Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 september 2020

Ateist-testet 2020

Av en händelse hittade jag flera år senare uppgiften att en drivande ateist inom den svenska "ingenjörskonstens" sekteristiska Vetenskap och Folkbildning var dömd homosexuell pedofil. Namnet har bara figurerat flyktigt i ett av bloggens primitiva försök att söka få gensvar från astrologin med räknenissars kvantifieringar. (Jag har senare förstått att filosofiskt befinner sig astrologins "sanning" högre upp i verklighetens skiktning än räknenissarnas siffermagi.)

Att förstå att en sjuk ingenjör verkade inom VoF förklarar i ett slag bloggens misstanke under gångna år att besläktade Humanisterna - som bedrev religionsfientlig verksamhet i religionshatiska DN  - i själva verket också hade en homoagenda, möjligtvis bottnande i dåvarande ordförandens egna "preferenser". 

Jag ventilerade den misstanken några gånger på bloggen. Nu visar sig VoF:s hatiska metoder alltså springa ur en homosexuells problem att acceptera sig själv. Det förklarar delvis den "årets förvillare" som sekten korade utan att i alla fall ha vetenskaplig fackkunskap att uttala sig - ett "skoj inslag" som medierna slaviskt publicerade med ännu mindre kunskaper eller etisk förmåga att bedöma till vilken nivån de sänkte sig. Man kan likna den dolda agendan inom VoF vid Katolska kyrkan som generats av att homosexuella gömt sig under prästkappor för att agera ut utifrån den ostyrighet som innebor i den Irrationella Själen (som de antika grekiska tänkarna skulle ha uttryckt det).

Jag ska undersöka den dömde pedofilens sinnelagskarta här nedan, men varför inte börja med att repetera testet från hösten 2012 i "Test & Tanke: 216 ateister"?  (I ett senare test från 2018 hade gruppen marginellt vuxit till 235, men då inkluderade jag inte sökkriteriet "biologer" som i 9 av 10 fall ateister.I

Numera vet jag att det behövs åtminstone 300 datapunkter och generösa gränsvärden inom vilka slumpen verkar. Med Nobelpristagarna i Kemi hittade jag en intressant övervikt på den döda materialismens symbol Jordelementet, men i övrigt kan bloggens alla försök summeras som "magra resultat". Svarar den alls på kvantitativa frågor så är det inte med simplistiska undersökningar av en enstaka teckenposition.

Framför allt saknar nästan alla horoskop det viktigaste: födelseklockslaget. Det är möjligt att egenartade livsöden bara kan avläsas genom den fysiska ascendenten som kan (enligt hinduiska metoder) skilja på tvillingar födda bara en minut från varandra. Det är uppenbart att något saknas i studiet av ett helt dygn även om det då och då blir fullträffar mellan horoskop och personens anspråk på berömmelse. 

Att ställa horoskopet med Månen som utgångspunkt är intressant men långt ifrån någon garanti eftersom den psykiska verkligheten inte nödvändigt har något synligt genomslag i den lägsta verklighet där alla som kräver "empiriska rön" håller till - saker och ting alla kan se via sina yttre sinnen (+ lite förnuftsbaserade resonemang) och enas om. 

I en del fall är inte ens det egna inre sinnet en drivande faktor, som födslar under nymånen då reflektionsförmågan sägs reducerad till förmån för en mer aktiv livsgärning (tänk: löpning och bergsklättring - den solära kognitionen är utan Måne helt fixerad vid det yttre och Månens närhet till Solen tyder på snabba reflexer men inte någon disposition för att sitta och grubbla filosofiskt. 

Nymånen är en handlingsorienterad individ medan fullmånen representerar en individ så proppfull av intryck att någon måste spricka eller att individen kläcker en fantastisk idé som lyfter potentialen till en högre aktualitet. Om nymånen är projektstarten är fullmånen realiseringens ögonblick.

Eftersom sidokommentarerna till sparade födelsedagar inte är enhetliga, och dessutom ibland på svenska och ibland på engelska får ett antal ateistiskt laddade "ordstammar" ingå som sökmönster. Troligen kommer långt fler än 216 att hittas åtta år senare.

"atheis" | "ateis" | "nihil" | "darwin" | "skepti" | "evolut" | "naturali" | "biolog"

338 träffar åtta år efter det första testet. Här är en listning (minus Merkurius och Venus som alltid håller sig nära solen och inte kan befolka vilket som helst zodiaktecken):

       SO   MO   MA   JU   SA

ARI    30   28   29   35   25
TAU    37   30   32   26   24
GEM    26   26   38   28   23
CAN    28   32   33   26   39
LEO    32   21   35   17   28
VIR    24   30   26   23   25
LIB    32   24   26   30   30
SCO    16   38   33   37   30
SAG    20   31   23   29   30
CAP    29   27   24   29   29
AQU    32   22   19   23   33
PIS    32   29   20   35   22

Genomsnittet är 28 placeringar per tecken och vad som syns är ur "räknenissens" perspektiv bara slumpmässiga fluktueringar.

Maxvärdet 39% över medel får Saturnus i Krabban, vilket rimmar väl med materialism (och ateism). Den sublunära världen enligt Krabban och så Saturnus för organisation och teknik . Jämför hur den moderna människan totalt teknifierat naturen genom upptäckten av DNA - ett rent Lego att pussla med för dem som är hågade åt det håller.

Lika intressant är att den delade andraplatsen tillfaller Solen i Oxen (ren sinnebild för materialism)  samt Saturnus motpol Jupiter (upptäckaren, snarare än Saturnus systematisering) i Skorpionen. Oxen och Skorpionen ger den negativa "sataniska axeln" som bloggaren haft mycket roligt åt under åren, eftersom den som väl ringar in de av Djävulen förledda materialisterna! Hade denna axel tagit tätpositionen i ateistgruppen hade lyckan varit total. Men den här trion passar bra för ämnet under inspektion.

Minimivärdet 16 placeringar (43% under medel) tillfaller lustigt nog Skorpionen igen, nu via soltecknet. Här har vi om möjligt en ännu mer intressant axel, Solen eller den levande själen i dels sitt mest "kroppssovande" tillstånd i Oxen och Solens (relativa) vägran att köpa ateismen, kanske för att själen i tecknet för Dödsskuggans dal säger många att det alls inte svartnar på andra sidan. Insikten ligger på arketypens nivå men avspeglas svagt i denna lilla undersökning.

Men varför är då Skorpionen så glupande hungrig på naturalistiska eller ateistiska synsätt via Jupiter om man väljer att betrakta dessa siffror som omina, som uppenbarelser från en högre verklighet än siffernissarnas? Det måste bero på att många själar är födda med DÖDSDRIFT - thanatos som Freud kallade sin till eros komplementära drift som Wiens borgare inte alls tyckte var lika spännande att fantisera kring. Det visar sig likväl vara en populär strävan enligt detta resultat av i huvudsak forskares och opinionsbildares horoskop. Fyndet rimmar perfekt med bloggaren som har Jupiter-i-Skorpionen men som sin Fiende (Jupiter i hus 6). Det är typiskt att ha just ett horoskop som ytligt faller in i gruppen men personligen visar sig kräva den helt motsatta tolkningen. 

Nog ordat om den här studien som underordnar kvantifikationen och gör siffernissarnas verklighet till bara omen, den med.

******

Vad om den homosexuella pedofil-ateisten Jerkander, ordförande för mobbingföreningen VoF under 4 år? Sinneslagshoroskopet med Månen som markör för 1a huset ger är otippat rik utdelning.

 

Här är den gåtfulla månascendenten i Oxen, där hinduerna inte ens vill erkänna att 1a hushärskaren har någon godhet i sig. Venus är normalt den "Lilla Välgöraren" men förvandlas till en "verksam illgörare" för alla som tror att det här livet handlar om att hitta jämvikt enbart med den egna kroppen. Det är som att hinduisk astrologi moraliserar en smula och säger: denna egocentriska fixering vid din egen kropp är att sätta ribban för lågt. Din Venus är perverterad.

Och sen faller det här korthuset till himmel snabbt ihop. Venus äger nämligen också Solen i Vågen som här halkar in i Olyckans och Fiendens 6e hus och ställer sig själv i den inre lyckans 4e hus, tillika ett hörnhus som gör Venus till den enda prominenta planeten i horoskopet om man undantar månen som  här är referenspunkten och därför kan räknas bort.

Sinnet i materiell Jord men med anpassningens Venus i Eld leder till totalkollision mellan det grövsta och det finaste elementet och det ser apropå åtalet och domen ut som att Venus i Lejonet istället yttrat sig som "barnkärlek" på ett perverterat sett. Barn (eller här antastade pojkar) symboliseras av Solen (avkomman) och här har Venus en tät koppling till Solen via en ömsesidig reception.  

Bloggaren har samma koppling Venus/Solen utifrån sin månascendent men är inte pedofil eller homo så mobbar-Jerkerts problem tycks ligga i att Venus agerar inuti det personliga välbefinnandets sektor 4 vilket å ena sidan mest är olust via kopplingen till 1a kroppshuset medan Venus koppling till barnen visserligen är en friktionsfri koppling (Eld och Luft - visualisering av tankar) men där i gengäld hans aktiva framfart (Solen) gör honom till sin egen Olycka eller Fiende (6).

Lätt därtill att atma karaka är den giriga och måttlösa demonen Rahu i Vågens 30e grad så blir sinneslagshoroskopet rent perverst! Mannen trakasserade andra som "vetenskapsförvillare" för att hans själ ville att någon till sist skulle komma fram och lära honom anständighetens gränser här på Jorden. Rahu är alltså symbol för en demon som håller hus i den sublunära världen och förstärker och förvränger den härskare till det tecken demonen gästar. Och här blir det förstås Venus som skruvas ytterligare ett varv och inte längre liknar kärlek mellan man och kvinna (eller ens kärlek punkt slut). Så passande att allt detta kapslas in i Fiendens eller Olyckans sektor.

Många liknande liknande horoskop klarar sig utan att förfalla så grovt som människa som detta gjort, men här behövs klockslag för att reda ut finliret. Och naturligtvis har inte alla cirka 300 som föddes bara i Sverige detta dygn blivit homosexuella. De hade turen att vara andra själar och använder de förutsättningar himlen visar upp, på hela andra sätt.

Likväl ser en längre period ut att vara lite av ett lågvattenmärke i den kosmiska världssjälens yttre krängningar (planeternas gång). Förutom några timmar kvällen den 24 oktober då Månen konkurrerar om rollen som Atma Karaka men förlorar till följd av att den vid tiden löper UNDER solekliptikan (negativ latitud). Därmed förblir demonen Rahu AK och förvrängare av Venus från lunch och fram till det "planetära krig" Månen förlorar. Tyvärr är Jerkerts datum det enda bland 10.000 datum som faller inom detta intervall så material för jämförelse saknas. Att söka samma mönster men valfritt år ger inga ytterligare träffar. Inte så konstigt, egentligen, med tanke på hur lång tid som måste ha förflutit sedan samma fyra faktorer (Månen i Oxen, Solen i Vågen, Venus i Lejonet och Rahu) senast intog samma lägen...

Mer om fenomenet JJ på den här bloggen.


Inga kommentarer: