Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 september 2020

Svenska missfoster del 666

Lindberg/AB konstaterar mellan raderna att vi har fullt utblommad nazimentalitet i riksdagen sedan Åkessons ersättare under partiledarens långa utbrändhet använt en förståndshandikappad afghan som slagträ partiets sedvanliga rasism. 

Sverigedemokraten Oscar Sjöstedt frågade retoriskt om inte Sverige gjorde bättre i att importera skarpa intellekt än slöa. Sjöstedt är blind för sin egen dumhet: han rör ihop två logiska kategorier för sin under bältet-poäng. Han rör ihop frågan humanitet och spetskompetens så att landet kan fortsätta tillverka krigsvapen för bruk i andra länder och på det sättet bidra till de folkvandringar små många svenskar knotar över.

För många år sedan skrev jag fördelaktigt om Ylva Johanssons horoskop, men när hon nu verkar som EU-kommissionär säger hon i motståndaren Expressen ord som skulle kunna tolkas som exakt samma budskap som nazipartiets:

Vi behöver färre som kommer illegalt och i stället fler som kommer lagligt. Därför måste vi fokusera på lagliga vägar för migranter, som kommer för att bidra ekonomiskt, och för flyktingar som behöver internationellt skydd, säger Ylva Johansson

https://www.expressen.se/nyheter/eu-forslaget-kan-tvinga-lander-ta-emot-flyktingar/

Alltså: färre lycksökare som per definition saknar alla kvaliteter att "bidra ekonomiskt" till det europeiska (och svenska) välståndet. Självbevarelsedrift är dagens honnörsord, när världen ser ut att falla sönder inför allas ögon. 

Det är alltså flera år senare alltjämt "Fort Europa" det handlar om, och nu från allt fler svenska partier. Zodiaktecknet Krabbans instinktiva sätt att värna sitt (som helt exkluderar intellektuell tanke - det är just intellektet eller fallenheten att bygga världar i det abstrakta som skiljer människan från djuren). Europa "tänker" på den Irrationella Själens nivå (en nivå som bonusspaningen demonstrerar med ett underhållande exempel)..

Men det var just denna Irrationella Själ som jag i äldre inlägg berömde hos Ylva Johansson! Jämför hennes karta med Oscar Sjöstedt (båda med solascendent i Stenbocken för enklare jämförelse). Båda är så svenska att det nästan är genant eftersom man nu börjar se det svenska snåla hjärta som har äldre anor än det sena 1800-talets Fattigsverige. Båda politikerna påminner starkt om nationens soltecken Vattenbäraren och Venus, Vågascendenthärskaren, i strama och formalistiska Stenbocken. 

Nationalhoroskopets Venus i 4e huset för Hushållen, antyder att befolkningen är akut medveten om Vågskålarnas balans eller obalans - och det är denna förnimmelse nere på Stenbockens materiella nivå som gör att naziblodet svallar allt mer märkbart i ett folk som Eliten aldrig ville dela med sig av förmågan att tänka intellektuellt. Därför har ett missfoster som Oscar Sjöstedt tagit sig ända in i riksdagen.

Båda dessa positioner i Sverigehoroskopet lutar sig mot formalismens Saturnus (en planet som när den blir dysfunktionell leder till en ytlig fixering vid yttre former - jfr nazismens extrema fixering vid sina uniformer, attiraljer och ritualer, eller för den del System Sverige där medborgaren tilldelas ett födelsenummer och förväntas förbli ett kugghjul i lönsamhetsmaskineriet Ylva Johansson talar om).

Två "rationalistiska" (Luft och Jord) horoskop
 

Det som ändå räddar Ylva Johansson för en närmare identifikation med Sjöstedts hånfulla nazimentalitet är inte svår att se: hennes Jupiter och Venus i Fiskarna är (som jag tidigare sagt) en humanitär och i grunden empatisk känsla. Det skapar förstås slitningar med hennes omänskliga och systematiska horoskophalva, där man inte minst kan notera att Solen minglar i sin planetära fiende Saturnus tecken Vattenbäraren, en minst sagt svårförenlig kombination, särskilt när krigets Mars ingår. Det ser ut som Ylva J nu befinner sig mitt i det skitgöra hon var född till. 

Nazisten Oscar Sjöstedt å andra sidan visar tydligt att han är raka motpolen till Johanssons barmhärtiga samarit Fiskarna. Konjunktionen mellan de motsatta principerna Saturnus (Avgränsning, negerande) och Jupiter (Frihet, bejakande) ser varken hackad eller malen ut! Och i kritiska Jungfrun finns därmed alla förutsättningar för en rasistisk eller överkritisk natur. Som jag tidigare föreslagit, vinner den Gamle (Saturnus) över Jupiter, så att den senare bara fungerar som ett förstoringsglas och expanderar den saturniska valören. Hypergränsdragare eller Hyper-Lieman!

Här ges ett omen om en oändligt anal och kroniskt förstoppad individ, född att göra den Onda Rollen i ett drama - förutsatt att födelseklockslaget ger Jungfrun en besvärlig position i horoskopet. Och att så verkar vara fallet har Anders Lindberg radat upp flera exempel på i sin artikel. Sjöstedts Måne med Mars brukar allmänt tyda på dåligt humör och nära till hets eller krig. Och ett sådant sinnelag baserar sig här på en Jupiter som aldrig får uttrycka någon storsinthet eftersom den Stora Välgöraren här går i så extremt kort ledband. Saturnus/Döden regerar. Är detta ännu en av de återfödda nazityskar som i förvånande mängd tycks ha återfötts i svenska kroppar?

*****


En artikel i Aftonbluddret några dagar tillbaka syftade - som all textreklam - till att få landets många underbegåvade blivande kugghjul till ett fallerande System att fördriva tid framför just detta inslag på Dumburken: ännu en dokusåpa som avslöjar att vuxenvärlden avsiktligt odlar sådana idioter det bästa vore om Naturens Hämnd fann att sätt att göra lidande kort med västvärldens sekulära länder. (Nu har inte Naturen den laserprecisionen utan jordintelligensens reaktion på människorna slår vilt omkring sig.)

Jag har inte sett annat än trailern till Paradise Hotel, men det verkar vara samma gamla bestånd av lättklädda narcissister på 18-20, alla med intelligens som 7-åringar.

Artikel berättar om en ung man att han figurerat i snarlika och självdegraderande tv-program tidigare och en antydan om att här finns ett missfoster på samma nivå som Oscar Sjöstedt ges i hans "listigt uttänkta" profil och chockpåstående att han är både "religiös" och "polyamorös". Bara mormonernas religion eller liknande skulle kunna skapa logik i det påståendet. Eller att han är en reinkarnation av den kristna kättarsekt som någon kyrkofader en gång rapporterade om: homosexuella kristna män som i månatliga ritualer samlades och smetade sperma på varandra.

 

Multipla dissociationer

Den här dokusåpatypen har ett horoskop som perfekt illustrerar hur den LÄGRE VATTENPRINCIPEN (Den Irrationella Själen, med säte i könet) kidnappat den HÖGRE LUFTPRINCIPEN (Den Rationella Själen med Den Gamle/Saturnus som det sjunde medvetandefält just ovanför hjärnan/kraniet. När LUFT blir tagen på en tur av omedvetna drivkrafter (sexualiteten) då börjar tankelivet EFTERHANDSRATIONALISERA, och skapa förklaringar till varför man saknar kontroll över sitt ekipage. ("Luft" fungerar, som så mycket annat i astrologin, på flera betydelsenivåer, både som mänsklig tankeförmåga och på en högre nivå som eviga tankeobjekt, Platons Idéer.)

Och det är det som händer här, tror jag. Babblet om religion är inte helt fel, men eftersom Vattnet inte kan tänka och en ung människa ibland VILL KNULLA RUNT har den här personen tacksamt anammat samtidens modeord "polyamorös" istället för äldre beteckningar som "nymfoman" eller "sexmissbrukare". Särskilt livsstilsartiklar i DN har framställt sexuella abnormiteter som det nya normala och det helt i linje med DN:s religionskritiska inställning. 

Kartan är i klass med Lady Gagas "sexperverterade karta" (2013, även 2011) - det är multipla snubbeltrådar inbyggda och den rationella LUFTEN luras gång på gång av VATTEN så att självlögnerna hopas. Det här är så nära en psykopat man kan komma, en iskall och kalkylerande typ. Han har uppenbarligen bestämt sig på att göra karriär inom dokusåpageschäftet, och även om månascendenten avslöjar ett sinne som vill fantiserar sig själv som "den högre ordningens" företrädare och norm: Sol + formalistiska Saturnus i 9e huset för religion, så är också detta en lögn som den fallna sexualdriften i Krabban döljer sig bakom. Kort sagt: på alla punkter står LUFT i detta horoskop för bedrägliga rationaliseringar av den låga begärsnaturen.

Just det polyamorösa skulle i naiv tolkning kunde ses i Månen i duala Tvillingarna ("en kvinna i var hamn"), men sinnelaget är inte skyldigt till mer att kunna bolla med båda "religion" och "sex" i successiva tankar. I den här kartan är det Mars i Krabban som skadar förmågan till normalt partnerskap (en man, en kvinna) genom sin akuta 90-gradersvinkel till partnertecknet Vågen. Eftersom det senare innehåller den glupande aptitens Rahu är det som att denna Vatten/Luft-störning utlöser ett uppdämt behov att vara "gift tusen gånger om". Rent sexualmissbruk för att bekräfta sig själv, med andra ord.

När sedan Mars attackerar också 9e religionshuset, vet vi att det där om religion är rent skitsnack, här är en typisk förvirrad samtidsmänniska som rört ihop precis allt på helt ohållbara sätt: ett typiskt mentalt vrak i den döende sekulära världen. Men det är också typiskt Vattenbärarens tecken att vilja leka Gud och gapa över för mycket. Resultatet blir i värsta fall akut färd till sinnessjukhuset när hela den skakiga uppdiktade strukturen faller i bitar.

För sociopatens iskalla rollspel, se kartans brist på värmande Eld. Mars är visserligen "svart Eld" men i Krabban är mannamodets planet svag. Solen är aldrig särskilt varm i Vattenbäraren eftersom dess disponent Saturnus är död och iskyla (Vattenbäraren representerar på ett högre tolkningsplan andevärlden med dess båda nivåer). I det här fallet stryper dessutom Saturnus Solen genom tät konjunktion. Istället för värme får man Saturnus "planläggning". Snubben har "konstruerat själv själv" (eller fått hjälp av produktionsteamet att sno ihop sin roll). Patetiskt.

Ledtrådar till det "polyamorfa" elementet ges förstås också av Venus som här står i perversionens och dödens 8e hus. Det skulle kunna se lyckosamt ut att Venus i denna degraderade omständighet "räddas" av att åttondehusägaren är Saturnus och befinner sig i det goda 9e huset. Men kommer någon principfasthet från denna Saturnus när den själv är skadad att Mars angrepp?

Som sagt, det valsar runt, runt, och varje god antydan körs över av den låga och onda Naturen (Vatten).

Hade inte dokusåpadeltagaren varit så multipelt störd (snarare än multiamorös) hade en Saturnus i 9e istället lett till en närmast asketisk religiositet. För notera att "mångfaldens" Jupiter står i skorpioniska Vatten MEN i 6e huset Olyckan och Fienden. Hans religion - om han haft någon - skulle effektivt ha hindrat honom den självdegradering han utsätter sig för genom deltagande i porrhotellsåpan.

Nu finns en tröst i detta elände: hinduerna säger att den blinda driftens Mars peakar vid 28 så det finns hopp om tillnyktring efter detta. Senare i livet kommer dokusåpatypen att upptäcka sin verkliga religion och då närmast bli asket! (Sagt av en bloggare som vet, med samma Måne i Tvillingarna, Skorpion-Jupiter i 6e som Saturnus disponent.)

Inga kommentarer: