Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 september 2020

Polisens bisittare en ja-sägare om de 40 skurkklanerna

 


Tydligen lyckades polischefen skapa oklarhet i Ekots lördagsintervju men som tur är finns myndighetens affisch- om än inte utvikningsflicka till hands! Hon förklarar att hon tyckte chefens ord var glasklara. Sen knäpper hon också ihop och vill inget mer säga i frågan om skurkar finns i regeringen (om det gör! de ses dagligen i medierna).

När jag tittade på horoskopet för denna lokala polischef - som minsann också lika alla andra svenskar är verksam i den kriminallitterära genren - insåg jag strax varför hon faktiskt utstrålar skönhet inifrån själen, till skillnad från sin överordnade som verkligen fått något härjat i blicken - kanske början på paranoia - efter att ha jagat Mörkrets makter i så många år. AB valde verkligen en bild där han såg sliten ut häromdagen, för att matcha hans "nattsvarta" bild av Sveriges tillstånd.

 

Med koloreringen av de tre kvaliteterna förstår läsaren vad jag talar om. Universum var vid denna tidpunkt generös och bakade in enorma mängder av Ljusets kvalitet i det materiella substrat varav kroppsliga ting formades. En del själar valde att framträda som "ljusänglar" och Linda (H) Staaf valde Lagens långa arm och älskar tanken på kontroll av massorna och Frihetsberövande lika mycket som sin överordnade. Eller annorlunda uttryckt: tavelduken har en stor andel av i Sattva guna-fibern, medan planeternas interna tjatter talar en lite annorlunda historia. Jag återkommer till den.

För den hinduiska kosmologins tre grundläggande kvaliteter, tänk modern strängteori så kanske inte tvåtusen år gammal kosmologi om tre fibrer eller rep i den materiella tillvarons innersta låter lika "sagoartad" längre. Förmodligen hade antikens främsta genier högre intelligens än dagens människor, hämmade av sin alltför liten världsbild som börjar med att beröva sig alla andra sinnen än de fem fysiska. I äldre tider visste många att det finns mycket mer att säga om människans olika intelligens- eller förnuftscentra.

Tyvärr slumpade det sig så att Aristoteles närmast modernt materialistiska naturläror blev den dominanta ståndpunkten i Väst. Närmare vår tid har ett så fullständigt snille som Werner Heisenberg stått upp för Platon, lärare till avfällingen Aristoteles, och dennas visionärt förmedlade lära om ett universum som bättre liknar modern vetenskap än Demokritus banala teori om "atomer". Men det krävs alltså intelligens på Heisenbergs nivå för att plöja gamla hinduiska texter och kanske få snillrika uppslag... 

Heisenberg hade 4 av 7 planeter i Ljusets kvalitet, och nivåskillnaden mellan honom och t.ex. den här bloggaren märks i att jag involverade hans ansikte i ett look-alike-resonemang för bara fem år sedan. Nu är det slut med sådana inlägg - ämnet astrologi och fysiska former förblir upplösligt komplex och jag tror Craig Venter (dna-forskaren) och hans  arbete med fenotypers relation till arvsmassan förr kommer att ha en stabil bas för förutsägelser än astrologin...

Det är bara den kumulativa effekten av en gynnsam tid runt Industialismens inbrytande som gör att dagens genomsnittsmänniska i hybris tror sig representera större insikt än folk i det förgångna.

Linda Staafs horoskop vittnar om vad som krävs för att bli en kunskapsmänniska, även om också hon genom yrkesvalet begränsas till "underrättelser" om förehavanden på samhällets mörka sida. Jag har tidigare föreslagit att svenskarnas fixering vid kriminalromaner och -serier är kollektiv karma som röjer vilken Mördare som bor i den svenska folksjälen. Nog om Bofors och SAAB för ögonblicket. Jag måste förklara varför jag antydde en perversion hos Staaf att likt hennes överordnade "frihetsberöva".

I hennes horoskop är det fånigt tydligt. Lagens långa arm är Saturnus och här sträcker den verkligen sin långa arm 270 grader fram genom zodiaken och grabbar tag i Jupiter som representerar Frihet av det mest gränslösa slag. Hinduiskt är dessa två motpoler neutrala till varandra. Båda principerna krävs för att teckna vår existens och Platon formaliserade dem som Gränsen och det Obegränsade - två initiala grundprinciper som planeterna Saturnus och Jupiter på ett senare verklighetsstadium får representera. Minns att Sveriges horoskop har en defekt Gränsdragaren och en Jupiter som löper amok. Det är därför rovkapitalismen håller på att slå sönder det här landet fullständigt. Problemet ligger redan i de första penseldragen till Formen på detta land. 

Men gemene man ser inte vilka sjuka liv de lever, i svensk skola (särskilt inte den nya profitstyrda) lärs inte filosofi ut. Befolkningen saknar verktyg att förstå sina träliga liv med arbetslinje och belöning genom överkonsumtion (vilken skuldsätter och binder än hårdare till arbetslinjen) som de enda existentiella vektorerna. Inifrån detta land kommer aldrig att komma tillräckligt starka röster (eller revoltörer) för att i grunden göra om spelplanen. Det skulle ändå inte vara möjligt enär Sverige gjort sig till slav under den globala kapitalismen (sjuk Jupiter) och räknenissens (Merkurius) värdesystem. (Båda dessa står tillsammans i Sverigehoroskopet och Jupiter är verkligen sjuk.)

Det kommer att krävas att TIDEN signalerar ett nytt paradigm och så, genom ett trollslag, försvinner de stora brottslingarna vars små imitationer Svenska NOA kartlägger med viss besatthet.

Se i föregående inlägg hur även Staafs överordnade Mats Löfving har ett snarlikt problem med Platons "Gränsen" och "Det Obgränsade" - den senare principen tolkades bland senare platonister som "materia". Den gamla Platon, säger en del, hade till sist anammat tanken om någon slags överlägsen intelligens - symbol: Saturnus - som en gränsdragare och skapade former i den gränslösa materian. 

Det är identiskt samma tankegång som finns i vissa hinduiska läroriktningar om Guds "högre energi" (Purusha) och "lägre energi" (Prakriti). Saturnus blir då vårt kosmos representant för Purusha, Gud i världen, och förklarar alla identitetsstörda feministers hat mot patriarkatet (Saturnus). De spelar ett kosmiskt spel utan att förstå det själva och tar rollen av den formlösa och blinda expansioinens princip (Jupiter) och försöker samtidigt vara sin egen patriark (Saturnus). Det finns något djupt stört i samhällenas sönderfall i partsintressen i detta senkapitalistiska samhälle, ett tecken på att kulturerna förskjutit Den Ene (Gud), förlagan till såväl Purusch/Gränsdragaren som en inomvärldsliga patrikarken Saturnus.

När jag nyss verifierade att det var Heisenberg som hedrat Platons namn, såg att jag han också hade Löfvings komplicerade förhållande mellan Frihet och Avgränsning i sitt horoskop. Men här utspelar sig det "minidramat" inom ramen för Ljusets kvalitet och han liknar därmed i hög grad Linda Staaf. Och, om jag får bli ytligt igen: dessa två har båda klar och intelligent blick, Staafskan blir till och med en skönhet genom att intelligensen på insidan så tydligt uttrycker sig genom det fysiska. 

Hade jag haft det minsta intresse för kriminalgenren kanske jag skulle läsa hennes bok, men just nu tänker jag bara på hennes sannolika nymåne i Fiskarna och det återkommande fenomenet att detta tecken tenderar bli ja-sägare. De har ingen egen identitet utan fullständigt går upp i sina förehavanden. Jag har hittat många Fiskarna bland myndighetsmänniskor och byråkrater på stora instutioner - kanske en typ av akvarium den "Obgränsade", jupiteriska Fisken gillar att simma runt i. Inburad i en stor byggnad känner de ändå frihetens Jupiter. 

I den kvinnliga polisens fall är detta dubbelt starkt - hennes inre gränslöshet kompenseras av att Saturnus yttre ramar binder henne. Detta gestaltar hon likt sin överordnade som att se Saturnus som det starka och okuvliga samhället och sen ger hon sig ut att med denna Saturnus beröva andra deras Frihet (Jupiter). Så även här, precis som med hennes överordnade, ser man hur det freudianska Överjaget (simplaste, socialrealistiska läsningen av Saturnus) äter sig in i "väluppfostrade" människors inre, socialiseringsprocessen slår ut förmågan att tänka självständigt och men blir en lydig samhällsmedborgare eller upprätthållare av samhällets NARRATIV...

Astrologin lär nu ut att detta är den stackars medelmåttans roll, samhällsmoral bygger på antikens fyra dygder, men detta system är mer konvention än absolut sanning. Om Löfvings "högsta goda" i hus 9 var IT-stödda underrättelser (en potentiell STASI-människa) så ger Linda Staafs sinnelagsascendent (fr.o.m. cirka 08:00 på morgonen, så den är hyfsat trolig) ett nionde hus i Skorpionens tecken. Men innan man förhastar sig och påstår att DÖD är vad hon vill med sitt liv, uppsök 9e husets tillfälliga härskare! Mars i Ljusets kvalitet i Tvillingarna. Är inte det ett häpnadsväckande likt budskap till överordnads Merkurius-i-Tvillingarna? Hinduerna såg så många likheter mellan (en god) Mars och pennfäktarnas Merkurius att krigarens planet har en särskild association med 3e intellektshuset. Brittiske astrologin Charles Carter noterade också den extra vitalitet Mars tycktes skänka när den aspekterade endera Merkurius eller (allmänna kognitionens) Sol.

På temat präktiga hellyllemoralister för vilka samhället nödvändigt är gott och bovarna de onda, ska jag i ett senare inlägg titta på privatspanaren Hasse Aro som i en mångårig tv-serie agerat ledare för ett medborgargarde som jagar skumrask. Återigen samma signal som svenskens perversa kriminaldeckarfixering på att vi har hunger efter BLUT i vår nationalsjäl. Jag har förslagit att det är dålig karma från de slavhandlande vikingarna som flyter som en underström i det svenska psyket, men sådan uttalandet får naturligtvis inte bloggens besökstal att tillväxa eller vinna sig ett omdöme i medierna som plats där de mest originella infallsvinklarna levereras. Svensken vill inte höra om att man bara är en liten bonde på schackbrädet. Svensken vill känna sig kollektivt stor, som förr. 

Och har Eliten helt gjord medborgarna maktlösa, då återstår bara att läsa kriminalgåtor för att den vägen känna sig duglig och bli påmind om att det samhälle man tillhör har som egenintresset att boven fångas. Den vanliga medborgaren självindoktrinerar sig därmed genom kriminalromanens själva upplägg, och har för länge sedan tappat sikte på att Jupiter - den Gränslösa - faktiskt ligger hos Eliten (enligt nationalhoroskopet) och är ond i sin verkan. (Att Jupiter är gränslös visar också att den svenska Eliten nu är en klass rejält uppblandad med multinationella bolagsintressen i nationalhoroskopets 5e hus för samhällsledarna).

Samhällets tillskyndare - deckarförfattarna - visar sig i själva verket hålla de verkligt kriminella om ryggen. "Ligor" och "klaner" är bara parodiska imitationer av originalet. Undrar just om Linda Staaf tänkt så långt, sin avsevärda del i kunskapssökande Ljusets kvalitet till trots?

Inga kommentarer: