Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 oktober 2020

Heltidsjobb hinna med tecknen på Sveriges kollaps

AB:s juridikkunnige Oisin Cantwell beklagar att svenska folket klickade på i princip allt i sin tidning utom nyheten att landets förtroendevalda på torsdagen öppnar för ändrad lagstiftning: det mardrömslika Övervakningssamhället blir nu verklighet.

Utanför den klaustrofobiskt låga tak under vilket samhällsintresserade och inget utöver samhällsintresset - för sina resonemang, avslöjar astrologin (skyhögt i tak) att den trötta svensken via sina folkvalda bekräftar - ännu en gång - att landet är korrupt och på bred front saknar ett fungerande intellekt. 

För vad representerar primärt planeten Jupiter, vars ödescykel landet Sverige den 5 oktober (och 16 år framåt) anträdde om inte Lagen (med stort L)! Så vad naturligare än att i cykelns intensiva upptakt någon viktig lagändring dyker upp?

Eftersom Lagens signifikator gör mer ont än gott för Sveriges folk (den skrivs av de Rika för de rika, de som har investeringar att skydda) är den här nyheten just så skrämmande som Cantwell påpekar, och mer ändå. Den gudomliga Lagen anas bakom de naturlagar som gör att kosmos inte faller sönder i kaos, och den minikopia som länder skapar sig för att hålla ihop sina samhällen verkar i fallet Sverige för en ond utgång. 

Beskedet om framtida detaljbevakning av den it-nyttjande (och spårbara) svenskens blir därför bara ännu ett exempel på vad föregående inlägg siade om: ett land som inte bara tystnar på arbetsplatserna efter att all anställningstrygghet ryckts från befolkningen, utan också får dem att sluta kommunicera också på fritiden. 

De hotfulla element som signalspanare, SÄPO och alla den Rike Mannens beskyddare söker komma åt drivs bara ännu längre in i superkrypterade "mörka sidor" av den neutrala IT-tekniken. Det är ett spel inget land kan vinna mot "terrorismen". Det bästa vore om världens alla länder kom samman, skrotade kapitalismen och började jobba mot en enad morgondag. Då dog terrorn naturligt ut.. 

Men detta är givetvis en utopisk dröm, människan har inte den godheten eller kapaciteten i sig, trots att hon påstås vara "gjord i Guds avbild" (notera: inte en direkt kopia av Gud själv utan av en lägre Avbild). Som förra inlägget nämnde, menade de mest svartsynta filosoferna för tvåtusen år sedan att merparten av mänskligheten inte äger ett intellekt. De är djur fast de ser ut som människor! Har du upplevt någon det inte går att tala förstånd med? Kan vara ett reinkarnerat djur som är total nybörjare som människa och inte riktigt fattat vad man använder intellektet till...

Det är uppenbart av Cantwells nyhet att ingen i riksdagen tillhör den exklusiva skara som kan tänka både stort och rätt. Vilken chans har då ett land att forma sin framtid? De många som ännu inte nått mänsklig excellens förtjänar bättre än en riksdag av lunsar som lyssnar på för mycket experter utan att ens känna till den upplyste Buddhas varning: tro aldrig på något andra säger utan enbart på det du själv med ditt bästa organ kan bejaka. 

Intellektet kan vara en så tyst inre röst att man inte ens hör den under sina första år av självmedicinerad rehabilitering från samhällets och den korkade omgivningens buller och tvivelaktiga påståenden. Men till skillnad från de pessimistiska stoikerna och platonisterna tror jag varje individ (som inte har grov hjärnskada, förstås) är kapabel att disciplinera sig och lära höra det egna intellektet - eller om det nu är den högre ängeln - svårt att korrelera dessa begrepp som definitivt inte pekar mot siffernissarnas lilla sandlådevärld. Men en dag sker en omsvängning och plötsligt är det intellektet snarare än några otyglade sinnen som styr informationshanteringen, skillnaden är natt och dag. Samma människa men helt annan ledningsdragning på insidan.

Jag hör ibland det inre som färdigformulerade svar, vilka lättjefullt hoppar över hela resonemanget som leder fram till svaret. Den Goda Ängeln (en av invånarna i Intellektet) vet redan det människor måste brottas med sina jordiska hjärnor och jord-intellektuella tankeregler för att förstå sig på. Man får Sanningen levererad direkt i en "flash" (figurativt, inte någon epileptisk blixt). Därefter kan man konstruera en logisk väg väg fram till Insikten, så att även andra kan följa ett resonemang sprunget ur ren intuition.

Ofta kan den rena supra-intellektuella intuitionen blanda sig med förnuft och det är väl så en människa av kött och blod överhuvudtaget kan koma åt dessa Heureka!-upplevelser som uppfinnare ibland beskriver. (Denna intuition är i själva verket Jupiter - Lagens planet - när den yttrar sig som förmedlare av var enskild problemställnings inre Lag eller Dao.) Ju enklare problemet är, desto enklare blir det för intuitionen att grabba tag i det jordiska intellektet och så att säga kleta ut Insikten i ett tankemönster som uppstår i det omedelbara aha-ögonblicket.

Tänk på det, hur lätt det är för dem som tränat sig i att vara människa (Intellektets enda representant på Jorden) nästa gång det dyker upp en tuggande "expert" i något samhällsaktuellt ämne i morgonradion, någon figur som kämpar för sitt liv för att konstruera en enkelt mening rätt och får var och varannan preposition fel. Här anas ett gigantiskt glapp mellan intellektet och den fysiska människan. Bara din snällhet och välvilja som radiolyssnare gör att du fortsätter lyssna till vad experten avser säga och inte dömer personen som en byfåne. Eller titta på dessa politiker i plenisalen och hur det knarrar av inombords friktion under dessa debattrundor. Ingen nämnd, ingen glömd.

Det är närmast unikt hur lågt Sverige satt ribban för sig själv, men det gör också att den genomperversa Jupiter ("Lätta pengar, slarviga genomföranden") kan få igenom precis varje tokgalen eller korttänkt idé och lagfästa den i detta land. Hela Eliten borde rensas ut och landet byggas upp från grunden, med en aldrig tidigare sedd kvalitet på skolgången - för hela folket. Då skulle vi äntligen få guldkorn att placera i viktiga samhällsposter istället för dagens resultat av svågerpolitiken.

En gång 70-talet "tvingades" en pensionsfärdig lärare i Latin ge oss ohängda tonåringar i en ekonomisk gymnasieklass en översiktsbild av hans hjärteämne, ett utdött språk. Läraren verkade närmast förolämpad över att tvingas ta sig en enstaka timma med så låga kryp som ett gäng blivande räknenissar. Hans generation representerade en nu försvunnen tankekraft i Sverige.

(Minnesbilden är än mer besk och ironisk eftersom detta var i Bromma, en förort till Stockholm fylld av "villaelit" och genomgående uppvisande medelmåttiga resultat om man granskar deras själskaliber via astrologin. Jag tror till och med jag hört att gymnasiet numera fyllts av svensk "underklass" vilket fått Brommabrackorna att söka sig till andra, naturligtvis privata, gymnasieskolor. Platon hade rätt: de är de minst kapabla som strävar uppåt i samhället, de visa själarna har redan övervunnit makt- och prestigestörningarna från den Irrationella Själen.)

 

PS. Nymåne i Jungfruns 30e grad om några timmar denna fredag. Mars attackerar Jungfrun från oppositionsläge. Vad månde det bli av den här helgen? Eller har Cantwell redan beskrivit den katastrof nymånen tycks indikera? Konjunktionen gällde både igår och denna fredag och Jungfrun är naturligtvis det kanske mest pro-it-fascismen av alla tecken. Tecknet ser bara den kortsiktiga nyttan med Merkurius kommunikativa eller övervakande förmågor, samtidigt som det är det exakta uppsnappandet av minsta andetag och skiftning i rösten som är dess forte.


Inga kommentarer: