Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 september 2020

Sara Skyttedals dr Jekyll döljer två inre mr Hyde

Jag upptäcker i efterhand att rutinerade politiska kommentartorn Ingvar Persson den 23 augusti - några dagar efter min kommentar om att Sara Skyttedals bil försökt förinta henne i eld - förnekar att hon skulle vara dum. Argumentet mot dumhet, är att hon varit (förmodat taktisk) politiker hela sitt liv, är det dummaste jag hört från en annars klyftig man. Även ett exempel på att politiska kännare saknar kompetens att uttala sig om den psykologiska statusen som dem som lyckats nästla sig in i det politiska systemet.

Eftersom en kostymklädd nazist sade upp sig från sina uppdrag igår, ser det nästan ut som en tanke att hitta Perssons politiska standardtyp av kommentar dagen därpå, kasta en ny blick på Skyttedals karta ... och upptäcka samma problem hos henne som hos Adolf Hitler och hans pojke i SD.

Skolexempel på extrem borgerlig mentalitet
 

Jag talar om zodiaktecken inkonjunkta (150°) från varandra, vilket skapar en kuriös isolation mellan de tendenser  eller personlighetsdrag som i formen av planeter aktiverar aspekttypen. Aspekten var känd i antiken i andra ordalag men formaliserades som ren aspekt först av den mäktiga europeiska 1600-tals astrologen Johannes Kepler (som den materiella eftervärlden historieförfalskat så att han enbart framstår som matematiker och astronom trots att det var det astrologiska intresset som fick honom att finna ut formlerna för planeternas rörelser). 

Hinduerna hade också inkonjunktförhållandet men kallade den "6-8-förhållandet" och kunde likt andra talförhållanden flyttas runt i horoskopet som en tolkningsparameter. Egenhetens "moder" ses i den naturliga zodiaken där hus 1 (jaget, utgångspunkten) har Olyckans och Fiendens hus i sjätte steget och öppningsdragets egen död i Dödens åttonde steg/hus.

Nu har Sara Skyttedal av Öde och födelse förlänats dubbel dos av denna brytning inom personligheten i två helt skilda sidor. Snacka om en Hitlers pojke om det varit Sverige eller Tyskland och 1930-tal idag! Här är gissningsvis en de återfödda nazityskarna som jag menat Sveriges befolkning har fått en t.o.m. större andel av än de flyktingar landet med sedvanlig omdömeslöshet släppte in 2005 utan att ha någon som helst infrastruktur eller fungerande plan av hur den svenska nazimentaliteten först skulle raderas för att kunna ge alla dessa människor en sportslig chans att börja ett nytt liv.

Man skulle kunna säga som inlägget rubrik. Om hennes i sig tanklöst passionerade nymåne i instinktiva (inte rationella, instinktiva!) Krabban är hennes normala dr Jekyll - den politiker ut i fingerspetsarna som är allt AB:s kommentator ser - meden den onde mr Hyde finns dubblerad och i två olika versioner i Skyttedals inre.

Och Kepler hade rätt som formellt introducerade 150-gradaren vars två ändpunkter helt saknar kontakt med varandras göranden och låtanden. För det en människa är omedveten om, tenderar att ur skuggorna styra henne! En annan tid skulle kanske säga att Kristdemokraterna i allt högre utsträckning börjat bli demonbesatta (Jan Guillou sade häromdagen nästan så mycket om Ebba Busch, "en elak liten fan".)

Men den onda daimonen sorterar ju under 12e huset och drar mer eller mindre hårt åt en intelligens och ett medvetande på sexualitetens nivå (den utläses ur detta hus enligt indierna, vilket är begripligt, Venus firar sin upphöjelse i den naturliga zodiakens motsvarande tecken, Fiskarna). 

Mer psykologiskt och modernt än besatthet av onda andar kan man om inkonjunktförhållandet tala om en dissociation eller bortträngning (så som de flesta ändå tränger bort tankar på olyckor, fiender och sin egen förestående död i det vardagliga livet). Men Skyttedals lätt affekterade Krabba - försvarsinstinktens tecken - när nog det sämsta tänkbara att råka ut för planetplaceringar som aktiverar denna bortträngningstendens vilket bara leder till att spökena i hennes omedvetna blir större och allt mer vanställda. 

Detta är inte en frisk politiker detta är en smått galen människa som inte längre kan bedöma sitt motstånd sakligt och utan affekt! Varför har Sverige aldrig introducerat samma kvalitetssäkring av sina ledare som används inom rättspsyk? 

Naturligtvis finns det grader i helvetet och nyanser av vansinne. Men Skyttedal talar så märkliga ting (vilka AB-Persson noterar) att kartan för hennes födelsedygn är till hjälp för att förstå vad henne båda Alter Egos driver för agenda. Hon känner alltså ett omedvetet hot från den expansiva krigaren Mars-i-Skytten. Det är som att säga Hitlers vidgade Lebensraum baklänges. Krattan i sin trygga lilla (professionella politikervärld) känner att främlingar och fiender expanderar och hotar hennes tryggade värld. Hon är mer Sverigedemokrat än Kristdemokrat. 

Och än värre är det 8e dödshuset vars Jupiter är fundamentet för den krigsexpansiva Skytten i Fiendehuset. Krig, expansion och död länkas alltså i det Skyttedal söker undantränga. Minns sedan att hinduerna kallar 8e huset en plats att utläsa gammal dålig karma, karma som ligger och puttrar och visserligen kan förpesta och skänka dåligt humör. Det är gammal skåpmat som ännu är människan övermäktig att hantera. Troligen för att det handlar om gamla hemskheter begångna eller genomlidna och som skulle knäcka individen att känna till.

Okunskap är ibland ett bra underlag så att själen får grepp i sitt nästa jordeliv och kommer igång om den i nästa liv söker en konstruktiv omstart på grundval av annan mer positiv gammal karma (kan avläsas i 5e huset). Riktigt lyckliga liv kan förstås enbart handla om att återbetala för gamla synder. Jag har för få horoskop för sådan som minns tidigare liv för att kunna ens gissa hur t.ex. styrkeförhållandet mellan 5e (hågkomst, Platons anamnesis) och 8e (bortträngningens). 

Varför jag placerar Platons erinran om själens tidigare upplevelser i 5e huset för god karma, är inte märkvärdigt. Detta är själsindikatorn Solens naturliga hus. Det gäller även om ens mer individualiserade atma karaka ("själens signifikator") befinner sig här. Bloggaren har båda i 5e och har haft ett liv bestrött av fragmentariska tidigare liv-minnen, även varsel om närstående som ingått i ett eller annat. Omvänt har Sverigehoroskopet psykets disponent i 8e huset för bortträngning, vilket skulle betyda att landet släpar på bra många historiska iilldåd som de styrande ännu inte har moraliska muskler att stå för! Men ett fall av vardera typen  är för lite att bygga en hypotes kring.

Det är utöver resonemanget om inkonjunktlägena också talande att  nystarten i den trygga lilla familjens hägn (Krabban) står isolerad från dels Mars-Skytten vilket indikerar att den slutna gruppen känner hotet från ett expanderade krig, vilket jag läser som att Skyttedal stuckit till Bryssel bara för att sätta punkt för flyktingmottagandet. 

Åt andra hållet möter det lilla partsintressets Krabban den större människogruppens tecken Vattenbäraren i 8e dödshuset. Ytterst sett står Vattenbäraren för hela mänskligheten men kan också gälla en annan konceptuellt avgränsad samling: alla som röstar på socialdemokratin eller annat parti som man själv förknippar med "döden",  eller landet Sverige som ju traditionellt varit kollektivistiskt land med Solen i Vattenbäraren. 

Krabba och Vattenbärare bör (men jag inte forskat i det) antyda någon som tillhör folkmajoriteten och ogillar minoriteter (t.ex. etniska), eller, själv tillhör en minoritet och skyr majoriteten eller staten (som folkets formaliserade organisation) som pesten. Se Sol-Krabban Fredrik Rreinfeldt med Vattenbäraren som fiende i 6e huset. Den mannen ägnade sin politiska karriär åt att trasa sönder Sveriges bindväv, trygghetssystem!

Ju högre intelligens och redbar tanke som via en ultrastark Merkurius som kan tänka sig ur de flesta motsättningar och också noterar sina egna motsägelsefulla sidor, desto mindre märks sådana här friktioner mellan ointegrerade sidor i horoskopet. Men Skyttedals nymåne är en släckt måne, dvs den reflektiva eftertanken är klen och direkt solär aktion så mycket starkare (särskilt som fienden Mars dessutom förefaller attackerar hennes nya slutna/privatistiska Krabb-projekt. 

Hon är alltså en extremistisk privatiserare, så långt utöver de gamla kinesiska filosofernas "gyllene medelväg" att man kan börjat tala om en människa dum i huvudet (exakt det AB-Persson förnekar). Samma kineser sade nämligen: "Vässa svärdseggen i alltför radikal vinkel och du slutar med ett trubbigt svärd" (Tao Tê Ching, ur minnet). Det är just vad som händer här med Skyttedals Sol, symbolen för hennes kognitiva tilldelning i detta liv. Den trängs i det omedvetna från två mörklagda eller onda hus. 

Det mest vänliga man kan säga är att hon kanske inte var nazist i sitt förra liv och satte åt underlägsna minoriteter utan själv tillhörde en familj eller minoritet som drabbades av kriget. Det är inte lätt att avgöra om ett extremt horoskop tillhör förövaren eller offret. Är hon t.ex. ett gammalt offer från Andra världskriget finns en självupplevd bas för nuvarande fanatism och igelkottens resta taggar. Själen beter sig helt irrationellt när den är under vatten (det instinktiva elementet) och Skyttedal tänker nu inte låta något halvsvältande gäng zombies hota hennes och villaträdgårdarnas privilegier.

Tänka vad många som inte fattat att vi återföds för att vara med om Domedagen! Men för en som Skyttedal som likställer Vattenbäraren och dess tidsålder med "döden" (hus 8) kan man bara beklaga ett så olyckligt öde att varken ha fötts med intelligens nog eller ens principiellt korrekt inställning för att arbete för villakvarterens upplösande, för en ny kollektivistiskt grundad värld där jämlikhet verkligen upprättas efter västvärldens kolonialistiska plundringar under århundraden. Skyttedal är så ur led med Tiden. Var det därför bilen hennes brann - en symbol för att hela hennes världsbild - stor som en bilkupé eller villaträdgård - står på sitt yttersta?

Inga kommentarer: