Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 september 2020

Riksmötet 2020 - nu är Fan lös i landet


När jag rofyllt "snyggar till" datorprogrammets karta (idéer infinner sig friktionsfritt under dessa få minuter), inser jag hur mycket onödigt horoskopen innehåller. I praktiken kan man stryka en massa information som knappt inverkar alls i livet. Men så ser man saker som bara inte går att smyga bort. Jag har ritat upp horoskop vid fem tidigare riksmöten och men detta är första året Djävulen lägger sin hand vid kartan och tyder på att politikerna snart har hela folket i uppror!

En ännu värre tolkning är att Skorpionascendenten - som motsvarar politikernas sammankomst för att åter börja jobba - stöter på en extremt uppbragd folkmassa: Månen i opposition mot ascendenten. Dessutom har folket och landet i enklaste bemärkelse infiltrerats av Djävulen (se polisens rapport om att Ali Baba & de 40 rövarna härjar i landet - det är alltid utlänningen som skapar svenskarnas problem och alla tenderar att glömma att vissa samhällssystem bjuder till sådan korruption att mörka element snart börjar visa sig som stressade svettpärlor på de verkliga kriminella - de som bygger orättfärdiga system som felfördelar så många som skett i Sverige). 

Folket (vilket här innefattar alla i "orten" och inte bara medelklassvensken är för tillfälligt så förvridna att de hellre än den odugliga alliansen mellan S, C och L skulle kunna tänka sig M, SD och KD (och nya nationalförrädaren MP - se deras lappkast i Stockholm).

Det är alltså inget riksdagsöppnande vilket som helst, utan ett arbetsår där folkets djävulsanstrukna signatur från nationalhoroskopet exakt upprepar sig i öster. Här bildas därmed den "sataniska axeln". Minns att Satan både kan framträda som en förvillare, en frestare eller an spottande åklagare, lite beroende av kontext.

Arbetsåret 2020-21 står därför landets folkvalda inför ett extremt problem: de är sin egen fiende i allt de gör! Satan som Åklagaren har gjort entré. Skorpionascendenten härskare Mars ligger i år maximalt illa till och tecknar Fienden och Olyckan. Att landet sviktar under coronapandemin är inte förklaring nog, detta är en Fiende som pekar rakt mot riksdag och regering och därför indirekt mot det folk som valt denna skock politiker, alla högervridna.

*****

Istället för den vanliga jeremiaden över ett materialistiskt land som tar död på sig själv i sin oförmåga att byta ekonomismen mot en mer människovärdig värdegrund, vill jag förklara krysset i kartan. 

I den hellenistiska förlagan till västerlandets astrologi beskrev Ptolemaios hus 6 och 8 som "döda" eftersom de planetaspekter han redovisade inte kontaktade dessa områden. Räknat från ascendenten hamnar 8e dödshuset i radioskugga och detsamma kunde sägas om den "sinistra" vänstervridna aspekten från öster tillbaka till 6e. Den vanliga moderna västastrologin, med andra ord.

Först den stora astrologen (sedermera mer känd som astronomen) Johannes Kepler formaliserade dessa döda områden som aspekttypen "inkonjunkt". Modern västastrologi menar att två planeter i denna "antiaspekt" (aningen med snäva toleranser mellan planeternas positioner eller på det antika sättet, planeter i tecken som befinner sig 150 grader från varandra), står för något udda i personens djupaste karaktär. En klyvnad som nästan kan uppfattas som en dr. Jekyll och mr. Hyde i samma kropp. Sol och Måne inkonjunkt skulle t.ex. kunna symbolisera att livslinjen (måne > sol) är sönderriven och att personen någon gång gjort en helomvändning eller total omstart, ungefär som när en kriminell konverterar och blir hedersmedborgare.

Extra allvarligt är det i år för de svenska politikernas göranden och låtanden (ascendenten) som hamnar i "icke-kommunikation" med sin egen ascendenthärskare så att man får intrycket att de är helt kraftlösa och inte hör sig själva och hur deras förslag låter. Den finns alltså risk för fler illa genomtänkta förslag och åtgärder under det närmaste året. 

Men Månen i Oxen är normalt ett fogligt folk och oppositionen mellan Vatten och Jord brukar vara rätt kraftlös, materialistisk och bara intresserad av det egna. Det är naturligtvis en begriplig grundreaktion från folket i en tid av massarbetslöshet. Och kanske måste man veta detta för att spekulera över Djävulen i folkdjupet. Från en del bildade och kunniga kommer Djävulen nu att uttrycka sig som Folkuppror eller artikulerade reservationer mot politiken. Hos andra kommer Frestaren att vara för handen - fler näriga företagare kommer att söka sätt att profitera på landets kris för att bara säkra sitt välmående.

Sen finns frågan om Polisens utspel om att kriminella klaner infiltrerat landet. Det är den mest uppenbara tolkningen av Månen med Satans i Oxen, särskilt om man noterar att folkets disponent, befinner sig i ett traditionellt tjuvaktigt hus: det 6e merkuriska fiendehuset. (Merkurius i sin grekiska förlaga Hermes, var känd som marknadens tjuv - och det kunde syfta både på ficktjuvar och handelsmännen själva som sålde skit till ockerpris, jämför dagens "premiumprodukter" som ibland t.o.m. är sämre än någon annan tillverkares standardversion. Det finns gott om tjuvar på marknadsplatsen som riktar in sig på de rika och ofta väldigt dumma köparna.)

Men här finns ett intressant dilemma. Hur ska man hantera ett dubbelsystem som Månen och dess disponent, i de fall när redan egyptiern Ptolemaios ansåg att inte bara 150-gradersaspekten utan även 30-gradaren - granntecknen - stod i ett isolerat förhållande. Till skillnad från västerlandets moderna hus som är så lyhörda att byggnandskonsten nått en bottennivå  stod två grannhus "inkonjunkta" (åtskilda) från varandra och en planet i det ena kunde inte förnimma den andra. Detta är allvarligt när en planet och dess disponent isoleras från varandra!

Detta skulle t.ex. kunna ses som att svenska folket under politikernas närmaste arbetsår är fullständigt under isen. (Skorpionascendenten är bortkopplad från sitt eget fundament (Mars) via 150-versionen. Folket med 30-versionen kanske också känner att de hamnat i händerna på inte bara Olyckan utan också Fienden! I så fall har högerpressen lyckats väl i sitt uppsåt att lösgöra socialdemokratin från makten (nog att de själva jobbar hårt på ett långsamt självmord).

Ofta ritar jag in en liten färgklick för att visa i vilket "temperament" planetens disponent befinner sig i och i någon mån för över till, här, folkets sinnelag. Men just i detta fall måste den "ledtråden" (eller extra förvirringen) kryssas över. Mars finns kvar och bedriver sitt tjuvaktiga arbete men folk i stort märker det inte (förutom genom Polisen alarmism och, naturligtvis, de med oturen att bo "fel"). Folkets har förlorat fotfästet i det ögonblick från vilket horoskopet börjar gälla som en slags årsprognos för just riksdag och regering. 

Som nationalhoroskopet visar är Månen tillfällig ägare av 10e makthuset. Det ser inte väl ut för den här yrkesgruppen som i besvärande utsträckning använder folkförtroendet som språngbräda till nästa jobb inom näringslivet... Eftersom nationalhoroskopets regeringsmarkör Månen också är folkets markör betyder det att Riksmötet 2020 avslöjar detta som året så korruptionen i svensk politik BÖR bli synlig för var och en.


OBS. Ptolemaios kallade zodiaktecken "hus" och våra hus "platser". Eftersom han använde det gamla helhussystemet (samma som det indiska) uttryckte jag mig lite slarvigt här. Ett tecken är alltid lika med ett hus (eller en plats).


Inga kommentarer: