Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 september 2020

Sann doktor i cybersäkerhet och naiva regeringsmän

I AB skriver en doktor i cybersäkerhet om it-jättarnas konspiration att suga ut världens folk - åtminstone de med någon som helst köpkraft. Via shopping har de smugit in sin egen agenda om att bli överstatliga världshärskare.

Mitt i samtidens eländen känns det personligt tillfredsställande att se en med doktorstitel dignifierad individ säga samma sak jag gjort med taggen "IT-fascism" på den här bloggen sedan åtminstone 2014 när DN och övriga medier besök att göra om nätet till envägspropganda. 

Doktorn varnar för att det moderna internets personaliserade information som förgiftar användaren till sist slutar i ett sånt oförstånd mellan medborgarna att inbördeskrig uppstår. De är en tanke också Sideriska siktet ventilerat flera gånger. Och doktorn använder faktiskt också DN på samma sätt som bloggen, även om jag på sin tid nöjde mig med att jämföra mängden källkod på förstasidan som fyllde andra syften att visas som vanlig text: merparten kod som skapade DN handlade om helt andra saker än informera läsaren.

Cyberdoktorn Fredrik Blix måste vara en figur med huvudet på skaft, tänker jag och ger mig glatt i hågen ut på nätet för att hitta födelsedag för åtminstone dygnets horoskop och några ledtrådar. Men inte för inte har han doktorerat i "säkerhet", likt de trygghetsfixerade Krabban och Skorpionen (också Vattenbäraren har en integritetströskel som kan tyckas abnorm för vissa) söker jag tio minuter utan att få något napp alls. Den gode Blix har verkligen sopat bort all data med personlig anknytning. [Födelsedag hittat med ett par normalgoda läsarögon - se Blix karta i tillägget!]

Jag noterar i samma tidning hur den radikaliserade socialdemokraten Daniel Suhonen använder en annan idé som jag senast i juli i år repriserade: kapitalisten och vårdvinstsamhället och att göra om Sverige till ett enda stort vinstdrivet fängelse - i linje med en underhållande agent-parodi med Rowan Atkinson. 

(https://siderisk.blogspot.com/2020/07/regeringen-lofven-har-slappt-loss.html)

Men när sedan Suhonen i samma artikel för på tal gamle otäcka kapitalist-moderaten Gustav Douglas, med intressen i säkerhetsbolaget Securitas, en figur som ingick i bloggens utfall mot moderata vårdvinstdjävlar redan 2010 - då börjar jag likt Blix tro att jag hamnat i någon slags manipulerad och ytterst självförvållad rundgång och åtföljande radikalisering. 

Bloggen har ringat in snart sagt varje tadelvärt fenomen i Sverige under sina 10 år och nu valsar bara samma gamla namn och kriminalitet runt - mediernas basvaror är förutsägbara och det är lönlöst att fortsätta blogga utifrån rubrikerna. Än mindre är det möjligt att rubba det svenska och självtjänande etablissemanget eftersom demokratin slutat fungera.

Blix text är måhända inget han kom på i veckan, men den är likaväl ett "me too" i förhållande till den här bloggens dystra framtidsprofetior. Allt är redan sagt på den här bloggen, även om man måste läsa många inlägg taggade "Sverige" eller "svenskhet" för att få upp ögonen för landets ömkliga tillstånd.

*****

Så vad skriva om härnäst? Medan AB:s Lena Mellin patriotiskt slår sig för bröstet och tycker det är tur att landet är hyfsat förskonat från korruption har den här bloggen visat den fulla vidden: Sverigehoroskopets 5e elithus är så in i norden korrupt att ingen ens kan se elefanten i rummet! Jag talar då om en slags samvetets korruption som sannolikt går bortom den realitet Lena Mellin förmår uppfatta - hon simmar ju inuti själva fenomenet och känner å ena sidan statens tryck på solidaritet och å andra tidningsägaren Schibsteds krav på lojalitet med deras kapitalistiska agenda. Är Mellin själv korrumperad som skriver en så banal och falsk text (som hon börjar med att kalla "tung men angelägen" för att proaktivt knäppa av den kritiska förmågan hos läsarna?

Ska växla ned bloggen på lågvarv ett tag och söka komma på vad den ska  fyllas med sedan Sverige förlorat allt intresse för mig. Att skriva om Sverige är helt enkelt inte intressant längre. Politiker pratar och kommentariat kommenterar men den genomkorrupta grundstommen kommer inte att förändras. Jag tror mig redan ana en ökad betoning på tekniska tankar, t.ex. skillnaderna mellan astrologins västliga och östliga tradition.

*****

Men ett sista horoskop med risk för den typiskt svenska korruptibiliteten, den som enligt en (v)-debattör i AB i augusti varit mest fjäskande för att få hit IT-fascisterna till Sverige. Medborgarna har betalat dyrt för serverhallar åt amerikanerna utan att det gav värst många jobb. "Brunkolsaffären" (ni vet vem) har lämnat posten som näringsminister och sedan 2019 är det Ibrahim Baylan som var näst på tur att låta sig luras av de slipade amerikanerna. 

Baylan har aldrig fått någon karta uppritad tidigare, kanske för att han flugit under bloggarens radar åtminstone förefallit ha någon slags hygglig socialdemokratisk profil. Men som näringsminister och i det här ärendet har han gjort bort sig.

Och det blir förstås problem direkt: ett horoskop där Månen strax före lunch lämnar Vattenbäraren och formar nymånens omen om "omstart" i Fiskarnas, tecknet för samhällets förlorare (och de mer eller mindre barmhärtiga samariter som tar om terminalt sjuka, fängslade och sinnessvaga, etc). Visst är det en fängslande (!) möjlighet att turkiskfödde Baylan faktiskt har sinnelaget "förprogrammerat" till en Måne i Vattenbäraren för att bättre fungera i sitt framtida Sverige, landet med Solen i Vattenbäraren.

Naivt och vilseledande libido/livskraft i Väduren
(samma övertryck som hos Adolf Hitler)

Samtidigt resonerar betraktaren lika väl mot berättelsen om nymånens uppbrott/nystart under en "världslig förlorare" som Turkiet och Baylans "omstart" annorstädes. Här måste man inflika att 12e huset och i förlängningen dess motsvarande zodiaktecken i den naturliga zodiaken bland "världsliga förluster" inkluderar just exil från sin fädernes/moderland. Jämför svenskar som flyttat utomlands med magra pensioner för att det varit billigare att leva annorstädes, men i bästa fall hinner leva ut sin år innan Naturens Hämnd akt 2 drar igång.

Eftersom redan en månascendent är spekulativ blir osäkerheten inte mindre av placeringens osäkerhet. Därför får några ord räcka. Här är visserligen Jupiter en verksam välgörare som varandra basen för nymånen i de jupiteriska Fiskarna. Men när Jupiter står i sitt positiva (aktiva) Eldtecken Skytten finns i denna "sensationalism" ett så grundläggande bejakande av alla Jupiters mer näringsrelaterade frågor som expansion och evig ekonomisk tillväxt att man kan undra om den negativa och plastiska Fiskarna är "självhypnotiserad" av sin egen herre Jupiter? Eld + Vatten blir vatten som kokar bort, Jupiters övertro landar i just precis INGENTING som i de nya turerna med de amerikanska it-jättarna.

Det är ett typiskt "socialdemokratiskt horoskop" - jag har mött typen förr och det är påfallande ofta så att den intellektuella BLÅ LUFT-delen ofta lyser med sin frånvaro. (Se partihoroskopet!) Naturligtvis gör Merkurius alltid sitt jobb som intellektuell och Einsteins Merkurius i Fiskarna är en påminnelse att aldrig räkna ut den här placeringen även om den tekniskt sett innebär "intellektets fall ner i näringssjälen". (Vilken planet passar bäst som illustration för den vegetativa själen? Månen som havens härskare och med dessa tankefiguren att "livet uppstod i havet"? Eller kanske Jupiter i dess negativa härskarskap över Vatten-tecknet Fiskarna? Då går tankarna till grekiske Zeus som genom sin ohejdade kopulation som gav de grekiska myterna så många halvgudar? Naturen i dessa många förgreningar.)

Även om Merkurius är fallen i Fiskarna tycks trägen ge resultat även där. Einstein var inte var något geni i ungdomen, ingen stjärnstudent. Han, vill minnas, lade först flera år på Aristoteles kvintessens som förblev en återvändsgränd. Sedan grubblade Einstein i sju år för att komma på sina relativitetsteorier. Efter det gjorde han inte mer i sitt liv och kom rent av på defensiven när fysiken tog sig nya och otippade vägar. 

I bara Baylans "yoga" (kombination) med Sol, Måne och intellekt i Vatten och disponenten i Eld, kan man misstänka antingen en person som bränner ut sig fullständigt eller bränner ut sin tankeförmåga i förtid. I andra ord: någon vars intellekt alltför snabbt låter sig duperas av fagra framgångslöften och är lättlurad. Baylans karta ser verkligen ut som "den nyttige idioten" bland den politiska typens många underarter.

Bidragande till denna tolkning av svensk arbetarklass och dess naivitet både på låg löntagarnivå och bland dem som med 2-3 ytterligare IQ-poäng lyckats tillskansa sig makt, är Baylans fruktansvärt korttänkta och impulsiva möte mellan Mars och Venus i passionerade Väduren. Detta är den perfekta lögnaren och sociopatens signatur: en som verkligen tror passionerat på sina egna idéer. 

Ingen kommer, som i fallet Kapten Klänning, på idén att ifrågasätta denne polischef i hans feministiska hängivenhet. (Klänning hade subjektivt passionerade Solen-i-Väduren, men bakom utagerande lurade den sliriga Mars-i-Krabban, en låg och sensationslysten nivå som genom Eld/Vatten-kriget bidrog till dubbelheten i hans natur.) 

Vad grävande journalister borde studera är inte om svenska politiker "fjäskat" för it-jättarna för att få sola sig i Begåvningens glans (vilket säkert också är sant), utan vilka ouvertyrer de senare själva ägnat sig åt. Har det notoriskt korruptionsbenägna Sverige i själva verket fallit till föga för kriminella "genier" och lobbyister ännu en gång? Min gissning är att amerikanerna varit smart nog att sopa igen sina spår, men Baylans karta är ett häpnadsväckande naivt slag att jag skulle börja en påverkanskampanj mot någon av denna typ.

 

Tillägg

Förväxlade personer ratade rätt födelsedag, men här är kartan. Även ett sinnelagshoroskop i Fiskarnas tecken (gäller under 2/3 av dygnet) stämmer bra med en it-säkerhetsexpert.

Först databranschens val av ordet "virus" mitt i sin högteknologiska verklighet. Att ha ett psyke i ett Vattentecken tyder på just en orientering mot den sårbara biologiska sfären. Ännu tydligare när intellektets kanaliseras i enlighet med protektionismens och det skyddade revirets Krabban. Blix driver ett mycket litet säkerhetsföretag och det passar bra att hitta Merkurius i 5e chefshuset där Krabban här stämmer bokstavligt: det är en garagefirma av minsta slag.

Intressant är att psyket i Fiskarna upplever en hetta från den Jupiter som i den universella expansionens Skytt breder ut sig och hotar Vattenelementet.

Den i och för sig välgörande Jupiter (särskilt i en tillväxtekonomi) blir i Fisk-psykets en överhettning ("utländska hot") som måste värnas mot. Och med detta kan man titta på de två svärtade husen, två av hinduismens "onda" hus (8e, och 12e är de övriga). Vad göra för att hålla fula virus stångna? Jo i it- och kommunikationshus 3 ställer man in en BRANDVÄGG eller Saturnus, Gränsdragaren. "Hit men inte längre." Oxen gör Saturnus extra kompromisslös och omöjlig att förhandla med. En perfekt symbol för en säker brandvägg (eller nationell gräns).

Inte färglagt i kartan men lika viktigt är att 3e kommunikationshuset ägs av Venus, som själv befinner sig i zodiaktecknet som representerar kommunikation eller förbindelse: Tvillingarna (eller bättre, hinduernas namn: Paret. De krävs två förbundna individer för kommunikation). Och Venus befinner sig i horoskopets mest sårbara hus: det 4e (motsvarande Krabban) för det skyddade hemmet. 

Om man vet i förväg att horoskopägaren är dataskyddsexpert (långt innan han började uttala sig som globala handels- och demokratifrågor) känns de här symbolerna och planetplaceringarna intuitivt sanna. 

Men vad om 6e mörkade huset för Fienden och Olyckan? Mars har en association till 6e (enligt hinduerna) så detta är en tydlig markör för sinnelaget i impressionabla Fiskarna. Det är dessutom en horribel fiende eftersom Mars står med Solen i sitt härskarläge i Lejonet. Här kan man tänka sig att Blix liv slutligen nått sin höjdpunkt, när de nya IT-fascisterna uppenbarar sig inom landets gränser, inbjudna av en fullständigt inkompetent regering! 

En lustig detalj: Med mindre Blix föddes på småtimmarna eller morgonen är det just Censurmyndigheten Saturnus som är horoskopets atma karaka, själssignfikator. Det är därför inte sin egen själ han betraktar som en fiende eller som utgör en olycka utan Gränsdragaren. Att hitta den i 3e it-huset är det tyngsta argument man kan begära på att Månen hunnit in i Fiskarna vid födelseögonblicket (och på låga gradtal inte längre kan göra anspråk på atma karaka-rollen). 

Eftersom Saturnus och den generiska själsindikatorn Solen är naturliga planetära fiender blir därför hotet i 6e olyckshuset än tydligare. Och det var en verkligt alarmistisk och undergångsmättad debattartikel Blix skrev. Astrologin bekräftar sig här även i sina krångligare konceptioner.. Och efter att ha vägt horoskopets placeringar inser man att även detta, likt Baylan, är en i huvudsak Eld+Vatten-driventyp.

Det är synnerligen tankeväckande att ett horoskop så otroligt likt Baylans, står upp och varnar!

Tack till läsaren i kommentarfältet som sniffade upp Blix karta. Likheten till Baylans skapade underlag skulle kunna bli till ännu en lång och jämförande analys, där tvivelsutan de helt skilda Fiendehusen (ur Mån-perspektivet) kan förklara en del. Fiendehuset tycks generera högre medvetenhet än Baylans aningslösa produktstart i händerna på den globalistiska invadören Jupiter. 

"Sverige är ett litet land, behöver fräsch input från utlandet", blah blah.


4 kommentarer:

Susanne sa...

Förstår inte att du inte hittade något om Blix på nätet - här är ett klipp från Svt https://www.cybercom.com/sv/Om-Cybercom/Press--Media/fredrik-blix-medverkade-i-svts-morgonstudion/
där han pratar om ev. cyberattacker. Han är alltså anställd vid detta Cybercom, som sysslar med digitalisering av företag. Verkar en aning motsägelsefullt, får man säga. På Birthday.se finns en Fredrik Blix i Sigtuna, född 26/8 1972. Det är den enda i Stockholmstrakten, och åldern verkar stämma, av klippet att döma.

Seaward sa...

Jo, den figuren såg jag, sysslar med konstnärlig verksamhet. Den intressante Blix företagsengagemang i ett pyttebolag rätt typiskt det nya Sverige där t.o.m. egenföretagare kan bilda bolag för att skattesmita på ett snyggt och "legitimt" sätt. Alla måste tjäna någon Herre, så varför inte egenintresset? Det åsido, har han ändå rätt i det löjliga krypandet inför it-giganterna som Sverige ägnar sig åt...

Susanne sa...

Den Blix med konstnärlig verksamhet heter ju också Bergman, och bor i Enskededalen, född 28/3 -72, så det är inte den jag nämnde. Han i Sigtuna måste vara rätt Blix.

Seaward sa...

Så sant, jag rörde till det när jag var inne och sniffade på Ratsit utan att få napp på någon Blix i samband med företagsnamnet. Jag har lagt till ett tillägg här ovan.