Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 september 2020

Adrianatråden - ledtråd och järtecken som aktiverade det sovande folket

Ungdomskriminaliteten i utanförskapsområdena har kämpat med corona som en andra fokuspunkt i medierna den senaste månaden eller så. Statsmissen Löfven härsknade till och på AB:s politiska ledarsida kommer en diger lista av sätt varpå Sverige förfallit. Ta 12-åriga flickan som sköts den 2 augusti som startpunkt för Sveriges nya självinsikt om hur illa vi låtit nyliberalismens marknadskrafter köra nationen i botten.

Sverigehoroskopet och dess planetära cykler är väl utforskade vid det här laget, men titta lite närmare på de sub-cykler som just gäller under huvudcykelns sluttamp:

Rahu Maha Dasha: 2002-10-05 - 2020-10-05

Antardashas in this MD:

  Rah:  2002-10-05  -  2005-06-15
  Jup:  2005-06-15  -  2007-11-10
  Sat:  2007-11-10  -  2010-09-17
  Mer:  2010-09-17  -  2013-04-01
  Ket:  2013-04-01  -  2014-04-20
  Ven:  2014-04-20  -  2017-04-20
  Sun:  2017-04-20  -  2018-03-14
  Moo:  2018-03-14  -  2019-09-17
  Mar:  2019-09-17  -  2020-10-05

Det är som tidigare konstaterat (i samband med coronas ankomst) den allmänna olycks- krigs- och pestplaneten Mars som rått över Sverige sedan ganska exakt ett år tillbaka. Uppenbarligen är inte den hinduiska indelningen tillräckligt finkornig, men det är med hänvisning till våldets herre man sedan förväntas fingranska planeternas passage i tiden (transienter) för att vara beredd på de onda smärtpunkterna.

Men för specialister (vilket jag inte är) finns också en sub-sub-cykel att tillgå. Varför tredje nivå tycks mindre populär i Indien är för att så många cykelhärskare skapar en komplexitet som kräver extremt djup och korrekt förståelse av horoskopet för måltavlan (entiteten, människa eller nation).

Nu är Sveriges horoskop enkelt intill dumhetens gräns (fråga mig inte hur vi lyckats konstruera flygplan genom vår moderna historia, det måste vara genom "den på miljonen" där talang och yrkesval råkat sammanfalla på ett perfekt sätt. Så här ser tredje nivå om man borrar sig vidare till allt mindre mikrozodiaker (proportionellt förminskade enligt de planetära periodernas längd i storcykeln):

 Rahu MD:  2002-10-05  -  2020-10-05
  Mars AD:  2019-09-17  -  2020-10-05

   Pratyantardashas in this AD:

   Mar:  2019-09-17  -  2019-10-09
   Rah:  2019-10-09  -  2019-12-05
   Jup:  2019-12-05  -  2020-01-23
   Sat:  2020-01-23  -  2020-03-23
   Mer:  2020-03-23  -  2020-05-17
   Ket:  2020-05-17  -  2020-06-09
   Ven:  2020-06-09  -  2020-08-14
   Sun:  2020-08-14  -  2020-09-02
   Moo:  2020-09-02  -  2020-10-05

Sanskrit ligger bortom min sfär, men uppenbarligen är namnet på tredje nivå en avledningar av "pratyaya" (infinitivformen?)

Pratyaya is a Sanskrit term that can refer to several concepts, but in yoga, it typically refers to the contents of the mind – a single thought, a person's basic tendencies or an object of focus in meditation. It can also refer to a person's conscious impressions or internal seeds that do not disappear, even in the blissful state of samadhi.

https://www.yogapedia.com/definition/5736/pratyaya

Uppenbarligen har ordet en speciell betydelse inom astrologin, inte ens på astrologisidor får man veta ordets innebörd. Däremot att tredje nivå används för att "ringa in händelser mer exakt". Det vill säga, hinduisk astrologi verkar ha två metoder för prognoser, dels den västerländska spaningen efter transiter, men alternativt Pratyantara Dasha...

Så raskt över till perioden för mordet på 12-åringen och rådande debatt om det nya invandrargenererade våldet, mer "hänsynslöst" än gamla svenska mesproppar som forna tiders svenska riksskurkar. Clark Olofsson och Christer Pettersson, meh...

Sveriges hela självbild aktiveras när Vågascendentens härskare Venus är tredjecykelns härskare! Lyfter man över resonemangen från personhoroskopet är det själva den svenska KROPPEN som lyfts fram under denna period och som bekant har nationalhoroskopet en rejält rasbiologisk och fosterlandsfixerad Venus i Stenbocken.

Men här måste man minnas lärosatsen att planeten i sig ingenting säger. Av stor vikt är att förstå dynamiken - eller bristen därpå - mellan Venus och dess underliggande disponent, dvs Stenbockens härskare Saturnus. Och det är nu man ser svenskarnas problem med utlänningar (vår apartheidpolitik med Stockhholmselitens slavar och städerskor inhysta i förorten och som putsar och fejar i den inbillade övre medelklassens hem): Venus och välmåendet i nationens Hägn eller Hem (4e huset för det privata) baserar sig på Saturnus i 9e huset, huset som i Sverigehoroskopet är samvetslöst (vilket inte innebär att precis varenda svensk är det). Bara den simplaste läsarten av 9e kan användas: Saturnus som gränsvakt och tullkontrollör mot utlandet (9e står för långa utlandsresor). 

Nationens inre välmående sammanhänger med Vandraren (Tvillingarna) vid landets gräns (Saturnus i 9e). Invandring där andra gör skitjobben åt pursvenskarna var en strategi redan innan 1974 års horoskop, och förlagan till detta oskick var förstås de stora kolonialmakternas slavhandel, något även Sverige försökte tjäna sig en hacka på , men med klent resultat eftersom vi var "sämst i gamla Europa" i så många avseenden.

Men är inte den Lilla Välgöraren Venus ganska långt från att beskriva mord på en flicka? Inte om man ser på den underliggande disponenten Saturnus som faktiskt är Liemannen. Den här kombinationen som Sveriges ascendenthärskare ger händelsevis också svar på frågan varför kvinnor ficks vänta så länge på rösträtt - det ligger sur karma i denna mix och kvinnans löner som aldrig kommer ifatt männens i Sverige ett annat sätt att kombinationen inte alls är så bra som hinduerna (ett patriarkalt samhälle) vill se det. 

Venus och Saturnus sägs vara planetära vänner men kvinnans planet Venus viker naturligtvis ned sig inför patrikarken Saturnus, så frågan är om detta ska kallas "vänskap". Dessutom är Saturnus  placerad i ett omoget tecken jämfört med Venus i Stenbocken. Tvillingarna står uttryckligen för unga människor, och här får man också en nyckel till Sveriges horribla åldersdiskriminering där ungspolingar snart erövrar maktpositioner och närmast skickar föregående generation utför Ättestupan. Det är som en gammal och ytterst grym vikingakultur lever kvar även i landets moderna horoskop, som att gamla strukturer bara bytt till kostym och lever vidare...

Men det avgörande, som gör tredjecykelns Venusperiod till en varningssignal (hade den här bloggen valt en hovastrologs ofrihet och enbart ägnat sig åt att sia om nationens öden), det avgörande är förstås Sveriges medfödda konjunktion mellan Saturnus och halshuggandets demon Ketu. Det går inte att diskutera kvinnans lott i Sverige eller det svenska folkhemmets rofyllda lycka utan att ta hänsyn till att landets gränser står inför en invasion eller en sviktande gränsdragning redan 1974, när nya grundlagens primära syfte var väl att ge kungahuset på båten. Men det är nyliberalismen, den globala kapitalismen, som stod på tur vid denna tid och som kom att straffa landets befolkning. 

De som möjliggjort den 12-åriga flickans offerdöd ser man i Privilegiesverige, den mer vågade och ränksmidande del av horoskopet som drar nytta av frågor om gränslandet: Saturnus står i stark relation med Elitens gränsöverskridande handelsman Merkurius! Som nämnt (ofta) är svenska handelsmän fullständigt korrumperade av att vara trängda från båda håll av Sverigehoroskopets onda Sol (!) och onda rikedomsplanet Jupiter (!). En mäktig trasselhärva som involverar det 5e tursamma huset (tursamt för de bemedlade kretsarna). Elitens förhållande till vida världen skadar således Venus på hemmaplan och även om kulorna som träffade 12-årigen inte avlossades av någon från Etablissemangs-Sverige så var de ytterst skyldiga genom att ha följd upp Sveriges ärorika tradition av importerad slavarbetskraft.

Än en gång visar Sverigehoroskopet hur skadlig den rådande kapitalistiska ordningen är för landets medborgare. De kriminella gängen är helt enkelt Elitens fula Skugga. Ta bort den förra och dess planer för landet, försvinner också Skuggan. Och det vet den nu helt genomkorrupta Stefan Löfven men eftersom han är en högersosse som älskar kapitalismen kommer inget att hända. Det blir ett framtida inbördeskrig i Sverige. Kontroll- och övervakningssamhället kommer enbart att handla om att beskydda i huvudsak dem med ekonomi att köpa allt mer högteknologiska övervakningsprodukter. 

Men ingen kommer att vara säker för kriget kommer bara att eskalera och "gängen" eller "klanerna" hitta motmedel. De kommer t.ex. att nästla sig in i position där de kan knäppa av Elitens larmsystem. Bakgrundskontrollerna av anställda kommer att skjuta i höjden och ingen kan vara säker på att inte ett felfördelat "blekansikte" gått över till "svartskallesidan" - nationen har ju börjat driva mängder av medelklass ner i underklassen. Sverige är nu ett så ondskefullt land och så ur linje med vad Universum vill med mänskligheten (ja, det finns en Plan!) att "Ligorna" kommer att göra till det till ren sport att överlista Etablissemangets alla försök att upprätta sitt fascistiska samhälle.

Visst är det ett snöpligt slut för ett land som vi trodde var världsbäst, men Vattenbärarens tidsålder kommer inte att respektera självisk penningackumulation och en egoistisk definition av makt. Globalism blir det men inte kapitalistisk.

*****

Utan att begå övervåld på astrosymboliken för Sverige visar sig alltså tredje nivåns cykel lyfta fram den kombination av Saturnus/Ketu som jag före bloggens årslånga uppehåll inte noterat. Den kanaliseras via en 12-årig flicka (Venus) och perioden enligt tredje cyken är alltså var de större och omslutande cyklernas "tid" kommer att landa: Rahus girighet den yttersta, våldets Mars den mellersta och således Venus den inre cykeln som sin natur trogen får "ta skiten".

Saturnus är i all sin strävhet, gränsande till "armod för var och en, "verksam välgörare" för Venus och Sveriges Vågascendent. Men den förrädiska matematiska punkt som kallas Draksvansen, södra månnoden eller Ketu tippar alltså Saturnus  över ända, och den halshuggna demonen skapar en klantighet i landets långsiktighet (påspädd av Elit-Jupiters korta projekt som alla syftar till stora och lätta pengar) och gör nationens själ (Solen) till en tveksam historia. 

Rikedomsjakten och "projektmentaliteten" blir Sveriges död. (Saturnus står för permanenta förhållanden, Jupiter för en "glidares" sätt att smita förbi gränserna, just som Sveriges Etablissemang beter sig.)

Saturnus borde ha fått råda och göra folket härdat, disciplinerat och måttfullt i sina behov. Men det är bara en önskedröm. De är inte det land och folk Sverigehoroskopet beskriver. möjligen drömmer bloggaren sig tillbaka till sitt älskade Bayern på 1400-talet...

Men varför inte som avslutning granska transiterna morgonen för vådaskottet på 12-åringen? Ger den metoden något varsel om starten på sorgens och förvirringens tid för hela landet?

I äldre tid var världen efter mörkrets inbrott laglöst land och kanske därför placeras Fiendens och Olyckans hus under västra horisonten. Flickan vådaskjuts nattetid, strax före soluppgången. Det ett spektakulärt horoskop på det sättet att livskraftens Sol i Krabbans (naturligt, biologisk liv) här drabbas av att soldisponenten och Krabbans härskare Månen just sjunkit ner i 6e Fiende- och Olyckshuset och därtill med Jupiter (som sägs ge snabb och smärtfri död).

Kartan tecknar redan här en disjunktion (150 grader eller det hinduiska 6-8-förhållandet mellan två indikatorer som här är delar av samma historia, Solen i sublunärt tillstånd/Vatten och dess disponent där den supralunära Skytten världsligt sjunker ner i Olyckans hus och därför renderar Lyckans Jupiter (yttersta ägare till både Sol och Måne!) kraftlös - ett extremt sårbart tillfälle i tidens egen berättelse om sig själv. Här finns nu en hinduisk lärosats som säger att Jupiter gynnar det hus där den befinner sig i, men i så fall borde Jupiter-Månen ha skyddat biologiskt liv från olyckor! Själv med Jupiter i 6e har jag aldrig upplevt något skydd från olyckor, för mig är "gräddfilen" på inget sätt en tydlig faktor i livet. 

Även andra enkla käpphästar i indisk tradition har tyckt mig tvivelaktiga, som att tecknets planetära härskare alltid är favorabel när den aspekterar det egna tecknet. Man Mars-Stenbocken i attack mot Väduren, till exempel, tycks inte vara särskilt gynnsam om det är inte är krig och själviskhet man är ute efter! I teorin är ju detta som att en aggressiv auktoritet (Stenbocken) som slår sina barn (Väduren)! Säkert för att lära dem "Herrens tuktan och förmaning".

Kartan för dödsskjutnigen berättar förmodligen mer i relation till offrets födelsehoroskop. Vad dödshoroskopet skulle berätta om Sverige är inte lika klart med mindre man vidgar synfältet och följer de hinduiska reglerna för planetcykler preciserade av transiter. 

Sveriges huvudcykel är här den giriga Rahu och undercykeln är Mars. Rahu står bara några grader från Sveriges medfödda motbudskap (Ketu) så att ambitionen aktiverar halshuggningen vid landets Ketu. Men det unika här är att Venus - en kvinna - är involverad. Säkert har det funnits fler kvinnliga döda i våldssammanhang under Sveriges många år under Rahucykeln, men det är landets subcykel Mars som kanske är mer intressant, var kommer överdrift av våldsam karaktär att drabba arma svenska Mars i 8e dödshuset?

Vid skottdramat passerar Mars i transit Fiskarnas 25e grad, och nog är en passage genom Sveriges Olycks- och Fiendehus ett generellt omen men jag tycker den kopplingen till Sverigehoroskopet är rätt lös. Visst kastar den sin onda 90-gradersvinkel framåt och träffar Sveriges 9e hus för bisarr gränsdragning och problem att identifiera sig själv mot utlandet, men ett "bättre" datum hade varit snart efter den 20 juni då Mars nyss gått in i Fiskarna och direkt högg mot Sveriges hafsiga Saturnus+Ketu. 

Vid den tiden passerade dessutom Solen exakt Sveriges veliga gräns mot utlandet. Den intresserade får själv erinra sig om något olyckstillbud inträffade runt den 20 juni som påverkade Sveriges själ och identitet. Jag minns bara "corona-corona-corona" i medierna, men har inte världens bästa minne. En snabb googling ger dock en 9e-husrelaterad händelse ang. corona, publicerad nästan perfekt den 25 juni:

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/06/forlangning-av-tillfalligt-inreseforbud-till-eu-via-sverige-till-och-med-den-7-juli-2020/

Mer än så kanske man kan kräva av en flyktig soltransit och utlöser de Privilegierade svenskarnas eviga dans mellan 9e utlandshuset och 5e privilegiehuset. (Här aktiverar alltså Sol-transiten landets natala Sol som står tätt intill 9e hus ägarens Merkurius.)

Doktrinen om att använda tre cykler krävde tolkning (och kanske fantasi) men transiterna hade säkert betydelse som triggers för Adrianas födelsekarta (där jag inte sett något datum för på nätet).


4 kommentarer:

Susanne sa...

Här måste jag påpeka att mordet 2/8 enligt tabellen skedde under ketus period i den tredje dasha-nivån, och inte under venus, som inleddes 14/8.

Seaward sa...

Lättad kan jag meddela att jag för en gångs skull inte tryckt galet på tangentbordet (ett tyvärr allt vanligare fenomen - säkrast läsa nytt inlägg ett dygn senare när jag ofta sett och åtgärdat åtminstone några stavfel).

Mordet inträffade näst sista veckan i Venus korta period i tredje nivån:

Ven: 2020-06-09 - 2020-08-14

Havsörnen sa...

Adriana skulle ha fyllt 13 om någon eller ett par dagar. Låt oss säga 8 september. Födelsekarta med transiter för den 2 augusti:

https://postimg.cc/7CTKGcGx

Mamman kommer från Polen, 1987-10-28.
Pappan är iranier, 1985-09-20.
Föräldrarna är frånskilda.

Mamman och hennes nya man var tydligen bortresta. Mormor bor i Norsborg, men flickan hade ju en hund med sig ut klockan tre på natten och pappan har en amerikansk staffordshire terrier, kan det vara den hon var ute med? Har sett bild på pappan med en dylik hund. På en annan bild är han uniformerad som ordningsvakt.

Enligt Lärarförbundets nättidning lararen.se köpte rektorn på Freinetskolan Kastanjen, där Adriana gick, in en staffordshire terrier som skolhund i våras:

"Hon var en av eleverna som kom dagligen och ville hänga med hunden. Dels gick hon och jag egna promenader med Iggy, men sedan kunde hon faktiskt komma och hämta honom själv ibland. Hon var den enda eleven som fick det förtroendet, säger Maria."

Seaward sa...

Trots osäker data ser jag en sak. Vid transiter blir effekten osäker om inte samma planeter upprepar något i födelsehoroskopet. Här finns någon i den stilen.

Attackens Mars i 90 natalt till ett skumt Lejon, Solen fienden Saturnus i med "halshuggna" Ketu är ingen vidare potential.

Skottet går av när Mars i transit istället rör Ketus andra hälft, Rahu. Men Rahu får därför en vitaliserande "spik" och via opposition triggas därmed halshuggningens Ketu mittöver.

Inte exakt men transiten innehåller snarlika komponenter till det medfödda Mars/Ketu-dramat. Mars och en nod är en mycket mer sällsynt händelse på himmelen och Mars regelbundna rundor genom zodiaken är inte alls lika allvarligt som när en mer sammansatt födelseindikation återupprepas.

Saturnus transit ger sjätte positionen från födelsen, en svag ett tecken lång tid för olycka som inte lindras av att Sol och Saturnus är ömsesidiga fiender och Solen allmänt står för livskraft.

Att hon föddes med en svag opposition mellan Mars och Jupiter ("sataniska axeln") verkar inte ha någon motsvarighet i dödshoroskopet.

Men det är förstås den exakta ascendenten (den fysiska kroppen) som är det viktigaste, måltavlan för den olyckliga kulan... Det är ascendentens gradtal som bör stämma överens med någon på himmelen dessa småtimmar...

Kan det vara så att din spekulation involverar Solens transit över t.ex. en Måne i något exponerat läge (hörnhusen)? Bara gissningar, utan ens exakt dag finns flera svagheter att peka på...