Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 november 2017

Persbrandt och Aftonhoran - hur blir man sån här?



Aftonhoran lockar fram materialism hos befolkningen och är därför den arbetsplats som troligen blir den första att sprängas i bitar när terroristerna blir mer avancerade. Tidningen låtsas vrida sig besvärat över Persbrandts fläckiga rykte men konstaterar att han ändå är folkkär. Sedan stoppar de in värdelös information om skådisen bakom en betaldörr för att profitera på skåpmat i samband med att Persbrandt ger ut en självbiografi. 

Lägligt nog efter me too-kampanjen har han bara någon dag tidigare - i AB - sagt något ångerfullt om forna felsteg. Det ligger nära till hands att gissa han är en av de nära nog våldtäktsmän som krälat runt i Dramatiska teatern under 30 år - de "manliga genierna". Men innan en sån skandal rullas upp vill Aftonhoran tjäna lite pengar på honom. Sen kommer tidningen garanterat kasta sig in i drevet mot den karaktärssvaga människan. De har gjort det förr, som t.ex. 2014:
 
I SvD en bra artikel om den svenska "inlevelsefulla" skådespelarstilen som släpper igenom lustfyllda kryp som kladdar på andra i en sammanblandning av show och verklighet. Har nyligen i något inlägg frågat mig hur mycket mer patetisk än Persbrandt man kan bli när han, rundligt betald av något nätcasino, stönar sina tramsiga macho-repliker om högteknologisk spel & dobbel.

*****

Jag valde ut några punkter ur Persbrandts horoskop som jag misstänker samverkar till en karaktärslöst hungrig materialist och sökte sedan på andra med samma signatur, för se om något "typiskt" drag visar sig. 


Mitt resonemang börjar med den lätt suspekta Solen i Jungfrun som generellt indikerar ett städat / reserverat yttre bakom vilken döljer sig en smått antisocial attityd och tankar om "var och en sin egen lyckas smed". Svenskt Näringslivs ordförande bjöd nyligen på ett briljant exempel på varför Jungfrun i antiken ansågs representera ren och skär olycka, det är en rätt osportslig figur i zodiaken och det krävs andra intressanta placeringar (stark uppbackning) för att vända den här orienteringen till något gott. I isolation säger tecknets tillhöriga 6e hus allt - grekerna benämnde det kake tyché - den onda lyckans plats. Men olyckan verkar självförvållad och ett utslag av tecknets ohöljda egenintresse. 

"Kultur", i synnerhet xenofobiska Sverigedemokraters värnande om den nationella kulturen är samma platsbundna hortikultur som placerats under Jungfruns tecken (en formidabel trädgårdsmästare) och som utspelar sig i ängslig kontradistinktion till "förlorartecknet" Fiskarna mittöver. Samtidigt som Jungfrun behöver Fiskarnas vatten för att blomstra, fruktar den att Fiskarna eller båtflyktingarna innebär en syndaflod som spolar bort den egna kulturen. 

Jag har hittat många märkliga exempel på konflikterade människor med underliga och osammanhängande utblickar (överdrivet pålästa på en enda sak och så bara tomhet inom andra och mycket viktigare områden) när den här axeln är aktiv. Jag paketerar allihop under rubriken "själar på tillväxt". De kommer troligen att byta åsikter flera gånger under sitt liv eftersom två rörliga eller sattviska tecken i opposition tyder på att de söker ökad medvetenhet. Härav Persbrandts senkomna upptäckt vilket svin han varit under en stor del av sitt liv.

Jungfrun behöver således uppbackning (mot sin antisociala disposition) för att bli mer en än negativ självtjänare, men det stödet ger inte Persbrandts Måne i Skytten, särskilt inte om man har sinnelagets disponent Jupiter ("mer! mer! mer!") i något av de ständigt hungrande och törstande Vattentecknen. Vattnet ger men Jungfrun suger bara åt sig för egen del. 

Som sökmönster i programvaran ZET väljer jag följande:
so.vir & mo.sag & ju.can,sco,pis
Med ett så specifikt sökmönster blev det bara 14 träffar av över 9900 horoskop:
  1. Charles Heston;4.10.1924; 7:55, skådespelare och fanatisk amerikansk vapenförespråkare
  2. Bertil Torekull;16.10.1931;12:00, mycket näringsliv i det förflutna men kanske ett fall av "när Djävulen blir gammal blir han religiös", åtminstone bröt hans inlägg på en väns sajt starkt med de normala näringslivsassociationerna och han diskuterar faktiskt näringslivets tarvlighet
  3. John Magee;24.9.1936;12:00, irländsk biskop, avgick efter usel hantering av pedofilproblem i kyrkan
  4. Steve Miller;5.10.1943;10:31, rockmusiker, bröt ryggen i bilolycka 1972 men gjorde en enorm comeback med den klassiska hitlåten The Joker (1973)
  5. Gerald L. Hassell;7.10.1951;12:00, CEO investeringsbank, bland USA:s rikaste
  6. Alex A. Molinaroli;7.10.1959;12:00, CEO multinationellt konglomerat, bland USA:s rikaste
  7. Anonym;9.10.1959;12:00, kvinnlig AD med skinn på näsan för tio män!
  8. Brian T. Moynihan;9.10.1959;12:00, CEO, Bank of America, tidigare (?) arbetsgivare åt näriga och opportunistiska råttan Reinfeldt och bland USA:s rikaste
  9. Boris Nemtsov;9.10.1959;13:05, mördad efter att ha kallat Putin för tjuv
  10. Mikael Persbrandt;25.9.1963;12:00, referensobjektet
  11. Lysette Anthony;26.09.1963;12:00, aktris, hävdar våldtäkt av Weinstein
  12. Amanda Detmer;27.9.1971;12:00, humoristisk aktris (sedd i underhållande slapstick-komedin Saving Silverman, 2001)
  13. Christopher O'Regan;28.9.1971;12:00, historienörd, guidar turer i Stockholm iförd ålderdomliga kläder
  14. Andréa Ström;28.9.1990;12:00, moderata studenter, gnällde över regeringen Reinfeldts höga kostnader för privata konsultfirmor och kläckte sen den mer obehagliga idén att begåvade och snabba studenter (men inga andra) skulle få sina studielån efterskänkta

Horoskopsamlingen innehåller totalt 7,5% brottsdömda (små och stora brott) och det är inte värst mycket mer än i ett västland på deken. Däremot uppvisar gruppen en övervikt på skandalkändisar och annat folk med orent mjöl i påsen - en naturlig följd av att år efter år plocka namn från rubrikerna i svenska medier. 

Det är ändå lite förvånande inte hitta någon "god" människa under "typen Persbrandt". (AD:n är rätt neutral, åtminstone tills man begrundar vad en AD har i uppdrag att smörja: den lilla människans vilja att överkonsumera i ett kapitalistiskt system.)

Till ruttet virke räknar jag förstås också de tre vd:ar som hittades i en lista The Independent gjorde 2016 över världens rikaste chefer (förutsägbart nog en lista som i sig skevade mot USA eftersom andra superrika har vett att dölja sig helt och hållet).

Minstingen, Andréa Ström, är ett intressant fall eftersom båda de uttalanden jag noterat i medierna utgår från snålhet - först om folkets skattepengar vilket förvisso är en god ekonmisk instinkt, men sedan om Jungfruns naturliga privategoism, samma som Leif Östling uttrycket med sitt "vad fan får jag för mina skattepengar"? Ström vill istället staten ska efterskänka lån åt de mest begåvade! Snacka om Jungfrun och dess ökända tendens till diskriminering! Inte otippat hittar man Jupiter hennes 8e korruptions- och dödshuset och dessutom i Kräftan, ett tecken som inte skänker en krona med mindre man är säker på att få tillbaka den som en gentjänst... Kräftan påminner om Jungfrun, båda är orienterade mot sin egen trygghet.

(Här skiljer sig Kräftan från granntecknet Lejonet som både skapar och bränner och som kan vara oerhört generöst - underhållaren Charlie Sheen var ett bra exempel på ett lite vurpat men ändå ett ryckvis väldigt generöst lejonhoroskop. Med Oxen i öster hamnar nu hans Sol-Lejon i Hemmets trygga vrå. I båda sina sitcom-serier Två och en halv män och Anger management arbetar han från sitt hem! Sensualistiska Lejonet med SolLejon i 4e huset för hemmet och själslig tillfredsställelse ger exakt bilden av den njutningsmänniska Sheen av allt att döma är. En verkligt primitiv människa och i inte fullt ut herre över sina djuriska lejondrifter.)

Utöver Andréa Ström har systemkritikern Torekull och musikern Miller samma Jupiter-Kräfta. Steve Miller har Vågascendent vilket placerar hans Jupiter med girighetens demon Rahu i 10e offentliga huset (Sheen hade Rahu i 1a personliga huset). 

Rockmusikern Steve Miller

Miller har tjänat hysteriska mängder på sin musik eftersom hans Greatest Hits-album sålde stadigt under många, många år. Hans dödshotande trafikolycka är troligen den för Vågascendenten dubbelt onda Mars i 8e dödshuset eller varför inte färdmedlens Merkurius med livskraftens Sol i 12e huset för invaliditet eller förlust. Efter lång konvalescens kunde han röra sig igen - lyckobringaren Jupiter prominent i 10e hörnhuset, fastän kluven som essentiellt god men för Vågen en verksam illgörare. Ger detta en fartdåre som drabbas av det och sedan ändå klarar sig? 

En bekant med Vågascendent och samma Jupiter-Kräfta i 10e var under många år också mc-dåre, och min misstanke här är att normalt så garderade och säkerhetsorienterade Kräftan "knäpper upp" en smula med Jupiter i topposition och blir mer av en äventyrare som "testar lyckan" (Jupiter). Tur för dem om inte Mars angriper denna oförvägna Jupiter!

Det är tveklöst spektakulärt att med ett så begränsande sökmönster finna två snuskigt rika ledare födda inom tre dygn! 1959 baserade sig det expansionshungriga sinnet (Månen) på en Jupiter i Skorpionen, den kanske närigaste positionen av dem alla eftersom Skorpionen har något inflexibelt och fixerat över sig. När första miljonen är bärgad slappnar de inte av eftersom dödens terror är ständigt närvarande. De stormar vidare för att skaffa sig en miljon till, och ännu en...

Den första superrika vd:n, Hassell, föddes 1951 med det expansionshungriga mån-sinnet baserat på en Jupiter i Fiskarna, samma som Persbrandt. Utifrån månascendenten kopplas då den begärsfyllda Månen i expansiva Skytten till en disponent i 4e huset för Hem och Kapitalvaror - exakt vad Aftonhoran väljer att koppla Persbrandt till i sin "betala för att degradera ditt psyke genom att läsa sånt här". 

Vad aktrisen som sade sig ha våldtagits av Weinstein har för relation till patetiskt överflöd i hemmet eller sug efter dyra kapitalvaror som bilar, det hade jag ingen aning om innan jag nätforskade. Hon har samma horoskop som Persbrandt och jag tror mer på MånSkytten för svensken - näriga Vatten som stressar upp Elden och ger en överdrift/självdestruktivitet stämmer bättre in på Persbrandts livsstil än en MånSkorpion baserad på Mars i partnerskapets Vågen - Vatten/Luft har visserligen sina egenheter men är inte i närheten av de stormar som Vatten/Eld piskar upp. 

Angående Lysette Anthony kan man istället tolka oppositionen mellan Solen i Jungfrun i mäktiga 10e "tar sig friheter" (Jupiter) i det fredade och privata 4e för haremet (islams skyddade zon för kvinnor). Weinsteins påhopp? Frågan dyker upp igen: har även Persbrandt tagit sig friheter med kvinnor på gränsen till våldtäkt? Som en "lysande Sol" uppifrån (traditionellt maskulin) maktposition med ett rovdjurs blick för kvinnor i deras skyddade fjärdehushägn?

Månhoroskopet tecknar enbart en "lunär fantasi" och jag ifrågasätter inte alls att Anthony verkligen blivit utsatt för övergreppet från Weinstein. Däremot kan bloggaren, alls ingen avancerad Casanova i ungdomen, meddela att den "lättaste" kvinna han mött var född bara ett måntecken från Anthony. Kvinnan kvar så sexuellt villig att man kan fråga sig om Weinstein inte fick lite hjälp på traven och att hon, med Jungfruns ständiga opportunism föll in i "me too"-kampanjens mer drevaktiga sida för att tjäna lite på gamla försyndelser

Lysette Anthony, 80-talet

Jag googlar och ser genast ett foto som visar hur Lysette Anthony inte haft något emot att spela på sin sexualitet. Därtill finns uppgifter om att hon på sin tid var en lyxhustru, ytterst dyr i drift. Född bara ett dygn efter Persbrandt ser det här verkligen ut som hans kvinnliga motsvarighet - kanske även till bloggarens dejtande som han avbröt efter en förnimmelse att kvinnan var mer intresserad flytta från förorten till "statustyngda" Stockholms innerstad än av snubben som sådan.

Paradoxalt nog är det årtionden senare bara den här kvinnan bloggaren ångrade att han pga. höga moraliska hästar förkastade - där fanns en djup själarnas koppling och under fokuserad "tematisk meditation" sent 80-tal hittade jag t.o.m. tillbaka till ett tidigare liv där vi mötts under betingelser som indikerade strikt åtskilda sociala skikt.
Utvikning. Jag upptäckte redan runt 19-20 att det gick att fokusera ett ämne och sedan gå in i meditation och vänta på "filmklipp" från förmodat tidigare liv. Det blev med åren åtminstone ett halvdussin "vykort" från andra besök och dagen kom när jag insåg att också drömmar kan förmedla samma typ av upplevelse med skillnaden att drömmarna är kreativa återskapanden och kan anakronistiskt inkludera även nutida material. Den nivå av själen som skapar minnen befinner sig utanför tiden och jag misstänkte i detta inlägg den synske Edgar Cayce för att av misstag ha hoppat tusentals år framåt i det vi kallar tid när han beskrev en högcivilisation i Kina.
I det gamla Egypten, för det var där jag mött den "lätta" kvinnan, innebar social stratifikation murar som inte kunde överträdas och meditationssynen avslöjade dessutom att de byggde på rasism: jag tillhörde en mer ljushyad sorts egyptier i bättre ställning och kvinnan var i det livet 100% färgad och därmed - precis som i dagens Stockholm - hänvisad att sopa gatorna, typ! 

Frågan är om den kvinnliga klassresenären i detta liv stannat särskilt länge med en som valt motsatt väg för att reparera sin själ från de sjukdomar överhet drar på sig? Den här ministudien av "Persbrandts vibbar" tyder på att man bör lita på sina förnimmelser.

*****

Stockholms gatuscener, kan jag berätta för utsocknes, är sorgliga - stockholmarna - vilka dessa nu varit i tidigare liv - lever fullt ut sin dröm om att vara ett "herrefolk"! Färgade gatu- och parkarbetare är en så ny detalj i stadsbilden att det måste vara de senaste årens invandring som är förklaringen. Det intressanta är att Stockholm tycks finna skitjobb lagom för alla dessa nya människor, här är det inte fråga om att i vårt kunskapsintensiva samhälle ge de nyanlända moderna kunskaper. Den investeringen skulle ta flera år och kosta för mycket. Istället återskapas slaveriscener från förr i Sverige av idag. Sådan är den onda globala kapitalismen - regisserar krig för att sätta folk i rörelse vilket senare också använda för att gynna sig själv på. Profittänkande måste kriminaliseras för att något ska vända till det bättre.

Jag säger det igen: Reinfeldt och Täbyandan: rasism förklädd till ekonomisk diskriminering genom att först montera ner all allmännytta för att slippa minglet mellan hög och låg. En enda homogen population. Min teori är att alla dessa homogeniserade Täby-bor en dag återföds homosexuella och i en kultur som vägrar ge dessa avvikare några rättigheter alls. Det blir en passande följd av det "svenska livet" då de inte ville blanda sig med folk som var ekonomiskt sämre lottade än dem själva. Karma på kollektiv nivå. Räkna med att Täbys befolkning är en egen sort som här återskapat ett eko av ett annat liv de levt... 

Persbrandt mitt i allt detta är som en människa från underklassen med slugheten att söka upp ett skrå som skulle kunna ge honom den skjuts uppåt som hans svältfödda själ åtrådde... Titta på den en gång till, oppositionen mellan Solen i Jungfrun och Jupiter i Fiskarna! Trälen (Jungfrun) som kommer upp sig i maktposition och kan suga Jupiters framgångselixir ur dem placerade under honom själv. En vampyr. 

Detta förstås ur Månens fantasi-perspektiv men uppenbarligen lyckades Persbrandt bli någon slags inhemskt varumärke. Mindre än en människa men tillräckligt mycket logo för att Aftonhoran limmar hårt på honom i dagarna tre i samband med hans självbiografin. Vilken hämningslöst låg tidning det där är!


Aftonhoran - hur det började

Så "hur blir man sån här" som rubriken frågar. Jo, se här dygnet då norska Schibsted börjar äta sig in i det som dessförinnan var en mer ideologisk tidning. Har månne samma dräggiga tendens mot låg materialism setts tusen gånger tidigare på den här bloggen i samband med folk som bara ser till pengarna?


Extremt stark "satanisk axel" från öster till väster -
en tidning som dominerar i kraft av prosaisk världslighet
och ensidig stimulans av vår simpla, materialistiska sida

Det finns ett nästa steg 2009 när Schibsted förvärvar merparten av Aftonhoran, men detta är det viktiga horoskopet från 1995 när allt började. Missa inte korrumperaren Satan bestråla Merkurius - journalisten. Horoskopets överdrift av Vatten förklarar perfekt den kultur av sprit och horbocksmentalitet som under årtionden rått på tidningen enligt flera journalister i samband med me too-tsunamin. 

Jämför den här kartan med både nuvarande publisher Olsen-så-sen och förre Jan Helin. Som klippta och skurna för att leda en populistisk tidning som bygger på drev i precis allting. Missa inte hur den här tidningen enligt 1995-horoskopet älskar att halshugga folk som sticker ut näsan: Ketu med Solen i 6e fiende- och olyckshuset.

Hur kan den ha hållit ställningarna som landets största tidning sedan Schibsteds intrång? Tja, Jupiter som verksam välgörare i 1a huset är aldrig fel! Och även om framgången vilar på en extremt klen fallen Mars-i-Kräftan i 9e som finns ändå en viktig empatisk ton kvar i tidningen, den beskriver ofta enskilda förlorare för den girighet som samma Vattenelement beskriver. Ascendenthärskaren Mars i 9e utlandshuset beskriver perfekt ett initiativ från Norge... 

Och publiken - Månen - är en perfekt grupp förslappade Oxar som lunkar på i gamla hjulspår. Nya ägarförhållanden märkte de inget av,  dresserade som de redan var att konsumera den sataniska smörja som Algol och den verksamt onda Merkurius indikerar. En ond Merkurius och AB är bara så bra! Illustrerar perfekt skitjournalistiken bortom de rent behjärtansvärda inslagen. Varför inte Merkurius gagnar Skorpionascendenten beror på att detta Vattentecken symboliserar habituerat driftsliv och det är aldrig roligt för ett vattendjur att upptäcka vad Luftelementet - dvs, den egna högre intellektuella naturen har att säga om det låga livet under vatten! 

Anm. I planeternas vänskapsschema är Månen en direkt fiende för den nivå Merkurius representerar och termerna "irrationell själ" och "rationell själ" passar in här. Jämför bloggarens horoskop med Månen i Tvillingarna i ascendenten med en välplacerad Merkurius som dess härskare. Månen tar in stoff på sin inre teaterscen men i blotta sinnesdataimporten sker något: Merkurius representerar en högre rationalister och är således direkt kritisk om inte fientligt inställd till stoff som bara skvalpar runt som en slö människas oreflekterade pladder. Därav bloggens allmänt kritiska attityd.

Horoskopet för det fientliga övertagandet av Aftonbladet rymmer en enda Luftplacering (som jag glömde blåfärga), men det är den som förklarar tidningens mobbarmentalitet när det är dags för att dreva mot någon eller något. 

Saturnus i Vattenbäraren angriper den egna Skorpionascendenten vilket tyder på något djupt osunt i tidningens privata domän, inne på redaktionen. Det var ett tillhåll för (främst?) manliga alkoholister som levde ut någon parodisk dröm av samma typ som allt mediefolk verkar ägna sig åt. Därmed blir "det sociala utstötningssyndromet" inte bara ett ämne tidningen ägnat spaltkilometer åt utan också ett problem i tidningen själv. 

Jag har ett antal exempel på just Vattenbäraren och Skorpionen i samband med svår alkoholism, men den sjukdomen kan visa sig även genom t.ex. enbart överdrivet Vatten (och det finns ytterligare varningstecken). Det här horoskopet innehåller båda signaturerna, för att inte tala om den starka och orala Oxen, en ren sensualist fjättrad till sina sinnen. Sannerligen, detta är verkligen svenskarnas tidning, den låga takhöjden är påfallande. Mat och sex och numer perverterade sexuella yttringar och kroppsfascism i långa banor! Allt ligger föranstaltat i denna karta.

1995 börjar utstötningen och jag menar att det är ägarnas hunger efter pengar som är den ONDA IDEOLOGI som ankaret Saturnus illustrerar, och hur denna vinsthunger (Saturnus är en verksam illgörare för Skorpionascendenten) med tiden gav en råtta som Jan Helin som uppenbart var mer intresserad av lönsamhet än att använda mediernas makt till att förbättra världen. 

När Helin 2013 skröt om att man tagit bort sexannonserna är något väldigt fel. Hur kunde man sjunka så lågt till att börja med? Titta på det här horoskopet från mars 2013 och jämför Jupiters och Månens positioner med 1995-kartan! Visst är det talande?


Tillägg


Senare samma dag ser jag att SvD publicerat en artikel om Persbrandt kl. 9.30, just som jag sitter och slutjusterar några meningar i den här texten. Fast Svenskans artikel bara är tillgänglig för prenumeranter får jag en misstanke om att avhoppet kan ha med Dramaten-upproret inom "me too-revolten" att göra, vilket ger visst stöd åt horoskoptolkningen här ovan.

Tillägg 2


I sin självbiografi är Persbrandt tydligen en frispråkig man med sorglös syn på sexismen, enligt Expressen.

Inga kommentarer: