Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 september 2020

M/S Estonia-avslöjandets kortsiktiga påverkan på Sverige

Filmen från dykningen släpptes den 28 sep 2020 6.30 enligt Discoverys multispråkliga sajt. Jag noterar att det europeiska huvudkontoret för betal-tv numera ligger i Amsterdam och samma tidzon som t.ex. Danmark och Sverige. Oavsett den fysiska adress varifrån materialet strömmas väljer jag Amsterdams koordinater för en sen Lejonascendent för Estonia-seriens exponering för allmänheten (= Månen).

Detta är en bra ascendent för ett spektakulärt skådebröd som skrovets uppslitna hål. Solen står ju traditionellt för den affekterade själen i hjärttrakten - lejonhjärtat som känner sig redo för strid när den ser orättfärdigheter begås av krypen bland människor!

Så vad händer om man dubbelexponerar den här potentiellt revolutionerande sändningen på det svenska nationalhoroskopet? Syns någon nämnvärd påverkan?

I föregående inlägg om M/S Estonias förlisning var transiterna minst sagt graverande! Här "mumlas" det betydligt mer på himmelen men en annalkande fullmåne är en bra symbol för "sanningens ögonblick", bekräftelsen på mångas misstroende mot den officiella katastrofutredningen. Månen (= folkmassan) har några dagar kvar till en exakt fullmåne och det är begripligt att folkreaktionen släpar efter lite. Det tog till lunchtid innan tidningarna började plagiera varandra om innehållet i det sista dPlay-avsnittet och sedan går det ytterligare tid innan folkmassan assimilerat (=Månen, näringsintag) vidden av den nya upptäckten.


Som ett "event" (som de språkskadade svenskarna numera uttrycker sig) ser man redan när seriens avsnitt släpps Månen just inne i Sverigehoroskopets mest korrupta del: det 5e huset för nationens drivande elit - "arbetslinjens" designer för alla oss som tillhör Månen eller den ansiktslösa massan. 

Så här nära har Massan aldrig varit att se rakt in i etablissemangets göranden och låtanden, så fullmånen om några dagar skulle kunna ha varit ett potentiellt folkuppror om inte Solen redan lämnat Lejonet och vandrar genom det svenska 12e huset för världsliga förluster. Allmänheten kommer att svara fullt ut när Månen nått Fiskarna i Sverigehoroskopets 6e hus för olyckor och fiender. Det blir en negativ fullmåne i lamentationens tecken, snarare än en aktiv fullmåne som kräver förändring.

Det korrupta etablissemanget avstyr även det här lilla problemet. Men Sverige kommer att ha sin Dag lägre fram, var så säkra.

*****

Av rent intresse testar jag den hinduiska läran om Dashas, planetära cykler, där nybörjarböcker rekommenderar att man håller huvudcykeln i bakhuvudet medan man zoomar in på subcykeln för att sedan följa dess härskande planet på dess vidare öden via transiterna.

Men här är den hinduiska läran ett steg till, ner till tredje cykelnivån. Men alla tre nivåerna ska helst hållas i tankarna. Vi lever genom 18 år av galenskap via demonen Rahu (norra månnoden) som har förvärrat Sveriges språk och kommunikation enormt. Detta är IT-djävulen som nu fördummat hela världen och ett omen som pekar mot Rahu i Sveriges 3e kommunikationshuset visar att vi var ett språkdött folk även utan invandringstoppen som sänkt hela landets språkliga nivå. Men det är bara en liten faktor, vi har importerat amerikansk underhållning (mycket av rent indoktrinerande slag) och teknik dessförinnan. 

Rahu-cykeln från 2002 kan ses som början på uppbyggandet av det nya kommersiella internet efter att IT-kraschen ebbat ut. Under dessa 18 år har mycket skadats till följd av Rahus demoniska girighet (nätet är nu dött eftersom snikna intressenter stängt in folk mellan de skygglappar som kallas "appar"!). Sverige självt hjälpte ärelystna demonen Rahu på traven genom att bjussa de amerikanska it-jättarna på fantastiska skattelättnader som tas rakt från de svenska företagare som nu slås ut. Som tidigare sagt: svensk intellektualitet är numera en skamfläck.

En så lång cykel som 18 år träder tillbaka - den är svår att uppfatta för den som lever utan minne eller historisk känsla. För de halvt fördummade har därför hinduerna den första subcykeln och den är onekligen att större nytta. Nu kan man studera kortare perioder. Om man minns att vi lever genom 18 år av lögnmentalitet i Sverige, där ingen längre går att lita på, är åtminstone en cykel i Olyckans, Mars, tecken begriplig. Jag startade om bloggen delvis för att corona anlände under denna Olyckans cirka ett år långa period. Så med Mars som omedelbar fond ligger dPlay-programmen om Estonia helt rätt i tiden, och de startar enligt tredje nivån precis när de bör starta: under Månen för maximal "publik exponering":

Vimshottari Dasha:

 Rahu MD:  2002-10-05  -  2020-10-05
  Mars AD:  2019-09-17  -  2020-10-05

   Pratyantardashas in this AD:

   Mar:  2019-09-17  -  2019-10-09
   Rah:  2019-10-09  -  2019-12-05
   Jup:  2019-12-05  -  2020-01-23
   Sat:  2020-01-23  -  2020-03-23
   Mer:  2020-03-23  -  2020-05-17
   Ket:  2020-05-17  -  2020-06-09
   Ven:  2020-06-09  -  2020-08-14
   Sun:  2020-08-14  -  2020-09-02
   Moo:  2020-09-02  -  2020-10-05

Den konsumerande massan - Månen - i förgrunden under knappa månaden! 

Och därifrån är steget kort att inspektera Månen (ännu en gång) i Sverigehoroskopet och (återigen) inse hur folkkynnet hemsöks av ond karma för ting detta land gjort i äldre tider (och kanske alltjämt gör genom förstulen vapenexport). Men om det svenska psykets beroende av krigets och olyckans Mars i onda karmans 8e hus, har många tidigare inlägg ägnats. 850 resenärer ner i djupen (8e dödshuset) passar symboliken perfekt.

Här räcker det att konstatera att Månens disponent kittlar sin bas Mars, som flammar upp under denna tid: Sverige blir åter upptaget av sina gamla "sår". De många anhöriga till de 800 svenskar som dog, kommer de att övermanna landets korrupta 5e elithus och kräva ett "omtag" eller korten på bordet? Eller säger bara båda prognosmetoderna att det kommer att muttras i folkdjupet innan allt återgår till det normala kluvna Sverige? Den här bloggen är inte den enda som höjer röster om den svenska eliten nu när Månen i transit går in i Sverigehoroskopets 5e hus för makthavare.


PS. En annan betydande svensk händelse i tiden som anknyter till Månen är anklagelseakten mot etnicitetsproblemet på Sveriges Radio (se Expr.). Månen står naturligtvis för de anställda gentemot Solen (chefen) men även för etniska minoriteter. 

För nästan exakt 7 år sedan skrädde jag inte orden om SR:s vd Cilla Benkö och hur fel ledare kan påverka en hel verksamhet. Sju år: tiden för Saturnus att förflytta sig ett kvarts varv. Kvartsvarvet är tydligen hur lång tid det tar det för världen att hinna ifatt sanningsenliga ord. Den räta vinkel är som bekant ett omen om att krigisk friktion uppstår. Det var för sju år sedan SR slutade interagera med nätet och allmänheten och blev ett företag med envägskommunikation. Nu växer istället bitterhet inifrån företaget.



Inga kommentarer: