Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 september 2020

Gängen. Plötsligt gäller inte högerns valfrihet längre.

 


Nyligen hördes kverulans över att Staten håller på att förlora sitt våldsmonopol. Polisen väljer förstås att hellre kalla det statens "maktmonopol" vilket inte är samma sak, men de ogillar väl tanken på vad de tvingas syssla med och är desto mer förtjusta att se sig som makthavare av något slag.

Vad man nu frågar sig är, varför ska det vara så svårt att dela med sig av kakan? Staten har ju sålt ut i princip allting (till medborgarnas nackdel - förutom de välbeställda som köper sig förbi vårdköerna). Om man nu sålde ut rätten att patrullera stadsdelarna och klubba ner suspekta element, skulle inte det ge rejält klirr i statskassan efter att corona kostat så mycket? 

Securitas och "Dödskallegänget" med fler - fantastisk variation  på uniformerna mellan olika statsdelar. 

Jag skulle vilja se "Dödskallegänget" vinna upphandlingen om rätten att bevaka Djursholm och Lidingö. Det vore en syn för gudarna och kanske början på intressanta möten mellan människor. Kanske föder det t.o.m. det jämlika Sverige landets politiker ljugit att de vill uppnå under årtionden alltmedan de skyddat den besuttna klassens intressen i hoppet att själva bli adlade efter några år. Typ.



2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Tipsar om en intressant karta...

Den mest kriminella klanen i Sverige styr skutan Svea från Arsenalsgatan 8 C. De har hjälp från grannklanen B att verka utan att synas då B bestämmer vad som får yppas i massmedierna.

VD och koncernchef i klanens ögonsten Investor AB är "superanalytikern" Johan Forsell, namne till den gapige och groomade moderaten. Född 7 feb 1971.

Jag har hittills föredragit Hindu/Lahiri när det kommer till gränsfall med noderna. Här kanske Fagan/Bradley passar bra? :-)

Seaward sa...

Intressant maktdoldis. Noderna är nu bara en av många faktorer och månascendenten ger spännande Solen i 8e, ett känt "bankirhus" (tycker om att samla på sig).

Men frågan är hur 6e fiendehuset ska tolkas. Ur kartans psykperspektiv är aggressivt insamlad stor rikedom en fiende och lycka, så månascendenten kan nog direkt räknas bort. Den fysiska här-i-världen-utblicken måste vara någon annan...

Jag satsar min peng på att det enda säkra man kan peka på är materialistiska och makthungriga Sat-fallen-i-Väduren som angriper Solen i makthungriga Stenbocken. Den lär följa ett horoskop avsett ascendent. En rå och ambitiös natur där Saturnus också påverkar krämaren/räknenissen Merkurius. En handelsdiktator.