersom den kylslagna och materiellt hungrande Månen kan vara atma karaka förutsatt en födelse strax före lunch. Men under dygnets tidigare hälft är det Merkurius i Vågen som innehar det högsta gradtalet, och den placeringen stämmer naturligtvis in på att han blivit krämare (Merkurius = handelsmannen) och dessutom en enerverande passionerad sådan, den kommunikativa drivs här av en Venus som tangerar överhettning genom närheten till Mars och jag kan mycket väl se hur en "på" säljare fått den gamla mannen att bli bortkollrad och såld av gården, kanske till underpris givet sjöläget. 

Frågan blir snabbt filosofisk: vad annat än krämare kunde Glitzy Ditzys storebror blivit, givet en födelse in i en av civilisationens mörkaste tider och länder? I Sverige är arbetsmarknaden mer begränsad än i något annat motsvarande EU-land.  Sverige har helt enkelt av tradition kommit att specialisera sig på döda pengar istället för att fostra en sådan ras av Övermänniskor som Hitler trodde nordborna var. 

Hade svenska skolbarn inte förstörts av den vinstdrivna skolan utan fått börja med Platon i högstadiet hade de varit smartare än den här bloggaren som inte insåg vikten av att läsa de västerländska klassikerna förrän långt fram i livet. En befolkning formas medan medborgarna är unga och man kan lugnt säga att Socialdemokratiska Arbetarpartiet spelade bort sina kort och bevisade vad konservativa alltid sagt: man kan inte ge tölpar pengar och makt. 

Det krävs en mycket lång ("olönsam") studieperiod för att bli en fullvuxen människa med ansvar och kunnande. Därför var sossarna inte förberedda på sjukdomen kapitalismen, när den unga nyliberalismen efter millennieskiftet gick i symbios med datortekniken. Den nya sköna värld som uppstod (tänk: Internet 2.0 som en ren konsumtionskultur) börjar nu efter bara några årtionden rasa sönder inför öppen ridå.

Tror någon att svenska politiker av nuvarande kaliber kommer att kunna ta tag i sprängstoff som den växande klyftan mellan rika och fattiga, så länge folk är omogna nog att rövslicka uppåt och sparka ner i sina politiska sympatier? Det kan bli brutalt i Sverige och kräva att Våldets män intar ledarposition, sådana som Trump. Kanske gjuta in förorten i betong som ett M/S Estonia politikerna tappade greppet om? Massor av polis och militär. Övervakning blir en tillväxtbransch. Svenskens intellektuella livskvalitet är redan nu på noll - hur långt under fryspunkten går mätskalan? Ebba kanske vet.


Inga kommentarer: