Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 september 2020

Polischefen som såg 40 brottsklaner ta över landet

Apropå funderingar över dessa "kriminella familjeföretag" som blev en snackis (AB), noterar jag att polischefen Mats Löfving är ett perfekt exempel på det jag sagt om jurister. Horoskopen ser ofta så eländiga ut att man kunde tro det var en brottslings karta om man inte försågs med sidoinformation att individen tillhör den s.k. goda sidan. 

Spekulationen leder lätt till att dessa är belastade själar som nu reinkarnerad i syfte att jobba bort sin dåliga karma (genom att använda sin "kriminella hjärna" mot skurkar enligt regeln "it takes one to know one". Ofta blir de likt övervakningsfanatikern Löfving lika outhärdliga för samhället som en rökare som just lagt av skapar nervositet i hos alla andra i rummet genom sin inre oro.

Som omväxling kluddar jag kartan full av de tre kvaliteterna som måste vara astrologins allra mest subtila indikation om av vilket virke man är - eller tiden i vilken man är född.


Det uppenbara är att sinnelagskartan (Månen) har fått "brott på hjärnan". Mars i maktposition högst upp i maktens hus nr 10 vräker irrationella fobier och föreställningar över Månen i Vågen och Vatten och Luft talar inte samma språk. Det blir känslor som övermannar den balanserade omdmesförmågan. Exakt denna kvadratur med en Måne på Vågascendenten (känd födelsetid) har jag flera gånger noterat som tecken på en skyggande läggning och torgskräck. 

Det förefaller omöjligt att Löfving kunnat patrullera gator och torg tidigare i sin karriär med en sådan inre fruktan. Hela hans blödande inre problem ligger i öppen dag i 10e offentliga. Man kan därför vara rätt säker på att Vågen INTE är den fysiska ascendenten. Det skulle hämma effektiviteten i polisyrket. Naturligtvis finns inget som hindrar att ovanstående alltjämt - på sinnelagsnivån - visar hur rädda poliser kan vara i yrkesutövandet. 

Självbevarelsedriftens Krabba - det trygga och privata rummet har här invaderats av våldets Mars. Omvänt kan man se typen som alltid på hugget i händelse av fara (bra position för akutsjukvården). Känsloliv står på "red alert" eller helspänn hela tiden. Detta begripliggör mycket av det övervåld mot medborgarna man ofta ser (särskilt i USA). Som tillhörig vice rikspolischef får den här kartan representera en god portion av yrkeskårens nödvändiga sinnestillstånd för att inte naivt gå i fällen och bli trängda mot arkebuseringsväggen. (Skjuter inte svenska poliser i panik väldigt mycket folk?)

Men se också sinnelagets syn på individer som stiger ut: ett så skadat sinne som Mån-Vågen med din disponent Venus i 6e fiendehuset betraktar alla som gör väsen av sig som onda skurkar. Solen i onda 8e dödshuset får här representera alla som "lyser" eller urskiljer sig från den dova och slätstrukna massan (Vågen). Som tidningsartikeln i AB säger: det räcker med att vara oskyldig släkting till en kriminellt belastad för att Löfving ska demonisera och specialbevaka. Jag överdriver inte, horoskopet antyder fanatism: även Solens Oxen har en fläck sjukligt gult som påminner om att Venus står i kunskapsorienterade Fiskarna (Ljusets kvalitet) men att 6e huset smutsar ner informationen eller Venus förmåga att relatera till andra genom att vara en ond zon, en olyckans och skurkarnas zon. 

Man kan alltså ringa in horoskopets nav: det är den passionerade Venus, som styr både Sol och Måne och som befinner sig i nyfött tillstånd i Fiskarnas 30 och sista grad (planeter mognar baklänges i de negativa tecknen). Denna Venus kan representera just en själ som just gått över från den Mörka sidan (i meningen kriminalitet) till att tjäna den Ljusa sidan (i meningen samhället). 

Eftersom Venus dessutom är horoskopets atma karaka (själens signifikator) får lösa spekulationer om ett kriminellt liv just bakom Löfvings rygg stöd även av astrologins regelbok. Denna nyfrälsta och numera samhällstillvända själ kommer naturligtvis att begå alla de misstag en nybörjare kan göra, men ett liv i stigande befattning inom poliskåren borde räcka till an hygglig skicklighet. Frågan är bara hur det är med omdömet för en så ung själ i det valda yrket.

Turligen avslöjar sinnelagshoroskopet ett bra förhållande till tankeförmågan, till förmågan att i kringelikrokar med logiskens hjälp pussla ihop en helhetsbild. Merkurius i Tvillingarna är mycket stark i sitt härskarläge (jag har ibland noterat så snabba och skarpa genmälen från innehavare av denna signal om ett "rent intellekt" är jag blivit verkligt paff. De skär rakt igenom rökridåer  och svarar ibland på frågor genom att ta ämnet till den nivå som verkligen gäller. 

Dessutom står Merkurius - åtminstone som sinnet uppfattar det - för "det högsta goda" vilket nionde huset representerar, individens egen gudsuppfattning. Här tycks dock polisen ha snöat in på "intel" - it-fascismens nya övervakningsmöjligheter. Samma tankeskärpa som Merkurius hemma i Tvillingarna avslöjar alltså att det är "underrättelse" och "kommunikationer" som sådana Löfving dyrkar som en gud. Detta är farligt för medborgarna, precis som AB skriver. Vi har STASI just runt hörnet med politikernas ovisa begeistring i allt nytt med prefixet "it-".

Lyckligtvis dämpas polisens intellekt på annat håll av att den långsamma Saturnus kastar en trekvarts varvs aspekt till sinnelaget och trögar ner det. Och minns: Månen är det sjätte sinnet, den teaterscen på vilken alla sinnesintryck har att koordineras av logiken (en viktig aktör!). Men scenen är till följd av Saturnus exceptionellt snäv. "Byråkraten från helvetet" (Notera att Saturnus detta år håller vidsynta Jupiter gisslan inom Stenbockens legalistiska domän. Jag har inte kontrollerat, men rimligen tar detta geniet ur ekvationen de år då planeterna delar ett tecken där Saturnus fungerar bättre.) 

Inga bovar värda sitt namn har någonsin väntat på konventionellt samhälle och lagstiftning ("Saturnus-i-förhindrande-härskarläge-i-Stenbocken) att omöjliggöra deras alternativa samhälle. Saturnus koppling till Månen ger en rationell typ och i Stenbocken är Saturnus så mycket sträng polis eller auktoritär förälder den kan bli. Psyket/Månen är helt infiltrerat av detta freudianska Överjag - samhällsmoral, lagar och paragrafer, som polismannen har valt att internalisera istället för att utveckla ett självständigt tänkande. 

Men man kan inte begära allt av en själ som kanske själv varit brottsling i ett tidigare liv och nu valt ett liv på den laglydiga sidan. Om Polismyndigheten nu är så laglydig som allmänheten tror. Vem vet, Löfvings antydan i radion att kriminalitet infiltrerat politiken kanske var en omskrivning för att man internt, inom poliskåren hittat oroväckande tecken. Men det kan inte Löfving säga när han berättar skräcksagor för att försäkra sig generösa anslag. Det tillhör narrativet att Polisen är oklanderlig och på medborgarens sida. 

En bekant hoppade för övrigt av polisutbildningen en gång i tiden (årtionden sedan) för att rasismen stod som spön i backen bland de antagna. Han insåg genast vilket skumrask som knackat på Polishögskolans dörrar för att få makt och privilegiet att göra saker andra inte får göra. Det kanske är rena svängdörren för f.d. kriminella själar att som första steg i deras reningsprocess bli poliser i ett liv. De som inte återkorrumperas lär inte bli polis två gånger i följd, så mycket att lära finns inte på den nivå där barnet ska lära sig hålla ordning på sitt rum.

Inga kommentarer: