Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 september 2020

Eliten misstar aldrig makt för kärlek (kritiska äktenskap)


Det skrivs f.n. tidningsartiklar om och ges - mot betalning till Aftonhoran - utdrag ur Dominica Peczynskis guldgrävarbok "Jag gör som jag vill". Här tycks hon beskriva hur hon halade in en 12-taggare på statusskalan. 

Men boktiteln är naturligtvis falsk, streberkvinnan gör inte alls som HON vill utan som samhället lärt henne att hon ska göra en kvinna i kategorin "prostituerad" att göra: sila bort småfisken och gå på storgäddan. Jämförelsen mellan f.d. finansminister Anders Borgs och hennes horoskop visar att Eliten alltid tänker utifrån klasstänkande även om de självförljuget kallar det kärlek. Se här:


1. Borg (inre kretsen) har god intelligens och är lyckligt lottad i valet att söka ledarpositioner: den expansiva lyckobringaren Jupiter stöttar Solen (intelligens, ledarposition) och den senare är dessutom horoskopets ATMA KARAKA (själsindikator), en destinerad ledare med andra ord, eftersom Solen som själens emblem här blir Borgs personliga AK vilket därmed drar in Solen som "ledargestalt". Något gott måste Borg gjort i tidigare liv för att kunna rida in på så gynnsamma "solvindar" i detta liv. (Hur hans schabblat bort sin medfödda goda karma har många äldre inlägg diskuterat.)

2. Peczynski intar i denna dubblerade NATURLIGA ZODIAK slavinnans roll i det otursdrabbade 6e huset. Men Jungfrun har ett vaket intellekt och vet hur man gör det bästa av varje situation. Under åren i mimande "popgruppen" Army of Lovers valde Pec bekymmerslöst pinuppans roll. Att prostituerad sig för mäktiga män faller sig enkelt om man ser att horoskopet rymmer dels Venus + de Superrikas Jupiter å ena sidan, samt allt intellektuell (merkurial) verksamhet närmast aggressivt (Mars) fokuserad på ledande män (Lejonet). Det är dessa själsliga tillkortakommanden Pec tror är hennes fria vilja. Det är egentligen bara en slav återfödd att ytterligare degradera sig genom att (med den tydligen ändå inte så begåvade maken) skriva en bok som kapitaliserar på deras "kärlek". 

Man behöver inte ens gå till astrologins tekniska regelverk för att förstå a6tt det är en prostituerad och dekadent Venus som hänger slakt över det här paret. Allt i Pec:s horoskop visar hur hon gillar män som signalerar Jupiter, den rika samhällsklassen. Själv känner hon sig ju som en Jungfru, en träl, men träl som vill komma upp sig via partnerskap (Vågen där Venus ger stora pengar eller position: Jupiter).

Nu har visserligen mött Jungfrun av denna årgång och de var alla vänliga och älskvärda, men här handlar det inte om den personliga ytan utan om djupa och grundläggande drivkrafter. Den "naturliga zodiaken" skulle lite löst kallas en granskning av Platons himmelska Idéer i deras synliga ekon här i den materiella världen.

3. Förutom att Pec ÄNTLIGEN lyckas permanenta sin klassresa uppåt tack vare en kåt f.d. minister, har de i alla fall det gemensamt att de är hedonister och älskar pengar. Husfriden torde åtminstone vara hyfsat när båda två har sinnelagets Måne i Oxens tecken, men när de blir förbannade, då ryker det flisor ur armaturen. Men även här finns divergenser. Borg är en simpel satanist: Månen i Oxen undermineras av att Venus står mittöver i ett svagt läge i Skorpionen. Han vakar svartsjukt över det attraktiva köttstycke han tror sig ha erövrat. 

Pec är ett betydligt mindre materialistisk och inte så villig att frysa tiden och låsa ett status quo som Borg är. Hon har en frisinnad Måne som skulle gå vidare i samma ögonblick en ännu mer imposant figur äntrade rummet. Hennes sinnelag är materialistiskt men styrs från Luftnivåns Venus där, som vi sett, alltid hoppet om MER hägrar (Jupiter). Den moraliska ryggraden är noll eftersom Saturnus fallit ner till Väduren som enbart klarar disciplin om det gagnar en själv. Det är därför en bisarrt otrohetsbenäget horoskop. Så den man som tar en sådan här, bör veta vad han ger sig in på. Eftersom Borg utöver sin intelligenta sol badar i ett hav av okunnigt mörker (planeter i samtliga tecken av typen Tamas) är hans höga intelligens satt i tjänst hos dåliga arbetsgivare, verkar för onda tankesystem, etc. Det är därför begripligt att han inte ser vad hans affischflicka sysslar med i sina tankar.

*****

En par som såg problemen tidigt var en "kreativ pr"-chef och hans guldgräverska. För bara några år sedan ett verkligt prinsessbröllop mellan ekonomijournalisten Carolina Neurath och Niclas Engsäll, barn och sedan två sekulära idioters senkomna insikt att de inte alls har något att säga varandra. (Den sekulära människan är per definition en byfåne eftersom hon inte tror på själen och därmed låser ute sin egen själ, den som ger Intelligensen en väg in i den enskilda fysiska kroppen.)

Intressant detalj: Anders Borg och Carolina Neurath påminner om varandra, Borg lyckades bli finansminister i Sverige utan mer än en korrespondenskurs i ekonomi. Neurath fick jobb på Svenska Dagbladets ekonomiredaktion utan en enda högskolepoäng i ämnet! Det säger något om hur simpel den tankenivå är hos de som de facto styr hela folkets liv och död. Vem som helst tycks i praktiken kunna göra jobbet och kvittera ut hög månadslön. 

(Här ser man varför Sverige är så mediokert jämfört med övriga västvärlden, korruptionen och svågerpolitiken är total... Men jag har lovat att sluta diskutera Sverigehoroskopet eftersom landet ändå sjunger på sista versen. Allt har sagts som behöver sägas, och det flera gånger om.)


Intressant om image-konsulten (inre cirkeln) är att han har en ömsesidig reception mellan härskarna över Stenbocken och Krabban, YTA (eller form) och INNEHÅLL. Det drar honom ohjälpligt ner i den falska värld av pr-världens ytliga påståenden, inte sällan för att mörka eller glida på sanningen om människors, företags eller produkters solkiga inre. Att han är en vanemässig och skicklig lögnare visar också omoralens Mars som från kommunikationens Tvillingarna attackerar hans egen Merkurius och Sol (det manifesta som syns i solskenet). Jag håller symbolerna på deras ytliga mest materiella nivå eftersom horoskopet som helhet pekar i den riktningen.

Även den här kvinnan är en guldgrävare i den meningen att hennes begärsfulla Måne står i Stenbocken och där är nästan övertydligt fixerad vid materiella uttryck för makt - som den illa placerade rikedomens Jupiter som pga. Stenbockens Jord-element förvägras visa vad verklig andlig rikedom här. Kvar för Neurath blir bara att skriva om överhetens hantering av sina rikedomar. Men själv tänder hon på att intervjua bankledare!

Hon har också en ömsesidig reception, likt ex-maken, men mellan omoralens Mars och intellektuella Merkurius. Enligt den naturliga zodiaken är hon speciellt intresserad av 6e huset - fiender eller olyckor - och 8e husets korruption och död. jag måste tro att dessa "naturliga" dispositioner är förklaringen (med makthavarnas orättmätiga rikedomar, Månen+Jupiter i Stenbocken) förklarar hennes "karriärgenombrott" i studiet av en finansbank. 

Det vilket visade sig vara en Pyrrhusseger eftersom bankmannen Qviberg friades om ev. oegentligheter, men uppståndelsen blev Neuraths biljett till den "högsta kasten". Någon påpekade, riktigt eller ej, att hon hade en hög nazimilitär ett par led tillbaka i släkten. Kanske är det försöken att sona nazisternas tjuvande av judars tillgångar man ser i kartan här ovan! Fundera på varför hon är inne och gräver så djupt i "den onda karmans 8e hus"! Se också hur familjerikedomen (Månen+Jupiter) baserar sig på Saturnus, instängd i onda karmans åttonde... Många ledtrådar här.

Men kvinnans horoskop är så sjukt introvert att äktenskapet var dödsdömt från första början. Visserligen bör "lika barn leka bäst" och båda är materialister ut i fingerspetsarna, men just bristen på inflöde från den intellektuella och andliga världen är vad som dödar allt samliv mellan två (förhållandevis) tröga jordklumpar!

Dessutom tycks PR-nissens vassa tunga och elaka intellekt (ett sånt som behövs för att slipa idéer väl) skada kvinnan. Hans Mars gör honom inte bara till en bra lögnare utan drabbar Neuraths Mars i Jungfrun, också det en nervös och hyperkritisk inre läggning. Naturligtvis råkar två Mars snart i krig och sen bär det bara utför. Det är Neurath som upplever sig huggen i ryggen av mannens ständiga verbala uttryck. Han har ett mycket mer vitalt och vilt intellekt och kvinnan drar sig bara ännu djupare in i sin medfödda inåtvändhet.

Mänskligheten tycks aldrig göra några framsteg om man studerar sådana här kartor från Eliten. Hur kan det komma sig att artens sämsta representanter kan ta makten över så många som är dem överlägsna? Filosofen Platon menade att det är vägen på Jorden, nybörjarna är hungrigare, äldre själar har i princip sett igenom den här töntiga showen redan i unga år och väljer bort makt eller t.o.m. karriär. Se föregående inlägg om Trump som "bara ett barn" så klarar bilden ytterligare!

 

Inga kommentarer: