Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 september 2020

Svensk VD i förbund med Djävulen Blackstone

Nu finns det fler kapitalistskurkar i bakgrunden av mjölkersättningsprodukten Oatly, men naturligtvis får vd:n och ansiktet utåt alltid ta stöten. Som i Toni Schunnessons text i Aftonblasten (svengelska) om att amerikanska monstret Blackstone köpt in sig i det ungdomligt hippa varumärket. Vem som helst med minsta anständighet skulle tacka ner till sådana pengar.

Men mycket riktigt stämmer vd:ns födelsedag med en falsk djävul som spelar ett spel utåt men bara vill åt cashen. Eftersom klockslag saknas skulle en födelse före lunch lätt kunna flytta psyket/Månen tillbaka ett tecken, men det vore ännu värre. 

Jag gör i själva verket Toni Petersson en favör som presenterar kartan som bara ännu en av den typ som domineras av "den sataniska axeln", dvs en fullständigt materialistisk typ som kan yttra sig antingen som sjukligt självefterlåtet frosseri - talang- och ambitionsbefriade letargiker. Uppenbarligen har vd:n jobbat hårt för att få stora och fula fiskar på kroken, men det stämmer med satanismens andra ytterlighet. Det är samma materialism men en oförtruten vilja att likt Djävulen, Frestaren, få andra på kroken.

Begärens Måne stimulerad av den solära drivdraften i avundens Skorpion
och till det krämaren Merkurius - allt i mörka instinktens kvalitet.


För den oförtrutna streberns version talar inte minst att arbetsoxen understöds av en urstark Mars i samhällsklättraren Stenbocken. Skulle psyket/Månen nu ätas av Satans stjärna (och dessutom opponeras av Solen) är det tillräckliga skador mot psyket för att Mars i 9e samvetshuset inte fyrar av någon samvetsbetänkligheter. Redan sinnelaget är så brusigt och satansangreppet så förgrovande att man kan räkna bort några högre nivåer av intelligens. Gatsmarthet men inte mer.

Märkligt nog är detta perfekt nivå för Sverige som inte producerar större snillen än så här, inte inom näringslivet i vilket fall. Det är så simpelt och rättframt det kan bli: energi och ambitioner om att bli lika rik som dem man läser om i tidningarna. Den sataniska axeln har en plagiatör inom sig så det är bara för status och pengar den här vd:n tar sig i kragen.

Men vad om födelsen inträffade med Månen i föregående Väduren, där man hittar den från midnatt och ända till just före lunch (för vilken den här kartan är ställd). Det är ett 50/50-fall och egentligen hopplöst att gissa på. Jag tycker mig se mycket av den baksluga räv, kalkylerande och sjukt ambitiös som mixen av Vädur och Stenbock resulterar i, och har sett exakt samma ansikte i en svensk kvinnlig kampsportare. När den starka Mars i Stenbocken attackerar sitt eget tecken Väduren och därtill psyket/Månen, då är det inte alls ett gott omen som jag sett flera hinduiska astrologer påstå. Visst, blir individerna sociopatiska egoister som till varje pris vill vinna världen (och förlora sin själ). Men är det sådana människor världen behöver? 

Ibland avslöjar hinduiska astrologer sin brist på klass och förstånd. Indien är idag ett vansinnigt kapitalistiskt land och de som skriver om den hinduiska astrologin på nätet är bara stora feta materialister. Deras tolkningar blir lika vridna åt prestigehållet som den här bloggen representerar en spartansk, stoisk världsbild och en astrologi som visar vad själen måste fixa under det här livet. Det är defekterna som finns att utläsa ur kartan som är anledningen att man återfötts. Hela kartan är gammal sur karma som binder själen.

I sin fokusering men också signal om världslig inskränkthet avslöjar vd:n samma primitivism som Gunde Svan, den odräglige och enerverande hurtbullen som hetsat deltagarna i Fångarna på fortet en mansålder efter att han ställde undan sina skidor. Och utseendelikheten, om man ser förbi gröt-vd:ns asiatiska påbrå (?), finns förstås antydd i båda horoskopen. 

Även Gunde Hets har den irriterande störningen mellan barnet och den påpiskande föräldern Stenbocken. Eller annorlunda uttryck: samhällets värderingar har berövat barnet de lekfulla åren. Barnet har från första början skolats in i en urmodig "äta eller ätas"-mentalitet. "Duktig." Samtidigt är idrott en bättre arena för denna Jord/Eld-konflikt eftersom ingen annan än de som ger sig i leken går hårt åt varandra. Kapitalismens produktionshjul däremot, skadar också tallösa oskyldiga människor och på sistone hela planeten.

Nu kanske någon anmärker att Mars inte alls angriper Månen via samma tecken som i Oatly-typens karta. Men sanningen är att kartorna är löjligt lika (förutom den sataniska principen). Det beror på att Jupiter ligger i prestationsfixeringens läge (Stenbocken) och "missfärgar" både sol- och måntecknet - smutsigt världslig Eld och smutsigt icke-närande Vatten. Den goda ängeln/hus 11 säger till Gundes sinnelagsmåne: prestera! ge inte upp (som Mån-Fiskarna gärna gör), prestera! Den världsliga resignationens Fiskascendent har paradoxalt nog en god ängel som har motsatt budskap: bli världshärskare! Ett rejält filosofisk och metafysisk klurighet inbyggt i just denna kombination.

Men så var det Mars i besmittat Eld som skapar en sjuk karriärism i 10e: fastän på ett krokigare sätt kan man därför även här se samma inskränkta kamp för fåfänglig världslig framgångs som den Vädur/Stenbock är involverad i. Hos Gunde är den om möjligt ännu värre eftersom både Stenbocken och Skytten är universella eller globala, vilket höjer Överjagets (Stenbocken) piska till närmast terror (och så blev han guldmedaljör flera gånger.)

Sådana här horoskoptyper dömer knappat individen till låg ambition (världsmästare är det kanske mest korkade en människa kan aspirera på eftersom det bara är en ateistisk urspårning: "fingret till dig Gud, se vem som verkligen presterar så alla kan se det"). Men den krassa sanningen är att säkert nio av tio dukar under för horoskopets minst sagt prosaiska ingångsvärden i de fall när ascendenten harmonierar med den hungern på berömmelse via strid.

I ett idealsamhället som vuxit sig över människans arv från djurriket och inte längre road av att slå ut varandra och få en ego-kick av det, där skulle den här horoskoptyperna indikerar mentalt efterblivna kvarlevor från en äldre och i princip utdöd mänsklighet.

Allt på symbolnivån, naturligtvis. Inget nödvändigtvis att tas bokstavligt.


Inga kommentarer: