Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 september 2020

Senaste från IT-prästerna: leka Tjuv & Polis istället för att omskapa världen


Samhällets fiende blir en alltmer angelägen uppgift för it-nissarna på gårdagens flashiga byråer. Sverige ska ju bli ett land av "innovatörer" och till och med nördar växer upp (tror de) och börjar söka MAKT. I morgonradion 9.15 ett långt avsnitt som är irriterande upprörande i sitt illa valda perspektiv och ordningsföljd på angelägna förändringar.

Ny datoralgoritm eller "verktyg" utvecklad i Uppsala ska söka suspekt mentalitet i  extremt i stora textmängder som "kanske är svårt för en människa fånga upp".

Sveriges Radio har en mycket kortare version upplagd, publicerad redan 04.00. Den kartan visar hur en nymåne i upplösning i härskaren Lejonet inskärps av att kungamakaren Regulus står konjunkt med Lejonascendenten som för att understryka att den rådande Makten här hävdar sitt! Intressant men kanske oroväckande är Solen/Härskaren akut döende i 30e graden och därmed svagare än den terrorfiende som ska bekämpas, Liemannen Saturnus i negativt härskarläge i Stenbocken, i 6e FIENDENS HUS är för Lejonet "mindre nyfödd" i 2a graden  - planeter i negativa tecken mognar baklänges. Med bara en grads skillnad vinner Fienden trots Lejonets vräkiga ståtande med sitt nya smarta verktyg.
Kort sagt: eftersom att vår it-fierade värld på bara en generation skapat lässvaga och ynkliga människor som bara förmår överblicka en ja- eller nej-knapp i appen ska vi nu ytterligare sjunka i intellektuell kapacitet genom att Storebror - Datorn - gör bedömningar av en skribents läggning. (När den här bloggen var ny för tio år sen kom det en mängd suckande inlägg över att texterna var för långa, tio år senare lär det bara ha blivit ännu sämre beställt med det svenska intellektet.)

En helt död it-algoritm - utan psyke - ska genom lika döda inmatade substantiv (valda av en människa med vissa preferenser) avslöja "psykologiska faktorer". Jag tror radion höll på i tio minuter om omöjliga alkemi att få skruv och mutter att få äkta intelligens.

"Vapen" nämns som ett typiskt misstänkt ord i text, men jag kan tänka mig att även ord som "Harmageddon" eller "Domedagen" - flitigt använda på den här bloggen - skulle fångas in och rapporteras till amerikansk myndighet (för Sverige finnes inte längre, för den som trodde något annat).

It:s frammarsch före det att ledarna hunnit tänka ut nya livsmönster för den friställda massan som robotarna utför, är ett tecken så gott som något på att den här skutan numera är herrelös. Inte en strategisk general i sikte värd namnet.

Och jag talar inte om att Kapitalismen nu gör sin sista framryckning för att ytterligare några dollarmiljardärer ska kunna borda raketen som avreser till annan planet efter att monstren har förött Jorden, utan en skuta som redan nu är herrelös och utan smart planläggning. Istället för att tänka globalt, tänka på Jordens framtid leker lägre sorts intellekt "tjuv & polis" och lägger stora pengar på en skurkjägaralgoritm som bara förlänger världens plåga under den gamla och orättfärdiga samhällsordningen.

Notera bästa läsare: nog för att kombinationen av ordet "orättfärdig" och "samhällsordning" skulle få röda lampan att blinka på "verktyget", så lär det inte hitta något i föregående textmängd "svår för många att överblicka" som kan tydas av den förment nödvändiga datoralgoritmen som en uppmaning till blodig revolution. Ja, nu råkade jag visserligen skriva några höggradigt misstänkta ord, men poängen är klar.

IT-fascisterna är på väg mot att skapa ännu ett praktfiasko som levererar mindre än utlovat. Kanske kan det fånga upp yttranden från något ytterligt korkad och explicit t*rror*st. Att programmera en dator med alla schackspelets regler så att datorn slår en människa, det är visserligen imponerande, men att skapa ett "verktyg" som förstår mänskligt tänkande, allegorier, poetiska vändningar, etc, det är bara ännu ett tecken på it-dårarnas hybris.

Men vet vem, it-fascismen kanske är som dr. Frankenstein, galen och besatt av att skrota skrota mänskligheten för att istället knulla robotar. Alla vet hur sårbart människans psyke är och hur lätt de mest perversa preferenser kan uppstå. Nu har alltså det certifierat lika galna som begåvade it-prästerskapet kommit på god väg att i grunden sabotera världen som människor kände den. Låt oss hoppas att Naturen sänder sin Domedag medan tid är, innan it-dårarna fullbordar sin egen variant. 

Nästa mänsklighet har inget behov av "tjuv & polis"-algoritmen utan just sådana it-resurser som jag nyligen beskrivit som en global taggning av alla medborgare och datasystem för att på kvotbasis ge alla sin rättvisa del av kakan. 

Lugn i världen kommer först när alla känner att de är rättvist behandlade. Men nej, i Uppsala vill man hellre utveckla datorverktyg för att bevara status quo i ett rejält unket maktspel.

*****

En verklig person istället för bara en "hybrisdrabbad it-fascist" är alltid välgörande att möta. Humaniserande. När jag kollade Sveriges Radios hemsida visar sig en drivande person bakom "verktyget" vara vad jag tar för en invandrare till Sverige och vars föräldrar kan ha flytt krig och terror i Mellanöstern. Det är visserligen en motivation för att hålla världen under kontroll, men när den "psykologistuderande" säger att: "Människor är vad de äter, vad de gör till vardags. Med den typen av information kan vi nå ganska långt i att identifiera grundläggande personlighetsdrag, olika preferenser, känsloläge och så vidare", då ger inte jag mycket för den psykologi han irrat in på. 

Det är som synes en nästan den avdöda Skinner-behaviorismen han pratar om, en syn på människan som bara ett biljardbord med tydliga orsak-verkan-förhållanden när bollarna träffar varandra. Skinner eller mekanik har  ingen begåvad psykolog tagit på allvar på bra länge! Men så har den gode mannen troligtvis fått sin beskärda del av svenskheten, alltid 100 år efter inom så många områden. Kognitiv beteendeterapi är t.ex. omänsklige mekanikern Skinner och arbetsgivare älskar att  den typen av terapi så att sjuka snabbt kan återvända till "arbetslinjen" efter lite magisk suggestion. KB lappar kvickt ihop men löser inte de verkliga problemen. Det handlar bara om pengar.

Jag var tvungen att räkna ut en av "verktygets" skapar för att se vad det här handlar om!

Det mesta talar för en sinnelagsascendent i Vågen eftersom kombinationen av Mars (krig och terror), Ketu (halshuggning, beröva någon ambitionen) och  Månen (sinnesstämning) tyder på ett barn som märkts av krigen i Mellanöstern eller åtminstone känner empatiskt för situationen där. Månen är hemmet men också förmågan till empati. Det följer rätt naturligt att läsa trippeln som ett sinne som vill halshugga den demon som rubbar båten eller Vågskålarna och förorsakar obalans.

Hemmet beskrivs även av 4e men här undermineras Solen (enklast uttryckt som livskraft) av att dess disponent Saturnus dels är Solens fiende men också befinner sig i 6e huset för Olycka och Fiender. Samma horoskop antyder alltså att denne av "verktygets" flera utvecklare har en personlig vendetta pga. egna eller släktens upplevelser, precis som jag trodde. En klankrigare har tagit parti för det sammanflätade Sverige och USA.

Att sedan psykets dröm är "ett hem i välstånd" - Jupiter i upphöjt läge i 10e huset för makt eller den styrande principen - stämmer bara alltför väl in med det sagda.

Men det typiska är också att räknenissen (Skinner - behavioristen) är tydlig när Saturnus står så svagt (även vad gäller zodiaktecknet) och så mycket Luft dominerar och drar mot räkneövningar av det slag som artificiell intelligens är. 

Verklig, levande intelligens kommer som sagt från astrologins Sol och här är den systematiseringsbegivna Stenbocken med sin härskare Saturnus illa placerad i Upplösningens tecken Fiskarna och därtill i 6e olycks- och fiendehuset. Faktiskt ser den här kartan ut som en arketyp ett terroroffer. Visserligen är Saturnus i Vatten vansinnigt kall och kyller ytterligare en kalla Stenbocken. Så klart man satsar på fel häst då, och väljer helt fel lösning för världens illamående. 

Den här psykologin vill egentligen fortsätta kriga och tycker sig genom Sveriges nya närhet till USA hittat ett sätt att lyfta kriget till den spelplan som med astrologins LUFT utan stöd från ELD bara blir den mänskligt analytiska nivån. Internet - simpla luftskallars tummelplats.Ja, Luft som drar ner mot Jord och Vatten tappar ytterligare i gudomlig inspiration, den de antika västerlänningarna förstod så mycket mer om. (Eld och Luft är, som sagt, en riskabel kombination som kan föda galningar och extremister likväl som klärvoajanter, visionärer eller verkliga genier.)

För personliga möten och förflutna bekantskaper kan jag berätta att jag känner till inte mindre än tre personer med Vågascendenter, årgång 1967 och med samma placeringar för Jupiter och Saturnus. ALLA har mått psykiskt dåligt! Självmord- eller självmordsförsök och t.o.m. vacklande könsidentitet är en del av missljuden i dessa livsöden. Den kinesiska astrologin avhandlas inte på denna sajt men 1967 är Harens år, med känt sårbar psykologi. 

Naturligtvis skiftar berättelsen från en timma till nästa, men är basen svag ökar risken för fler olycksfall i Tidsherrens kontinuerliga arbete. Jag har länge misstänkt att Jupiter-i-Krabban inte så mycket betyder "extra nobel Krabba" som Krabba med extremt stort skyddsbehov, dvs en ovanligt sensitiv typ av Krabba. Saturnus å sin sida har en försvagad förmåga att dra gränser i Vattenelementet (som gränslöst rinner på). Saturnus och Jupiter är komplementära faktorer men ibland anar man redan av dessa två målarpenslar som skildrar det stora ödet, att tiden inte är optimal.

Några inlägg tillbaka nämndes att Storbritannien avkriminaliserade homosexualitet för män just 1967, med villkoret att de gruppen inte betedde sig utagerande på gator och torg. Horoskopet för lagändringen har Gränsen/Gränslösheten (Saturnus/Jupiter) i samma positioner och Jupiter i Krabban ligger där i olycks- eller fiendehuset, samtidigt som den defekta Gränsdragaren i 2a ekonomihuset är en rätt passiv husplacering men kanske just därför (och inklusive Saturnus svaga position i emotionella Fiskarna) visar samhällets minskade önskan att opponera den blinda sexualitetens Mars mittemot Saturnus. 

Kort sagt: Lagiska Saturnus slappnar av eller orkar inte uppehålla sin opposition mot Mars. Tidsandan tecknar karaktärslöshet och därmed mjuknar också lagen mot dem som förlorat förståelsen av vilka de är (självkännedom ger karaktär). Man skulle kunna säga detsamma om teamet som bygger "verktyget". De har inte fattat att de spelar på en karaktärslös nivå. Orättfärdiga länder kan inte kriga mot terrorn, det ger ingen genklang i de högre himlarna! Är Akrami av judisk eller arabisk börd, borde han förstå det, med mindre en sekulär och fallen utblick. (Att bara vifta med "verktyget" för USA är förstås närmast en garanti för en störande världslighet.)

De första terroristerna i västerlandets historia var de judiska upprorsmän som startade revolten mot imperialisten USA - Rom menar jag - och som efter att krossats av den överlägsna stormakten gick under jorden och återuppstod som den nya läran kristendom. Inom en omstöpt rörelse tillkom behändigt skriva urkunder som skulle bevisa hur mycket Jesus älskat att se romerska ockupationssoldater på palestinsk mark: "om en romersk soldat regelenligt kräver av en lokalbo att få sin packning buren en sträcka, gå då två sträckor för att verkligen visa er underdånighet". (Citatet, här fritt återgivet, blev med tiden till Martin Luthers så kallade "kristna överloppsgärning" - den fria kristne behöver inte, men gör det ändå för att visa hur överlägsen moral han har - se Ebba Busch självgoda leende för exempel på denna andliga hybris.)

Dessa förfalskningar av de verkliga och hårdföra motståndarna till orättmätig ockupation ledde genom många krig i Europa till kristendomens totala förfall och vår egen tid. Sant var att den judiska psykologin runt år 1 var enkel: "en människa definieras av sina gärningar inte av sina ord. Men redan denna enkla etik avslöjar hur ute och cyklar utvecklarna av "dataverktyget för terrorspaning" är. En dator har inte intelligensen att para hop "tonfall" med "ordval" om inte it-fascisten först själv bestämmer vad som ska räknas som "suspekt". Men bara dårar jagar sina egna karikatyrer! Det blir nog att börja kalla in misstänkta i person igen, för att syna dem - människa till människa. Ord på nätet behöver inte betyda något alls.

Jag tippar att det här "verktyget" aldrig lyfter. USA kommer att ha större problem internt än att supporta det här projektet för globalt herravälde på det gamla onda sättet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En AI Jesus skapad av George Davila Durendal finns redan i alla fall.

https://www.thesun.co.uk/tech/12513115/aritifical-intelligence-jesus-doomsday-predictions/

Här berättar han själv om AI Jesus

https://medium.com/@GDurendal/i-created-an-a-i-clone-of-jesus-4263339c327

Seaward sa...

Kul nyhet i kategorin slask. Men jag måste säga att en av de slumpmässiga datorgenererade profetiorna hade ett filosofiskt djup. Det hade förstås inte "verktyget" en aning om.

"And he said unto them, Depart ye for him, and see the mouth of all the remission of death"

"Och han (Jesus) sade till dem (sina lärjungar): Sälla er till Honom (Gud) och se (ur detta perspektiv) den mun (vårt Ginnuga gap!) som förlöser från (den personliga) döden."

I princip klassisk kristendom, förutsatt att läsaren själv använder sin förförståelse och hur begrepp som "dödens käftar" i den inprogrammerade Bibeln brukar användas, och därtill fyller i (parenteserna). Då kan man själv skapa en koherent tanke ur den pseudo-smörja som AI spottat ur sig.

Intressant länk, tack!