Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 september 2020

Attraherar SAAB i Linköping högerextremism?

Artistisk lek med Platons triangulära "atomer"

I Expressen sägs det kring arbetet med att identifiera dubbelmördaren i Linköping att: "Tusentals män i Nyqvists ålder har topsats för DNA-test ... mordutredarna [har] stött på 'skrämmande många män i den aktuella åldern som mått väldigt, väldigt dåligt'."

Jag tror tidigare spekulerat att dagens Stockholm i hög grad är själarna från gamla nazityska borgare, varför inte de som bombades sönder och samman i Dresden. Nu söker de stilla sina krigsskadade själar genom extrem konsumtion av de nöjen storstaden har att erbjuda. Kanske har Linköping, där utveckling av stridsmaskineri utvecklas, varit en "kusten klar"-magnet på jorden för de själar som nu börjar återvända från Andra världskriget. Företrädesvis f.d. nazisoldater med tanke på de djupa band som länge fanns mellan Tyskland och Sverige. 

Soldater (och civila) som stupar i krig med sig traumat och kommer att resonera starkt av sitt sista brutala liv. Det ligger så att säga i själens närminne. Det här aktuella själsinnehållet sänker i händelse av nyliga fasor den återfödda människans intelligens och sociala förmåga när själen väl bundit sig till en ny värdkropp. En del själar söker sig mot humanitära områden för att den vägen "svettas ur sig" sig sitt dåliga karma.

Linköping har haft sin beskärda del av integrationsproblem med "nysvenskar", om klantiga myndigheter portionerat ut för många invandrare i den trakten har jag ingen kunskap om. Men ponera följande: dessa nykomlingar, vilka nationaliteter som än finns representerade i området, är också reinkarnationer av någon av Andra världskrigets krigsskådeplatser, de har bara färdats i en krökt linje för sin återfödelse, mellanlandat i något härjat land, och kommer på omvägar till Sverige för att här återuppta samma strid med samma fiende som senast de var i världen.

Varför oron tycks stor i Linköpingstrakten är ett tecken hela landet på hur omoraliskt och skyldigt Sverige är, med dess fejkade neutralitet under de nazivänliga åren och därefter samma lögn för att gömma sig bakom USA. Samtidigt har Sveriges export av lukrativa mördar-krigsvapen byggt på nationens dåliga karma! När rinner bägaren över? När bli summan av det sekulära Sveriges svek mot alla kända naturlagar övernog?

I ett värsta-scenario kommer Sverige efter ett eskalerat inbördeskrig att upphöra och förvandlas till polis- och övervakningsstat. Den smått fanatiska Hasse Aro tröstar i ett av tv:s kriminallösarprogram söker övertyga tittarna att "vi är fler än dem" - ett rejält falskklingande propagandaargument för den som minns hur få dedikerade krigare Vietnam drev bort det hatiska USA som invaderat pga. sin ambition att hindra kommunismens utspridning. 

Det imperialistiska USA litade inte på styrkan och attraktionskraften i sin egen doktrin, vilket visar att landet inte bara lever på lögner utan också är medvetna om det. Arabvärldens benämning "Den Store Satan" har visst fog för sig - Lögnens ande är nära associerad med detta demoniska väsen vars närvaro märks inte minst genom desinformation och glittriga konsumtionsprylar att dingla framför de lättledda och tanklösa.)

Om vietnamesernas heroiska kamp för det styresskick de valt säger redan en antik röst: "Det är bättre att vara med en handfull goda män som kämpar mot alla de onda, än ta sida med skaror av onda män mot en handfull av de goda." Orden kom från Antisthenes, Sokrates mindre kända elev. Det var ju Platons skrifter som överlevde ända till vår tid.

Om Sverige blev en slags diktatur med logotypen "SAAB vapen" insprängd i flaggan skulle det vara ett rättvist slut för ett land som valde att bygga sin välfärd på krigsmaskiner och död i andra länder än sitt eget. Rättvist framför allt eftersom folket var likgiltigt för landets drift från den sanna farleden.

"Att se världen i ett gruskorn" - Linköping och Sveriges vapentillverkning kan vara ett exempel på just denna fördolda naturlag: den som dräper med ett svärd kommer själv att bli dräpt med ett. Världen finns kvar även i den som bara tror sig vara ett gruskorn. 

Att svenska rövar-vikingar numera har klätt upp sig i kostym och agerar företags- eller partiledare kan inte dölja det faktum att de fortfarande är rövare och nu dessutom fegare än förfäderna, de låtsas syssla med ekonomi! Förutom Jimmie Åkesson då, som fortfarande är så nära nazi-svensk rashygien det går att komma. Den är typen av flata intellekt kan inte förstå de djupare historiska banden mellan själarna och hela regioner, ja t.o.m. mellan hela nationer. Kollektiv Karma.

Jag har flera gånger sett obetydligheter liksom färdas genom tid och rum för att dyka upp som mementon i mitt nuvarande liv - leksaker som symboliskt anknutit till tidigare liv, ord eller platsangivelser (i hörselupplevelser) som visat sig stämma med historiska kartor - uppgifter jag inledningsvis inte hade någon "bokkunskap" om. I några fall har det tagit årtionden att förstå vad dessa ting eller ord representerar i termer av tidigare jordeliv (vilka jag har gott om enligt drömmar och meditationstimmar i yngre år).  

Ett bra exempel (nämnt på den här bloggen): jag jagade i åratal en förklaring till att jag i en nattlig dröm kallats URD av en käresta som föreföll tala någon slags sjungande tyska. I drömmen är jag landägande riddare. Men jag landade i en återvändsgränd: Urd som en av fornnordiska kvinnliga nornorna. 

Först när jag insåg att drömmens talspråk måste provas med andra stavningar, började ett ännu ganska färskt Google leverera resultat. Landägaren (och tillika deltagare i det 2a korståget) stavades Oordt och han var holländare inte långt från gränsen till nuvarande Tyskland. 

Skärmdump från 2003. Slutligen identifierade
jag van Oordts boplats (tillgänglig från nu
raderad familjesida) och insåg hur nära
tyska gränsen familjen bott i århundraden.
En gammal dröm fick äntligen sin förklaring.
 

Det var gammal flamländska och inte tyska när kvinnan i drömmens bittra separationsscen säger till mannen, redan uppstigen till häst: "GIB ACHT LIEBER URD" - "ge akt/var försiktig käre Oordt". Emotionellt laddade scener verkar av någon anledning vara de som lättast letar sig in som minnen i det nya livet! 

Drömmens fortsättning visar att Oordt dör på väg ner mot det Heliga Landet och därför aldrig återvände till sin käresta - jag hade bett mitt "högre jag" om en nattdröm som förklaring till varför en unga kvinna jag fattat tycke för motstod mina avancemang. Var detta samma kvinna som aldrig återsåg sin trolovade på 1100-talet? Då kan man förstå stor tvekan när de - i nya kroppar - återses efter många hundra år. Kvinnan måste ha närt bitterhet/sorg under över mannen som aldrig återvände - starkare än den kraft som förde de två samman långt senare. (I detta liv hade kvinnan Månen i sideriska Skorpionen - känd för att bevara gamla oförrätter länge, och kanske också mottaglig för "långa minnen").

Det tillhör kanske sällsyntheterna att en jordmänniska blir varse t.o.m. fragment av sin själs brokiga pussel, men det hände enligt traditionen filosofen Pytagoras och att inte fler vet vilka de är, måste sägas tillhöra västcivilisationens mixade ödeslott.

Kristendomen, från det den börjat fixera sina dogmer, spred okunniga budskap om den enskilda människans förhållande till sin själ. Det är sant att människan bara har ett liv att leva, men när det kom till samma människa "uppståndelse på Yttersta Dagen" så var de spekulativa kyrkofäderna ute och cyklade. De klippte och klistrade från de "hedniska" grekiska filosoferna, tog bort delarna som handlade om reinkarnation och fyllde på med tankar om någon frälsargestalt som dött för människans synder. En virrig fabel men med vissa sanningar bevarade. 

Den odöda Oordt, och ännu någon eller ett par kristna figurer i min själ har i detta liv jublat över att kunna ta del av historiskt vetande som inte fanns under medeltiden. Själen aggregerar mer och mer kunskap inom de områden den tidigare givit sig in på. I vissa liv - som i Sverige - hindras själen från att inhämta något alls eftersom landet mest liknar en bananrepublik där att nationen själv har ett karma som inte innehåller samma kunskapsfält. 

En nationalsjäl kan också urarta genom trångsynthet, som t.ex. den svenska ekonomismen som numera ser allt som möjliga inkomstkällor. Ett sjukt och förfallet land som trots kampen mot lorten blev bland de fattigare i världen just genom sin nyfunna "kontroll" över produktionsfaktorerna (maskiner och slavar). Det var före den senaste invandringsvågen efter vilket "tallösa afghanska fåraherdar" börjat påminna oss om ett ouppklarat förflutet som varken de styrande eller medborgarna vill minnas (eller bli påminda om). Vi som just börjat bli glassiga och egoistiska glidare, var till mans!

Det Jesus i sin astrologiskt genomsyrade tid troligen lärde ut, var att varje tidsåldersskifte var att betrakta som en Domedag. Han kan ha talat om övergången mellan Väduren och Fiskarnas tidsålder (som idag såväl som av dåtidens astrologer placerades i 200-talet). Han kan ha syftat på ett mer markanta skifte, det som så tydligt står på tur i vår tid, det mellan Fiskarna och Vattenbäraren. Sant är att orostider alltid föder apokalyptism men den här gången, kort in på 2000-talet, stämmer tanken väl med tidsåldrarnas längd. (Millennieångesten inför år 1000 sammanföll t.ex. inte med något tidsåldersskifte.)

Egentligen är det enligt vissa uppskattningar hundratals år kvar, som modern astronomi valt att definiera Vattenbärarens KONSTELLATION. Men astrologer borde inför ämnets oklarheter sätta frågetecken för tidsåldrarnas uniformitet. En hinduisk tradition förfäktar ett varv av vårdagjämningens precession till 24.000 år, en dryg tusen år snabbare irregularitet hos jordaxeln än dagens astronomi kommit fram till.

Redan babylonierna valde en abstrakt zodiak med 12 jämnstora tecken istället för de skiftande konstellationerna på himlen. Men tänk om den verkliga astrologin bygger just på tidsåldrar som matchar konstellationernas väldigt olika utsträckning längsmed solekliptikan? Den tanken har inte ens de fantasifulla hinduiska astrologerna tänkt (med mindre 24.000-årsvarvet skulle visa sig vara summan av olika stora konstellationer)! 

Och tänk om jordklotets axel wobblar med skiftande intensitet beroende på vilken tidsålder det är. Hela världsrymden som en enda stor levande varelse vars delar oavbrutet justerar sig till allt annat baserat på den osynliga intellektuella underliggande nivån... Människan vet en del men det hon inte vet är förstummande mycket!

Den platoniska idétraditionen spekulerade från första början kring matematikens eller siffrornas roll i tillvaron. Olika tänkare i Akademin såg olika på deras betydelse och dagens forskare har det inte lätt, givet så få bevarade citat av Platons närmaste efterföljare. En del menar att Platon själv lämnade läran om Formerna (Idéerna) på gamla dagar och övergick till en metafysik baserad på närmast pytagoreiskt siffertänkande. De fyra heliga grundtalen 1-4 åskådliggjort i pyramidal form varur lägre verkligheter sedan kan härledas... Se det upp-och-nedvända trädets alla förgreningar (världar) och hur nära vårt pyttelilla kosmos med omnejd det säkerligen gömmer sig avancerad matematik bakom konstellationernas storlek och inverkan på planeten jorden...

*****

Här är avlägsna Vädurens konstellation/tidsålder, Fiskarna som stod på tur i Jesu tid och den "verkliga" människans anstormande Vattenbäraren. Följande "förenklingar" har lånats från  https://theskylive.com/sky/constellations/aquarius-constellation och relaterade sidor. Förutsätt att de är direkt jämförbara (vilket de verkar vara) får man en liten idé om de här tre konstellationernas skillnad i "bredd" (tidsåldrarnas längd i det hypotetiska scenariot). Den gul-gröna bågen som löper genom dem är zodiaken/solbanan.




Av kartorna att döma förefaller den stundande Vattenbärarens era vara betydligt kortare än de föregående tidevarven. Jag utgår då från att bilderna visar den MODERNA astrologins definitioner av konstellationernas början och slut längs ekliptikan. (Se även Wikipedia om rektascension som mätenhet.)


Efterord

Jag pausade inlägget en timma och började titta på gammalt material jag googlat fram om det förmodade tidigare livet som en "Oordt" i Holland. Jag visste från webbsidor på 00-talet att släkten van Oordt hade anor ändå tillbaka till den tid jag drömt om. Fascinationen stegrades ytterligare när släkten som alltjämt existerade ÄN IDAG var extremt pro-israelitiska kristna: en sentida van Ooordt var chefredaktör i en tidning i ämnet. Kopplingen till min dröm om en korsriddare för landets sak var nästan löjligt övertydlig och säger något om hur stelt och konservativt det blåa blod blir som färdats länge, hur en familj kan bevara samma motiv i århundraden (medan själar bara gästar de låga människornas boningar och avsmakar deras upplevelser och honnörsord för att likt fjärilar fladdra vidare för andra upplevelser).

Nu, 13 år efter min förra nätforskning har i princip allt gammalt material raderats från nätet. Jag upptäckte det genast genom att jag dumt nog sparat en länk till vanOordts familjeträd. Sidan fanns inte längre kvar. (Lyckligtvis hade jag sparat några andra, också de försvunna texter till hårddisk.) Alla referenser till deras pro-israelitiska engagemang är också borta och istället har historien skrivits om (närapå) genom att sätta fokus på en grosshandlare i té från 1700-talet. På dagens internet får man intrycket att van Oordt är en té-importör. (Företagets "Om oss"-sida bara hintar om att det fanns en lång historia innan dess, troligen skamfylld given dess kopplingar under en period till kolonialismen.)

Det är fascinerande att tänka att - kanhända - bara vissa själar får möjligheten att upptäcka vissa ting. Hade jag inte bjudits in till en tillställning av en silversmed 2002 och inför detta möte åter börjat drömma (igen) om den holländska markägaren/riddaren (som drömmen avslöjade hade varit min granne på 1100-talet) hade jag aldrig sökt på nätet i tid för att hinna se de pusselbitar som styrkte möjligheten att de "holländska drömmarna" var historiska långa minnen. Idag, 2020, på den sataniska (kommersialiserade) webben har nyttan med internet sjunkit samtidigt som det aldrig varit så värdefullt för en som bara vill konsumera...

Att inlägget om Sveriges inbördeskrig blandades upp med en lång utvikning om Oordt var inte avsiktligt. Men efteråt är det uppenbart. Min själ associerade genast krig i Sverige med ett tidigare liv där jag själv varit stridslysten och engagerat för en sak som involverade ett helt land, Palestina! 

Mönstren ligger där, just under ytan, men tyvärr är folk i gemen lika Fredrik Reinfeldt, den där statsministern som verkade inkapabel att se några som helst sammanhang! Kär gammal illustration i repris:

2012-08-19

Reinfeldt, moderat hyperindividualist och därför systemhatare, kunde inte se något mönster i oskick som smugit sig in i svenska myndigheter som partajade på skattebetalarnas bekostnad. Gissningsvis var Annie Lööfs nya Stureplanscenter del av den skandalen. Nu har hon återkommit från svår graviditet men låter lika illa som någonsin, lika platt och själlös i tanke och röst. I Sveirige DEVOLVERAS individen i takt med växande ambition. 

Kanske är detta ändå Djävulens förlovade land? Hit skickas de själar som nu ska testas av Satan, Åklagaren, vad gäller moral och klarsyn. De kloka verkar hålla sig långt bortom storstäderna eftersom all bildning i landet är rent fanstyg och syftar bara till pengar (Djävulens lockbete).

Dessvärre lämnar det glesbygden kvar i näringssjälens relativt okomplicerade hägn och där uppstår snabbt xenofobi när galna politiker talanglöst pytsar ut nysvenskarna utan en anstymmelse till smart plan. Det vill synas som att Sverige gör precis allting fel och varken hög eller låg är här någon avundsvärd livslott.


Inga kommentarer: