Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 september 2020

ISSA (Inte så seriös astrologi): Åkessons snörvlingar


Eftersom Sverige är lika döende som kapitalismens sista ansträngda andetag får man titta efter de små glädjeämnen som ännu bjuds. Som Åkessons snörvlande och vad som enligt bild verkar vara bruket av kavajärmen som snorhyvel i talarstolen.

Är han regeringens egen superspridare? Som paret Beckham som reser runt världen och festar och folk faller sjuka till marken runt dem?

Låt oss titta på vätskans Måne i alla tre horoskopen - är det en toxisk Måne hos dem alla? Är det något annat? David och Victoria har känd födelsetid men för Åkesson utan känd tid väljer jag en solascendent (snarare än sinnelagsascendent) - Solen i världen är den aktiva människan i rörelse ute bland folk. Entouraget som löper risken att smittas blir då Månen:

Jimmie Åkesson:


Förutom risken att bli infekterad av Satans lögnviskningar (vilket redan har skett när Svenskt Näringsliv bjussade orala njutnings-Oxen Åkesson på några luncher och vann partiet för profitstyrd skola eller om det var sjukvård) ser partiledaren verkligen ut som en superspridare av allsköns fanstyg. Månen har ett entourage bestående av stor (Jupiter) kontaktyta i den lättsmittade Krabbans tecken (Vatten överför både näring och skit). 

För den som minns Åkessons "utbrändhet" och långa bortvaro från riksdagsarbetet är också det 12e huset för krankhet intressant. Jag säger inte att Åkesson lurade Försäkringskassan på sjukersättning men uppenbarligen tär den officiella rollen (Solen) hårt på en livskraft Satan riktat in sig på. Och som vanligt visar det sig vara kattguld, det Djävulen lockat med...

David Beckham:

 

Lustigt nog ännu en markerad för att bli en Satan för mänskligheten, fast här garanterad via sin fysiska kropp än en Oxe som fick unga beundrarinnor att himla med ögonen och en generation stanna i utvecklingen. Satan har haft glansdagar i att binda enkelt folk till kroppsvård så att de inte har tid att förstå varför de lever eller varför världen ser som den gör. 

Lustigt nog också samma politiska och kalkylerande sinne som Åkesson men inte den lättsmittade hopen mittöver. Istället ser man den allmänna sjukdoms- och pestplaneten Mars i den stora folkmassans Vattenbärare uppe i det mest officiella 10e huset. Den här mannan är en globalist, är ute och rör sig och möter mycket människor. Attacken ner mot egna fysiologin tyder på att man blivit smittad i Vattenbärarens folkhav och spridit Mars vidare.

Victoria Beckham:



Hustru Beckham utgjuter sig i sociala medier om viktiga att följa regler i coronatider ... EFTER att hon själv ertappats med att inte leva som tillsagd, månad efter månad! En ynklig människa. Även här samma fokus på att röra sig i stora världen och känna att man tillhör jet-setet, det globala rovdjur som utvecklades som privat livsstil under 1900-talet.

Smittosjukdomarnas Mars i första ego-huset och disponenten Merkurius (andningsvägar, lungor) i det extremt lättpåverkade Vattentecknet Fiskarna, vars egen härskare "förmerandets" Jupiter ligger i Vattenbäraren. Ser ut som superspridare ytterligare, som rört sig obekymrat i stora folksamlingar.

Intressant är att Jupiter har viktiga roller i alla tre horoskop. Och detta är också expansionens eller spridningens planet. Som vanligt finns det många sätt att beskriva ungefär samma sak:

Jimmie: Jupiter inne i skyddade plenisalen (Krabban, slutna rummets tecken) - ett infektionsbenäget tecken direkt påverkad av hans vätskande Måne

David: Jupiter i negativt härskarläge i infektionsbenäget Vattentecken (Fiskarna) och hårt gripen av Saturnus i lungornas och andningsvägarnas Saturnus. Saturnus disponerar även över hans smittoplanet i folktäta Vattenbäraren samt över hans Måne i snustorra Stenbocken.

Victoria: Jupiter med Månen i folktäta Vattenbäraren båda disponerade av Saturnus i hennes 1a kroppshus som dessutom minglar med pestplaneten Mars.

Man får inte glömma att Jupiter har en märklig roll i hinduisk zodiaken. Den härskar både över ett Eldtecken och ett Vattentecken men tillhör själv inget av de fyra elementen utan är Eter, ett femte element som genomsyrar de fyra.

Visst kan man skönja början på en smittspridarprofil här, särskilt makarna Beckham... Jupiter är också lycksökarens och kapitalistens planet, den som tar lätt på begränsningar och restriktioner. Det kanske är den man ska hålla ögonen efter.

 



Inga kommentarer: