Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 2 september 2020

Åtal mot dubbelmördaren som avledning från gängkrigen i Sverige

Rubriken säger det rakt ut: det var något desperat över morgonradion P1:s extrema fixering vid dagens begivenhet: åtalet som väcktes mot dubbelmördaren i Linköping. Någon utredare fick komma till tals, präktigt belåten över att "hela tiden" vetat att fallet skulle lösas (efter 16 år!). 

Hela mediecirkusen kan ses som att stat och samhälle tar varje chans i akt att ingjuta förtroende i folk efter att gängkriminaliteten sakta tuggar i sig landet, bit för bit. Detta är då det "inbördeskrig" i de Fina Kvarteren som till sist nått landet och en ren följd av de styrandes favoritsystem, kapitalismen. Bloggen förutsade detta inbördeskrig redan för många år sedan, men det var knappast unikt. Många hade sett det komma i det växande klassklyftornas nya onda Sverige. Notera, den första ondskan kom från de välbeställda, inte de krigande gängen. De bara bygger sin värld som en skruvad avbild av marknadens och dess revir- och konkurrenstänkande.

Åter till dubbelmördaren. Han var i svår psykisk nöd och dödade två slumpmässiga offer bara för att lätta på trycket. Går något sådant att ana sig till genom födelsedagen? 

Minns att säkert 300 andra föddes samma dag och ingen abnorm mordtopp inträffade mig veterligen 2004. Kanske uttryckte alla de övriga ev. livsångest på andra sätt. Hur många självmord är det t.ex. i den grupp som alla delar den här kartan? Hur många går neddrogande på psykofarmaka?


Simplistiska tumregler som "lite av varje är bäst" räcker inte värst långt, men att ELD saknas i kartan är ändå en antydan om att human värme saknas. Att sedan Månen står i det minst empatiska tecknet Stenbocken (motsatt dess hemmaläge i överempatiska Krabban) hjälper inte heller. Solen i Vattenbäraren är ingen kram- och mystyp, disponerad av den kalla och distanserade Saturnus, och mer en fåordig tänkare.

Och nu är vi nära problemet: Månen i likaledes saturniska Stenbocken har ett inflöde av rationell (planläggande) LUFT eftersom Saturnus står i Vågen. Men dess upphöjda och rättrådiga placering (Saturnus "upphöjelse") måste sättas ifråga eftersom LUFT inte vilar väl på den irrationella själen eller VATTEN. 

Och i Fiskarna ligger Vågens härskare Venus och skadas dessutom av illgöraren Mars. Denna simmiga mixtur av "kärlek och hat" (som en Mån-Stenbock rimligen får problem att hantera) befinner sig i sinnelagshoroskopet i det onda intellektshuset (3) så att man sammantaget har ett antal faktorer som kan resultera i den "svåra mentala ohälsa" rättspsyket tillskrivit gärningsmannen.

Mordet då? Syns denna morgon någon trigger som kan ha utlöst gärningen?

 

Över Linköpings östra horisont stiger förvisso Vågen där Solen anses ovanligt svag och följs av halshuggaren Ketu och intellektet. Ketu är ibland den som blir halshuggen och huvudlös så symboliken kan lika gärna gälla offren som gärningsmannens tillstånd, 

Saturnus som Liemannen är alltid en möjlighet och i backspegeln är det ju enkelt att välja den aspekten när den hovrar över hela härligheten från 10e offentliga huset och bedrövligt svag i det irrationella Vattenelementet som här är affekterat till max eftersom Saturnus disponent och Krabbans härskare Måne ligger i det onda 3e huset.

Det tredje huset är genomruttet denna morgon till följd av att dess tillfälliga härskare passerar ett av dödshusen, det 12e och tillika (enligt grekerna) "den onda daimonen". Här finns både Eld-Vatten-kriget - sensationalismen (tidningsrubriker uppe i officiella tionde) och mentala problem i tredje, och så förstås gärningen/offren i hus 1. Det går att skriva sidor om den här kartan, men det får räcka.

Jämför man med gärningsmannens karta opponerar sig ett brett segment av Jungfrun (här "den onda daimonen") Nyqvists segment av psykisk labilitet mittöver, i Fiskarna. Kan den generella transiten ha varit tillräckligt för att tippa hans sinne över kanten? Glöm inte att hans förmåga till återhållsamhet (Saturnus) vilar på sank mark (Fiskarna varifrån dessutom våldsmannen Mars kastar sin hinduiska 210-gradare mot omdömesplaneten Saturnus).

Dagen då åtal väcks är också intressant, särskilt som "gensvar" på mordhoroskopet:


Att Myndighetssverige skrockar belåtet åt över sin fångst av den fula fisken (se gärningsmannens Fisk i tredje) så att de nu kan statuera ett välbehövligt exempel, synes i blotta mängden av fast förankrade planeter i härskarläge. Konsoliderade placeringar ger enkla människor och fundamentalister den självsäkerhet som behövs för att ingjuta respekt hos andra eftersom de inte tänker själva utan bara agerar efter mall och föreskrift.

Inte minst viktig här är den exekutiva Lagen är stark, härskarläge i Stenbocken

Gärningsmannen är lika övertydlig som i en dålig Hollywoodfilm där man direkt fattar vem den skyldige är (Nyqvist har förvisso redan erkänt): Mars i härskarläge i Väduren och dessutom i ett lika aktivt hörnhusläge som maktens Saturnus. 

Dessa är då de två primära rollerna. Men Saturnus opponerar också den extremt sårbara Venus i Krabban (en opposition jag glömde rita in på kartan) och gissningsvis betyder det att samhällsmakten i väckande av åtal kan visa hur den stöttar de sårbara människorna ute på gator och torg, är deras trygga fundament. Notera hur bakvänt det är att hitta trygga Hemmets Krabba uppe/ute i det offentliga 10e huset där de nyckfulla hornen kan träffa. 

"Gethornen", Capri-Cornus (jfr engelskans "capricious" - nyckfull) representerar maktens benägenhet att själv förfalla till godtyckligt våld mot medborgarna och stånga dem. Detta är oväntad civilisationskritik inbakad i astrologin! Hinduerna kallar 10e ett "förbättringens hus", förmodligen för att härskarhuset i alla tider och kulturer varit ökänt för dess usla handhavande av medborgarnas intressen. Det är mer som en som önskan från de hinduiska astrologerna att skriva in vilka av husen som människan själv har makt att förbättra sig (eller sin verksamhet) inom. Politiker är uppenbarligen en plats dit sämre folk söker sig och just därför möjligt ett av horoskophusen som kan förbättras.

Fullmånen inträffade bara några timmar innan pressträffen. Den kan ha varit gradexakt när det formella åtalet väcktes som första ärende för dagen. För någon vecka sedan förutspådde jag ett större evenemang för Sverige och trodde det som vanligt var någon politiker som skulle skämma ut sig. Nu aviserade Lövin för några dagar sedan att hon lämnar politiken, men uppenbarligen är det dubbelmördaren som är Sverigehoroskopets "höjdare" denna fullmåne. Om det vittnar statsradions överdrivna fixering denna morgon och förmiddag.


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Födda samma dag:

Carrie Underwood. Countrysångerska, stod inte ut med mer än tio sekunder på YouTube av detta vedervärdiga skval. Höjden av slätstrukenhet är tydligen det som behövs för att nå toppen idag.

Che'Nelle. Som ovan, fast inom en genre kallad Jpop.

Reena Virk. Misshandlades och dränktes som fjortonåring av ett ungdomsgäng mestadels bestående av tjejer. Modern dog för två år sedan efter att mat fastnat i halsen under ett cafébesök.

Janet Mock. Tv-presentatör, transaktivist och könsbytare. Sålde sex och jobbade som strippa för att ha råd med könskorrigeringen.

Seaward sa...

Mordoffer är en intressant variant av Mars + Vemus, och inte minst osäkerheten om man ska vara man eller kvinna.

Bra exempel på andra uttryckssätt för den överhettade Fisken, som förstås (det glömde jag nämna) står för (det biologiska) livets upplösning (som alla Vattentecken ytterst gör).