Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 september 2020

Trump nästan en garanti för amerikanskt inbördeskrig


Byggherrebrackan som blev president. Faktum är att mer det jordbundna soltecknet Oxen beskriver Donald Trumps födelse till en far i fastighetsbranschen. Också 4e huset som tecknar kapitalvaror (större än det lösöre som syns i det personliga 2a ekonomihuset) instämmer. Fjärde inkluderar byggnader och här befinner sig också Trumps barndomssymbol Månen. Född in i en familj som precis likt Oxen blänger ner mot jorden och symboliskt markerar sin orientering i skapelsen. 

Jag ska inte gå in på hur Trumps ärvda imperium tidigare höll på att gå omkull men troligen låg halshuggningens Ketu lägligt på himmelen vid den tiden. Födelseominat visar att hela den himmelshöga (symboliskt vertikala) linjen mellan Måne och skinande Sol är involverad i den överdrivna månnodsaxeln, är Rahu ger Trump hybris på topp men där Ketu står redo att vid rätt tid halshugga eller underminera hela hans imperium.

Dessa omen blir naturligtvis så mycket värre när imperiet inte bara är Trumps företagsimperium utan han har rollen som president för Amerikas Förenta Stater! Månen i Skorpionen anses "fallen" och extra benägen till negativa känsloyttringar, svartsjuka, begär som grundas i avund. Det är frestande att i detta usla 4e hus se det hycklande USA:s alla fattiga hem - alla som får betala för en minoritet superrika lyser som solar i 10e makthuset. Som "världsaxel" ser hela skiten helt fallfärdig ut! 

(Samtidigt måste man minnas att DT föddes till pengar, och även om 4e ser eländigt ut som barndomshem, är det 8e huset för arv med dess tillfällig härskare Jupiter - stora pengar - som snyggt slinker ner i DT:s personliga ekonomi i 2a huset.)

Att Trump tidigt under presidentskapet signalerade minskat intresse för globala frågor, kan ev. utläsas på flera sätt av kartan. Likt den idisslande Oxen är han mer intresserad av markfrågor/gröngräs (dollars) på hemmaplan och den märkligt välplacerade Mars vid hans egopunkt - en krigshetsare, en entreprenör - lägger all sin energi via 90-gradaren på 4e huset, ägandet av kapitalvaror (byggnader). 

Men Hur välgörande Mars än är för Lejonascendenten (höjer sig över rollen som nedrig liten gnagare som tär på fundamentet till en krigarfurie eller t.o.m. hjälte), så ser denna riktade om än virriga på-och-av-energi bara ut att destabilisera och förstöra. Mars är härskare över Skorpionen men Trump är ännu ett exempel på att hinduisk astrologi yrar när den hävdar att en naturligt ond planets blickande mot sitt hemmatecken skulle vara ett positivt omen! (Jag minns inte texterna, men har läst det i mer än en källa.)

Om Trump är president motsvarar hans 4e hus hela nationens inre så här syns i horoskopet hur han riktar våld in mot nationens alla hushåll (eller åtminstone de afro-amerikanska hushållen). Han tycks destruktivt skapad att vilja såga av den gren där han sitter. 

Fullmånen vid Trumps födelse blir svår att tyda eftersom han verkar akut avskuren från sitt eget känsloliv och förmåga att reflektera (Månen "halshuggen" av Ketu). Det gör den normalt så energiska och framåtskridande Solen dubbelt hejdlös eftersom den redan står i 10e huset för människans maximala karriärhöjd och likväl fortsätts höja ambitionen via hungriga Rahu. Att kalla detta hybris är alltför vagt. Det är en fullständig galning som intagit Vita Huset och det är 10e huset man måste fundera över när nu Trump låter så mystisk på frågan om han tänker gå med på att lämna det i händelse av valförlust...

Att detta är en världspåverkande man syns av att hans atma karaka (själens signatur) för ovanlighetens skull är Solen (den generiska symbolen för atman). Månen kom i sitt fallna läge i Skorpionen mycket nära men Solen i 30e graden är oslagbart. (Hamnar två kandidater till AK på samma gradtal vinner den som har störst nordlig latitud - ligger högst på himmelen).

"Dramat" Donald Trump utspelar sig väsentligen i Tamas guna, den mörka kvaliteten för sega dogmatiker och folk som, om de får makten, ogärna släpper den ifrån sig!

En annan faktor som bidrar till bilden av en autokrat eller diktator in spe är Venus, tendensen till kooperation. Den är som alla som sett lämmeltåget av medarbetare i Vita Huset som sagt upp sig eller blivit sparkade  på absoluta nollpunkten! För dominanta Lejonascendenten (vilket här understyrks av Mars) blir en inflexibel Sol-Oxe på makttoppen problematisk eftersom Oxens syn på Venus är av typen homeostatisk balans - en slags primitiv kost- och kroppsförnimmelse. 

Någon psykologisk nivå har inte Venus-i-Oxen och värre blir det när den utlokaliseras till den lilla förtroliga gruppens Krabba, en liten "säker grupp" som sedan undertrycks av den obskyra positionen i 12e huset. Som bloggen tidigare noterat är det den "förhärdande" Saturnus i nära konjunktion som ger Trump hans vidriga syn på kvinnor som rena schablonfigurer: "saker" man kan grabba i skrevet, enligt Trumps famösa uttalande. Presidentens karta är verkligen en stilstudie i mänsklig primitivism.

Hur förklara att en så makalöst poänglös människa når så högt? På USA:s nationalsjäl förstås! Detta är ekon av europén själv, ett par generationer senare, och den vite mannens, vad det verkar, inbyggda tendens till degeneration och destruktivitet.

Ett annat synsätt är att Trump alltjämt bara är ett barn: hans atma karaka ger upphov till en intressant tanke: när Solen själv tar rollen som AK i maximala 30e graden av ett tecken är det samtidigt smått förödande enligt avashta-perspektivet, där en planet mognar och åldras i sin verksamhet. Men eftersom alla negativa tecken (de av Jord och Vatten) räknas som den "sataniska" speglingen av den himmelska förlagan (de aktiva tecken av typen Eld och Luft), spegelvänds avashta-läran så att Donald Trumps Sol i Oxen beskrivs som ett nyfött barn! Första besöket på Jorden? Kanske inte det av själsindikatorns två extremlägen man helst vill se i maktposition, särskilt inte i sådana kringomständigheter (fullmåne med Rahu och Ketu). Det är med andra ord ett barn vi ser twittra och sparka anställda i mängd. En själ som definitivt aldrig haft en maktposition i något av sina tidigare jordeliv.

En sådan absolut nybörjare KUNDE HA rangerats in i någon sketen bananrepublik och skapat en smula förödelse där, men ÖDET har helt klart en avsikt med att sätta en sådan här själ i en av de mäktigaste positionerna på Jorden just nu. Det borde många fler av USA:s många högerkristna ha fattat vid det här laget: detta är en Anti-Krist med allt vad det innebär av tankar om Domedagen. Lät sig Trump inte fotograferas av pressen hållande en Bibel upp-och-ned? Bara ett klantigt barn eller driven av Satan att till och med i detaljerna signalera vad Tiden är liden?


PS. Nio gånger har bloggen använt taggen "diktatorskomplexet" för svåra och själviska kombinationer av Solen och Saturnus (båda på sitt sätt maktplaneter). Men hos Trump står Saturnus (självbehärskning) så svagt placerad på himmelen att det också blir ett skäl att kalla detta ett förvuxet barn i maktposition. Fast det kanske finns anledning att fundera över hur vitt skilda omen/problembilder kan resultera i en diktators beteende?


4 kommentarer:

Anonym sa...

Fredrik Reinfeldt och många av Trumps kritiker inom politik och media kallar Trump för en diktator.

Nu även du. Samtidigt beskrev du honom som en Herkules för småfolket efter valet 2016.

Till min fråga: nu står Saturnus i Stenbocken ungefär i opposition till Trumps egna i Kräftan.

Är han verkligen en diktator eller är det pga verklighetsanalyserna och präglas av Stenbocken nu? Minns en astrologibok som menade att diktatorn är en arketyp som hör hemma just i Stenbocken. Trump har inga planeter där, utan i Lejonet.

Julius sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Rättelse: Är han verkligen en diktator eller är det pga verklighetsanalyserna präglas av Stenbockens energi nu?

Seaward sa...

2016 lät jag mig delvis luras av Trumps Jupiter i Jungfrun i 2a huset. Jungfrun som den enkla lönearbetarens eller tjänarens symbol och mer stöd till samhällspyramidens bas. Det är den tankegången du refererar till men en som jag låtit bli att ta upp igen under de många återbesöken till detta horoskop. Problemet är alltså att jag också lät mig luras av DT:s retorik och därför fäste mig vid den Stora Välgöraren i lönearbetarens tecken. Idag står det helt klart att 2a huset ENBART står för hans egen plånbok! Min tolkning 2016 var alltför generös mot DT.

Men intressant att du tar upp just denna punkt nu, med tanke på nya sensationen (som många tycks ha känt till länge), att Trumps skattetrixande synats och hans "skicklighet med pengar" visat sig vara bluff. Som texten ovan säger i förbigående, är 8e arvshusets härskare Jupiter just samma Jupiter i DT:s penninghus.

Men... sett från 2a huset kan man enkelt konstruera sig en historia om hur hans förmögenhet gömmer sig i osynliga dödshuset (platsen ingen kan se in i). Det går inte att förneka att han är skicklig som populistisk retoriker - Merkurius i härskarläge i Tvillingarna är ren skärpa och populismen kommer förstås från Solens opposition till Månen (folkmassan).

Men samma merkuriska intellekt är också ägare till 2a pengahuset så att hela frågan om hur mycket pengar han har och hur framgångsrik han är, blir en fråga om hur Trumps intellekt väljer att vrida och vända på fakta.

Den övergripande symbolen kring Trump (som jag till sist fick i fokus och sedan skrivit mest om) är fullmånen (ögonblicket då går upp i en högre tonart eller brakar samman), och hur det inte är någon vanlig fullmåne (förutom att stå i hypermaterialistiska och grova "sataniska axeln") utan en dubblerad axel, eftersom demonen Rahu-Ketu finns med. Och förmörkelseaxeln står ytterst nära sol- och månaxeln. Förmodligen var det en synlig eklips någonstans i världen när DT föddes (har inte tittat på det).

Dessa omen sammantaget ger så nära en Anti-Krist - demonen Satans nedstigen i människokropp - som möjligt är. Här inte en Satan av typen Frestare utan den sorten som ljuger folk fulla. "Anfall är bästa försvar" så Saten beskyller alla andra för fake news! Logiken är entydig. Landet som kallats den Stora Satan födde till sist en president som verkar från universums onda delar (kommer att skriva om astrologin och Dualismen längre fram - samlar lite citat just nu).