Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 september 2020

Telia och det svenska etablissemangets korruption av lagen

Jag bara råkar knäppa på TV1 och Uppdrag Granskning några minuter i den senaste turen i den gamla muthärvan mellan Telia och Uzbekistan. Dåvarande vd svor dyrt och heligt inför medierna om företagets oskuld samtidigt som dolda mutor överfördes. 

En trist ålderdom för ansvarig åklagare Gunnar Stetler som friade de tre Teliabovarna trots att han hade information om ytterligare mutor gått ut ur Sverige inom den skärpta svenska lagen i dessa ting.

Visst tar man intryck av rapportering om ett så sanslöst korrumperat land som Sverige som varken har lag tillräckligt välformulerat för att sätta åt skumrasket i eliten eller en elit intresserad av att ändra på sakernas tillstånd i Sverige. Vi är en verklig bananrepublik i utkanten av den civiliserade västvärlden. 

Gradvis tvingades Sideriska siktet skärpa omdömet om Sverigehoroskopet där de tidigaste tolkningarna lät som i en nybörjarbok: Sverige, ett Vattenbärarland: välfärd och stort välmående för alla. Jag erkänner att jag i början inte ens tänkte på att Sveriges arbete med att höja sig ur materiellt armod utfördes under det tidigare nationalhoroskopet (1809) och att det nya bara innehöll några döende år innan 1980-talet och nyliberalismen anlände. 

Den nya andan har sannerligen har visat sig i landets usla planetära cykler vilka väl motsvarat mediernas rubriker och den tilltagande vidrigheten från allt mer högervridna och företagsliknande myndigheter mot medborgare i nöd och, dessvärre, medborgarnas egen fördumning av allt tech-bling it-fascisterna sedan en generation öser över folk och t.o.m. tvingar dem att exponeras för - det går inte att leva längre i svenska samhället utan datorns eller smartphonems som Kontrollsamhällets (IT-fascismens) kartläggande öga.

Den välklädda men moraliskt förkastliga elit som Sverigehoroskopet, soltecken Vattenbäraren, avslöjat del för del, får nu en ytterligare bekräftelse genom Uppdrag Granskning som pressade Gunnar Stetler, soltecken Vattenbäraren. 

Uppenbarligen väljer han att gå till historien som en korrupt överåklagare som hellre friade Teliacheferna än riskerade vänskapsbanden i Stockholms fina kretsar. Det här, bästa läsare, är som en enda närstudie av Sverigeshoroskopets makalöst korrumperade elit i det 5e huset för makthavare. (både 5e och 10e är makthus med lite olika spinn.) 

Nytt i UG var att boten Telia tvingades hosta upp efter amerikanska myndigheters grävande i deras förehavanden var 8 miljarder kronor. Den största korruptionsbot någonsin i världen! Heja Sverige. Vi är verkligen bra...på vissa saker.

Se f.d. Teliachefen Lars Nybergs karta (2 inlägg). Att Vattenelementet kan bli orent, förgiftat eller "korrumperat" är inget nytt. Men det intressanta är hur Nybergs omoraliska klump Saturnus/Mars i Jungfrun möter juridikhöjdaren Gunnar Stetler som "solkade" sitt eftermäle genom att släppa igenom denna smutsfläck. Stetlers sinnelag tar mot Teliachefens kriminella härdsmälta i siffertrixartecknet Jungfrun och låter sitt sinne bolla med fakta i målet till analytikern Merkurius innan Solen i Vattenbäraren friar skurkarna. Går det att se i en karta för hela dygnet varför rättrådigheten kollapsar?


Extremt svag moralplanet (Saturnus) i 12e förlusthuset
disponerar över inte mindre än fyra viktiga planeter
 

Först en viktig sak: Jupiter representerar den himmelska förlagan till jordisk lag men de som formulerar lagar och förordningar men verkar på den jordnära nivån,  dvs via Saturnus och Jordelementet. I materien kan fysiska hinder sätta upp hinder (fängelse, böter) upprättas mot förbrytelser. Stetlers intellekt ser utmärkt ut  och Venus också (ägare till samvetets nionde hus i den kartan). 

Men det kan genast sägas, att Månen i Jungfrun går inte väl ihop med Lagen i dess gudomliga aspekt. Däremot samarbetar det analytiska Jungfrusinnet väl med siffertrixaren Merkurius och känslan (Venus) för en högre Lag än människors. Att denna lag åsyftas kan man misstänka eftersom Jupiter står stark i härskarläge i Skytten och i ett prominent hörnhus, 4e familjehuset. Jag kan misstänka att Stetler växte upp i en gammaldags närmast pietistisk miljö med hög moral. Jag förmodar att den här mannen hade viss idealism i sin ungdom, innan den svenska korruptionen grabbade honom i takt med karriärutvecklingen.

Nej, det stora problemet med ett Jungfrupsyke är hur illa Månen fungerar som bollplank till Solen i Vattenbäraren, här i Olyckans 6e hus. Det finns ett glapp inom juristen och när Solen dessutom befinner sig i opposition med sin egen disponent och tillika planetära fiende förstår man varför människan t.o.m såg creepy ut i programmet. Kall och kontrollerad, som en äkta sociopat. 

Solen och dess disponent båda i onda hus (6e och 12e) - och den beslutande vilje- och intelligensplaneten Solen i glappigt (inkonjunkt) förhållande till den faktamedvetna Månen - sant att han lyckades solka sitt eget eftermäle för detta är korruption det också, det som diskret indikeras i kartan. Född att sluta som offer för den korruption som odlats i Sveriges finare kretsar under evärdliga tider.

****

Andra med snarlika strukturer

Med så pass komplexa kriterier som Månen i Jungfrun i hus 1 (sinnelagsascendent) Sol-Vattenbäarens opartiskhet devalverad genom 6e huset och dessutom opponerad av sin dispontent Saturnus - själv försvagad i 12e huset - blir det bara några få träffar trots just över 10.000 kartor:

  • Vyacheslav Molotov;9.3.1890; 4:45 - Stalins propagandaman, diplomat
  • Carl-Gustaf Lindstedt;24.2.1921; 3:00 - skådespelare, folkkär som humorist men kom sent i livet ut som "svårt bekymrad och ångestriden och med låg självkänsla". Underförstått: han hade sålt sig billigt för att vinna applåder.
  • Gunnar Stetler;16.02.1949;12:00 - jämförelseobjektet
  • Tomas Tobé;26.2.1978;12:00 - moderat riksdagsman, homosexuell pennalist som tyckte Reinfeldts oavlönade slaveri under Fas 3-metoden för att snygga till landets arbetslöshetssiffror var bra.
  • Chris Klein;14.3.1979;12:00 - amerikansk skådis, föga berömmelse

Svårt att dra några tydliga paralleller här. Kanske lider även Steler av inre onda andar som Lindstedt, kanske var hans korruption snarlik Molotovs önskan att tjäna en mäktigare overordnad, härTelias och landets exportintressen. Kanske är han pennalist på insidan och genuint självdestruktiv (Saturnus i "självförgörelsens" 12e hus underminerar hans "klart lysande sol" - med astrologi måste man läsa symbolerna symboliskt vilket ofta gör att man landar i mycket konkreta liknelser). 

Jämförelsen tappar lite intresse eftersom månascendeten för Molotov och Lindstedt kan bytas mot deras kända och mer intressanta fysiska ascendenter (Skytten för Molotov och Skorpionen för Lindstedt). Men fysisk ascendent representerar spaning på en betydligt mer exakt nivå och jag blandar inte utan goda själ resonemang där visst är baserad på en månascendent och visst på en fysiska ascendent.


Inga kommentarer: