Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 september 2020

En Hitlers pojke ända in i riksdagen

Som någon minns irriterade jag mig över att ha inkluderat en mängd nazister i min fortgående studie av mördarhoroskop. Den här packen ny data data förstörde tesen, som ditintills hållit streck, att Månen i Skorpionen (dess traditionellt fallna position) indikerar att den sideriska zodiaken har rätt. Dödens tecken figurerar mer i denna sinnesförfattning.

Å andra sidan markerade trendskiftet när Månen i sideriska Skytten tog knapp ledning en annan sanning. Hitler hade sinnet i just detta expansionslystna tecken ("Lebensraum!") och flocken smånassar med så många fall av Månen i Skytten illustrerar principen hur en stark ledare drar till sig ja-sägare som har ungefär samma horoskop själva.

Och här händer det igen, men i Sverige. Expressen har tagit sig in i en ung Sverigedemokrats chattspår och noterat hans hemliga nazisympati - samtidigt som han spelar dubbelspel utåt, för att visa att SD numera är rumsrena!

Hans astrologiska paralleller till Adolf Hitler är så graverande att jag måste hålla i mig för att inte utropa mixen av expansionslystna Skytten och esteticerande (blåblodig, rasren) Vågen till en typisk nazikombination. Men naturligtvis är det bara en lycklig slump som blir en bra minispaning, eller hur?


Förlagan Hitler i inre kretsen,
Hitlers pojke i yttre

Mars konjunktion med Venus (hata eller älska?) finns hos de båda, och dess utom i utagerande Eld. Hitlers är förstås värre eftersom hans krutdurk i Väduren opponerar och destabiliserar hans esteticerande Vågascendent (hans tidiga planer på att bli konstnär). 

SD-Askling har sin mix av hat och kärlek i Skytten, och råkar placera sig precis i "Hitlers heta zon" där denne galnings psyke hela tiden malde på om expansion och hur de ovärdigas huvuden måste rulla (halshuggna Ketu) för att Faderlandet skulle bli ariskt och rent. Man får inte glömma att Vågascendenten som spelar jämmodig och balanserad utåt gör Jupiters tendens att vilja utvidga sig eller landet till en ond kraft (precis som Sverigehoroskopets Vågascendent och onda Jupiter i 5e härskarklanens hus). 

Och eftersom "halshuggna" Ketu tar färg av disponentens natur ("ond" Jupiter) blir Hitlers psykiska Måne helt förryckt i sin önskan om att döda och expandera. Som om inte det räcker står Liemannen eller Makthavaren Saturnus i 10e makthuset i Krabban överhettat (Vatten + Eld = Hitlers vansinneskramper i talarstolen). Saturnus verkar alltså på basis av (disponerad av) detta förryckta psyke (och mentalitet - 3e intellektshuset hos Hitler är verkligen inte i bra skick).

I jämförelsen är Askling bara en patetisk Hitler-wannabe, och det märks av hur hans soltecken Skytten svarar positivt på Hitlers obalanserade Vågpersonlighet. Jupiter bejakar Vågen enligt Hitlers modell. Månen i Jungfrun hos svensken är en hyperkritisk grundstämning i sinnet och Jord och Eld krockar lätt och blir en konfliktsökande typ. Mån-Jungfrun figurerar ofta bland svenska rasister och främlingsfientliga, det har bloggen noterat under åren. Det är inte så konstigt eftersom zodiaktecknet paras med Fiendens 6e hus i den naturliga zodiaken. Den kritiska Jungfrun som slagit över talar därför gärna om invandringen som en Olycka eller som fientliga angrepp från löss och råttor - Jungfrun är ett av de mest bakteriefobiska tecknen och har nära hämta sina tillmälen från den rena och prydliga kulturmänniskans små fienderna - löss i håret och mal som gnager sönder kläderna.

Men här finns också en mer subtil likhet mellan Hitler och hans beundrare. Båda "männen" har sina psyken i samma beklämmande "inkonjunkt"-förhållande till självbehärskningens planet Saturnus. Hinduerna kallar det ett 6-8-förhållande, där räknat från ett håll Månen/psyket ser en sjättehusfiende i Saturnus. Askling har den allmänna prognosen som visar att hans soltära Jungfrun finner omgivningen (samhället, Vattenbäraren) som en hämning och begränsning, som en fiende och olycka. Hitlers psyke, sjukt som det redan är, står disjunkt och obalanserat inför Saturnus (sitt eget fundament!) åtta steg bort, dvs Mars klassiska dödsaspekt. Spegelvänd sedan resonemanget sett från de båda nazisternas Saturnus.

Inkonjukten i väst understryker i värsta fall en stark dr Jekyll och mr Hyde-natur just för att två sidor av personligheten inte alls är integrerade. Det hinduiska 6-8-förhållandet (som kan äga rum var som helst i zodiaken) är också en varning för ett svagt område. Jag har just antytt hur Asklings dåliga koppling till samhället är - jämför också f.d. statsminister Reinfeldts Jungfruascendent och fienden samhället/Vattenbäraren. Han var det perfekta exemplet på den egoistiska borgaren som hatar stat och skatter. Hans nederlag i "öppna era hjärtan" kan ha varit en politisk felkalkyl och försök att agera "landsfader" när opinionssiffrorna inte såg bra ut, och hans tal om "etniska svenskar" som minsann inte som invandrarna är arbetslösa, talar också för en nära släktskap med smygnazisten Askling.

Hitlers ångest över att tyska folket var instängd och behövde mer levnadsutrymme kan ev. läsas in i hans Saturnus-i-slutna-rummets-Krabban och dess olyckliga inkonjunktförhållande som hindrar den för att utgöra en sund bas för den i och för Månen, den sig så störda härskaren över Krabbans slutna rum. Ju mer man analyserar Hitlers horoskop desto tydligare blir det hur galen denna himmel är! Hitlers karta enligt västastrologin är inte alls så farlig, men den hinduiska metoden missar inte hur mycket som är skevt med den.

Askling som smet med svansen mellan benen på stubin, saknar födelsetid. Det är därför svårt att säga mer än att det är en parodisk copycat som säkert har en lösmustsch hemma och heilar sig själv framför hallspegeln.

Jag har väl kommenterat tidigare att Hitlers karta är det perfekta exempel på att för mycket av den supralunära läggningen (t.ex. enbart Eld och Luft) kan ge extremister, och att omvänt, den negativa typen av Jord och Vatten blir en sådan empiriker att den aldrig kommer att förstå att det finns intelligenser (demoner) i det osynliga som inte låter sig fingras på med sinnena eller deras förlängningar i mätapparater. Undantaget, förstås, om födelsetiden ger stoftmänniskan öppningar i formen av intressanta husplaceringar.


Inga kommentarer: